Θεωρώ πως οι Κασελακης, Ματζουκας και Χουγκαζ είναι μια χαρά και "αρκετοί" για να αποτελέσουν τις back up λυσεις της ομαδας στις θέσεις 3 και 4. Εννοείται πως αναφέρομαι σε εναν παναθηναϊκό των 5-6 εκατομμυρίων μπατζετ. Συνεπώς με Παπαπετρου για βασικο στο 3 και ένα καλό βασικο 4αρι ισως να μην χρειάζεται αλλος παιχτης εκει.
Στο 5 εχουμε ήδη για βασικο τον Παπαγιαννη και σίγουρα μπορεί να μείνει για τρίτος σεντερ ο Καββαδας. Για δεύτερο σεντερ θα ήθελα κάποιον παιχτη που θα μπορούσε να δώσει λίγο χρόνο και στο 4 (ενα 5λεπτο ανα ματς ας πουμε). Τέτοιου είδους παιχτες ειναι ο Motley, o Poythress, ακόμα και ο Barthel.
Έτσι, συμπληρώνεται το ροστερ στις θέσεις 3 έως 5 και παμε στη περιφερεια όπου χρειάζονται 4 καλα ξένα γκαρντ. Υπάρχουν ήδη ο Nedovic και ο Macon, το ερώτημα πλέον είναι το αν διπλα σε αυτούς χρειάζονται δυο point guards ή ενας PG και ενας 3&D shooter. Προσωπικά θα προτιμούσα τη 2η επιλογή, χρειάζεται οπωσδήποτε off ball παιχτης που θα παιζει στο 2-3 και θα ανοίγει τους χώρους για την υπόλοιπη ομάδα. Οκκ ο Macon παιζει καλύτερα στο 2, με κυρια ευθύνη του το σκοράρισμα, αλλά πολλές ομαδες της Euroleague αυτή τη στιγμη βρίσκονται εντός 10αδας με score first PGs ή combo guards στον ασο. Άλλωστε με εναν καλο βασικο ασο που θα μπορεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, νομίζω θα βοηθήσει η αλλαγή του να είναι παιχτης άλλων χαρακτηριστικων που θα βάζει πίεση με το σουτ του στην αντίπαλη αμυνα. Η 12αδα θα κλείσει με εναν 5ο γκαρντ, ελληνόπουλο, ακόμα και με παραμονή του Μποχωριδη. Δεν ξεχνάμε και τον Αβδαλα εννοείται.
Συγκεκριμένα, θα πρότεινα τον Axel Bouteille της Μαλαγα ως τον σουτερ που θέλουμε στο 2-3. Θα ήθελα επίσης τον Alec Peters της Μπασκονια για βασικο 4αρι, ενω το ποιος θα είναι ο βασικός μας ασος θα είναι για άλλη μια φορά το δυσκολότερο ερώτημα του καλοκαιριού. Δεν νομίζω να κρατουσα τον Jovic για να είμαι ειλικρινής όσο κι αν με ιντριγκαρει η υπαρξη ενός σερβικου διδυμου στα γκαρντ, η ευπάθεια του στους τραυματισμους αποτελεί τεράστιο ρίσκο, ειδικά απτη στιγμή που υπάρχει κι ο Nedovic στην ομαδα. Δεν ξέρω ποιοι pass first ασοι κυκλοφορούν να πω την αλήθεια, ίσως η καλύτερη λύση (απο αυτους που μενουν ελεύθεροι το καλοκαίρι) είναι ο Chris Jones ή ο Keenan Evans αν ο πρώτος είναι ακριβός για εμας.
Εχουμε και λεμε δηλαδή :
Jones - Macon(1/2) - Bochoridis
Nedovic - Bouteille(2/3)
Papapetrou - Matzoukas
Peters - Kaselakis(4/3) - Chougkaz
Papagiannis - Poythress(5/4)
+ Kavvadas , Avdalas
Σε αυτή την ομάδα θα χρειαστεί ενας προπονητής που θα εμπιστευτεί τους νέους μας παιχτες (που θα μπορεί να τους εξελίξει) και που θα μπορεί να πειθει ολους του τους παιχτες να σκυλιάζουν σε κάθε ματς και να δίνουν το 100% πρώτα από όλα στο κομμάτι της ενέργειας και της αμυνας. Ειναι αυτος ο προπονητής ο Πριφτης?
ΥΓ. Ο Sant Roos όπως όλοι παρατηρείτε δεν βρίσκεται στο ροστερ που θα ήθελα για την ομαδα μας την επομενη σεζον. Νομιζω σε αυτά τα 2 χρόνια που είναι στην ομάδα ήταν θετικός αλλα δεν εχει κατι επιπλέον να δώσει. Με μπατζετ που δεν θα ξεπερνάει τα 6 εκατομμύρια (και πολλά λέω ισως) δεν χωράει αν δεν κοπεί κάποιος άλλος ξενος από τους παραπάνω και δεν νομίζω πως θα υπήρχε λόγος για κάτι τέτοιο.
ΥΓ1. Κλείνω λέγοντας πως σε καλή κατεύθυνση θα ήταν να υπογράψουμε το καλοκαίρι εναν εκ των Ρογκαβοπουλο ή Παναγιώτη Καλαιτζακη και να τους αφήσουμε δανεικούς όμως για να πάρουν παιχνίδια για ακόμη μια σεζον.