Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιούλ 23, 2025 4:21 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τετ Ιούλ 23, 2025 4:07 pm
pan24 έγραψε:
Τετ Ιούλ 23, 2025 3:52 pm

Οι χρόνοι μια χαρά βγαίνουν πάντως...

Δηλαδή αν ο Οσμάν παίζει 25 λεπτά δεν θα έχεις το σχήμα με 3 γκαρντ άλλα 15'; Τις 2 προηγούμενες χρονιές περισσότερο από 15' παίζαμε με 3 γκαρντ σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Και το βγάζω με μηδενικό χρόνο Καλαιτζάκη.
Θα μπορούσε να υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός του Οσμάν ή του Χουάντσο και εκεί να ψάχνεις παίκτη αλλά αντίστοιχα θα μπορούσε και ο Γκριγκόνις να γυρίσει σε μια κατάσταση που να μπορεί να δίνει 10-15 λεπτά οπότε να έχουμε και εκεί μεγάλο βάθος.

Αν πας στην λογική να έχεις 13-15 παίκτες που ανα πάσα στιγμή μπορούν να μπουν Ευρωλίγκα να παίξουν 15 λεπτά θα πάθεις Ολυμπιακό πέρσι που από τις ρεζέρβες κάποιοι γκρίνιαζαν για τον χρόνο τους και οι άλλοι όταν πρόεκυψε ο τραυματισμός και χρειάστηκε να μπουν να παίξουν δεν μπορούσαν να προσφέρουν γιατί δεν είχαν ρυθμό.

Ειδικά με τον Αταμάν προπονητή που πολύ σπάνια θα τον δεις σε ένα παιχνίδι να χρησιμοποιεί πάνω από 10 παίκτες, συνήθως χρησιμοποιεί και λιγότερους από αυτούς.
Ναι συμφωνώ ότι ο συνωστισμός δεν βοηθάει και ανέκαθεν ήμουν με τη λογική των compact rosters. Απλώς πλέον όντως τα παιχνίδια έχουν γίνει περισσότερα και ήδη πέρσι οι Juancho & Grant έσκασαν στο τέλος + ότι είδαμε πως μέσα στη χρονιά δεν ειναξ και τόσο εύκολο τελικά να αντικαθιστάς πρωτοκλασάτο παίχτη (τον Gabriel πήραμε αντι του Lessort, ούτε τον Fernando, ούτε τον Theis). Εγώ θέλω ο Nunn να πέσει φετος από τα 31 λεπτά ΜΟ στα 28, ο Grant από τα 27 στα 24, ο Juancho επίσης από τα 27 στα 24 (για μέσους όρους λέω). Ο Osman από τα 20 λεπτά θα πάει στα 24 οκ. Ο Σλουκας από τα 20 θα πάει στα 14 και ο Shorts από τα 14 του Brown θα πάει στα 24. Δεν βγαίνουν τα 120 λεπτά στις τρεις θέσεις θέσεις κάνεις το άθροισμα και κανονικά θες να βγαίνει και λίγο παραπάνω για να είσαι safe. Θέλουνε λοιπόν σίγουρα έναν ρολιστα των 10-15 λεπτών εκεί, εγώ σου λέω στυλ Melvin Ajinca ακόμα, αν είναι ο Grigonis καλά είμαστε οκ αλλά πόσο πιθανό είναι αυτό?

Δηλαδή γιατί θέλουν δύο 5αρια αν το πάμε έτσι? Αφού με Λεσσορ και Χολμς μια χαρά βγαίνει το 40λεπτο.
Με τους χρόνους που έβγαλες ότι θες να έχουν οι περιφερειακοί (28+24+24+14+24) βγαίνει στα 114 λεπτά. Και αυτό με την υπόθεση ότι έχουμε 0 λεπτά σε Καλαιτζάκη και Τολιόπουλο που δεν θα είναι 0 σε μέσο όρο. Πχ ο Καλαιτζάκης την περασμένη σεζόν έπαιζε μέσο όρο 7 λεπτά και έπαιξε στα 32 από τα 41 παιχνίδια. Πέραν του ότι αμφιβάλλω αν ο Αταμάν έχει σκοπό να μειώσει τους χρόνους των βασικών.

Αλλά έστω ότι είμαστε στα 114 λεπτά και είναι με 0 χρόνο Καλαιτζάκης-Τολιόπουλος. Ποιον καλό παίκτη θα βρεις για μέσο όρο κάνα δεκάλεπτο; Γιατί δεν βγαίνει παραπάνω.

Τώρα για το τι θέλουν στο 5 κάτσε να δούμε που θα καταλήξει.
Ξεκινήσαμε ότι θα πάρουμε τον Βαλαντσιούνας και κανένα άλλο 5, μετά ότι για 3ο 5 θα πάρουμε τον 40αρη Ντάνστον (αρα παίκτη μόνο για τις προπονήσεις και χαλαρά ματσάκια) τώρα λένε μήπως κρατήσουμε Γιουρτσεβέν για 3ο, ας δούμε τι θα έχουμε τελικά και κυρίως ποιος θα είναι ο δεύτερος...

JohnnyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Τετ Ιούλ 23, 2025 4:41 pm

pan24 έγραψε:
Τετ Ιούλ 23, 2025 4:21 pm
JohnnyPao έγραψε:
Τετ Ιούλ 23, 2025 4:07 pm

Ναι συμφωνώ ότι ο συνωστισμός δεν βοηθάει και ανέκαθεν ήμουν με τη λογική των compact rosters. Απλώς πλέον όντως τα παιχνίδια έχουν γίνει περισσότερα και ήδη πέρσι οι Juancho & Grant έσκασαν στο τέλος + ότι είδαμε πως μέσα στη χρονιά δεν ειναξ και τόσο εύκολο τελικά να αντικαθιστάς πρωτοκλασάτο παίχτη (τον Gabriel πήραμε αντι του Lessort, ούτε τον Fernando, ούτε τον Theis). Εγώ θέλω ο Nunn να πέσει φετος από τα 31 λεπτά ΜΟ στα 28, ο Grant από τα 27 στα 24, ο Juancho επίσης από τα 27 στα 24 (για μέσους όρους λέω). Ο Osman από τα 20 λεπτά θα πάει στα 24 οκ. Ο Σλουκας από τα 20 θα πάει στα 14 και ο Shorts από τα 14 του Brown θα πάει στα 24. Δεν βγαίνουν τα 120 λεπτά στις τρεις θέσεις θέσεις κάνεις το άθροισμα και κανονικά θες να βγαίνει και λίγο παραπάνω για να είσαι safe. Θέλουνε λοιπόν σίγουρα έναν ρολιστα των 10-15 λεπτών εκεί, εγώ σου λέω στυλ Melvin Ajinca ακόμα, αν είναι ο Grigonis καλά είμαστε οκ αλλά πόσο πιθανό είναι αυτό?

Δηλαδή γιατί θέλουν δύο 5αρια αν το πάμε έτσι? Αφού με Λεσσορ και Χολμς μια χαρά βγαίνει το 40λεπτο.
Με τους χρόνους που έβγαλες ότι θες να έχουν οι περιφερειακοί (28+24+24+14+24) βγαίνει στα 114 λεπτά. Και αυτό με την υπόθεση ότι έχουμε 0 λεπτά σε Καλαιτζάκη και Τολιόπουλο που δεν θα είναι 0 σε μέσο όρο. Πχ ο Καλαιτζάκης την περασμένη σεζόν έπαιζε μέσο όρο 7 λεπτά και έπαιξε στα 32 από τα 41 παιχνίδια. Πέραν του ότι αμφιβάλλω αν ο Αταμάν έχει σκοπό να μειώσει τους χρόνους των βασικών.

Αλλά έστω ότι είμαστε στα 114 λεπτά και είναι με 0 χρόνο Καλαιτζάκης-Τολιόπουλος. Ποιον καλό παίκτη θα βρεις για μέσο όρο κάνα δεκάλεπτο; Γιατί δεν βγαίνει παραπάνω.

Τώρα για το τι θέλουν στο 5 κάτσε να δούμε που θα καταλήξει.
Ξεκινήσαμε ότι θα πάρουμε τον Βαλαντσιούνας και κανένα άλλο 5, μετά ότι για 3ο 5 θα πάρουμε τον 40αρη Ντάνστον (αρα παίκτη μόνο για τις προπονήσεις και χαλαρά ματσάκια) τώρα λένε μήπως κρατήσουμε Γιουρτσεβέν για 3ο, ας δούμε τι θα έχουμε τελικά και κυρίως ποιος θα είναι ο δεύτερος...
Γενικα μπορεί ένα βράδυ να παιξει 22 λεπτά ο Σορτς ή ο Οσμαν, μπορεί να χάσει δύο βραδιά ο Ναν, να χάσει 5 ο Σλουκας, τρία ο Οσμαν και πάει λέγοντας. Όποιος και να ρθει θα παίζει μίνιμουμ 6-8 λεπτά στο "3" και αν υπάρχουν τραυματισμοί θα φτάσει άνετα στο 20λεπτο. Επίσης υπάρχει κι ένα μικρό κενό στη θέση "4", όπου θα παίζει 25 λεπτά ο Χουαντσο και ίσως κάποια βραδιά που ο Ντίνος δεν είναι καλός να μην τον βάζει ο Αταμαν για πανω 5-10 λεπτά. Άρα αν φέρουμε 3/4αρι θα βρίσκει και στο "4" χρόνο. Αν φέρουμε 3/2αρι θα κατεβαίνει στο "4" ο Οσμαν για κάνα 5λεπτο. Όπως και να χει θεωρώ πιο σημαντικό ένα μπακαπ 3/4αρι με 3&D στοιχεία παρα ένα τρίτο σεντερ, ενώ υπάρχει και ο Ντίνος (όχι ότι δεν ειναι καλοδεχουμενο, αλλά δεν θα το έθετε ως προτεραιότητα). Τον φόργουορντ που περιγράφω πάντως δεν τον θέλω μόνο για βάθος, αντικειμενικά θεωρώ ότι λείπουν αυτά τα στοιχεία, θέλουμε σίγουρα έναν ακόμα πολύ καλό αμυντικό περιφερειακο, δεν αρκεί μόνο ο Γκραντ, αν έχει και στατικό σουτ ακόμα καλύτερα. Άρα μιλάμε για παίχτη 10-20 λεπτών που θα ξεκλειδωσει όλο το ροστερ κατά τη γνώμη μου, είπα ονόματα παραπάνω, κι ο Ντεβον Χολ θα μαρεσε.

Πχ αν φέρναμε τον Τσουμα Οκεκε θα έπαιζε 6-8 λεπτά στο "3" και 6-8 λεπτά στο "4" κάθε βράδυ και ενώ θα ήταν όλοι υγιής (με τον Ντίνο 5ο ψηλό ουσιαστικά).

EPTASFAIROS13

euroleague
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιούλ 23, 2025 6:48 pm

Λόγω μη έλευσης Ρογκαβοπουλο θα αναγκαστεί επιτέλους ο Αταμαν να δημιουργήσει μια γεματη12αδα Ευρώλίγκας. Θα εκτεθεί καταφανεστατα αν πάει σε μικρό ροτεισον. Γνωρίζει ότι αναγκαστικά θα έχει στην 12αδα του εγχώριου Τολιοπουλο, Καλαιτζακη, Σαμοντουροφ και Κουζελογλου. Αν δεν γεμίσει το ροστερ με ξένους ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ μέχρι τον Φεβρουάριο κάνοντας πολλές ήττες στην Ευρωλιγκα..... περιμένοντας σουπερ Γκριγκονις κλπ κλπ θα αδειάσει την θέση του πάγκου σίγουρα το καλοκαίρι.

Λυτρωτικο αν δεν θα έλθει τελικά ο Ρογκα κατ εμέ.

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Τετ Ιούλ 23, 2025 6:53 pm

EXASFAIROS13 έγραψε:
Τετ Ιούλ 23, 2025 6:48 pm
Λόγω μη έλευσης Ρογκαβοπουλο θα αναγκαστεί επιτέλους ο Αταμαν να δημιουργήσει μια γεματη12αδα Ευρώλίγκας. Θα εκτεθεί καταφανεστατα αν πάει σε μικρό ροτεισον. Γνωρίζει ότι αναγκαστικά θα έχει στην 12αδα του εγχώριου Τολιοπουλο, Καλαιτζακη, Σαμοντουροφ και Κουζελογλου. Αν δεν γεμίσει το ροστερ με ξένους ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ μέχρι τον Φεβρουάριο κάνοντας πολλές ήττες στην Ευρωλιγκα..... περιμένοντας σουπερ Γκριγκονις κλπ κλπ θα αδειάσει την θέση του πάγκου σίγουρα το καλοκαίρι.

Λυτρωτικο αν δεν θα έλθει τελικά ο Ρογκα κατ εμέ.
Αν μείνει ο Γιουρτσεβέν, θα έχουμε Σορτς, Ναν, Γκραντ, Οσμάν, Γκριγκόνις, Χουάντσο, Λεσόρ, Γιουρτσεβέν και τον σέντερ που θα έρθει, δηλαδή 9 ξένους. Αν δεν είναι έτοιμος ο Γκριγκόνις με την έναρξη της σεζόν, βάλε στη θέση του το 3άρι που θα πάρουμε. Δηλαδή θα έχουμε 9 ξένους στο σύνολο, νομίζω ότι είναι αρκετοί.

EPTASFAIROS13

euroleague
Reactions:

Τετ Ιούλ 23, 2025 7:07 pm

Ο Γιουρτσεβεν δεν νομίζω να μείνει ως 3ος!!!!!!ΑΝ μείνει(που μάλλον εκεί το πανε🙄τελικά) το κόβω ότι θα πάμε σε 4-5αρι αθλητικό, όχι μεγάλο ονομα😉

Με έναν τραυματισμό της ιερης 4αδας (Τ. J, Σλουκας, Nunn, Grant) οι 3 παίχτες θα παίζουν στα "κόκκινα " ουκ ολίγες διαβολοβδομαδες την ώρα που ο Ολυμπιακός θα έχει 7-8 δυνατους "κοντούς" για αναπνοές των βασικών έστω και 7 λεπτά.

Οσο για τον Γκριγκονις βλέπω να βρίσκει ρυθμό στα play off της Ευρωλιγκας🙄

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τετ Ιούλ 23, 2025 7:09 pm

Η γνωμη μου σαν Ολυμπιακος ειναι οτι εδω και 3 χρονια υπαρχουν 2 τρυπες στο 3 και στο 5 που ο κοουτς ειτε δεν του εχει βγει η δεν θελει να τις καλυψει. Περα απο τον Οσμαν δεν υπαρχει καθαρο 3 ενω πισω απο τον Λεσορ δενε χει στεριωσει κανενας center. Εγω θα πω με επιφυλαξη οτι θα προκυψει κενο και στο 4 φετος. Ο Μητογλου ειναι σε πτωση πανω απο ενα χρονο και δεν βλεπω με τα περισσοτερα παιχνιδια και την αθλητικοτητα της λιγκας να μπορει να ακολουθησει. Ισως μια λυση θα ηταν να πηγαινε αυτος 3 πενταρι αντι για Γιουρτσεβεν. Στο 4 δεν πιστευω οτι μπορει να αμυνθει πλεον

BillyPao

champion
Reactions:

Τετ Ιούλ 23, 2025 7:10 pm

EXASFAIROS13 έγραψε:
Ο Γιουρτσεβεν δεν νομίζω να μείνει ως 3ος!!!!!!ΑΝ μείνει(που μάλλον εκεί το πανε🙄τελικά) το κόβω ότι θα πάμε σε 4-5αρι αθλητικό, όχι μεγάλο ονομα😉

Με έναν τραυματισμό της ιερης 4αδας (Τ. J, Σλουκας, Nunn, Grant) οι 3 παίχτες θα παίζουν στα "κόκκινα " ουκ ολίγες διαβολοβδομαδες την ώρα που ο Ολυμπιακός θα έχει 7-8 δυνατους "κοντούς" για αναπνοές των βασικών έστω και 7 λεπτά.

Έχω άλλη άποψη, δεν είμαι της λογικής να έχουμε παίκτες απλά για να έχουμε.

EPTASFAIROS13

euroleague
Reactions:

Τετ Ιούλ 23, 2025 7:29 pm

Μπίλι με όλη μου την ψυχη να πέσω έξω και να έχεις εσύ δίκιο αλλά η προπέρσινο τύχη (που καλομαθαμε) χωρίς ιδιαίτερους τραυματισμόυς ήταν εξαίρεση και όχι κανόνας μιας μεγάλης σεζόν με 40 φεύγα αγώνες στην Ευρωλιγκα. Έχει ανέβει ο ανταγωνισμός, αυξήθηκαν οι μνηστήρες του τροπαίου και μαζί ή αθλητικοτητα των ομάδων.

Υ. Γ.
Πριν λίγες μέρες τσέκαρα Χολ εναντίον μας και ο Γιουρτσεβεν κοιμωταν όρθιος(και σε πολλά άλλα παιχνίδια βέβαια) απέναντι του.

JohnnyPao

champion
Reactions:

Τετ Ιούλ 23, 2025 7:30 pm

EXASFAIROS13 έγραψε:

Αυτό το σχόλιο είναι λίγο εκτός πραγματικότητας.

JohnnyPao

champion
Reactions:

Τετ Ιούλ 23, 2025 7:31 pm

Jeight έγραψε:
Τετ Ιούλ 23, 2025 7:09 pm
Η γνωμη μου σαν Ολυμπιακος ειναι οτι εδω και 3 χρονια υπαρχουν 2 τρυπες στο 3 και στο 5 που ο κοουτς ειτε δεν του εχει βγει η δεν θελει να τις καλυψει. Περα απο τον Οσμαν δεν υπαρχει καθαρο 3 ενω πισω απο τον Λεσορ δενε χει στεριωσει κανενας center. Εγω θα πω με επιφυλαξη οτι θα προκυψει κενο και στο 4 φετος. Ο Μητογλου ειναι σε πτωση πανω απο ενα χρονο και δεν βλεπω με τα περισσοτερα παιχνιδια και την αθλητικοτητα της λιγκας να μπορει να ακολουθησει. Ισως μια λυση θα ηταν να πηγαινε αυτος 3 πενταρι αντι για Γιουρτσεβεν. Στο 4 δεν πιστευω οτι μπορει να αμυνθει πλεον
Συμφωνώ σε όλα φίλε.

Giannis14

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 3

Τετ Ιούλ 23, 2025 7:41 pm

https://www.sdna.gr/mpasket/1333009_tel ... ientraitis

Πίσω από Οσμαν αυτός μας καλύπτει πιστεύω

BillyPao

champion
Reactions:

Τετ Ιούλ 23, 2025 7:48 pm

EXASFAIROS13 έγραψε:
Τετ Ιούλ 23, 2025 7:29 pm
Μπίλι με όλη μου την ψυχη να πέσω έξω και να έχεις εσύ δίκιο αλλά η προπέρσινο τύχη (που καλομαθαμε) χωρίς ιδιαίτερους τραυματισμόυς ήταν εξαίρεση και όχι κανόνας μιας μεγάλης σεζόν με 40 φεύγα αγώνες στην Ευρωλιγκα. Έχει ανέβει ο ανταγωνισμός, αυξήθηκαν οι μνηστήρες του τροπαίου και μαζί ή αθλητικοτητα των ομάδων.

Υ. Γ.
Πριν λίγες μέρες τσέκαρα Χολ εναντίον μας και ο Γιουρτσεβεν κοιμωταν όρθιος(και σε πολλά άλλα παιχνίδια βέβαια) απέναντι του.
Το λογικό δεν είναι να έχουμε περισσότερους τραυματισμούς από πέρυσι ή πρόπερσι, αλλά λιγότερους. Και το λέω αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει το μέτρημα με τους τραυματισμούς που έχουμε. Πέρυσι σου αναφέρω ενδεικτικά: Λεσόρ εκτός από τα τέλη Δεκεμβρίου, Γιουρτσεβέν εκτός για σχεδόν 3 μήνες, Γκριγκόνις εκτός για σχεδόν όλη τη σεζόν, Αντετοκούνμπο σχεδόν μόνιμα τραυματίας μέχρι να φύγει, Παπαπέτρου εκτός για πάνω από ένα μήνα. Δε θα συνεχίσω με τις περιπτώσεις πιο ασήμαντων τραυματισμών ούτε και με τους προπερσινούς τραυματισμούς, γιατί το ποστ θα βγει "σεντόνι". Ουσιαστικά θέλω να σου πω να μην κοιτάς το γεγονός ότι πρόπερσι ο Λεσόρ δεν έχασε σχεδόν κανένα παιχνίδι και να σου δημιουργείται λανθασμένα η εντύπωση ότι ήμασταν τυχεροί σε ό,τι αφορά τους τραυματισμούς. Ο Λεσόρ πρόπερσι ήταν η εξαίρεση, ο κανόνας ήταν ότι όλη η ομάδα ταλαιωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς.

BillyPao

champion
Reactions:

Τετ Ιούλ 23, 2025 7:49 pm

Giannis14 έγραψε:

Πάει Τενερίφη ο συγκεκριμένος, άρα τον ξεχνάμε.

Giannis14

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 3

Τετ Ιούλ 23, 2025 7:58 pm

BillyPao έγραψε:
Giannis14 έγραψε:

Καλύτερος αμυντικός από Γκριγκονις, εξίσου καλός σουτέρ τριών πόντων, ψηλότερος και πιο γυμνασμένος για να μπορεί να μαρκάρει παίχτες τύπου Κόλσον που δεν μπορεί ο Γκριγκονις.

Εδώ όπως λες βιλύπαο διεκδικήσαμε παίχτη από Ναγκετς, και από Μπασκονια στην Τενερίφη θα κωλώσουμε; Ας τον φέρουμε να περάσει ιατρικά πρώτα και μετά βλέπουμε για κάνα μήνα

JohnnyPao

champion
Reactions:

Τετ Ιούλ 23, 2025 8:02 pm

Giannis14 έγραψε:
Τετ Ιούλ 23, 2025 7:58 pm
BillyPao έγραψε:

Καλύτερος αμυντικός από Γκριγκονις, εξίσου καλός σουτέρ τριών πόντων, ψηλότερος και πιο γυμνασμένος για να μπορεί να μαρκάρει παίχτες τύπου Κόλσον που δεν μπορεί ο Γκριγκονις.

Εδώ όπως λες βιλύπαο διεκδικήσαμε παίχτη από Ναγκετς, και από Μπασκονια στην Τενερίφη θα κωλώσουμε; Ας τον φέρουμε να περάσει ιατρικά πρώτα και μετά βλέπουμε για κάνα μήνα
Για να μην τον θέλει καμία ομάδα της γιουρολιγκ (στο BCL παει) και να τον διώχνει ο ο ερυθρος ενώ έχει συμβόλαιο, μάλλον δεν είναι ο παίχτης που περιγράφεις.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”