Παναθηναικός - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Μάιος 07, 2026 7:01 pm

yawn.brigade έγραψε:
Πέμ Μάιος 07, 2026 6:55 pm
nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Μάιος 07, 2026 6:35 pm

Δεν έχω ιδέα από τους σχετικούς νόμους αλλά δεν μου φαίνεται εντελώς παράλογο να «υπενοικιάσει» ο ΔΠΓ την χρήση του ΟΑΚΑ στο οποιονδήποτε νέο ιδιοκτήτη.
ούτε εγώ γνωρίζω τους σχετικούς νόμους αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται κιόλας. τα ΟΑΚΑ και ΣΕΦ παραχωρήθηκαν για εκμετάλλευση 49 ετών με συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις, δεν ανήκουν στις ΚΑΕ.

δε μπορεί π.χ. να πει αύριο ο Παναθηναϊκός "πωλείται το ΟΑΚΑ".

αν πουληθεί η ΚΑΕ θα πουληθούν μαζί και τα δικαιώματα/υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με το δημόσιο. ο νέος αγοραστής θα συνεχίσει να το εκμεταλλεύεται με τους όρους που το εκμεταλλεύεται και ο τωρινός.
Δικαιώματα χρήσης παραχωρήθηκαν στις ΚΑΕ, αν πωληθεί η ΚΑΕ θα παραχωρηθούν τα ίδια δικαιώματα, απλό είναι, δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσσοτερο ή κάτι λιγότερο, οι νόμοι είναι νόμοι.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

yawn.brigade έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Μάιος 07, 2026 6:35 pm

Δεν έχω ιδέα από τους σχετικούς νόμους αλλά δεν μου φαίνεται εντελώς παράλογο να «υπενοικιάσει» ο ΔΠΓ την χρήση του ΟΑΚΑ στο οποιονδήποτε νέο ιδιοκτήτη.
ούτε εγώ γνωρίζω τους σχετικούς νόμους αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται κιόλας. τα ΟΑΚΑ και ΣΕΦ παραχωρήθηκαν για εκμετάλλευση 49 ετών με συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις, δεν ανήκουν στις ΚΑΕ.

αν πουληθεί η ΚΑΕ θα πουληθούν μαζί και τα δικαιώματα/υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με το δημόσιο. ο νέος αγοραστής θα συνεχίσει να το εκμεταλλεύεται με τους όρους που το εκμεταλλεύεται και ο τωρινός.
Μα προφανώς, δεν γίνεται να πουλήσεις κάτι που δεν σου ανήκει. Εκτός αν είσαι εκείνα τα τσακάλια που πουλούσαν οικόπεδα στο φεγγάρι :lol:

Νόμιζα πως όλη η συζήτηση είναι για «μεταβίβαση χρήσης», η «πώληση» δεν έχει νόημα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Πέμ Μάιος 07, 2026 7:10 pm

nikolas_asteri έγραψε:
yawn.brigade έγραψε:

Μα προφανώς, δεν γίνεται να πουλήσεις κάτι που δεν σου ανήκει. Εκτός αν είσαι εκείνα τα τσακάλια που πουλούσαν οικόπεδα στο φεγγάρι :lol:

Νόμιζα πως όλη η συζήτηση είναι για «μεταβίβαση χρήσης», η «πώληση» δεν έχει νόημα.
έχει νόημα η πώληση ως όρος γιατί α) αλλάζει ο ιδιοκτήτης και β) περιλαμβάνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΚΑΕ, από παίκτες έως εμπορική εκμετάλλευση του σήματος έως και τα στυλό που έχουν στα γραφεία.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Πέμ Μάιος 07, 2026 7:12 pm

yawn.brigade έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

έχει νόημα η πώληση ως όρος γιατί α) αλλάζει ο ιδιοκτήτης και β) περιλαμβάνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΚΑΕ, από παίκτες έως εμπορική εκμετάλλευση του σήματος έως και τα στυλό που έχουν στα γραφεία.
Μα ακόμα δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσε η ΚΑΕ να πουλήσει κάτι που δεν της ανήκει.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Πέμ Μάιος 07, 2026 7:17 pm

nikolas_asteri έγραψε:
yawn.brigade έγραψε:

Μα ακόμα δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσε η ΚΑΕ να πουλήσει κάτι που δεν της ανήκει.
Με την ίδια λογική που αν πωληθεί μια καφετέρια που νοικιάζει χώρο που της παραχωρεί ο Δήμος στην πλατεία για τραπεζάκια, θα πωλήσει και την παραχώρηση αυτή, όχι τον χώρο της πλατείας.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Πέμ Μάιος 07, 2026 7:19 pm

αυτο το λενε εδω και καιρο στο τουιτερ..περιεργο θα ναι να πουλησει την ομαδα και να φυγει απο το επικεντρο,τι θα κανει μετα?Δεν νομιζω οτι του λειπουν 300εκ ενω πλεον μπορει να κανει το κομματι του χωρις να βαζει λεφτα.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Πέμ Μάιος 07, 2026 7:20 pm

nikolas_asteri έγραψε:
yawn.brigade έγραψε:

νομίζω το μπέρδεμα είναι ότι εσύ αναφέρεσαι αποκλειστικά στο ΟΑΚΑ ενώ εγώ στην ΚΑΕ συνολικά.

το ΟΑΚΑ δε μπορεί να πουληθεί, αυτό που θα πουληθεί είναι η σύμβαση παραχώρησης και εκμετάλλευσης, όπως και όλες οι συμφωνίες που έχει κάνει η ΚΑΕ με χορηγούς π.χ.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Πέμ Μάιος 07, 2026 7:22 pm

δεν θα πουλησει το οακα θα πουλησει το δικαιωμα εκμεταλυεσης για 49 χρονια
δεν καταλαβαινω που θα ειναι το προβλημα

τωρα αν τους πιασει κοροιδα και οντως τους πουλησει το γηπεδο σαν να ειναι δικο του ας προσεχαν

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Πέμ Μάιος 07, 2026 7:37 pm

yawn.brigade έγραψε:
Πέμ Μάιος 07, 2026 7:20 pm
nikolas_asteri έγραψε:

νομίζω το μπέρδεμα είναι ότι εσύ αναφέρεσαι αποκλειστικά στο ΟΑΚΑ ενώ εγώ στην ΚΑΕ συνολικά.

το ΟΑΚΑ δε μπορεί να πουληθεί, αυτό που θα πουληθεί είναι η σύμβαση παραχώρησης και εκμετάλλευσης, όπως και όλες οι συμφωνίες που έχει κάνει η ΚΑΕ με χορηγούς π.χ.
Ναι οκ. Παραπάνω διάβασα για αλισβερίσι με δημόσια περιουσία και απομόνωσα αυτό (το ΟΑΚΑ). Την ΚΑΕ ο,τι θέλει την κάνει :P

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Πέμ Μάιος 07, 2026 7:38 pm

shaq7 έγραψε:
Πέμ Μάιος 07, 2026 7:19 pm
αυτο το λενε εδω και καιρο στο τουιτερ..περιεργο θα ναι να πουλησει την ομαδα και να φυγει απο το επικεντρο,τι θα κανει μετα?Δεν νομιζω οτι του λειπουν 300εκ ενω πλεον μπορει να κανει το κομματι του χωρις να βαζει λεφτα.
Η μια άποψη είναι αυτή.

Η άλλη είναι ότι τώρα είναι ακριβώς η στιγμή να φύγει...
Έχοντας επιστρέψει την ομάδα στην ελίτ έχοντας πάρει ο ίδιος ως πρόεδρος Ευρωλίγκα, τι άλλο του μένει να πετύχει;

Επίσης τα 300εκ δεν είναι καθόλου λίγο ή αμελητέο.
Με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα βλέπω ότι το net worth της οικογένειας Γιαννακόπουλου συνολικά εκτιμάται σε 1,9 δις δολάρια.

Άγνωστο τι μέρος από αυτά είναι δικά του αλλά επίσης δεν είναι όλα αυτά μετρητά, μεγάλο μέρος θα είναι οι μετοχές της Βιανεξ.

Οπότε αν πρόκειται να πάρει 300εκ μετρητά μιλάμε για τεράστια ρευστότητα και σημαντική αύξηση της περιουσίας του.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Πέμ Μάιος 07, 2026 7:41 pm

μαζι του θα τα παρει?ο ανθρωπος ζει για τραβαει την προσοχη,αν δωσει την ομαδα θα το μετανιωσει..Καλα και σαν προεδρος μια ευρωλιγκα εχει παρει μεχρι και οι αφοι εχουν 2.

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέμ Μάιος 07, 2026 7:44 pm

Αρα και αυτοι απο μια ο καθενας

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:

Πέμ Μάιος 07, 2026 8:48 pm

Ποιος είναι και γιατί επενδύει 1,5 δισ. στο Ελληνικό ο Ιταλός επιχειρηματίας Andrea Pignataro

https://www.naftemporiki.gr/business/19 ... pignataro/

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:

Πέμ Μάιος 07, 2026 9:53 pm

Το Νορθ Καρολάινα θέλει να βάλει τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ δίπλα στον Νεοκλή Αβδάλα
https://www.sport24.gr/basket/to-north- ... li-avdala/

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Παρ Μάιος 08, 2026 3:51 am

berry έγραψε:
Πέμ Μάιος 07, 2026 9:53 pm
Το Νορθ Καρολάινα θέλει να βάλει τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ δίπλα στον Νεοκλή Αβδάλα
https://www.sport24.gr/basket/to-north- ... li-avdala/
τωρα σωθηκαν

Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”