Παναθηναικός - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
plo koon

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Αύγ 19, 2026 9:21 pm

Εγώ δε βλέπω πάντως κάποια μυστήρια κίνηση αν οι ασκήσεις γίνονται σωστά. Μπορεί να γλίστρησε σε κάποια από αυτές και έτσι να τραυματίστηκε.

:hammer: je suis jazz thrillos :hammer:
BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τετ Αύγ 19, 2026 9:31 pm

plo koon έγραψε:
Εγώ δε βλέπω πάντως κάποια μυστήρια κίνηση αν οι ασκήσεις γίνονται σωστά. Μπορεί να γλίστρησε σε κάποια από αυτές και έτσι να τραυματίστηκε.
Αυτό καταλαβαίνω και εγώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι δηλαδή τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ατομικής προπόνησης.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Αύγ 19, 2026 9:31 pm

plo koon έγραψε:
Δε βλέπεις γτ δεν υπάρχει
Vertical jumps ειναι ,8ρια στη παραλία, σπριντ πλαγια κοφτά κλπ
Ο μηχανισμός τραυματισμου του μηνίσκο ειναι να μείνει κάτω το πέλμα σταθερό κ να γινει στροφή στο γόνατο (καλή στροφή όχι τύπου κάνω μικρό πλαγιο βήμα κλπ).Πιο πιθανό είναι να γίνει με παπουτσι στο παρκε πάρα σε οτιδήποτε από αυτά που βλέπουμε

Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary
Reactions:

Τετ Αύγ 19, 2026 9:41 pm

Conan1982 έγραψε:
Τετ Αύγ 19, 2026 8:29 pm
Έχω κάνει πολλές φορές τέτοια προπόνηση και στο ανέβασμα ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι επιβαρύνονταν ιδιαίτερα τα γόνατα μου, εντάξει δεν είναι κριτήριο η εμπειρία μου αλλά το εχω δει σε αθλητές στιβου, ως μέρος ρουτίνας, δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερη επικινδυνότητα, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες προσκρούσεις. Τα κατεβάσματα είναι τελειως χαμηλής έντασης και προσγειώνεται σε μαλακή επιφάνεια. Το χωρίς παπούτσια πιθανολογω ότι το κάνει για να δυναμώσουν οι μυς που προστατεύουν τους αστραγάλους.
Το αποκλείω να τα έκανε μόνος του χωρίς να εχουν μελετηθεί. Δεν είναι αυτά η αιτία του τραυματισμού του.
Ποσο χρονων εισαι? Μικροτερος, μεγαλυτερος απο τον Ναν?

Το υλικο που λεγεται χονδρος τριβεται καταπονειται. Αυτα βγαινουν σε μεγαλυτερες ηλικιες και τοτε θα καταλαβεις. Οι μινησκοι ειναι τα αμορτισερ των γονατων, αυτη η ασκηση τους καταπονει.
Ολοι οι ορθοπεδικοι απαγορευουν σκαλες οταν υπαρχει θεμα με τα γονατα. Απλη αναβαση και κυριως καταβαση. Οχι αυτο το τρελο που κανει ο Ναν.

Καθολου φυσιολογικη ασκηση δε μου φανηκε οταν το ειδα.

Πρεπει να εχεις τουμπανο τετρακεφαλο, και παλι, οσο και να πεις η καταπονηση στα γονατα υπαρχει.
Η μερικη ρηξη μηνισκου δε φενεται στα ματια μου ασχετη με αυτο. Τον επιβαρυνε και αν υπηρχε και ενα μικροθεματακι, τωρα παει για καθαρισμο. Ο Σλουκας το επαθε λογω ηλικιας και απλης καταπονησης. Αυτος λογω πολυ εντονης ασκησης κι επιμονης.
Και χρονικα να το παρεις, 2 βδομαδες πριν εδωσε χρονο να αποθεραπευτει και μπηκε χειρουργειο.

Δε λες να τραυατιστικε χτες και να μπηκε σημερα χειρουργειο ετσι?

Απλα δεν ελεγε τιποτα.

Αυτη την αισθηση εχω εγω.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος qspock την Τετ Αύγ 19, 2026 9:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Τετ Αύγ 19, 2026 9:42 pm

plo koon έγραψε:
μα δεν τραυματιστηκε σε αυτα που κανει στο βιντεο

συζηταμε οτι δεν χρειαζεται εναν μπασκετμπολιστας να κανει τετοιες ασκησεις

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:

Τετ Αύγ 19, 2026 9:46 pm

qspock έγραψε:
Conan1982 έγραψε:
Τετ Αύγ 19, 2026 8:29 pm
Έχω κάνει πολλές φορές τέτοια προπόνηση και στο ανέβασμα ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι επιβαρύνονταν ιδιαίτερα τα γόνατα μου, εντάξει δεν είναι κριτήριο η εμπειρία μου αλλά το εχω δει σε αθλητές στιβου, ως μέρος ρουτίνας, δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερη επικινδυνότητα, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες προσκρούσεις. Τα κατεβάσματα είναι τελειως χαμηλής έντασης και προσγειώνεται σε μαλακή επιφάνεια. Το χωρίς παπούτσια πιθανολογω ότι το κάνει για να δυναμώσουν οι μυς που προστατεύουν τους αστραγάλους.
Το αποκλείω να τα έκανε μόνος του χωρίς να εχουν μελετηθεί. Δεν είναι αυτά η αιτία του τραυματισμού του.

Το υλικο που λεγεται χονδρος τριβεται καταπονειται. Αυτα βγαινουν σε μεγαλυτερες ηλικιες και τοτε θα καταλαβεις. Οι μινησκοι ειναι τα αμορτισερ των γονατων, αυτη η ασκηση τους καταπονει.
Ολοι οι ορθοπεδικοι απαγορευουν σκαλες οταν υπαρχει θεμα με τα γονατα. Απλη αναβαση και κυριως καταβαση. Οχι αυτο το τρελο που κανει ο Ναν.

Πρεπει να εχεις τουμπανο τετρακεφαλο, και παλι, οσο και να πεις η καταπονηση στα γονατα υπαρχει.
Η μερικη ρηξη μηνισκου δε φενεται στα ματια μου ασχετη με αυτο. Τον επιβαρυνε και αν υπηρχε και ενα μικροθεματακι, τωρα παει για καθαρισμο. Ο Σλουκας το επαθε λογω ηλικιας και απλης καταπονησης. Αυτος λογω πολυ εντονης ασκησης κι επιμονης.
Και χρονικα να το παρεις, 2 βδομαδες πριν εδωσε χρονο να αποθεραπευτει και μπηκε χειρουργειο.

Απλα δεν ελεγε τιποτα.

Συγνώμη αλλά αυτά που γράφεις είναι για 60χρονους με οστεοαρθριτιδες που κάνουν 2 χλμ περπάτημα με το ζόρι ως ασκηση κ ούτε καν σύγχρονα γτ κι εκεί τα guidelines έχουν αλλάξει
Για αθλητές είναι ...ασχολίαστα

Ο μηνίσκο δεν είναι αμορτισέρ ένας ινοχονδρινος δακτύλιος είναι που περιβάλλει την αρθρωση.

Vakhos

Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Chef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Mood:

Τετ Αύγ 19, 2026 9:47 pm

Δεν χρειάζεται να γίνει οξεως σε μια κίνηση, υπάρχει αθροιστική καταπόνηση.
Μακάρι να επανέλθει σε καλη κατάσταση μέσα στον Οκτώβριο.

Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary
Reactions:

Τετ Αύγ 19, 2026 10:25 pm

big_lebowski έγραψε:
qspock έγραψε:

Απλα δεν ελεγε τιποτα.

Συγνώμη αλλά αυτά που γράφεις είναι για 60χρονους με οστεοαρθριτιδες που κάνουν 2 χλμ περπάτημα με το ζόρι ως ασκηση κ ούτε καν σύγχρονα γτ κι εκεί τα guidelines έχουν αλλάξει

Ο μηνίσκο δεν είναι αμορτισέρ ένας ινοχονδρινος δακτύλιος είναι που περιβάλλει την αρθρωση.
Το οτι το περιγραφεις με ιατρικους ορους δεν αναιρει την ουσια του πραγματος: Ο μηνισκος ειναι το μαξιλαρακι-αμορτισερ του γονατου. Ειναι αυτο που αποροφα τους κραδασμους και το προστατευει. Η συγκεκριμενη ασκηση τον καταπονει 1000%. Ουτε εγω ουτε εσυ ξερεις ποσες φορες την εκανε.

Ενας φυσιολογικος αθλητης και οχι ενας εξηνταρης, οπως αναφερεις, τραυματισε τον μηνισκο του ΟΤΑΝ ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΝ μονος του.

Αυτη ειναι η πραγματικοτητα, οσο κι αν δεν αρεσει.
Και γιατι δεν αρεσει? Ολοι κανουν λαθη.
Κι εγω εδειχνα υπερβολικο ζηλο και μου εβγαινε ξινο σε πολλες περιπτωσεις οταν αθλουμουνα.

Τα γονατα ειναι τζαναμπετικη αρθρωση και ειδικα για μπασκετμπολιστες (λογω αλματων και τροπου παιχνιδιου) ειναι το νο1 ευαιστητο σημειο.

Ακουστε και κανεναν μεγαλυτερο εσεις οι μικροτεροι.
Κοτζαμαν Γιαννης κανει συντηρηση στο γονατο κι εσεις το χαβα σας.

Να τα προστατευετε!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος qspock την Τετ Αύγ 19, 2026 10:30 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
plo koon

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Τετ Αύγ 19, 2026 10:28 pm

τουλουμπα έγραψε:
Τετ Αύγ 19, 2026 9:42 pm
plo koon έγραψε:
μα δεν τραυματιστηκε σε αυτα που κανει στο βιντεο

συζηταμε οτι δεν χρειαζεται εναν μπασκετμπολιστας να κανει τετοιες ασκησεις
Μα σιγά τι έκανε; Αν δε κάνει καμιά μαλάκια και φάει τα μούτρα του δε βλέπω τίποτα που μπορεί να καταπονήσει έναν αθλητή.

Ίσα ίσα που έτσι χτίζει μυϊκό σύστημα για να τον υποστηρίξει όταν γίνει η στραβη

:hammer: je suis jazz thrillos :hammer:
Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:

Τετ Αύγ 19, 2026 10:33 pm

qspock έγραψε:
Τετ Αύγ 19, 2026 10:25 pm
big_lebowski έγραψε:

Το οτι το περιγραφεις με ιατρικους ορους δεν αναιρει την ουσια του πραγματος: Ο μηνισκος ειναι το μαξιλαρακι-αμορτισερ του γονατου. Η συγκεκριμενη ασκηση τον καταπονει. Ουτε εγω ουτε εσυ ξερεις ποσες φορες την εκανε.

Ενας φυσιολογικος αθλητης και οχι ενας εξηνταρης, οπως αναφερεις, τραυματισε τον μηνισκο του ΟΤΑΝ ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΝ μονος του.

Αυτη ειναι η πραγματικοτητα, οσο κι αν δεν αρεσει.
Και γιατι δεν αρεσει? Ολοι κανουν λαθη.
Κι εγω εδειχνα υπερβολικο ζηλο και μου εβγαινε ξινο σε πολλες περιπτωσεις οταν αθλουμουνα.

Τα γονατα ειναι τζαναμπετικη αρθρωση και ειδικα για μπασκετμπολιστες (λογω αλματων και τροπου παιχνιδιου) ειναι το νο1 ευαιστητο σημειο.

Ακουστε και κανεναν μεγαλυτερο εσεις οι μικροτεροι.
Κοτζαμαν Γιαννης κανει συντηρηση στο γονατο κι εσεις το χαβα σας.

Να τα προστατευετε!
Είμαι 50 ετών, φυσικό θεραπευτής με MSc στη sports rehab οπότε ξέρω παραπάνω από έναν.. "μεγαλυτερο"

O,τι έγραψες είναι άσχετο για έναν αθλητη.

Δεν έγραψα ότι δε μπορεί να πάθει μια τραυματική ρηξη μηνισκου ένας αθλητης.Αν ειναι κάποιος που μπορεί να το πάθει αυτό είναι ακριβώς ένας αθλητης

Έγραψα ότι αυτά με τα ανεβάσματα κατεβάσματα σκαλιών ειναι ασχολίαστα

Καθετα άλματα,πλάγια sprints ,8ρια ,box jumps,jump squats κλπ είναι απαραίτητα ,ειναι η επιτομη του functional training,είναι επιεικώς αστείο να τα κάνει ένας αθλητης που πηδαει από πάνω σου και να τα βλέπεις και να λες .."τι κάνει αυτός...απαπα".Πρέπει να μπορεί να τα κάνει κ να τα εκπαιδευει(κι αυτο κανουν)

Kαι μαντεψε..και στην αποκατασταση για τη μηνισκεκτομη....αυτά θα κάνει στο τελευταιο σταδιο... :lol:

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Τετ Αύγ 19, 2026 10:44 pm

Δεν υπαρχει τιποτα μεμπτο στις ασκησεις του Ναν. Ο Τραυματισμος στον μηνισκο γινεται συνηθως οταν το πελμα πατησει γερα ενω το γονατο ειναι σε εσω ή εξω στροφη.

Αυτο μπορει να γινει σε καθε αλμα, περιστροφη, πλαγιο βημα εαν ειναι η κακία η ωρα.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Τετ Αύγ 19, 2026 10:46 pm

Christofis έγραψε:
Τετ Αύγ 19, 2026 10:44 pm
Δεν υπαρχει τιποτα μεμπτο στις ασκησεις του Ναν. Ο Τραυματισμος στον μηνισκο γινεται συνηθως οταν το πελμα πατησει γερα ενω το γονατο ειναι σε εσω ή εξω στροφη.

Αυτο μπορει να γινει σε καθε αλμα, περιστροφη, πλαγιο βημα εαν ειναι η κακία η ωρα.
οπως λεει και το τραγουδι

λιγο εγω λιγο εσυ λιγο και η κακια στιγμη :banana:

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:

Τετ Αύγ 19, 2026 10:48 pm

Αυτός ακριβώς είναι ο μηχανισμός κάκωσης σωστά.Το έγραψα και παραπανω
Είναι πιο πιθανό να το πάθεις σε παρκε με το παπούτσι να κολλήσει κάτω πάρα σε functional training

Υγ επίσης να πω πως αν έχετε κάποιο πρόβλημα στα γονατα ,κάποια αρχομενη οστεοαρθριτιδα,κάποια ρωγμή σε μηνίσκο κλπ και πέσετε σε γιατρό που θα σας πει "σκαλιά κοφτα, όχι ανέβασμα, πρόσεχε στο κατέβασμα,όχι αντιστάσεις " κλπ...αλλαχτε γιατρό
Στο ανθρώπινο σώμα ισχυει το if u don't use it you lose it
Οι ιστοί θρεφονται από τη κίνηση,οι χονδροι επίσης.Με ένα καλό φυσκοθεραπευτη(η κ γυμναστή ,δεν είμαι δογματικος) και σωστα δομημενο πρόγραμμα (αντιστάσεων συμπεριλαμβανομένων και απαραιτητων) τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά....και ανεβαίνεις ΚΑΙ σκαλες :lol:

Άβαταρ μέλους
DSP

Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Jordan, Bird, Γκάλης

Πέμ Αύγ 20, 2026 2:47 pm

Οι περισσότεροι γιατροί (ορθοπεδικοί) έχουν έτοιμη τη συμβουλή: κόψε το τρέξιμο (βάρη/μπάσκετ/ποδόσφαιρο κλπ) και κάνε μονο περπάτημα. Ειδικά οι γιατροί που δεν έχουν σχέση με την άθληση, είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.
Απαιτείται όμως εξατομικευμένη προσέγγιση σε κάθε περίπτωση. Η δια βίου άσκηση, για όποιον την επιθυμεί, δεν γίνεται με απαγορεύσεις, προφανώς εκτός εξαιρέσεων.

Όσον αφορά την περιπτωση Ναν (αλλά και γενικότερα), η επικρατούσα, καφενειακού επίπεδου, άποψη, είναι ότι η προπόνηση του παίκτη αφορά κυρίως το τεχνικό κομμάτι (χειρισμός, σουτ κλπ) και το τακτικό (συστήματα, άμυνες κλπ), με το αμιγώς αθλητικό κομμάτι να εξαντλείται στο γυμναστήριο με το κλασικό squat, ενδεχομένως το (trendy) hip thrust, άντε και κάποια fancy άσκηση κοιλιακών.
Η πραγματικότητα είναι ότι δεν νοείται elite (physical) παίκτης όπως ο Ναν, να μην κάνει τέτοιου είδους drills.
Οι πλειομετρικές ασκήσεις (χρησιμοποιούμενες ήδη από τα 60's) είναι βασικό προπονητικό εργαλείο για την βελτίωση της αλτικότητας.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:

Πέμ Αύγ 20, 2026 6:40 pm

Έτσι όπως τον βλέπω 5-10 λεπτά Α1 τα έχει

Πρώτα εργομετρικά κ εξετάσεις σημερα

Απάντηση