JohnnyPao έγραψε: ↑Τρί Δεκ 03, 2024 3:23 am
Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου για το θέμα μιας και έχει ανοίξει συζήτηση. Καταρχάς ήμουν εξαρχής καχύποπτος όσον αφορά τη προσθήκη Οσμαν και τις όποιες συνέπειες θα μπορούσε να προκαλέσει μια τέτοια κίνηση στη χημεία της ομαδας, που αν μην τι άλλο ήταν πολύ καλή πέρσι. Σαν κίνηση ο Τούρκος φέρνει μαζί του πιο πολλά ρίσκα παρά αγωνιστικά οφέλη κατά τη γνώμη μου. Θέλει τη μπάλα στα χέρια για να αποδώσει επιθετικά και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στον ΠΑΟ των συγκεκριμένων γκαρντ και κατά δεύτερον ο Αταμαν αρέσκεται σε μια πολύ συγκεκριμένου στυλ άμυνα, το λεγόμενο hedge out, για την αντιμετώπιση του πικ εν ρολ κι αυτό για να λειτουργήσει προϋποθέτει πολύ καλές περιστροφές σε μικρούς χρόνους όλης της ομαδας. Ο Οσμαν λοιπόν που είναι κάκιστος off ball αμυντικός διογκώνει το πρόβλημα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον συνωστισμό που φέρνει στο ροστερ επιβεβαιώνουν την αρχική μου καχυποψία. Αντικειμενικά στο "3" δεν μένει χρόνος για όλους, ο Παπαπέτρου έκανε γκρίνιες και πριν από αυτόν σίγουρα κάτι θα είχε πει και ο Γκριγκονις, ακούστηκε άλλωστε πως έψαχνε και ομάδα για ένα διάστημα, ενώ και ο Μπράουν δήλωσε πως θα ήθελε να περνούν περισσότερες μπάλες από τα χέρια του.
Αν και θεωρώ λανθασμένη επιλογή λοιπόν εκ μερους του Αταμαν τη προσθήκη του Οσμαν στην ομάδα, ο κόουτς είναι αυτός που αποφασίζει και όλοι οφείλουν να σεβαστούν την επιλογή του. Άρα λοιπόν σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ τις γκρίνιες του Παπαπέτρου, από την άλλη όμως μου φαίνεται και υπερβολικά αυστηρή η τιμωρία του, ως αντίδραση του Αταμαν (2ο λάθος του κόουτς εδω), ο οποίος κινδυνεύει μέχρι και να χάσει τελείως τον παίχτη. Νομίζω εδώ θα αρκούσε και ένας απλός παραγκωνισμός, αστον στον πάγκο και μην του δίνεις λεπτά συμμετοχής, δεν χρειαζόταν να τον βγάλεις στη σέντρα... Δεν καταλαβαίνω βέβαια και αυτός ο Παπαπέτρου τι θέλει, οκ έκανε 4 καλά παιχνίδια με τη Μακαμπι πέρσι και χωρίς αυτόν πιθανότατα να μην φτάναμε φαιναλ 4, αλλά παίζει 15 λεπτά ανά ματς στη γιουρολιγκ, δηλαδή πόσο παραπάνω θεωρούσε ότι θα παίζει? Είτε βρισκόταν ο Οσμαν στην ομάδα, είτε όχι. Και αυτοί οι 4 πόντοι που βάζει σε 15 λεπτά με 30% τρίποντο δεν ειναι οτι τον δικαιώνουν και ιδιαίτερα.
Βλέπω πρόβλημα στα παρασκήνια της ομαδας και αυτό με ανησυχεί περισσότερο από την αγωνιστική εικόνα, ελπίζω να λυθούν όλα άμεσα! Η κακή νοοτροπία ξεκινα από τον κόουτς και το 3ο του για φέτος λάθος, όταν και πήρε τον Οσμαν στην εθνική Τουρκίας για να παίξει ενάντια στην Ουγγαρία. Πρέπει να βρεθεί η λύση, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Αταμαν αλλά κι αυτός δεν έχει το αλάθητο, χρειάζεται προσοχή στη διαχείριση των αν μη τι άλλο μεγάλων προσωπικοτήτων που έχουν μαζευτεί στην ομάδα και ένα καλό ξεκαθάρισμα ρόλων/rotation. Θέλω να δω περισσότερες βουτιές για χαμένες μπάλες στους αγώνες, πράγματα που έφερναν δηλαδή πέρσι ο Γκριγκονις και ο Καλαϊτζάκης.
Αν η αντίδραση του ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ήταν τύπου απλής δήλωσης «χρειάζομαι περισσότερο χρόνο ,για να βρω ρυθμό» (το ίδιο βέβαια ισχύει για όλους τους παίκτες και πολύ περισσότερο στους νεοφερμένους παίκτες μιας ομάδας)
Σαφώς είναι λάθος η τιμωρία του παίκτη με βάση μια απλή διαμαρτυρία ,δεν γνωρίζουμε όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες του θέματος όμως όποτε δεν γίνεται να κρίνουμε έτσι μια απόφαση (του προέδρου και του προπονητή) προφανώς και οι δυο θέλουν το καλό του οργανισμού ,δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς επι του θέματος αυτού.
Τώρα όσο αφορά το ποιος ουσιαστικά πήρε την απόφαση αυτή κατά την προσωπική μου άποψη είναι καθαρά του προέδρου (λίγο να παρακολουθήσεις τα social media το καταλαβαίνεις απόλυτα αυτό), ο Αταμαν αρχικά υποστήριξε ότι δεν είναι προπονητική απόφαση και εκ των υστέρων ήταν μαλακός στις δηλώσεις του ,είναι ένας καλός χαρακτήρας κλπ (προφανώς δεν θέλει να χάσει μια επιπλέον επιλογή παίκτη)
Τώρα όσο αφορά τον πρόεδρο ξέρουμε όλοι ότι αγαπάει παθολογικά τον Παναθηναϊκό αλλά πολλές φορές φτάνει στην υπερβολή (σε αντιδράσεις ,δηλώσεις κλπ)
Η επιλογή Οσμαν (προπονητικά) δεν ήταν λάθος ,δεν ξέρω αν θυμάσαι την περσινή χρόνια πόσες φορές αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στη θέση του SF (όταν είμασταν αντιμέτωποι με αθλητικά τριάρια πχ Κολσον Μακάμπι) θέλαμε την προσθήκη ενός κλασικού τριαριού στη θέση 3 καθώς ο ΓΚΡΙΓΚΟΝΙΣ η ο ΓΚΡΑΝΤ που κάλυπταν τη θέση αυτή ήταν small ball ,υπήρχαν αγώνες που είχαμε μεγάλο πρόβλημα, ενώ ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (αν εξαιρέσουμε τη σειρά με Μακάμπι ήταν όλη τη χρόνια μέτριος ακόμα και στο Ελληνικό πρωτάθλημα)
Το αν καλύψαμε με επάρκεια τη θέση αυτή (με βάση την έως τώρα εικόνα του Οσμαν) φυσικά όχι !
Στους πρώτους αγώνες του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ειναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τον Παπαπετρου ,προσωπικά θα πήγαινα σε μια πιο δοκιμασμένη λύση (θα επερνα Κολσον στην ομάδα) αλλά αυτό είναι άλλο θεμα (δεν ξέρω με τη συμβόλαιο έκλεισε στη Φενέρμπαχτσε )
Αλλά μην ξεχνάμε τη περίπτωση του Χουαντσο πέρυσι ποσό χρόνο χρειάστηκε ώστε να αποδώσει στην ομάδα.
Ο Ισπανός βρήκε χρόνο και ρυθμο στην ομάδα μετά τον Φεβρουάριο (είχε βέβαια ταλαιπωρηθεί και με έναν δυο μικρό τραυματισμούς καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ) και η κορύφωση του (αμυντική) ήταν στους τελικούς με ΟΣΦΠ -φέτος έχει ξεκινήσει τη χρόνια τελείως διαφορετικά.
Το potential του Οσμαν είναι πολύ μεγάλο ή αρκετά μεγαλύτερο του Παπαπετρου ,όποτε χρειαζεται υπομονή και στήριξη (αυτό βέβαια ισχύει για κάθε παίκτη )
Ο Παπαπετρου αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα πολλά χρόνια ξέρουμε πλέον το αγωνιστικό του ταβάνι παικτικα (πιθανόν αν μπορούσε να αποδώσει στο 80% όπως έπαιξε με τη Μακάμπι ΣΤΑΘΕΡΑ όλη τη χρόνια δεν θα περνάμε άλλο παίκτη- αλλά το μεγάλο πρόβλημα του Ιωάννη είναι ότι λόγω σουτ δεν μπορεί να αγωνιστεί περισσότερα λεπτά σε μια ομάδα πρωταθλητισμού στην Ευρωλίγκα) εκτός αν γυρίσουμε σε εποχές 2017-2020 (αξιακά σαν ομάδα)
Να θυμίσω ότι στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις (απουσίαζαν Οσμαν και Γκριγκονις) αγωνίστηκε πάνω από 20 λεπτά !
Και ήταν ένας από τους κυρίους λόγους που ηττηθήκαμε (όχι ο μοναδικός) σε 20 λεπτά έκανε 2 λάθη πήρε μόνο ένα ριμπάουντ και έβαλε 2 πόντους ! (1/3 σουτ) αρνητικό PIR -2 , πήρε χρυσή ευκαιρία να δείξει την αξία του και ήταν ο χειρότερος του γηπέδου ,πως είναι δυνατόν να γκρινιάζει για το χρόνο που του δίνεται στο rotation της ομάδας;
Τ