Μεταγραφές :
Α) Αν και τον Μάιο λέγαμε ότι ψάχναμε για έναν γκαρντ που θα ναι μπροστά από τον Grant σε χρόνο συμμετοχής και πίσω από τους Σλούκα και Nunn, νομίζω πως τελικά κάτι τέτοιο δεν θα είναι απαραίτητο. Ο Nunn θα είναι ακόμα καλύτερος του χρόνου, θα έχει κάνει προετοιμασία με την ομαδα και θα έχει μάθει ακόμα καλύτερα το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Grant φετος μας αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι δεν είναι παίχτης 15 λεπτών, αλλά βασικούρα για κάθε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, μπορεί να παίζει δίπλα και στους δύο βασικούς μας γκαρντ, αλλά και ως 3αρι, είναι ο glue guy της ομαδας, ο παιχτης που με την άμυνα του μετατρέπει μια καλή επιθετικά ομάδα σε two way και φυσικά είναι ένας παιχτης που μπορεί και μιλάει στα κρίσιμα. Αν φέρουμε και έναν σεντερ που μπορεί να σουτάρει, θα δημιουργηθεί επιπλέον χώρος για τα drive του Grant, στο σύστημα του Αταμαν το παν είναι το spacing άλλωστε. Προφανώς δεν θα πούμε όχι σε έναν Lorenzo Brown ή Micic, αλλά δεν ειναι και απαραίτητοι, ένας Jaleen Smith (playmaking, αμυνα και πολυ καλο 3ποντο), PJ Dozier (κατεβαινει και στο 3), Iffe Lundberg ή McIntyre θεωρώ πως μας αρκεί.
Β) Για τη θέση του σεντερ έχουν ακουστεί πολλά ονόματα, έχουμε πει πως θέλουμε ένα παιδί εκεί για να παίζει τα 10-15 λεπτά πίσω από τον Lessort χωρίς να παραπονιέται για τον χρόνο του, ταυτόχρονα όμως να μπορεί να παίξει και 20+ αν ο Γάλλος περάσει από κάποιον τραυματισμό και χάσει παιχνίδια. Εδώ λοιπόν έχουν ακουστεί πολλά ονόματα, όπως του Theis, του Bitadze και του Παπαγιάννη, εγώ είμαι ΟΚ με οποιονδήποτε κι απτους 3, γνωρίζοντας προφανώς ότι δεν είναι ισάξιοι μεταξύ τους. Ένας άλλος παιχτης που μαρεσει και τον έχω αναφέρει αρκετές φορές είναι ο Neemias Queta, επιπλέον και ο Costello μας κάνει μιας και η Valencia πέφτει στο eurocup και άρα μάλλον η μεταξύ τους συμφωνία ακυρώνεται. Μια ακόμη επιλογή από το ΝΒΑ είναι ο αγαπημένος μου Jock Landale, ας μας πουν οι γνωστές του ΝΒΑ πόσο πιθανό είναι να γυρίσει Ευρώπη ο συγκεκριμένος, πάντως θεωρώ πως ο Αυστραλός είναι το ΤΕΛΕΙΟ fit. Υπάρχει και ο Luka Garza που τον πρότεινα πέρσι πριν πάρουμε τον Balcerowsk. Πίσω από τον Matthias θέλουμε έναν παίχτη με καλή low post άμυνα και stretch ικανότητες επιθετικά, αν μπορει να είναι και καλός blocker τότε ακόμα καλύτερα. Δεν είναι το κυριότερο επιθετικό προσόν που χρειαζόμαστε πάντως να έχει το καλό χουκ που ακούω και το να μπορεί να σκοράρει κάτω από το καλάθι, θέλουμε ένα shooting center που θα ανοίγει κι άλλο το γήπεδο και θα δώσει ακόμη περισσότερο χώρο σε όλους μας τους παιχτες (και στο mid-range παιχνίδι του Nunn). Οκ δεν λέω να είναι Tobey ή Kaminsky, πρεπει να είναι και αξιόλογος αμυντικός εκτός από σουτερ, με ένα άλφα μέγεθος για τη θέση. Μια σκέψη μου λοιπόν που έχω αναφέρει ξανά εδώ στο χουπ είναι να μετατοπιστεί ο Ντίνος στο "5". Στους τελικούς με τον οσφπ ως 5αρι κατά τη γνώμη μου ήταν πολύ καλύτερος αποτι στο "4", έχει πολύ αργά πόδια και δυσκολεύεται να κυνηγήσει οποιοδήποτε ποιοτικό 4αρι της Ευρώπης, αντιθέτως έχει το απαραίτητο μέγεθος (2'10) να παίξει τα αντίπαλα back up 5αρια των άλλων ομάδων, ως 4αρι είναι μέτριος σουτερ, ως σεντερ εξαιρετικός, επίσης για 5αρι δεν ειναι κακός ούτε στην αμυνα με αλλαγές. Πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο ο κόουτς, άλλωστε στην αγορά υπάρχουν περισσότερες επιλογές για το "4" παρα για το "5" (πχ Cancar, Moneke ή Ojeleye). Αν βάλουμε τον Ντίνο για 10-15 λεπτά να παίξει σεντερ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται να τον δούμε και για ένα 10λεπτο στο "4".
Γ) Ως κερασάκι στη τούρτα βλέπω την προσθήκη στη θέση "3", όντως κερασάκι, γιατί κερασάκι λέγαμε και τον Nunn αλλά αυτός ήταν τελικά η τούρτα ολόκληρη. Αν μου έλεγες πως μπορούμε να πάρουμε τον Ρογκαβόπουλο εκεί, ώστε να μην χρειαστεί να πάμε στους 8 ξένους και ούτε να πάρουμε τον Παπαγιαννη θα σου έλεγα ναι 1000%. Παιχτης με ελληνικό διαβατήριο για 10-15 λεπτά στη γιουρολιγκ και πολύ παραπάνω στην Α1, καλός ριμπάουντερ, καλός αμυντικός, έχει το σουτ που θέλει ο Αταμαν. Μην μου λέτε ότι δεν τον δίνει ο Κερεχετα γιατί στη Μπασκονια φαίνεται να ξεπουλάνε... Και τον McIntyre δίνει και τον Moneke που έχουν συμβόλαιο, γενικά θα αλλάξει την μιση του ομαδα. Why not λοιπον? Κατα τα αλλα για το αν θελουμε 3αρι ή όχι νομίζω η απάντηση εξαρτάται απτο τι υπάρχει στην αγορά, πχ για τον Hezonja εγώ δεν ψήνομαι πλέον. Θα γούσταρα πολύ τον Shields που δεν θέλει να μείνει στην Αρμάνι και έχει χαμηλό buy out , θα ήθελα τον Ojeleye (σούπερ άμυνα και 47% τρίποντο) που μάλλον φεύγει από Valencia, αυτούς. Αν όχι, δεν έγινε και κάτι, με 15 λεπτά του Grigonis, 15 του Παπαπέτρου και 10 του Grant καλύπτεται μια χαρά η θέση. Κι αν προκύψει τραυματισμός μια χαρά έχουν δείξει κι ο Marius κι ο Ιωάννης ότι μπορούν να παίξουν και πάνω από 20-25 λεπτά και να είναι θετικοί, έχουμε και τον Καλαϊτζάκη εκεί.
Ότι και να γίνει πάντως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κοουτς και στον Σανι!