Euroleague Round 20, Panathinaikos vs Partizan

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2424
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιαν 09, 2025 11:09 pm

Η Παρτίζαν όταν κερδίζει είναι από την άμυνα, μπροστά τους λείπει ταλέντο.

Από την στιγμή που καταφέραμε να πάμε στους 90+ δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ειδικά εκτός έδρας.

Σημαντική η νίκη παρά τις απουσίες και μακάρι να είναι οκ για την διπλή εβδομάδα.

Αν πρέπει να γκρινιάξω για κάτι είναι ότι για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Γκάμπριελ είναι non factor.
Το καλό είναι οτι ο Γιουρτσεβέν πάλι τα πήγε καλά αλλά φαίνεται ότι με αυτόν θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gkostas37

a1greece
Reactions: 470
Αγαπημένη θέση: SG, SF
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Πέμ Ιαν 09, 2025 11:09 pm

t0ny3 έγραψε:
Πέμ Ιαν 09, 2025 11:05 pm
Δυο ερωτησεις.

Πρωτον. Εχουμε καταλαβει τι παιχτη βλεπουμε; Αυτος ο Ναν δεν εχει καμια θεση στην Ευρωπη! Θα κανω ταμα σε οποιαδηποτε ορθοδοξη εκκλησια για να μη φυγει ποτε απο την Ελλαδα, ουτε για διακοπες.

Δευτερον. Μηπως εχει φορμαριστει πολυ νωρις η ομαδα φετος; Οκ δεν παιζει με ομαδες απο το πανω ραφι τελευυταια λογω προγραμματος, αλλα οι εμφανισεις του Παναθηναικου ειναι πολυ dominant.

Υ.Γ. Ο κοουτς Αταμαν ειναι πολυ δικαιος προπονητης. Ειδε πως ο Καλαιτζακης του προσφερει πραγματα στο δευτερο ημιχρονο και παρκαρε τον πολυ καλο Οσμαν. Παντως οι Τουρκοι καπως αρχισαν να βρισκουν ρυθμο με τους τραυματισμους των αλλων.
Για Ναν ο τύπος έπαιζε βασικός στους Heat και στους Lakers πάλι για βασικός πήγε αλλά έβγαλε τραυματισμούς back to back με αποτέλεσμα να τον κάνουν trade. Είναι παίκτης που ανήκει στο ΝΒΑ και είμαστε τυχεροί που δεν τον ζήτησε κάποια ομάδα από εκεί.

Για την ομάδα νομίζω δεν είναι φορμάρισμα. Είναι ότι σχεδόν όλη είναι η περσινή ομάδα άρα έχουν αυτοματισμούς κλπ και κυρίως έχουν τεράστιο ταλέντο όλοι τους με αποτέλεσμα αυτό να βγαίνει στο παρκέ. Πιο πολύ θα έλεγα ότι παίζουν με βάση τις δυνατότητες τους και κυρίως παίρνουν τον αντίπαλο τους στα σοβαρά. :wink:

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikosvip

euroleague
Reactions: 424

Πέμ Ιαν 09, 2025 11:21 pm

Η ομάδα έπαιξε καταπληκτικό μπασκετ με ωραία κυκλοφορία χωρίς 3 βασικούς παίκτες, δε βάζω το Γκριγκονις μεσα σε αυτούς.

Αν δε χαλαρώναμε στο τέλος θα έγραφε άλλη μια κατοστάρα.

Ασύλληπτος Γκραντ, ο Ναν σήμερα έκανε ξανα πλάκα και επιτέλους κάνει αυτό που ανεβάζει όλη την ομάδα επίπεδο, πασάρει!

Χουαντσο και Οσμαν έδωσαν σκορ και Ομερ ήταν αρκετά καλός πραγμα που δε περίμενα απέναντι σε αυτούς της Παρτιζαν.

Απορω με Ζελικο και Ποκουσεφσκι, μου θυμίζει την εμμονή που είχε με τον Τεπιτς.
Πραγματικά το παιδί ηταν μια καταστροφή σε φάση ανέκδοτου, από τη προθέρμανση έριχνε τουβλα.

1
1 Εικόνα
Elvetos

a1greece
Reactions: 648
Αγαπημένος παίκτης: ΔΔ

Πέμ Ιαν 09, 2025 11:22 pm

Η ομάδα έπαιζε σήμερα χωρίς Σλούκα, Μπράουν, Γκριγκόνις, και Λεσόρ.
Αυτοί οι τέσσερις θα έπαιζαν βασικοί σε οποιαδήποτε ομάδα της ΕΛ.
Παρόλα αυτά, η ομάδα κέρδισε άνετα.

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιαν 09, 2025 11:22 pm

Δείτε τα θριαμβευτικά σχόλια στις τελευταίες 2 σελίδες σε αντίθεση με όσα γράφτηκαν στις πρώτες σελίδες, ψυχραιμία παιδιά.

Το μόνο αρνητικό, αν μπορώ να βρω κάτι, είναι που το τελευταίο 2λεπτο κλαταραμε και δεν φτάσαμε τους 100, ενώ θα μπορούσαμε.

Ο Ζοτς τέρμα απογοητευμενος, οι παίχτες του έφαγαν τέτοιο άγχος που έχαναν ελεύθερα λειαπ και βολές...

Ο Γκραντ τριπλ ντραμπλ χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι, ο Χουαντσο βρήκε το σουτ του φέτος, ο Γιουρτσεβεν και ο Οσμαν είναι θετικοί, τρομερή εμφάνιση χωρίς καν Λορενζο, Σλουκα και Λεσσορ. Προχωράμε!

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion

Πέμ Ιαν 09, 2025 11:24 pm

ΥΓ. Κι εγώ φοβάμαι μην φορμαριστήκαμε πολύ νωρίς στη σεζόν φέτος...

ΥΓ1. Ο Ναν είναι με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ο καλύτερος παίχτης που έχω δει με τα μάτια μου στην Ευρώπη εβερ.

3
3 Εικόνα
Lapro13

senior
Reactions: 245
Αγαπημένη θέση: PF

Πέμ Ιαν 09, 2025 11:32 pm

Ναν-Γκραντ-Οσμαν-Χουαντσο ειναι απιστευτη τετραδα, τωρα που ανεβαινει ο Οσμαν. Στην αμυνα κλεινουν ολους τους χωρους.

Οταν ειμασταν ντεφορμε τον Νοεμβριο-Δεκεμβριομε απανωτες ηττες λεγατε οτι θα χασουμε το τρενο της 4αδας, τωρα παραειναστε σε φορμα και ειναι νωρις; chillpill.gif

Οταν περασουν ντεφορμαρσιμα οι Ναν-Γκραντ θα φορμαριστει ο Λορεντζο και ο Γκριγκονις!

Λερναια υδρα λεμεεε!

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gkostas37

a1greece

JohnnyPao έγραψε:
ΥΓ1. Ο Ναν είναι με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ο καλύτερος παίχτης που έχω δει με τα μάτια μου στην Ευρώπη εβερ.
Δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος, καθώς έχουν παίξει και παίκτες όπως ο Τάρπλεϊ, ο Τζόνσον, αργότερα ο Φορντ ή ο Πάρκερ, αλλά σίγουρα είναι από τους καλύτερους αμερικάνους που έχουν έρθει ποτέ στην Ευρώπη.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gkostas37 την Πέμ Ιαν 09, 2025 11:42 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
JohnnyPao

champion

Πέμ Ιαν 09, 2025 11:37 pm

gkostas37 έγραψε:
JohnnyPao έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος, καθώς έχουν παίξει και παίκτες όπως ο Τάπλεϊ, ο Τζάνσον, αργότερα ο Φορντ ή ο Πάρκερ, αλλά σίγουρα είναι από τους καλύτερους αμερικάνους που έχουν έρθει ποτέ στην Ευρώπη.
Αν ο Ναν στο σύγχρονο μπάσκετ βάζει 25 πόντους ανά ματς, αν έπαιζε στην εποχή των παιχτών που αναφέρεις, μάλλον θα έγραφε 50αρες.

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gkostas37

a1greece

Πέμ Ιαν 09, 2025 11:41 pm

JohnnyPao έγραψε:
Πέμ Ιαν 09, 2025 11:37 pm
gkostas37 έγραψε:

Δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος, καθώς έχουν παίξει και παίκτες όπως ο Τάπλεϊ, ο Τζάνσον, αργότερα ο Φορντ ή ο Πάρκερ, αλλά σίγουρα είναι από τους καλύτερους αμερικάνους που έχουν έρθει ποτέ στην Ευρώπη.
Αν ο Ναν στο σύγχρονο μπάσκετ βάζει 25 πόντους ανά ματς, αν έπαιζε στην εποχή των παιχτών που αναφέρεις, μάλλον θα έγραφε 50αρες.
Καθόλου απίθανο. Είναι πραγματικά επιπέδου τουλάχιστον 6ου παίκτη σε καλή ομάδα στο ΝΒΑ. Τυχεροί που τον έχουμε στην ομάδα

0
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3654
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Πέμ Ιαν 09, 2025 11:46 pm

Μεγάλη παικτουρα ο Ναν.
Τον κάνει ακόμα καλύτερο το γεγονός ότι ο Ομπράντοβιτς δε μπορεί να τον περιορίσει εύκολα μιας και η ομάδα του έχει αμυντικό προσανατολισμό.

Δεν πίστευα ότι ο Αταμάν θα άφηνε να φύγουν Οσμάν ή Γιουρτσεβεν. Όπως και πέρσι με Χουαντσο σιγά σιγά θα μπαίνουν στην εξίσωση του rotation.

4
4 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1204
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Ιαν 09, 2025 11:53 pm

Πάντως θα χει τρομερό ενδιαφέρον αν συναντηθούν είτε στον ημιτελικό είτε στον τελικό Παναθηναϊκός-ολυμπιακος, ποια "σχολή" θα επικρατήσει.
Από την μια έχουμε ίσως την πιο ατομιστικη ομάδα που έχει δει η Ευρωλίγκα και από την άλλη ίσως την πιο ομαδική.
Προσωπικά και τις δυο περιπτώσεις τις θεωρώ υπερβολή.

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion

Πέμ Ιαν 09, 2025 11:57 pm

tokalytero3d έγραψε:
Πάντως θα χει τρομερό ενδιαφέρον αν συναντηθούν είτε στον ημιτελικό είτε στον τελικό Παναθηναϊκός-ολυμπιακος, ποια "σχολή" θα επικρατήσει.
Από την μια έχουμε ίσως την πιο ατομιστικη ομάδα που έχει δει η Ευρωλίγκα και από την άλλη ίσως την πιο ομαδική.
Προσωπικά και τις δυο περιπτώσεις τις θεωρώ υπερβολή.
Την πιο ατομιστική που την είδες?

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2722
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Παρ Ιαν 10, 2025 12:01 am

tokalytero3d έγραψε:
Με μια ασίστ ανά παιχνίδι διαφορά δεν νομίζω πως είναι δίκαιοι οι χαρακτηρισμοί. Επειδή ο ολυμπιακός παίζει περισσότερο motion/princeton αντί για horns/spain δεν σημαίνει ότι παίζει πιο «ομαδικά».

3
3 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3654
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Παρ Ιαν 10, 2025 12:20 am

nikolas_asteri έγραψε:
Παρ Ιαν 10, 2025 12:01 am
tokalytero3d έγραψε:
Με μια ασίστ ανά παιχνίδι διαφορά δεν νομίζω πως είναι δίκαιοι οι χαρακτηρισμοί. Επειδή ο ολυμπιακός παίζει περισσότερο motion/princeton αντί για horns/spain δεν σημαίνει ότι παίζει πιο «ομαδικά».
Σίγουρα δε θα παίξουν motion στον Ολυμπιακό στην crunch time. Ή ο ΠΑΟ στα πλέι-οφ δε θα απλώσει το παιχνίδι του σε όλο το παρκέ με περισσότερες πάσες σε περίπτωση που φάει double team o Nunn.

Οι προπονητές θα κριθούν από το plan b ή c όταν θα έρθουν τα δύσκολα. Η φιλοσοφία πάει περίπατο γενικώς

1
1 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”