Εγώ θεωρώ πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού θα έχει ελάχιστες διορθωτικές κινήσεις με όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο να χαλάσει η ομάδα είτε αγωνιστικά είτε ψυχολογικά (χημεία ομάδας-αποδυτήρια) και σε περίπτωση που κερδίσει και το Πρωτάθλημα Ελλάδας είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο αυτό!
Ο Αταμαν κατάφερε πραγματικά έναν άθλο τη φετινή χρόνια έχτισε μια νέα ομάδα πραγματικά από το μηδέν και κατάφερε να κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (δεν νομίζω να υπάρχει προηγούμενο)
Η μόνη σίγουρη αλλαγή είναι αυτή του ALEKSANDER BALCEROWSKI εκει ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί κατά την γνώμη μου με ένα 5αρι πιο αξιόπιστο και περπατημένο στην Ευρωλίγκα με πιθανούς στόχους (Ιμπάκα - Μότλεϊ ή επιστροφή Παπαγιαννη)
Στα γκαρντ πιθανόν έχουμε μια αλλαγή στον Βιλντοζα καθώς ο Παναθηναϊκός δεν πήρε από τον Αργεντινό αυτό που ήθελε -υπάρχει όμως και η περίπτωση να δώσει παράταση στον Αργεντινό «τύπου Γκριγκονις» και να παραμείνει και για δεύτερη χρόνια στον Παναθηναϊκό. Η λογική λέει ότι ίσως πάμε για αλλαγή το ιδανικό αλλά σχεδόν απίθανο σενάριο θα ήταν να ερχόταν στην ομάδα ο Μισιτς -μια τέτοια κίνηση- θα έκανε το Παναθηναϊκό πανίσχυρο στα γκαρντ , εξαιρετική περίπτωση είναι και ο Λορέντζο αν τελικά φύγει από το Ισραήλ ,πολύπειρος και θα δώσει στον Παναθηναϊκό περισσότερο και ποιοτικότερο βαθος στη περιφέρεια. Ο Χεζονια αντί για Χουαντσο δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση γιατί θα αναταράξει αρκετά τις ισορροπίες και στα αποδυτήρια αλλά και τακτικά καθώς θα μείνεις πάλι με 3 ψηλούς παίκτες και θα πονάς στο PF.
Ο Παναθηναϊκός την επόμενη χρόνια νομίζω αν και είναι νωρίς ακόμα θα κάνει εύκολα ή δύσκολα το back to back ,θα είναι μια ομάδα στρωμένη με καλή χημεία αποδυτήρια και πιο ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ
Ιδανικά θα ήθελα την εξής ομάδα:
Μίσιτς - Σλούκας-Μωραΐτης
Ναν - Γκραντ- Καλαιτζακης
Γκριγκονις - Παπαπετρου-Μαντζουκας
Μητογλου - Χουαντσο- Σαμοντουροφ
Λεσορ- Ιμπακα -Κ. Αντετοκουμπο