2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Μαρ 21, 2022 3:12 pm

Tracy Mac έγραψε:
Δευ Μαρ 21, 2022 1:25 pm
taraboura έγραψε:
Δευ Μαρ 21, 2022 12:54 pm
Μα τι έχει πάθει ο Σαντ-Ρος εδώ και 10 αγώνες? Δεν είναι τόσο κακός παίκτης όσο δείχνει αυτό το τελευταίο διάστημα.
Ειναι ο μοναδικος που παιζει αμυνα ουσιαστικα. Στα γκαρντ τρεχει για ολους καθως κανενας αλλος δεν παιζει αμυνα (ή βασικα ειναι τρυπες) ενω στο 4 ο οκαρο ειναι πεσμενος στην αμυνα, ενω ο Παπατζον εχει αδυναμιες συν οτι παιζει 35 λεπτα οποτε ειναι κουρασμενος.

Γενικα τρεχει να μαζεψει τα ασσυμαζευτα, ενω ταυτοχρονα παιζει σε λαθος θεση (ασσος) και κατεβαζει-οργανωνει-δημιουργει για να κανουν τα τσιρκα τους ο μεικον και ο νεντο.

Ο Ρος θελει συγκεκριμενη ομαδα και στυλ δομησης για να αποδωσει. Τυχαιο που το καλυτερο του διαστημα ηταν οταν ειμασταν πληρεις και λογο ζωνης ειχαμε βρει μια ταυτοτητα σαν ομαδα και προσπαθουσαμε να παιξουμε λιγο πιο ομαδικα? Ο Ρος λειτουργει καλα σε καλες ομαδες και ροστερ που εχουν και 1-2 σουτερ διπλα του ωστε να του ανοιγουν χωρους. Αλλιως μπλεκεται. Και αν μαλιστα ειναι και ο μοναδικος που παιζει αμυνα και ειναι και ο μοναδικος ασσος, τοτε σκαει.

Του χρονου λογο του οτι πρεπει να παρουμε σουτερ πλαγιο, αν δεν μπορουμε να τον διωξουμε και αν παρουμε κανονικο βασικο ασσο, τοτε τον βλεπω ως 2ο ασσο σε στυλ-ρολο Μαντζαρη. Κατεβασμα μπαλας, γρηγορη πρωτη πασα σε μεικον ή νεντο ωστε να κανουν το παιχνιδι τους, 2 σουτερ (μπουτειγ-4αρι βασικο) και Παπατζον ή Κωστας στο 5 για πικ εν ρολ. Και Ρος θα περιμενει ειτε ενα εν σταση τριποντο ελευθερο ή μολις την παρει μπουκα να χτυπησει το close out (που ειναι καλος) και θα εχει 3 πασες στο τριποντο (νεντο ή μεικον, μπουτειγ ή αλλος σουτερ πλαγιος, 4αρι σουτερ) και μια χαμηλα σε Παπ ή Κωστα. Και ολα αυτα ενω εχουμε αναγκασει την αντιπαλη αμυνα σε 3-4 περιστροφες.

Ετσι τον βλεπω σε ενα τετοιο υποτιθεμενο ροστερ:

1. Ασσος βασικος (Λορενζο?), Ρος, Μωραιτης
2. Νεντο, Μεικον
2-3 Π. Καλαιτζακης
3. Παπ, Μπουτειγ
4. 4αρι σουτερ, Χουγκαζ
4-5. Μπλακσιαρ
5. Παπατζον, Κωστας

+ αβδαλας και ενας ακομα ελληνας ψηλος

Γενικα ταιριαζουν και τα διδυμα π.χ Λορενζο-νεντο, Ρος-Μεικον. Αν παμε ετσι συν μπουτειγ θα ειμαστε τελεια στους κοντους!
Ωραίο το ρόστερ που προτείνεις φίλε Tracy Mac! Ως 4άρι σουτέρ μια καλή επιλογή είναι ο Πίτερς, αν και πιστεύω ότι είναι δύσκολη περίπτωση. Ο Μπουτέιγ βλέπω ότι έχει καλά στατιστικά φέτος, για κάποιο λόγο τον θεωρούσα λίγο πεσμένο σε σχέση με πέρσι. Ουσιαστικά μιλάς για ρόστερ 15 παικτών (μαζί με τους συμπληρωματικούς), νομίζω ότι είναι ο ελάχιστος απαραίτητος αριθμός παικτών που πρέπει να διαθέτει μια ομάδα.

giorgos45

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Μαρ 21, 2022 3:24 pm

δεν κανει ο ρος γιατι δεν εχει σουτ κ δεν κανει κατι εκτος οποτε το θυμηθει θα παιξει μια αμυνα κθα δωσει καμια ασιστ ειναι πολλα τα λεφτα να τα δινουμε για το 2ο 3αρι μας δε θα μπορεσουμε να παρουμε 2 ασσους ωστε να φτιαξουν το παιχνιδι μας!δεν πρεπεινα μεινει για μενα! μη κανουμε κανα λαθος παλι τα ιδια θα λεμε κ του χρονου

Tracy Mac

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Μαρ 21, 2022 3:36 pm

giorgos45 έγραψε:
Δευ Μαρ 21, 2022 3:24 pm
δεν κανει ο ρος γιατι δεν εχει σουτ κ δεν κανει κατι εκτος οποτε το θυμηθει θα παιξει μια αμυνα κθα δωσει καμια ασιστ ειναι πολλα τα λεφτα να τα δινουμε για το 2ο 3αρι μας δε θα μπορεσουμε να παρουμε 2 ασσους ωστε να φτιαξουν το παιχνιδι μας!δεν πρεπεινα μεινει για μενα! μη κανουμε κανα λαθος παλι τα ιδια θα λεμε κ του χρονου
Οπως σου ειπα ιδανικα και γω θα ηθελα να φυγει, αλλα σου εξηγησα τους λογους (οι οποιοι ειναι και πολλοι) για τους οποιους κατα 99% θα τον κρατησουν. Ακομα και να μεινει, με μια δομη οπως την περιεγραψα θα ειμαστε πολυ καλα.

Εξαλλου ειναι και θεμα οικονομικο, αν διωξεις Ρος, θα σου παρει 200 χιλ αποζημιωση (εκτος αν βρει ομαδα), οποτε αυτα τα λεφτα θα τα χασεις και ετσι ειτε δεν θα παρεις εναν καλο 2ο ασσος αλλα καποιον με 200 χιλ, ειτε δεν θα παρεις καποιον καλο ψηλο αλλα θα παρει Φλοιντ.

Και γω αν ειχαμε λεφτα θα ελεγα καλυτερα 2ος ασσος παρα ο Ρος στον ασσο ειτε στο 3 οπου δεν εχουμε σουτ. Αλλα τι να κανουμε.

Συνοψιζοντας, αν παμε με ενα ροστερ παρομοιο με αυτο που ανεφερα ή βασικα με τα χαρακτηριστηκα δομησης ομαδας που ανεφερα, θα ειμαστε πολυ καλυτεροι απο περσυ. Αν παμε παλι και παρουμε βασικο ασσο περι με ρος, κανα ασουτο ατεχνο 4αρι στυλ οκαρο με 650 χιλ, οχι σουτερ πλαγιο και κανα Φλοιντ με 100 χιλ συν κανα 35αρι μεγαλο τελειωμενο με 550 οπως ο εβανς, ε ναι τοτε παλι τα ιδια θα μαστε.

JohnnyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 4

Δευ Μαρ 21, 2022 6:51 pm

Εγω πάντως για μπακαπ ασο θα ήθελα τον Jonah Radebaugh της Lundwisburg, που βγάζει για ακόμη μια φορά ασο έτοιμο για το επιπεδο της γιουρολιγκ (μετα τους Walkup και Jaleen Smith). Οπως και οι άλλοι δυο, ο Ραντεμπο παιζει ως κομπο γκαρντ στη Γερμανία και τα κάνει όλα, αλλά πως επίσης και οι άλλοι δυο, στη γιουρολιγκ θα ξεχωρίσει στη θεση 1.

Τα δυο καλύτερα χαρακτηριστικά του είναι η αμυνα και το μπασκετικό του IQ, δεν είναι σε κάποιο κομμάτι του παιχνιδιού του ελίτ αλλα αρκετά καλός σε πολλά πράγματα. Τρίποντο 39%, πολυ καλο δείκτη ασιστ/λαθών, καλος σλασερ αλλα και κλέφτης. Ωραιότατη επιλογή και έρχεται πιστεύω με μόλις 200-250χιλ.

Θα ταν οτι πρεπει πίσω από κάποιον πιο έμπειρο που μπορει να προκαλέσει πιεση στην αντίπαλη αμυνα με το σουτ του (ο Williams Goss είναι τέτοια περίπτωση) και φυσικα μπορει να δωσει λίγο χρόνο και στο 2.

ΥΓ. Μια καλή περίπτωση για βασικο ασο είναι ο Jaylen Adams που παιζει στην Αυστραλία, κοντος αλλα τρομερος αμυντικός, πασερ και σκορερ παράλληλα. Αρκετά streaky βεβαια απτο 3ποντο, στυλ Λορενζο Μπραουν σε πιο μινιόν.

ΥΓ1. Ο Μωραιτης πραγματικά δεν ξέρω τι έχει να ζηλέψει πχ απτον Ταμιρ Μπλατ που παιζει χοντρά λεπτα στην αλμπα. Είναι πιο έτοιμος νομίζω απο Καλαιτζακη, λόγω καλύτερου σουτ, πασας και ικανότητας στο iso (τρομερος ειναι). Ο Καλαιτζακης δίνει μέγεθος σιγουρα αλλα και ο Μωραιτης για το ύψος του είναι μια χαρά αμυντικος.

Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Δευ Μαρ 21, 2022 8:52 pm

basket72 έγραψε:
Δευ Μαρ 21, 2022 12:16 pm
JohnnyPao έγραψε:
Κυρ Μαρ 20, 2022 8:21 pm
Για Dzanan Musa τι γνώμη έχετε? Θα μπορούσε να απασχολησει τον παο ή μας πέφτει ακριβός? Ταιριάζει με Νεντοβιτς και Παπαπετρου ή θέλει πολύ ωρα τη μπαλα στα χερια του? Μήπως είναι πιο ταιριαστός για εμάς ενας λιγότερο ποιοτικός παιχτης αλλα με συγκεκριμένα 3&D χαρακτηριστικά πχ ο Bouteille της Μαλαγα?
Γεια σου φίλε Τζόνι!
-Ο Μούσα του χρόνου θα παίζει σε πιο πλούσια ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Πιθανά σε καμιά Βαλένσια ή κάποια άλλη Ευρωλιγκάτη.

- Ο Νέντο δεν ταιριάζει με τον Παπαπέτρου και δεν ταιριάζει και με σοβαρό άσσο ούτε με σοβαρό προπονητή. Είναι στη φάση του. Στη μοναδική ομάδα που μπορεί να προσγειωθεί είναι στον Ερυθρό Αστέρα (που ίσως είναι κι η μοναδική Ευρωλιγκάτη ομάδα- μετά την περσινή Μπούργος- που θα ενδιαφερθεί). Εκεί όμως θα γίνει στρατιώτης με λοχία τον Κάλινιτς.
Σας καταλαβαίνω που μέσα στους Κασελάκηδες κλπ. ο Νέντο είναι μια όαση ποίόητας (γενικά αφρός στην Ευρώπη- δεν το κουβεντιάζουμε) αλλά δεν κάνει για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό αν θέλει να παλέψει για μια αξιοπρεπή συνολική εικόνα κι όχι σαν αυτή που έχει τα 2 τελευταία χρόνια. Κι όχι δεν φταίει το αγωνιστικό μπάτζετ (τα λέμε καιρό αυτά) αλλά ότι δεν έχει κάποιον να την πάρει από το χέρι όλη την ομάδα, να κόψει εν τη γενέσει της, την όποια κουβέντα για αλλαγή προπονητή κλπ.
Και το θέμα δεν είναι μόνο οι τραυματισμοί, ή η μηδαμινή άμυνα, είναι ότι με τον συγκρεκριμένο Νέντο, δεν θα παίξετε ποτέ στρωτό μπάσκετ μπροστά. Και μόνο έτσι έχετε πιθανότητες για πορεία..ας πούμε Ερυθρού Αστέρα, τη στιγμή που δεν διαφαίνεται κάποια αλλαγή στο μπάτζετ πέρα από τα έσοδα που την επόμενη χρονιά μην περιμένετε με όλον αυτόν πληθωρισμό που μας περιμένει, να είναι και σε επίπεδο που ήταν πριν από 2-3 χρόνια.

- Ο Μπουτέιγ(τον προτείνω από τότε που έπαιζε στην Μπίλμπο ή Μπιλμπάο) σαφώς και ταιρίαζει πιο πολύ από τον Μονέκε. Βέβαια δεν είναι 3D αλλά ένας καθαρός σκόρερ και σουτέρ, που παίρνει περίπου ίδια δίποντα (καλός μπασιματάκιας και γενικά μεγάλο ρεπερτόριο) και πολύ καλός σουτέρ. Άμυνα νορμάλ, στην καλύτερη, άσε που δεν τον βοηθάνε και τα χέρια που είναι μικρά.
Ο Μονέκε από την άλλη είναι τόσο καλός, τόσο ορεξάτος για μπάσκετ, που δεν τον προσπερνάς. Άσε που είναι πιο πολύ 3 από 4, αλλά στην άμυνα πιάνει για πλάκα και τους κοντούς μιας και έχει πολύ καλύτερο έλεγχο σώματος από τον Σαντ Ρόος που δυσκολευόταν με κοντούς γρηγορους. Δύσκολο να μην τον τσιμπήσει καμιά ισπανικι-ά πάντως. Στο μεταξύ Σάββατο βράδυ έγραφα γι' αυτόν και Κυριακή έκανε ένα άλλο νταμπλ- νταμπλ, έβαλε 2 καλάθια- φάουλ απέναντι στον καλύτερο ψηλό της Ευρώπης (στη μούρη του) έβγαλε αμυνάρες. Τον τσιμπάτε χθες, λέμε και χωρίς καμιά κουβέντα.

- Ο Σλοβάκος 7ποδος, έχει το καλό ότι παίζει και στις 2 θέσεις με βασική του, το 4. ΘΑ σας δώσει παιχνίδι από το ζωγραφιστό, σουτ μέσης και μακρινής, ριμπς, και τρόμο πισω στους αιθέρες. Πιθανώς, να δυσκολευτεί με τις άμυνες αλλαγών, αλλά είναι ο Φόιγκτμαν των φτωχών και τον θεωρώ απόλυτα ταιριαστό.

- Στο 5, πρέπει να πάτε για ψηλούς που έχουν παραστάσεις από Ευρωλίγκα. Παίζεται αλλιώς η θέση στην Ευρωλίγκα. Κυρίως στον άσσο και μετά στο 5 , κοιτάς για παίκτες που ξέρουν από Ευρωλίγκα.
Εξού και οι Μπάκο, Λεσόρτ. Καθόλου δεν πειράζει αν είναι ετερόφωτοι όπως ο Παπατζόν. Δημιουργία/ποστ παιχνίδι μπορείς να πάρεις από Παπαπέτρου, Μονέκε και Μπροντζιάνσκι.

- Ο Κουζμίνσας αε αυτόν τον Παναθηναϊκό, ως ένας παικτης των 15-18 λεπτών ανάμεσα στο 3 και το 4, είναι πολύ καλή λύση. Δεν κάνω πλάκα. Πολύ ποιοτικός παίκτης που μετά την τρολ χρονιά σε μας, έχει αρχίζει να θυμίζει σιγά- σιγά (στο περίπου, πάντα) τον παίκτη που χαιρόμαστε όσο έπαιζε κάπου εκεί στην Ανδαλουσία...

- Στον άσσο θέλετε 2 παίκτες κι όχι ενάμιση.

Αυτά, φίλε μου. Καλή συνέχεια εύχομαι.
Δε θα άλλαζα ούτε κομα (με αστερίσκο για το Λιθουανο μόνο).

Zάμπια, Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα
https://www.travelstories.gr/community ... %9F.71109/
basket72
Reactions:

Δευ Μαρ 21, 2022 11:35 pm

yorgos έγραψε:

Δεν έχεις άδικο βρε συ για τον Κούζμι.
Μάλλον σα να τη φόρτωσα πολύ τη θέση εκεί στο 3μισό.
Το σκεπτικό μου, ήταν ότι θέλετε ποιότητα με όσο πιο μικρότερο ρίσκο γίνεται.
Το θέμα είναι και οι 7 σας ξένοι να έχουν επιδραση στην ομάδα. Και μαζί με τους 2 Παπα, να έχετε έναν κορμό 9 παικτών που να παίρνουν από 10-15λεπτά ανά παιχνίδι ως και 25 ( ο Παπαπέτρου και το βασικό pg).

Γυρνώντας στο σημείο που πονάει η ομάδα (μετά το διοικητικό, όπου μόνο υπομονή μπορεί κανείς να κάνει) τη θέση του άσσου, νομίζω ότι πρέπει από τώρα να κινηθείτε για Λ. Μπράουν. Με ένα 800ρι (τα λεφτά του Νέντο δηλαδή) πιστεύω ότι τον υπογράφετε. Έχουμε κατά νου ότι λογικά οι τιμές δεν θα ανέβουν αν δεν πέσουν κιόλας με τη φτωχοποιήση της Ευρώπης και την απουσία των Ρώσων που ήταν πάντα μια παράμετρος που ανέβαζε τα κόστη για μερικούς παίκτες. Αν βέβαια μείνουν ως έχει οι κυρώσεις για Ρωσία που εγώ κρατάω και μιαν πισινή γιατί δεν βγαίνει η δουλειά για τους Ευρωπαίους..Αλλά αυτή είναι μιαν άλλη κουβέντα...

Ο Γκος ίσως είναι ακόμα καλύτερη λύση, αλλά δεν έχετε πολυτέλεια να χάσετε καιρό και σε "ναι, θέλω αλλά να δω τι θα κάνει η Ρεάλ".

Για δεύτερο άσσο (εγώ επιμένω ότι κι εκεί θέλετε ευρωλιγκάτο) μια λύση είναι ο Π.Λι που και εμπειρία έχει αποκομίσει παίζοντας στη Μονακό (πόσο μάλλον αν παίξει και στους "8") ενώ μιαν ακόμα λύση είναι ο κλασσικός Ν.Γουόλτερς αλλά κι ο Σίσκο της Μπάγερν. Όλοι ελεύθεροι το καλοκαίρι.

Στη θέση του Κούζμι, θα κόλλαγε καλύτερα κι ο Μπουτέιγ που λέει κι ο ΤζόνιΠαο, αλλά εκεί θα έχετε ένα θέμα. ΘΑ βγαίνει ο ανεπαρκής στην άμυνα, Μέικον και θα μπαίνει ο επίσης ανεπαρκής Μπουτέιγ (σουρωτήρι τον φωνάζαν πέρσι στη Μάλαγα) επιπλέον είναι ένα ζήτημα αν θα μπορέσει να κάνει τη μετάβαση στην Ευρωλίγκα.
Ίσως ο Ν.Άντζουσιτς είναι πιο ενδεδειγμένη λύση για 15 λεπτά σκόρ και σουτ. Ο Άντζουσιτς ξεκίνησε καταπληκτικά όσο έπαιρνε σοβαρό χρόνο ένα κανονικό pg, όπως έιναι ο Π. Λι και ο Βέστερμαν, αλλά έπεσε ο χρόνος του όσο άρχισε να μονοπωλεί τις επιθέσεις ο Μ.Τζέιμς.
Και στην άμυνα, είναι μ.ο σε αντίθεση με τον Γάλλο (που φέτος πάντως, βελτιώθηκε στον τομέα αυτό, με τη φανέλα της Ουνικάχα, αλλά και πάλι υπολείπεται).

Το θέμα είναι να έχετε σε κάθε θέση μίνιμουμ έναν καλό ως πολύ καλό αμυντικό που παράλληλα να έχει όρεξη/κίνητρο να παίξει άμυνα κι όχι να παίζει για τα στατιστικά του.
Ενδεχομένως για το 2, θα μπορούσατε να κινηθείτε και για τον Μήτρου Λονγκ που τα πάει πολύ καλά φέτος στην πρώτη του χρονιά σε σοβαρό πρωτάθλημα κι έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει την υπηκόοτητα από αυτές που έχει ο Σαντ Ρόος (εσύ τα ξέρεις απέξω όλα αυτά περί υπηκόοτητας).

Στο 3/4 πάντως είναι κρίμα να μην κινηθείτε για έναν από τους πιο αθλητικούς/ταλαντούχους παίκτες που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, τον Μονέκε. Είναι και γεμάτος ενέργεια, ταπεινός, θα σας βγει μια καλύτερη βερσιόν του Θανάση, με πιο πολύ μπάσκετ.

Για τον Κώστα Αντ. που διαβάζω εδώ, το βλέπω εξαιρετικά χλωμό να έρθει στην Ελλάδα, αφού αυτό δεν τελεσφόρησε το καλοκαίρι. Είναι "προγραμματισμένος" για το ΝΒΑ κι όταν φύγει από τη Λυών θα είναι για εκεί μεριά.

Ενδιαφέρον και για το 4-5 έχει κι ο Κάιλ Αλεξάντερ αλλά ενώ σουτάρει πολύ καλά από μακριά, σουτάρει λίγο. Στα άλλα είναι πολύ καλός όμως. Άσχετα αν εγώ έχω μαρκάρει τον Σλοβάκο για το 4-5.
Καλή περίπτωση είναι κι ο Μπολομπόι (για το 5-4 αυτός) επίσης. Ειδικά ο τελευταίος θα συνδυαζόταν και πολύ καλά με τον Μπροντζιάνσκι έχοντας την εμπειρία για 2 χρόνια να μοιράζεται το ζωγραφιστό με τον Φόιγκτμαν. Κατά το "μου θυμίζεις τη μάνα μου" που τραγούδαγε κι ο βάρδος. :)

* Τα συμβόλαια των Νέντο και Σαντ Ρόος δεν νομίζω ότι είναι θέμα, αν τους πείτε ότι δεν βγαίνουν τα χρήματα. Ο ένας έχει ήδη κάνει κομπόδεμα αλλά έχει χτίσει όνομα σε σας φτάνοντας σε πικ τα στατιστικά του :wink: ενώ ο Σαντ Ρόος είναι κουλ τύπος και θα βρει και δουλειά στο τσακ μπαμ- πολύ πιθανά πάλι στην Ευρωλίγκα. Τον Νέντο θα τον έβλεπα και σε καμιά Κίνα να σουτάρει 15 τρίποντα ανά παιχνίδι να βγάζει 1.5 μύριο ντόλαρς και να ξεκουράζεται και κάθε 3 και λίγο.

BillyPao

champion
Reactions:

Τρί Μαρ 22, 2022 12:09 am

basket72 έγραψε:
Δευ Μαρ 21, 2022 11:35 pm
yorgos έγραψε:

Δεν έχεις άδικο βρε συ για τον Κούζμι.
Μάλλον σα να τη φόρτωσα πολύ τη θέση εκεί στο 3μισό.
Το σκεπτικό μου, ήταν ότι θέλετε ποιότητα με όσο πιο μικρότερο ρίσκο γίνεται.
Το θέμα είναι και οι 7 σας ξένοι να έχουν επιδραση στην ομάδα. Και μαζί με τους 2 Παπα, να έχετε έναν κορμό 9 παικτών που να παίρνουν από 10-15λεπτά ανά παιχνίδι ως και 25 ( ο Παπαπέτρου και το βασικό pg).

Γυρνώντας στο σημείο που πονάει η ομάδα (μετά το διοικητικό, όπου μόνο υπομονή μπορεί κανείς να κάνει) τη θέση του άσσου, νομίζω ότι πρέπει από τώρα να κινηθείτε για Λ. Μπράουν. Με ένα 800ρι (τα λεφτά του Νέντο δηλαδή) πιστεύω ότι τον υπογράφετε. Έχουμε κατά νου ότι λογικά οι τιμές δεν θα ανέβουν αν δεν πέσουν κιόλας με τη φτωχοποιήση της Ευρώπης και την απουσία των Ρώσων που ήταν πάντα μια παράμετρος που ανέβαζε τα κόστη για μερικούς παίκτες. Αν βέβαια μείνουν ως έχει οι κυρώσεις για Ρωσία που εγώ κρατάω και μιαν πισινή γιατί δεν βγαίνει η δουλειά για τους Ευρωπαίους..Αλλά αυτή είναι μιαν άλλη κουβέντα...

Ο Γκος ίσως είναι ακόμα καλύτερη λύση, αλλά δεν έχετε πολυτέλεια να χάσετε καιρό και σε "ναι, θέλω αλλά να δω τι θα κάνει η Ρεάλ".

Για δεύτερο άσσο (εγώ επιμένω ότι κι εκεί θέλετε ευρωλιγκάτο) μια λύση είναι ο Π.Λι που και εμπειρία έχει αποκομίσει παίζοντας στη Μονακό (πόσο μάλλον αν παίξει και στους "8") ενώ μιαν ακόμα λύση είναι ο κλασσικός Ν.Γουόλτερς αλλά κι ο Σίσκο της Μπάγερν. Όλοι ελεύθεροι το καλοκαίρι.

Στη θέση του Κούζμι, θα κόλλαγε καλύτερα κι ο Μπουτέιγ που λέει κι ο ΤζόνιΠαο, αλλά εκεί θα έχετε ένα θέμα. ΘΑ βγαίνει ο ανεπαρκής στην άμυνα, Μέικον και θα μπαίνει ο επίσης ανεπαρκής Μπουτέιγ (σουρωτήρι τον φωνάζαν πέρσι στη Μάλαγα) επιπλέον είναι ένα ζήτημα αν θα μπορέσει να κάνει τη μετάβαση στην Ευρωλίγκα.
Ίσως ο Ν.Άντζουσιτς είναι πιο ενδεδειγμένη λύση για 15 λεπτά σκόρ και σουτ. Ο Άντζουσιτς ξεκίνησε καταπληκτικά όσο έπαιρνε σοβαρό χρόνο ένα κανονικό pg, όπως έιναι ο Π. Λι και ο Βέστερμαν, αλλά έπεσε ο χρόνος του όσο άρχισε να μονοπωλεί τις επιθέσεις ο Μ.Τζέιμς.
Και στην άμυνα, είναι μ.ο σε αντίθεση με τον Γάλλο (που φέτος πάντως, βελτιώθηκε στον τομέα αυτό, με τη φανέλα της Ουνικάχα, αλλά και πάλι υπολείπεται).

Το θέμα είναι να έχετε σε κάθε θέση μίνιμουμ έναν καλό ως πολύ καλό αμυντικό που παράλληλα να έχει όρεξη/κίνητρο να παίξει άμυνα κι όχι να παίζει για τα στατιστικά του.
Ενδεχομένως για το 2, θα μπορούσατε να κινηθείτε και για τον Μήτρου Λονγκ που τα πάει πολύ καλά φέτος στην πρώτη του χρονιά σε σοβαρό πρωτάθλημα κι έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει την υπηκόοτητα από αυτές που έχει ο Σαντ Ρόος (εσύ τα ξέρεις απέξω όλα αυτά περί υπηκόοτητας).

Στο 3/4 πάντως είναι κρίμα να μην κινηθείτε για έναν από τους πιο αθλητικούς/ταλαντούχους παίκτες που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, τον Μονέκε. Είναι και γεμάτος ενέργεια, ταπεινός, θα σας βγει μια καλύτερη βερσιόν του Θανάση, με πιο πολύ μπάσκετ.

Για τον Κώστα Αντ. που διαβάζω εδώ, το βλέπω εξαιρετικά χλωμό να έρθει στην Ελλάδα, αφού αυτό δεν τελεσφόρησε το καλοκαίρι. Είναι "προγραμματισμένος" για το ΝΒΑ κι όταν φύγει από τη Λυών θα είναι για εκεί μεριά.

Ενδιαφέρον και για το 4-5 έχει κι ο Κάιλ Αλεξάντερ αλλά ενώ σουτάρει πολύ καλά από μακριά, σουτάρει λίγο. Στα άλλα είναι πολύ καλός όμως. Άσχετα αν εγώ έχω μαρκάρει τον Σλοβάκο για το 4-5.
Καλή περίπτωση είναι κι ο Μπολομπόι (για το 5-4 αυτός) επίσης. Ειδικά ο τελευταίος θα συνδυαζόταν και πολύ καλά με τον Μπροντζιάνσκι έχοντας την εμπειρία για 2 χρόνια να μοιράζεται το ζωγραφιστό με τον Φόιγκτμαν. Κατά το "μου θυμίζεις τη μάνα μου" που τραγούδαγε κι ο βάρδος. :)

* Τα συμβόλαια των Νέντο και Σαντ Ρόος δεν νομίζω ότι είναι θέμα, αν τους πείτε ότι δεν βγαίνουν τα χρήματα. Ο ένας έχει ήδη κάνει κομπόδεμα αλλά έχει χτίσει όνομα σε σας φτάνοντας σε πικ τα στατιστικά του :wink: ενώ ο Σαντ Ρόος είναι κουλ τύπος και θα βρει και δουλειά στο τσακ μπαμ- πολύ πιθανά πάλι στην Ευρωλίγκα. Τον Νέντο θα τον έβλεπα και σε καμιά Κίνα να σουτάρει 15 τρίποντα ανά παιχνίδι να βγάζει 1.5 μύριο ντόλαρς και να ξεκουράζεται και κάθε 3 και λίγο.
Ο Νέντοβιτς μπορεί να παίζει (και) για τα στατιστικά του, αλλά βοηθάει και την ομάδα. Αντί να μας απασχολεί ο Μποχωρίδης και ο κάθε Μποχωρίδης (ως παίκτης), το μέλημα μας είναι να διώξουμε τον Νέντοβιτς; Το μπάσκετ δεν είναι μόνο άμυνα και παίκτες ''στρατιωτάκια'' που δεν ξεφεύγουν από το ''σύστημα'', χρειάζεται και ο παίκτης που θα ενθουσιάσει το κοινό, καλώς ή κακώς. Συμπερασματικά, διαφωνώ για τον Νέντοβιτς, αλλά όλες οι υπόλοιπες προτάσεις σου μου φαίνονται ενδιαφέρουσες και ψαγμένες (αν και οι περισσότεροι παίκτες είναι γνωστοί). Χαίρομαι πάντως που επέστρεψες δυναμικά στο φόρουμ, καλό σου βράδυ.

basket72
Reactions:

Τρί Μαρ 22, 2022 12:47 am

BillyPao έγραψε:

Ο Νέντοβιτς μπορεί να παίζει (και) για τα στατιστικά του, αλλά βοηθάει και την ομάδα. Αντί να μας απασχολεί ο Μποχωρίδης και ο κάθε Μποχωρίδης (ως παίκτης), το μέλημα μας είναι να διώξουμε τον Νέντοβιτς; Το μπάσκετ δεν είναι μόνο άμυνα και παίκτες ''στρατιωτάκια'' που δεν ξεφεύγουν από το ''σύστημα'', χρειάζεται και ο παίκτης που θα ενθουσιάσει το κοινό, καλώς ή κακώς. Συμπερασματικά, διαφωνώ για τον Νέντοβιτς, αλλά όλες οι υπόλοιπες προτάσεις σου μου φαίνονται ενδιαφέρουσες και ψαγμένες (αν και οι περισσότεροι παίκτες είναι γνωστοί). Χαίρομαι πάντως που επέστρεψες δυναμικά στο φόρουμ, καλό σου βράδυ.
- Βοηθάει την ομάδα ο Νέντο και τα 2 χρόνια παρουσίας του με καταλυ-τι-κό-τα-το ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας μπροστά (και πίσω διά της μεθόδου "αμύνεσθαι με την σκέψη": )έχουν συνδυαστεί με το διάστημα που η ομάδα περνάει τη χειρότερη 2ετία της σύγχρονης ιστορίας της;;;(χωρίς το μπάτζετ να είναι και τόσο διαφορετικό από την πρώτη χρονιά Πεδουλάκη με Κουζίνα, Αστροναύτη, Λάσμε, Γκιστ, Μπράμος, Ούκιτς κλπ).

-Koίτα να δεις, τι γίνεται, εγώ μιλάω για ομαδικό μπάσκετ μπρος και πίσω με παίκτες που θα σκίζονται ο ένας για τον άλλον. Με τα λεφτά που έχετε (και θα έχετε) δεν μπορείτε να πάτε για κάτι διαφορετικό.

Δεν θα επιμείνω και πολύ, πάντως. Δυο- τρία πράγματα ήθελα να πω στο φόρουμ, τα είπα (και με το παραπάνω) πάνω- κάτω. Εγώ Ολυμπιακός είμαι κι όταν παίζει ο Παναθηναϊκός είμαι με τον αντίπαλό του. Από παιδί αυτό. Αλλά όταν γράφουμε εδώ, γράφουμε για το καλό της Χ ομάδας. Αλλά δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε. Εδώ δεν σκάσαμε όταν παίζαμε στα Παπαστράτεια κι όταν ακούγαμε "αντίο αντίο εκεί στην Α2¨ και βρεθήκαμε με Κεμζούρα προπονητή.

- Σχετικά με τις προτάσεις μου, πως γίνεται να είναι και ψαγμένες και γνωστοί οι παίκτες; Ή το ένα θα είναι ή το άλλο. :wink:
-
Έχω προσέξει ότι όταν διαφωνείς με κάποιον ( συνήθως είναι Ολυμπιακός που χαίρεται για τις νίκες της ομάδας του :) ή Παναθηναϊκός που τα ρίχνει με το δίκιο του ή και άδικα στην ομάδα σας) κλείνεις το ποστ με την ευχή για καλό βράδυ.
Βρε μπας και δουλεύεις στο διπλωματικό σώμα; :D

Εγώ θα υπερθεματίσω και θα ευχηθώ καλό βράδυ, αλλά και καλή μέρα αύριο (προκαταβολικά).

BillyPao

champion
Reactions:

Τρί Μαρ 22, 2022 1:16 am

basket72 έγραψε:
Τρί Μαρ 22, 2022 12:47 am
BillyPao έγραψε:

- Βοηθάει την ομάδα ο Νέντο και τα 2 χρόνια παρουσίας του με καταλυ-τι-κό-τα-το ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας μπροστά (και πίσω διά της μεθόδου "αμύνεσθαι με την σκέψη": )έχουν συνδυαστεί με το διάστημα που η ομάδα περνάει τη χειρότερη 2ετία της σύγχρονης ιστορίας της;;;(χωρίς το μπάτζετ να είναι και τόσο διαφορετικό από την πρώτη χρονιά Πεδουλάκη με Κουζίνα, Αστροναύτη, Λάσμε, Γκιστ, Μπράμος, Ούκιτς κλπ).

-Koίτα να δεις, τι γίνεται, εγώ μιλάω για ομαδικό μπάσκετ μπρος και πίσω με παίκτες που θα σκίζονται ο ένας για τον άλλον. Με τα λεφτά που έχετε (και θα έχετε) δεν μπορείτε να πάτε για κάτι διαφορετικό.

Δεν θα επιμείνω και πολύ, πάντως. Δυο- τρία πράγματα ήθελα να πω στο φόρουμ, τα είπα (και με το παραπάνω) πάνω- κάτω. Εγώ Ολυμπιακός είμαι κι όταν παίζει ο Παναθηναϊκός είμαι με τον αντίπαλό του. Από παιδί αυτό. Αλλά όταν γράφουμε εδώ, γράφουμε για το καλό της Χ ομάδας. Αλλά δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε. Εδώ δεν σκάσαμε όταν παίζαμε στα Παπαστράτεια κι όταν ακούγαμε "αντίο αντίο εκεί στην Α2¨ και βρεθήκαμε με Κεμζούρα προπονητή.

- Σχετικά με τις προτάσεις μου, πως γίνεται να είναι και ψαγμένες και γνωστοί οι παίκτες; Ή το ένα θα είναι ή το άλλο. :wink:
-
Έχω προσέξει ότι όταν διαφωνείς με κάποιον ( συνήθως είναι Ολυμπιακός που χαίρεται για τις νίκες της ομάδας του :) ή Παναθηναϊκός που τα ρίχνει με το δίκιο του ή και άδικα στην ομάδα σας) κλείνεις το ποστ με την ευχή για καλό βράδυ.
Βρε μπας και δουλεύεις στο διπλωματικό σώμα; :D

Εγώ θα υπερθεματίσω και θα ευχηθώ καλό βράδυ, αλλά και καλή μέρα αύριο (προκαταβολικά).
Δεν ευθύνεται ο Νέντοβιτς για την πορεία της ομάδας τα 2 τελευταία χρόνια, αλλά το γεγονός ότι δεν έχει αντίστοιχης ποιότητας συμπαίκτες, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου. Με το ''ψαγμένες'' εννοούσα ότι έχεις αφιερώσει χρόνο για να δεις τους συγκεκριμένους παίκτες και έχεις άποψη για αυτούς, δεν αναφέρεις απλά 2-3 ονόματα που διάβασες κάπου. Ίσως να μην το είπα σωστά, όμως μικρή σημασία έχει. Η ευχή με την οποία κλείνω πολλά ποστ μου, γίνεται (αλήθεια, ποιο είναι το σωστό ρήμα για αυτή την περίπτωση;) καθαρά για λόγους ευγένειας, νομίζω πως είναι ένα ωραίο κλείσιμο για κάθε ποστ. :cool:

Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Τρί Μαρ 22, 2022 1:49 am

Δυο- τρία πράγματα ήθελα να πω στο φόρουμ, τα είπα (και με το παραπάνω) πάνω- κάτω. Εγώ Ολυμπιακός είμαι κι όταν παίζει ο Παναθηναϊκός είμαι με τον αντίπαλό του. Από παιδί αυτό. Αλλά όταν γράφουμε εδώ, γράφουμε για το καλό της Χ ομάδας. Αλλά δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε. Εδώ δεν σκάσαμε όταν παίζαμε στα Παπαστράτεια κι όταν ακούγαμε "αντίο αντίο εκεί στην Α2¨ και βρεθήκαμε με Κεμζούρα προπονητή.
Όντως;

Ξεφεύγω από το θέμα του τόπικ (απρόσμενο, μπορεί να πετάξω και καμία συμβουλή για ψαγμένα αρχαία στο Μπελίζ ή τι να φάτε στο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ -αλλά πανάκριβο δυτσυχώς- περουβιάνικο Huaca στο Παγκράτι) αλλά για μένα είναι πιο ενδιαφέρουσα αυτή η συζήτηση:

Κάποτε ήμουν κι εγώ έτσι. Ήθελα να χάνει ο Ολυμπιακός -το αντίπαλον δέος- όπου κι αν έπαιζε. Όταν λέω κάποτε δεν εννοώ στο γυμνάσιο, μιλάω για την ενήλικη ζωή μου. Αργότερα όμως, εδώ και πολλά χρόνια, αυτό άλλαξε ριζικά, βουστροφηδόν, τούμπαλιν κι εξ απαλών ονύχων :mutombo: που λένε και οι γραμματιζούμενοι.

Οι λόγοι γι αυτό, είναι οι εξής, κάνοντας μια αυτοψυχανάλυση:

1) Κάποια στιγμή μετά το 2002 η δημοτικότητα του μπάσκετ άρχισε να πέφτει, ο Παναθηναϊκός πχ στην Μπολόνια δεν εξάντλησε καν τα εισιτήρια που του δόθηκαν, υπήρξε κορεσμός (οι παλαμάκηδες ενδιαφέρονταν για το "πρώτο ευρωπαϊκό" όχι το δεύτερο ή το τρίτο και έφτιαξαν και καλές ομάδες στο ποδόσφαιρο οι τρεις μεγάλοι). Εκεί συνειδητοποίησα ότι καλύτερα να υπάρχει ενδιαφέρον για το μπάσκετ, παρά να μην υπάρχει. Οπότε οι επιτυχίες του Ολυμπιακού εντείνουν και το ενδιαφέρον για το μπάσκετ στη χώρα γενικώς. Δεν ήθελα να χάσω το μπάσκετ, έβλεπα να μειώνονται οι στήλες, οι εκπομπές, οι τηλεθεάσεις. Να κερδίζει ο Ολυμπιακός να ασχολείται ο κόσμος με το μπάσκετ, έλεγα (και λέω).

2) Αυτό εντάθηκε περισσότερο όταν ο κύριος Σωκράτης αποφάσισε να αφήσει την ομάδα στα αζήτητα με κάτι χρονιές με το Γκούλιας και κάτι απίθανους, έφτασε να κατεβαίνει ο Ολυμπιακός με βασικό τον Αγαδάκο. Ε όχι. Να κερδίζει να έχουμε μια κόντρα με ομάδα, όχι με απολειφάδια.

3) Άρχισα να αντιπαθώ τη "νέα διοίκηση" της ομάδας μου. Από την αρχή, από τα πρώτα καραγκιοζιλίκια πριν τα κηροπήγια, τα κιλοτάκια, τα ντου στα αποδυτήρια, τις ηχογραφήσεις του Ζέικο και τα "Φούφη θα έρθω σπίτι σου το βράδυ με άλλους να βρω τη γυναίκα σου". Παρεμπιπτόντως όλα αυτά (και τα λεωφορεία, οι Τζορντισμοί κλπ) μου φαίνονταν πολύ πιο σοβαρά από τις "κατάρες" στις οποίες αναφέρονται άλλοι. Εδώ μιλάμε για ποινικά αδικήματα από μια διοίκηση που μέσα σε όλα τα άλλα είναι και ξενοφοβική, ομοφοβική, σαρδανάπαλη και μην πω και κάτι άλλο. Στα χρόνια του Ιωαννίδη η δική μου ομάδα ήταν η "καθαρή", αυτή που πήγαινε με το σταυρό στο χέρι απέναντι σε ένα εξωαγωνιστικό τέρας. Ε πλέον οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί, ο Ολυμπιακός (και η διοίκησή του -που δεν είναι άμοιρη ευθυνών, ούτε τρομακτικά ευφυής, ούτε απαύγασμα του ευ αγωνιζεσθαι) ήταν πια η συμπαθής ομάδα από τις δύο. Η "δική μου" η διοίκηση με αποξένωσε, με έκανε να δω τον αντίπαλο πιο συμπαθή. Ούτε ήθελα να φανταστώ πώς έβλεπαν οι αντίπαλοι τη δική μας τη διοίκηση.

4) Γεράσαμε. Ακόμη πάω γήπεδο, χτυπιέμαι στο πέταλο όπως παλιά, τόπλες, με τα παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί κι έχουμε πια τόσο διαφορετικές ζωές (από CEO ο ένας, Μα ποιός θά ʼρθει να κρατήσει την ορμή μιας μπόρας που πέφτει; Ποιός θα μετρήσει μια μια τις σταγόνες πριν σβήσουν στο χώμα Πριν γίνουν ένα με τη λάσπη σαν τις φωνές των ποιητών; Επαίτες μιας άλλης ζωής της Στιγμής λιποτάχτες. ο άλλος, ντελιβεράς ταλαίπωρος ο παράλλος, περιπλανώμενος εγώ). Και παρότι χτυπιέμαι και το ευχαριστιέμαι, δεν τους μισώ πια τους "άλλους". Δεν τους αντιπαθώ καν. Παραγέρασα για τέτοια. Ούτε για καζούρα δεν είναι. Βλέπω ματς "τρίτων" με μεγαλύτερο κέφι πια σε σχέση με πριν και με μεγαλύτερο κίνητρο (λίγο το φάντασι, λίγο το στοίχημα, έχουν βάλει κι αυτά το χεράκι τους). Προτιμώ να δω το Εφές-Ρεάλ από το να δω αν θα χάσει ο Ολυμπιακός. Μακάρι να κερδίσει κιόλας. Μου πέρασε και το κέφι για καζούρα.

5) Είμαι ακόμη πιο αντιποδοσφαιρικός από παλιά. Ως άνθρωπος που έπαιξε πολλή μπάλα μικρός (και πολύ καλά μάλιστα) και μια μέρα σχεδόν στα 15 έπιασε μπάλα μπάσκετ κι ενθουσιάστηκε, ε ήταν το μπάσκετ το αγαπημένο μου άθλημα, αλλά έριχνα και μια ματιά στο ποδόσφαιρο. Τώρα; Δεν ξέρω καν ποιος πήρε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, πού παίζει ο Μέσι (αν παίζει ακόμη) και τι απέγινε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ιδέα δεν έχω, είναι πια και ο τρόπος ενημέρωσης πιο custom made και μπορείς εκ των προτέρων να φιλτράρεις το τι θες να μάθεις, δεν είναι όπως παλιά που για να δω τα αθλητικά στις ειδήσεις έπρεπε να περιμένω να τελειώσουν και οι μπούρδες του ποδοσφαίρου. Τώρα πια έχω κανονίσει τι θέλω να μου έρθει στο inbox μου, είναι μπάσκετ και μόνο μπάσκετ. Το αγαπάω πιο πολύ από πριν. Οπότε συμπαθώ και τον Ολυμπιακό πιο πού από πριν, τον μπασκετικό Ολυμπιακό εννοώ, γιατί είναι κομμάτι αυτού που μου αρέσει, που είναι και το μόνο άθλημα που παρακολουθώ πια (ε και λίγο μποξ αν το πετύχω, που στη Λατινική Αμερική είναι πολύ ενδιαφέρον).

Οπότε εκπλήσσομαι που θες να χάνει ο Παναηναϊκός όποτε τον βλέπεις. Νομίζω ότι έτσι θα τον έβλεπες κι εσύ, όπως βλέπω εγώ τον Ολυμπιακό, τώρα στα γεράματα.

Zάμπια, Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα
https://www.travelstories.gr/community ... %9F.71109/
basket72
Reactions:

Τρί Μαρ 22, 2022 2:35 am

yorgos έγραψε:
Τρί Μαρ 22, 2022 1:49 am

Όντως;

Ξεφεύγω από το θέμα του τόπικ (απρόσμενο, μπορεί να πετάξω και καμία συμβουλή για ψαγμένα αρχαία στο Μπελίζ ή τι να φάτε στο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ -αλλά πανάκριβο δυτσυχώς- περουβιάνικο Huaca στο Παγκράτι) αλλά για μένα είναι πιο ενδιαφέρουσα αυτή η συζήτηση:

Κάποτε ήμουν κι εγώ έτσι. Ήθελα να χάνει ο Ολυμπιακός -το αντίπαλον δέος- όπου κι αν έπαιζε. Όταν λέω κάποτε δεν εννοώ στο γυμνάσιο, μιλάω για την ενήλικη ζωή μου. Αργότερα όμως, εδώ και πολλά χρόνια, αυτό άλλαξε ριζικά, βουστροφηδόν, τούμπαλιν κι εξ απαλών ονύχων :mutombo: που λένε και οι γραμματιζούμενοι.

Οι λόγοι γι αυτό, είναι οι εξής, κάνοντας μια αυτοψυχανάλυση:

1) Κάποια στιγμή μετά το 2002 η δημοτικότητα του μπάσκετ άρχισε να πέφτει, ο Παναθηναϊκός πχ στην Μπολόνια δεν εξάντλησε καν τα εισιτήρια που του δόθηκαν, υπήρξε κορεσμός (οι παλαμάκηδες ενδιαφέρονταν για το "πρώτο ευρωπαϊκό" όχι το δεύτερο ή το τρίτο και έφτιαξαν και καλές ομάδες στο ποδόσφαιρο οι τρεις μεγάλοι). Εκεί συνειδητοποίησα ότι καλύτερα να υπάρχει ενδιαφέρον για το μπάσκετ, παρά να μην υπάρχει. Οπότε οι επιτυχίες του Ολυμπιακού εντείνουν και το ενδιαφέρον για το μπάσκετ στη χώρα γενικώς. Δεν ήθελα να χάσω το μπάσκετ, έβλεπα να μειώνονται οι στήλες, οι εκπομπές, οι τηλεθεάσεις. Να κερδίζει ο Ολυμπιακός να ασχολείται ο κόσμος με το μπάσκετ, έλεγα (και λέω).

2) Αυτό εντάθηκε περισσότερο όταν ο κύριος Σωκράτης αποφάσισε να αφήσει την ομάδα στα αζήτητα με κάτι χρονιές με το Γκούλιας και κάτι απίθανους, έφτασε να κατεβαίνει ο Ολυμπιακός με βασικό τον Αγαδάκο. Ε όχι. Να κερδίζει να έχουμε μια κόντρα με ομάδα, όχι με απολειφάδια.

3) Άρχισα να αντιπαθώ τη "νέα διοίκηση" της ομάδας μου. Από την αρχή, από τα πρώτα καραγκιοζιλίκια πριν τα κηροπήγια, τα κιλοτάκια, τα ντου στα αποδυτήρια, τις ηχογραφήσεις του Ζέικο και τα "Φούφη θα έρθω σπίτι σου το βράδυ με άλλους να βρω τη γυναίκα σου". Παρεμπιπτόντως όλα αυτά (και τα λεωφορεία, οι Τζορντισμοί κλπ) μου φαίνονταν πολύ πιο σοβαρά από τις "κατάρες" στις οποίες αναφέρονται άλλοι. Εδώ μιλάμε για ποινικά αδικήματα από μια διοίκηση που μέσα σε όλα τα άλλα είναι και ξενοφοβική, ομοφοβική, σαρδανάπαλη και μην πω και κάτι άλλο. Στα χρόνια του Ιωαννίδη η δική μου ομάδα ήταν η "καθαρή", αυτή που πήγαινε με το σταυρό στο χέρι απέναντι σε ένα εξωαγωνιστικό τέρας. Ε πλέον οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί, ο Ολυμπιακός (και η διοίκησή του -που δεν είναι άμοιρη ευθυνών, ούτε τρομακτικά ευφυής, ούτε απαύγασμα του ευ αγωνιζεσθαι) ήταν πια η συμπαθής ομάδα από τις δύο. Η "δική μου" η διοίκηση με αποξένωσε, με έκανε να δω τον αντίπαλο πιο συμπαθή. Ούτε ήθελα να φανταστώ πώς έβλεπαν οι αντίπαλοι τη δική μας τη διοίκηση.

4) Γεράσαμε. Ακόμη πάω γήπεδο, χτυπιέμαι στο πέταλο όπως παλιά, τόπλες, με τα παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί κι έχουμε πια τόσο διαφορετικές ζωές (από CEO ο ένας, Μα ποιός θά ʼρθει να κρατήσει την ορμή μιας μπόρας που πέφτει; Ποιός θα μετρήσει μια μια τις σταγόνες πριν σβήσουν στο χώμα Πριν γίνουν ένα με τη λάσπη σαν τις φωνές των ποιητών; Επαίτες μιας άλλης ζωής της Στιγμής λιποτάχτες. ο άλλος, ντελιβεράς ταλαίπωρος ο παράλλος, περιπλανώμενος εγώ). Και παρότι χτυπιέμαι και το ευχαριστιέμαι, δεν τους μισώ πια τους "άλλους". Δεν τους αντιπαθώ καν. Παραγέρασα για τέτοια. Ούτε για καζούρα δεν είναι. Βλέπω ματς "τρίτων" με μεγαλύτερο κέφι πια σε σχέση με πριν και με μεγαλύτερο κίνητρο (λίγο το φάντασι, λίγο το στοίχημα, έχουν βάλει κι αυτά το χεράκι τους). Προτιμώ να δω το Εφές-Ρεάλ από το να δω αν θα χάσει ο Ολυμπιακός. Μακάρι να κερδίσει κιόλας. Μου πέρασε και το κέφι για καζούρα.

5) Είμαι ακόμη πιο αντιποδοσφαιρικός από παλιά. Ως άνθρωπος που έπαιξε πολλή μπάλα μικρός (και πολύ καλά μάλιστα) και μια μέρα σχεδόν στα 15 έπιασε μπάλα μπάσκετ κι ενθουσιάστηκε, ε ήταν το μπάσκετ το αγαπημένο μου άθλημα, αλλά έριχνα και μια ματιά στο ποδόσφαιρο. Τώρα; Δεν ξέρω καν ποιος πήρε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, πού παίζει ο Μέσι (αν παίζει ακόμη) και τι απέγινε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ιδέα δεν έχω, είναι πια και ο τρόπος ενημέρωσης πιο custom made και μπορείς εκ των προτέρων να φιλτράρεις το τι θες να μάθεις, δεν είναι όπως παλιά που για να δω τα αθλητικά στις ειδήσεις έπρεπε να περιμένω να τελειώσουν και οι μπούρδες του ποδοσφαίρου. Τώρα πια έχω κανονίσει τι θέλω να μου έρθει στο inbox μου, είναι μπάσκετ και μόνο μπάσκετ. Το αγαπάω πιο πολύ από πριν. Οπότε συμπαθώ και τον Ολυμπιακό πιο πού από πριν, τον μπασκετικό Ολυμπιακό εννοώ, γιατί είναι κομμάτι αυτού που μου αρέσει, που είναι και το μόνο άθλημα που παρακολουθώ πια (ε και λίγο μποξ αν το πετύχω, που στη Λατινική Αμερική είναι πολύ ενδιαφέρον).

Οπότε εκπλήσσομαι που θες να χάνει ο Παναηναϊκός όποτε τον βλέπεις. Νομίζω ότι έτσι θα τον έβλεπες κι εσύ, όπως βλέπω εγώ τον Ολυμπιακό, τώρα στα γεράματα.
Ωραίο ποστ έγραψες κομπάδρε.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχει περάσει αυτό το χούι να είμαι με την αντίπαλο του Παναθηναϊκού (στο μπάσκετ γιατί στην μπάλα ούτε καν εδώ και χρόνια) και δεν πιέζομαι στα πλαίσια ενός ξύλινου πολιτικά ορθού να το κάνω να μου περάσει. ΄|σα- ίσα το απολαμβάνω όλο αυτό. Χαβαλές να γίνεται.
Από κει και πέρα, όταν ο Παναθηναϊκός αξίζει να κερδίσει (ακόμα και την ομάδα μου) θα του το "δώσω". Το ίδιο κι αν αδικηθεί κι ούτω καθεξής. Ενώ αν ως αουτσάιντερ τα βάλει στα ίσα με μεγάλη ομάδα και την ζορίσει ή και την κερδίσει ακόμα θα τον χειροκροτήσω. Κοντολογίς, είναι κάτι που περιορίζεται στη διάρκεια του παιχνιδιού και γίνεται αυτοματοποιημένα και δίνει ένα άλλο ενδιαφέρον στο ματς. Δεν το συζητάω, ότι θα προτιμήσω να δω άλλα ματς από το να δω τον Παναθηναϊκό να χάσει αμέτι μου χαμέτι μου. Ούτε που το σκέφτομαι έτσι. Εδώ καλά- καλά, έχω δει άλλα παιχνίδια σε φάση που εκείνη την ώρα είχε Ολυμπιακό.
Ευρωλίγκα κι ΑΘΕ ΜΠΕ βλέπω. Φέτος δεν έχω δει ούτε καν Ευρωκάπι. Την Αθε Μπε γι' αυτό την προτιμάω, γιατί είναι μπάσκετ, είναι αθλητισμός, δύναμη, πάθος αλλά δεν κλείνουν σπίτια αν χάσει η Χ ομάδα. ΄Άλλη κουλτούρα- τα ξέρεις άλλωστε.

Από πέρσι το καλοκαίρι που ο Παναθηναϊκός είναι στον αυτόματο, στα πλάισια μια γενικότερης ενσυναίσθησης που με χαρακτηρίζει τον συμπαθώ ακόμα πιο πολύ (όχι επειδή δεν φτουράει, αλλά επειδή ξέρω τι σημαίνει "πέτρινα χρόνια"). Και κυρίως νιώθω πιο πολύ τους φίλους του.
Ειδικά φέτος, συμπάσχω ακόμα πιο πολύ, κάτι η τελευταία θέση, κάτι η συμπάθεια/εκτίμηση που έχω στον Διαμαντίδη, κάτι η ευπρέπεια του Πρίφτη (α, ρε τι έχει ακούσει ο άνρθωπας εδώ μέσα- η χειρότερη παρακαταθήκη ίσως του Δ.Γ αυτή είναι, ότι έκανε τους φίλους του Παναθηναϊκού όπως οι φίλοι του Ολυμπιακού στην μπάλα, να έχουν τον προπονητή κάτι σαν Χριστιανούς με λιοντάρια.)

Εγώ γήπεδο δεν πάω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν μου το έχω. Το μποξ στη Λατίνα όντως είναι άλλη ιστορία- βασικά στην Κούβα και το Μεξικό.

austerity_blues
Reactions:

Τρί Μαρ 22, 2022 1:56 pm

Αφού κάνετε κατάθεση ψυχής και τα λέτε ωραία ας πω κι εγώ που βρίσκομαι. :D

Ποδόσφαιρο ούτε καν με ενδιαφέρει, προτιμώ χίλιες φορές να δω μπασκετικό Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα παρά Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ π.χ. Πάντα προτιμούσα το μπάσκετ ξεκάθαρα, αλλά ο Μαρινακισμός και ό,τι αυτός πρεσβεύει (ας μη το αναλύσουμε εδώ) έβαλε ταφόπλακα στην όποια ποδοσφαιρική μου ενασχόληση.

Πάντα ήθελα να χάνει ο Παναθηναϊκός. Ειδικά ο dpgικός Παναθηναϊκός ήθελα να πατώνει όπου συμμετέχει. Για μένα δεν είναι "απλά μπάσκετ", δε μπορώ να αφήσω απέξω την εικόνα που βγάζει μια ομάδα ως οργανισμός, κυρίως μέσω της διοίκησης του. Για dpg τα είπατε και παραπάνω, είναι αυτονόητα τα συναισθήματα μου, προσωπικά ακόμα και ο Παναθηναϊκός των Αφών Γιαννακόπουλων μου φαινόταν αντιαισθητικός ως "κουλτούρα".

Τα τελευταία δυο χρόνια άλλαξε εντελώς η στάση μου απέναντι στον μπασκετικό Παναθηναϊκό και θέλω πραγματικά να κερδίζει και να πάει καλά γιατί θεωρώ τρομερά σημαντικό να πετύχει το μοντέλο "έσοδα-έξοδα". Θα είναι τεράστια επιτυχία για το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα να υπάρξει μια ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού που θα μπορεί να έχει επιτυχίες μόνη της, χωρίς να χρειάζεται κανέναν dpg, κανέναν Μαρινάκη, κανέναν Αγγελόπουλο κτλ.

Και λέγοντας επιτυχία και αφού μιλάμε για Παναθηναϊκό δεν εννοώ να πάρει την Ευρωλίγκα αλλά να μπει έστω 8άδα και να παλέψει για final 4, αυτό ακριβώς που έκανε και με τον dpg. Σκεφτείτε απλά τι θα σημαίνει ο Παναθηναϊκός χωρίς dpg να έχει τις ίδιες ή περισσότερες επιτυχίες με αυτόν του παρορμητικού.

Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios

Τρί Μαρ 22, 2022 2:02 pm

Μολις διαβασα πως ανακοινωθηκε ο Σαμοντουροφ στον Παναθηναικο (με φωτο κλπ). Και αναρωτιεμαι , στους τελικους του πανελληνιου εφηβων ο Σαμοντουροφ θα παιξει κοντρα στον Παναθηναικο, πως;
Γιατι τοση βιασυνη, γιατι εκθετουν το παιδι; Ουτε η κυβερνηση Κουλη να ηταν με τα επικοινωνικα, ελεος!
Η ΕΟΚ που εχει καψα για τα αναπτυξιακα τι λεει γι αυτο; Αυτο εχει στο μυαλο της οταν λεει αναπτυξη;
Για μενα ο Σαμοντουροφ δεν πρεπει να παιξει στους τελικους εφηβων, σε αλλη περιπτωση θα ειναι σκανδαλο.

Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions:

Τρί Μαρ 22, 2022 2:37 pm

Καταρχάς θα παρακαλέσω τα Κουλης, Ζηκος όπως γάβρος βάζελος να λείπουν καθώς δεν προσφέρουν τίποτα στην συζήτηση.

Στην συνέχεια θα συμφωνήσω εν μέρει με το σχόλιο σου καθώς δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, από την άλλη πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε την άνευ λόγου τοξικότητα. Δηλαδή ο Σαμουντουροβ τι θα κάνει απέναντι στον Παναθηναϊκό; Θα έχει μειωμένη απόδοση; Σε έναν τελικό Εφηβικού; Ας είμαστε σοβαροί.

Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
tarp7

champion
Reactions:

Τρί Μαρ 22, 2022 4:25 pm

austerity_blues έγραψε:
Τρί Μαρ 22, 2022 1:56 pm
Αφού κάνετε κατάθεση ψυχής και τα λέτε ωραία ας πω κι εγώ που βρίσκομαι. :D

Ποδόσφαιρο ούτε καν με ενδιαφέρει, προτιμώ χίλιες φορές να δω μπασκετικό Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα παρά Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ π.χ. Πάντα προτιμούσα το μπάσκετ ξεκάθαρα, αλλά ο Μαρινακισμός και ό,τι αυτός πρεσβεύει (ας μη το αναλύσουμε εδώ) έβαλε ταφόπλακα στην όποια ποδοσφαιρική μου ενασχόληση.

Πάντα ήθελα να χάνει ο Παναθηναϊκός. Ειδικά ο dpgικός Παναθηναϊκός ήθελα να πατώνει όπου συμμετέχει. Για μένα δεν είναι "απλά μπάσκετ", δε μπορώ να αφήσω απέξω την εικόνα που βγάζει μια ομάδα ως οργανισμός, κυρίως μέσω της διοίκησης του. Για dpg τα είπατε και παραπάνω, είναι αυτονόητα τα συναισθήματα μου, προσωπικά ακόμα και ο Παναθηναϊκός των Αφών Γιαννακόπουλων μου φαινόταν αντιαισθητικός ως "κουλτούρα".

Τα τελευταία δυο χρόνια άλλαξε εντελώς η στάση μου απέναντι στον μπασκετικό Παναθηναϊκό και θέλω πραγματικά να κερδίζει και να πάει καλά γιατί θεωρώ τρομερά σημαντικό να πετύχει το μοντέλο "έσοδα-έξοδα". Θα είναι τεράστια επιτυχία για το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα να υπάρξει μια ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού που θα μπορεί να έχει επιτυχίες μόνη της, χωρίς να χρειάζεται κανέναν dpg, κανέναν Μαρινάκη, κανέναν Αγγελόπουλο κτλ.

Και λέγοντας επιτυχία και αφού μιλάμε για Παναθηναϊκό δεν εννοώ να πάρει την Ευρωλίγκα αλλά να μπει έστω 8άδα και να παλέψει για final 4, αυτό ακριβώς που έκανε και με τον dpg. Σκεφτείτε απλά τι θα σημαίνει ο Παναθηναϊκός χωρίς dpg να έχει τις ίδιες ή περισσότερες επιτυχίες με αυτόν του παρορμητικού.
Και εγώ πιστεύω ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία για το άθλημα να πετύχει το έσοδα -έξοδα, αν και δύσκολο να μπει 8άδα γιατί τα μπάτζετ ανεβαίνουν. Από dpgδες και μαρινάκιδες μακριά. ήταν κι λόγος που έκοψα και εγώ το ποδόσφαιρο. Και μ αυτό το μπατζετ ο ΠΑΟ μπορεί να κάνει καλές κινήσεις, αρκεί να υπάρχει ένα πλάνο και υπομονή. Ο φετινός ΠΑΟ αν είχε πάρει το γουλκαπ ή τον γουόλτερς του αστέρα θα είχε πολύ καλύτερη ομάδα. Αν πάρετε γουολτερς και λο του χρόνου μια χαρά θα είσαστε στον άσο και αρκετά οικονομικοί.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”