Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2024-2025

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
xomitsious

euroleague
Reactions: 639
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Μάιος 29, 2024 11:04 am

Giwrgos_AEK έγραψε:
Τετ Μάιος 29, 2024 10:41 am
Αν έρθει ο Χεζόνια, τοτε αυτο σημαίνει οτι φευγει ο Χουάντσο;
Κάποτε έτσι το σκεφτοντουσαν.
Πλέον (ευτυχώς) εκτίμησαν αυτά που προσφέρει ο Χουάντσο και μάλλον τον κρατάνε.

Εγώ νομίζω ότι σημαίνει ότι παίρνουμε Παπαγιάννη στη θέση του Μπαλτσεροφσκι.
Και είμαι απόλυτα οκ με αυτό.

2
2 Εικόνα
Phys87

nba
Reactions: 824
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Μάιος 29, 2024 11:27 am

Ο Χουαντσο είναι ανώτερος απο τον Χεζονια. Η συνοχή που προσφέρει όταν είναι μέσα, δεν αποτυπώνεται, στους αριθμούς. Θα ήταν λάθος να έρθει ο Χεζονια για να φύγει ο Χουαντσο. Γενικά θεωρώ λάθος την απόκτηση Χεζονια, αλλά οκ, ποιος είμαι εγώ για να κρίνω. Φοβάμαι μην πάθουμε ότι έπαθε η Εφες όταν πήρε τον Κλαιμπερν. Αν ο Αταμαν μπορεί να το διαχειριστεί, όλα καλά.

1
1 Εικόνα
Fitz

euroleague
Reactions: 368
Αγαπημένη ομάδα: Utah-Jazz

Τετ Μάιος 29, 2024 11:30 am

O Bitadze για δεύτερος σχεδόν αποκλείεται να έρθει. Θα κοιτάξει μήπως βρεί ρόλο του χρόνου, αλλά αν έρθει εδώ θα ζητήσει θέση πρώτου.
Έχει πολύ ταλέντο, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να βγεί περίπτωση Zizic (κάπως έτσι το βλέπω εγώ).
Στους ψηλούς νομίζω ο Αταμάν του χρόνου θα χρειαστεί δεύτερο που να σουτάρει, ώστε να μην έχει μόνο το Μήτογλου γι αυτό. ΑΝ, ωστόσο, έρθει ο Hezonja που μπορεί να καλύψει λεπτά στο 4, τότε σε παίρνει ακόμα και να περιμένεις να αναπτύξεις τον Balcerοwski και έχει ο Μήτογλου τον ρόλο του Pleiss.
Δηλαδή frontcourt Μήτογλου / Juancho / Hezonja / Lessort / Balcerowski / Κωστακούμπο

0
Phys87

nba

Τετ Μάιος 29, 2024 11:34 am

Ρόστερ με 8 ξένους μου φαίνεται υπερβολή όσο και αν μου είναι εξαιρετικά συμπαθής ο τίμιος γίγαντας απο την Πολωνία. Αν μπορεί να το διαχειριστεί ο Αταμαν είναι όλα καλά. Πάντως μας έδειξε πέρυσι, ότι έδιωξε τον Γκαι, όταν πήρε τον Ναν για να έχει ρόστερ με 7 ξένους. Θα έχει τεράστιο ένδιαφερον πως θα χειριστεί το φετινό καλοκαίρι μεταγραφικά ο κοουτς Αταμαν.

0
Άβαταρ μέλους
xomitsious

euroleague

Τετ Μάιος 29, 2024 11:40 am

Phys87 έγραψε:
Τετ Μάιος 29, 2024 11:27 am
Ο Χουαντσο είναι ανώτερος απο τον Χεζονια. Η συνοχή που προσφέρει όταν είναι μέσα, δεν αποτυπώνεται, στους αριθμούς. Θα ήταν λάθος να έρθει ο Χεζονια για να φύγει ο Χουαντσο. Γενικά θεωρώ λάθος την απόκτηση Χεζονια, αλλά οκ, ποιος είμαι εγώ για να κρίνω. Φοβάμαι μην πάθουμε ότι έπαθε η Εφες όταν πήρε τον Κλαιμπερν. Αν ο Αταμαν μπορεί να το διαχειριστεί, όλα καλά.
Τον θέλω το Χεζονια αλλά σε καμμία περίπτωση δε θα θυσίαζα το Χουάντσο για χάρη του. Ο Ισπανός είναι υπερπολυτιμος.

Καταλαβαίνω τον φόβο για την περίπτωση Κλαιμπερν αλλά:
Ο Χεζονια δεν αντικαθιστά κάποιον. Έρχεται έξτρα.
Ο Αταμαν την πάτησε μια φορά. Δεν την ξαναπαταει. Αν ο Χεζονια δεν προσφέρει στην ομάδα, συνεχίζουμε με Γκριγκονις Παπί και Σούπερ Μάριο στο ποδήλατο.

Αλλά πιστεύω θα προσφέρει και μάλιστα αρκετά.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2424
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Μάιος 29, 2024 12:01 pm

Ο Μπιτάτζε θα ήταν σούπερ προσθήκη.
Στην χειρότερη είναι ένας πολύ καλός ψηλός για δεύτερος όπως ο Γουίλι στην Μπαρτσελόνα, στην καλύτερη μπορεί να φτάσει μέχρι και βασικός να παίζει και είναι σε πολύ καλή ηλικία για να τον κλείσεις με ένα 3ετες.
Μακάρι να έρθει.
Phys87 έγραψε:
Τετ Μάιος 29, 2024 11:34 am
Ρόστερ με 8 ξένους μου φαίνεται υπερβολή όσο και αν μου είναι εξαιρετικά συμπαθής ο τίμιος γίγαντας απο την Πολωνία. Αν μπορεί να το διαχειριστεί ο Αταμαν είναι όλα καλά. Πάντως μας έδειξε πέρυσι, ότι έδιωξε τον Γκαι, όταν πήρε τον Ναν για να έχει ρόστερ με 7 ξένους. Θα έχει τεράστιο ένδιαφερον πως θα χειριστεί το φετινό καλοκαίρι μεταγραφικά ο κοουτς Αταμαν.
Κάποτε και εμένα μου φαινόταν υπερβολή κυρίως γιατί θα μας έδινε μειονέκτημα σε σχέση με τον Ολυμπιακό.
Αλλά τώρα και ο Ολυμπιακός έτσι θα πάει.
Ο Αταμάν στην Τουρκία με 9-10 ξένους έπαιζε και στο πρωτάθλημα μπορούσε να έχει 5 στην 12αδα αλλά δεν είχε σημασία γιατί και η Φενέρ έτσι έπαιζε.
Ο Γκάι δεν νομίζω πως έφυγε για να μην έχουμε 8 ξένους αλλά επειδή δεν μπορούσε να βρει χρόνο.

Με Σλούκα, Ναν, Γκράντ οριακά βρίσκει χρόνο ο Βιλντόζα και κάποια 5-10λεπτα που περισσεύουν προτιμάει να τα δίνει σε καμικάζι σαν τον Καλαιτζάκη(ή τον Μπαλμπάι στην Εφές) που μπορεί να σου δώσει αυτά που μπορεί σε τόσο χρόνο παρά σε σκόρερ που θέλει προσπάθειες και λεπτά για να ζεσταθεί.

1
1 Εικόνα
nikkal

euroleague
Reactions: 471
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Stojan Vrankovic

Τετ Μάιος 29, 2024 12:26 pm

Όσοι πήγαν στο Βερολίνο, παρακαλουνται να μας πουν ποιον συνάντησε ο ΔΠΓ στην Charlottenstraße...
https://x.com/VeRDe_GR/status/179574297 ... YZRag&s=19

0
Άβαταρ μέλους
xomitsious

euroleague

Τετ Μάιος 29, 2024 12:30 pm

nikkal έγραψε:
Τετ Μάιος 29, 2024 12:26 pm
Όσοι πήγαν στο Βερολίνο, παρακαλουνται να μας πουν ποιον συνάντησε ο ΔΠΓ στην Charlottenstraße...
https://x.com/VeRDe_GR/status/179574297 ... YZRag&s=19
Τη μοδίστρα που έραψε το 7ο?

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
forest79

senior
Reactions: 301
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Τετ Μάιος 29, 2024 12:35 pm

Εγώ θεωρώ πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού θα έχει ελάχιστες διορθωτικές κινήσεις με όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο να χαλάσει η ομάδα είτε αγωνιστικά είτε ψυχολογικά (χημεία ομάδας-αποδυτήρια) και σε περίπτωση που κερδίσει και το Πρωτάθλημα Ελλάδας είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο αυτό!
Ο Αταμαν κατάφερε πραγματικά έναν άθλο τη φετινή χρόνια έχτισε μια νέα ομάδα πραγματικά από το μηδέν και κατάφερε να κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (δεν νομίζω να υπάρχει προηγούμενο)
Η μόνη σίγουρη αλλαγή είναι αυτή του ALEKSANDER BALCEROWSKI εκει ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί κατά την γνώμη μου με ένα 5αρι πιο αξιόπιστο και περπατημένο στην Ευρωλίγκα με πιθανούς στόχους (Ιμπάκα - Μότλεϊ ή επιστροφή Παπαγιαννη)
Στα γκαρντ πιθανόν έχουμε μια αλλαγή στον Βιλντοζα καθώς ο Παναθηναϊκός δεν πήρε από τον Αργεντινό αυτό που ήθελε -υπάρχει όμως και η περίπτωση να δώσει παράταση στον Αργεντινό «τύπου Γκριγκονις» και να παραμείνει και για δεύτερη χρόνια στον Παναθηναϊκό. Η λογική λέει ότι ίσως πάμε για αλλαγή το ιδανικό αλλά σχεδόν απίθανο σενάριο θα ήταν να ερχόταν στην ομάδα ο Μισιτς -μια τέτοια κίνηση- θα έκανε το Παναθηναϊκό πανίσχυρο στα γκαρντ , εξαιρετική περίπτωση είναι και ο Λορέντζο αν τελικά φύγει από το Ισραήλ ,πολύπειρος και θα δώσει στον Παναθηναϊκό περισσότερο και ποιοτικότερο βαθος στη περιφέρεια. Ο Χεζονια αντί για Χουαντσο δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση γιατί θα αναταράξει αρκετά τις ισορροπίες και στα αποδυτήρια αλλά και τακτικά καθώς θα μείνεις πάλι με 3 ψηλούς παίκτες και θα πονάς στο PF.
Ο Παναθηναϊκός την επόμενη χρόνια νομίζω αν και είναι νωρίς ακόμα θα κάνει εύκολα ή δύσκολα το back to back ,θα είναι μια ομάδα στρωμένη με καλή χημεία αποδυτήρια και πιο ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ
Ιδανικά θα ήθελα την εξής ομάδα:
Μίσιτς - Σλούκας-Μωραΐτης
Ναν - Γκραντ- Καλαιτζακης
Γκριγκονις - Παπαπετρου-Μαντζουκας
Μητογλου - Χουαντσο- Σαμοντουροφ
Λεσορ- Ιμπακα -Κ. Αντετοκουμπο

0
villiskabas

nba
Reactions: 532
Αγαπημένος παίκτης: Αλβερτης

Ποσες πιθανοτητες δινουμε στον Ναν να μην παει αμερικη? γτ ακουγα χθες τον αμερικανο και πιστευει τοι θα φυγει

0
BillyPao

allstar
Reactions: 2316
Προειδοποιήσεις: 4

Τετ Μάιος 29, 2024 12:46 pm

villiskabas έγραψε:
Ποσες πιθανοτητες δινουμε στον Ναν να μην παει αμερικη? γτ ακουγα χθες τον αμερικανο και πιστευει τοι θα φυγει
Για να φύγει, πρέπει να βρει εγγυημένο συμβόλαιο μέχρι τα μέσα Ιουλίου, πολύ νωρίς δηλαδή για να αποφασίσει μια ομάδα να εντάξει έναν παίκτη σαν τον Ναν στο δυναμικό της. Επιπλέον, πρέπει το συμβόλαιο να τον ικανοποιεί οικονομικά. Δηλαδή να μην προβλέπει το ελάχιστο που μπορεί να πάρει με βάση την προϋπηρεσία που έχει στο NBA, αλλα —εικάζω— ένα ποσό γύρω στα 5.000.0000 με 6.000.0000 δολάρια. Δε θεωρώ λοιπόν ότι είναι τόσο εύκολο να φύγει, άλλωστε οι θέσεις στα ρόστερ των ομάδων του NBA είναι περιορισμένες και δε χωράνε όλοι.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BillyPao την Τετ Μάιος 29, 2024 12:50 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Phys87

nba

Τετ Μάιος 29, 2024 12:48 pm

villiskabas έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι αν έφευγε ο Ναν, και παίρναμε τον Μισιτς, ο Βιλντοζα θα είχε νόημα στο πράσινο ρόστερ. Θα ταίριαζε ταμάμ με Μισιτς και ο Σλούκας με Γκραντ.

Τον Ναν τον θεωρώ ΝΒΑ παίχτη εν δυνάμει βασικό. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, δεν ξέρω αν θα ήμουν χαρούμενος ή λυπημένος.

0
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1560
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Τετ Μάιος 29, 2024 12:53 pm

Εχω γραψει για τον Μπιτατζε εδω και πολυ καιρο,οτι θα ειναι σουπερ προσθηκη,ισως η καλυτερη επιλογη που μπορουμε ,αλλα θεωρω πως ευκολα η δυσκολα θα μπορεσει να βρει ενα συμβολαιο ως μπακ απ 5 σε καποια ομαδα, εχει κανει καλες εμφανισεις ανα περιοδους στο nba.
Θεωρω καλυτερο παικτη τον Μπιτατζε απο τον Ζιζιτς,εδω μπορει να ειναι τοπ - 5 σεντερ που θα κανει την διαφορα.

Προσωπικα δεν τρελαινομαι να ερθει ο Χεζονια. Ειναι τρομερος επιθετικος παικτης,αλλα ειναι και τρελος,πολλες φορες κανει του κεφαλιου του, παιρνει τραβηγμενες προσπαθειες,το παρακανει.Δεν ξερω αν θα ηθελα να βαλω εναν τετοιο παικτη σε μια ομαδα που δειχνει οτι ρολαρει καλα. Και σιγουρα δεν θα αλλαζα τον Χουαντσο και την αμυντικη του προσφορα, για τον Χεζονια.
Αν μπορουσαμε να παρουμε τον Κολσον, εγω θα ημουν υπερευχαριστημενος,παικτης που και μπορει να σκοραρει,και ειναι δυνατο κορμι,και ριμπαουντ παιρνει,και δεν θα απαιτησει να ειναι βασικος.Μια 3αδα με Χουαντσο-Κολσον-Παπαπετρου ειναι σουπερ.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
xomitsious

euroleague

Τετ Μάιος 29, 2024 1:04 pm

villiskabas έγραψε:
Έκατσα να δω το ποντκαστ αφού διάβασα το σχόλιο σου.

Προφανώς κάτι έχει πάρει το αφτί του από ΝΒΑ μεριά.

Ελπίζω να προσπαθεί απλώς να το παίξει και λίγο μάγκας σε φάση "χμμμ εχω ινφο εγώ..." και να μην υπάρχει κάτι πιο σοβαρό.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1560
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Τετ Μάιος 29, 2024 1:06 pm

villiskabas έγραψε:
Eχει αρκετες πιθανοτητες να βρει συμβολαιο, εκτος οτι ειναι καλος παικτης για το nba, εχει και καλο ονομα απο τις 2 καλες του χρονιες στο Miami, δεν ειναι δυσκολο να βρει ενα συμβολαιο της ταξεως των 4+ εκατομμυριων(2,κατι καθαρα). Γενικα θα ειναι δυσκολη η υποθεση του. Σιγουρα ειναι ενα συν οτι οπως φανηκε περασε πολυ καλα στην Ελλαδα,και στην ομαδα.

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”