karamelitsa έγραψε: ↑Τετ Ιουν 05, 2024 12:33 pm
golitog7 έγραψε: ↑Τετ Ιουν 05, 2024 12:23 pm
Τώρα πήρε Euroleague ο Παο. Άρα αν για τα επόμενα 10 χρόνια έχανε συνεχώς από τον Οσφπ στους τελικούς και γινόταν ένα 10-0 στα πρωταθληματα δε θα σε πείραζε? Να μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω. Ίσα ίσα που αν συνέβαινε αυτό θα ξηλώνονταν όχι προπονητές και παίκτες αλλά και οι νιπτήρες στις τουαλέτες.
Μην το πας μακριά, πέρυσι χάσανε το πρωτάθλημα στο Οακα και με μεγάλη διαφορά και έγινε το γήπεδο λαμπόγιαλο για να μην τελειώσει το ματς...αν έχανε ο Παναθηναικός ή και ο Ολυμπιακός 10 σερί πρωταθλήματα θα γινόταν χαμός...για μένα το είπα η Ευρωλίγκα μετράει σαν 2 πρωταθλήματα Ελλάδος τόσο την βάζω, άντε να δεχτώ να την κάνω 3...παραπάνω με την καμία...
Κάνετε το τεράστιο λάθος να μιλάτε για οπαδούς ώς οπαδοι. Εγώ δεν είμαι οπαδός, και μου είναι αδιάφορο αν θα κερδίσει η ομάδα που υποστηρίζω τον Ολυμπιακό ή κάποια άλλη ομάδα ανάλογης δυναμικότητας στην Ευρώπη. Την ίδια χαρά θα πάρω και απο τα δύο. Βλέπω μπάσκετ επειδή μου αρέσει το άθλημα, και όχι για να κάνω καζούρα στο γαύρο φίλο μου την επόμενη μέρα. Ούτε για να νιώσω οτι είμαι μεγαλύτερο σωματείο απο τον Ολυμπιακό, και να με γεμίσει περηφάνεια. Δεν μου περνάνε απλά αδιάφορα όλα αυτά, τα βρίσκω επιοικώς αστεία. Ναι αν χάσει 10 σερί πρωταθλήματα ο Παναθηναικός θα αλλάξουν 15 προπονητές, όπως θα γίνει παράλληλα και στον Ολυμπιακό. Ναι πέρυσι οι ούγκανοι διέκοψαν το ματς για να μην μεγαλώσει η διαφορά, κάτι το οποίο έχουν κάνει πολλάκις οι οπαδοί του Ολυμπιακού. That is the GREEK reality. Αυτό είναι το επίπεδο της κοινωνίας της Ελλάδας και φαίνεται σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητας, δεν χρειάζεται να παρακολουθήσεις αθλητισμό.
Εγώ λοιπόν που ζώ τα τελευταία 10 χρόνια σε μια κοινωνία 10 φορές πιο αναπτυγμένη και δομημένη σε σχέση με την Ελληνική, έχω απαλλαγεί απο τα σύνδρομα που περιγράφω απο πάνω. Προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, πάντα μέσα απο το δικό μου πρίσμα. Αν το δούμε αντικειμενικά, το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι μια ξεπεσμένη διοργάνωση με μηδαμινό intrinsic value. Όλη την χρονιά παίζεις εναντίον ερασιτεχνικών ομάδων, κακή διοργάνωση, λίγοι φίλαθλοι, κτλπ κτλπ. για να φτάσεις νομοτελειακά στους τελικούς που είναι πάντα Παναθηναικός εναντίον Ολυμπιακού και να κριθεί ο τίτλος σε μια σειρά αγώνων που περισσότερο θυμίζουν πολεμική επιχείρηση απο μεριά των φιλάθλων και των διοικήσεων, παρά ένα αθλητικό γεγονός.
Απο την άλλη έχεις την Ευρωλίγκα που σχεδόν 20 ισοδύναμες ομάδες παίζουν μεταξύ τους όλη την χρονιά και μέσα απο μια σειρά κανονικής περιόδου, playoff, και final 4, αναδεικνύεται ο πρωταθλητής. Θες να το δούμε απο αποψη φιλάθλων, θες απο άποψη αξίας προιόντος, θες απο άποψη διοργάνωσης? ¨Οπως και να το εξετάσω, με οποιοδήποτε semi- αντικειμενικό κριτήριο, η Ευρωλίγκα αξίζει πολύ παραπάνω απο 10 πρωταθληματα. Κάπου εκεί τελειώνει και η συζήτηση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Elvetos την Τετ Ιουν 05, 2024 12:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.