Παναθηναϊκός vs Ολυμπιακός, τελικοί Basket League 2023-24 (Game 5)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3288
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιουν 14, 2024 9:06 am

Παρασκεύή 14 Ιουνίου 2024 21:15

Σε μια από τις καλύτερες σειρές αγώνων των τελευταίων χρόνων, με υψηλά σκορ, καλά ποσοστά, μικρές διαφορές και την επιστροφή του Παναθηναϊκού από το 0-2 σε 2-2 οδηγούμαστε στο 5ο παιχνίδια της σειράς.
Το ΟΑΚΑ θα είναι γεμάτο, ο Παναθηναϊκός θέλει να ολοκληρώσει την χρονιά με ένα πρωτάθλημα συνέχεια του Ευρωπαϊκού που κατέκτησε και ο Ολυμπιακός θέλει να δείξει ότι ακόμα αυτός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.
Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών φρονημάτων συμφορουμίτες σε μια σπάνια στιγμή ομόνοιας θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη χάσει και ο Παναθηναϊκός έχει ήδη κερδίσει και περιμένουν να μας την ..πουν σ' εμάς που θεωρούμε ότι θα γίνει σκληρό παιχνίδι (κι εμείς ...βέβαια το ίδιο) :D

Δεν ξέρω για το αποτέλεσμα, ξέρω ότι δεν έχει κριθεί ακόμα, και δεν νομίζω ότι οι παίκτες καμίας ομάδας είναι νοερά διακοπές όταν κρίνεται το Πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει δείξει ότι η πίεση της νίκης αντί να τον αγχώνει και να του μειώνει την απόδοση αντίθετα φαίνεται να τον βοηθάει, ο Ολυμπιακός αντίθετα πολλές φορές στα κρίσιμα μπλοκάρει και όμως έχει δείξει ότι μπορεί να γυρίσει κάθε σειρά και να παλέψει κάθε παιχνίδι.

Μπορούμε άραγε να απολαύσουμε το παιχνίδι και οι ηττημένοι να δώσουν συγχαρητήρια στους νικητές; Ακόμα το ελπίζω.
Να θυμίσω ότι εμείς στο φόρουμ θα μείνουμε στο αγωνιστικό κομμάτι και ας ελπίσουμε το ίδιο να κανουν και οι Πρόεδροι μας.

0
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 831

Παρ Ιουν 14, 2024 9:10 am

Όταν ήμασταν μπροστά με 0-2 στις νίκες πίστευα ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να το κάνει 2-2 όπως και πίστευα ότι στο 5ο παιχνίδι μπορεί ο Ολυμπιακός να το πάρει και ας είναι όλα εναντίον του.

Πιστεύω θα πάει μέχρι τα τελευταία λεπτά για το ποιος θα το σηκώσει και δεν θα έχουμε άνετη επικράτηση.

Όποιος και να το σηκώσει θα είναι δίκαιο.

0
Άβαταρ μέλους
Sluka Magic

junior
Reactions: 165
Αγαπημένη ομάδα: Charlotte-Hornets
Προειδοποιήσεις: 3

Παρ Ιουν 14, 2024 9:17 am

Πιστεύω το γεγονός πως φτάσαμε σε 5ο ματς οφείλεται καθαρά και ξάστερα στον Canaan και τον Walkup, έως τότε ο γίγαντας κοιμόταν κάπως.. είτε απ την μέθη της επιτυχίας της Ευρωλίγκας, είτε απ τη κούραση και το άδειασμα. Όπως και να χει πνευματικά ο Παναθηναϊκός στην αρχή παρουσιάστηκε χωρίς μεγάλη ένταση και πάθος.

Ωστόσο, θεώρησαν πως πρέπει να υπερασπιστούν τον αρχηγό τους. Θεωρώ πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν οικογενειακό δέσιμο μεταξύ τους.

Αν κερδίσουμε το 5ο ματς, προσωπικά θα εκτιμήσω την συνεισφορά τους.

Τώρα στο ματς φαβορί είναι ο Ολυμπιακός για μένα !

1
1 Εικόνα
Soupamantar ο Μέγας
☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 943
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιουν 14, 2024 9:21 am

prime7 έγραψε:
Παρ Ιουν 14, 2024 9:10 am
Όταν ήμασταν μπροστά με 0-2 στις νίκες πίστευα ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να το κάνει 2-2 όπως και πίστευα ότι στο 5ο παιχνίδι μπορεί ο Ολυμπιακός να το πάρει και ας είναι όλα εναντίον του.

Πιστεύω θα πάει μέχρι τα τελευταία λεπτά για το ποιος θα το σηκώσει και δεν θα έχουμε άνετη επικράτηση.

Όποιος και να το σηκώσει θα είναι δίκαιο.
οι παικτες και των δυο ομαδων τα εχουν δωσει ολα καιφαινεται αυτο ,ερκει να διε καποιος τις εκφρασεις τους κατα τη διαρκεια του αγωνα . εχουμε αγωνες με μεγαλα σχετικα σκορ παρόλο που παιζεται αμυνα κατι που προυποθετει μεγαλη καταναλωση ενεργειας . οπως και να τελειωσει η σειρα το τελικο σκορ θα ειναι 3-2 κατι που σημαινει οτι ολα τα παιδια ειτε φορανε κοκκινη ειτε πρασινη φανελα τα εδωσαν ολα σε μια σειρα αγωνων που το αποτελεσμα κρινοταν σε ενα δυο σουτ . η διαφορα ποντων που εχουν δεχτει και σημειωσει οι ομαδες πρεπει να ειναι μηδαμινη δεν τελειωσε καποιος αγωνας στο +15 ξερωγω ολα τα ματς ηταν κλειστα και για γερα νευρα αρα κατα την ταπεινη μου γνωμη κανενας δεν πρεπει να ακουσει γκρινια γιατι πραγματικα θα ηταν αδικο για τους παικτες και των δυο ομαδων.

0
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1560
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Παρ Ιουν 14, 2024 9:28 am

Μεχρι τωρα εχουμε 2 ματς που ο Ολυμπιακος ηταν συνολικα καλυτερος του Παναθηναικου(οπου καλυτερος μπορει να βαλει καποιος πιο συγκεντρωμενος,πιο παθιασμενος,με μεγαλυτερη διψα,κλπ),και 2 ματς που ο Παναθηναικος εβγαλε αντιδραση και εδειξε καλυτερη εικονα,ισοφαριζοντας την σειρα.
Τωρα, ο Παναθηναικος εχει το ατου οτι παιζει το τελευταιο ματς στο γηπεδο του που θα ειναι κολλαστηριο,και οχι εξαιτιας της ελλειψης κλιματισμου,απο την αλλη θα εχει και μεγαλυτερο "πρεπει" , και αυτο μπορει να ειναι και μπουμερανγκ. Προσωπικα δινω ενα οριακο προβαδισμα στον Παναθηναικο λογω της εδρας,αλλα πολυ οριακο, θεωρω πολυ δυσκολο το σημερινο παιχνιδι.

0
Άβαταρ μέλους
tsoureki

senior
Reactions: 418
Αγαπημένος παίκτης: Qyntel Woods

Παρ Ιουν 14, 2024 9:41 am

Μετά το ματσ 4 και ιδιαίτερα το 4ο δεκάλεπτο θεωρώ πως δύσκολα βρίσκεται στον πλανήτη σοβαρή επαγγελματική ομάδα που μπορεί να χάσει από αυτόν τον Ολυμπιακό. Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέρομαι πολύ περισσότερο για το τι θα γίνει μετά το παιχνίδι παρά για το ίδιο το παιχνίδι.

0
Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 511
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Παρ Ιουν 14, 2024 9:50 am

Δεν βλέπω τον τρόπο να παρουσιαστεί η ομάδα πνευματικά έτοιμη σήμερα. Πιστεύω θα έχουμε ενα game 5 σαν το 2014 που από ένα σημείο και μετά θα ναι διαδικαστικό. Ο Ολυμπιακός έδειξε 2 φορές σε 2 μέρες ότι κατέρρευσε ψυχολογικά στην προοπτική της κατάκτησης, χάνοντας την συγκέντρωσή του. Για να αλλάξει τόσο δραματικά η νοοτροπία σήμερα δεν αρκεί η προετοιμασία 2 ημερών. Ψυχοφάρμακα θέλει. Επίσης ο Milutinov αναμένεται να παρουσιαστεί ακόμα πιο κουρασμένος σήμερα. Η φυσική κατάσταση και η αντοχή δεν ήταν και ποτέ το δυνατό του σημείο. Για μένα θα ναι θαύμα νίκη του Ολυμπιακού στο σημερινό ματς.

0
Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions: 1089

Παρ Ιουν 14, 2024 9:51 am

air condition θα παιξει σημερα?

0
Άβαταρ μέλους
Airman

senior
Reactions: 516
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Παρ Ιουν 14, 2024 9:51 am

Συνφορουμίτες καλημέρες.

Ξημέρωσε η μέρα του 5ου τελικού, όπου αν το δούμε καθαρά αντικειμενικά προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Από την μία το επίπεδο μπάσκετ, τακτικής, πάθους που κατατέθηκε στο παρκέ από τις 2 ομάδες σε κάνουν να αναρωτιέσαι μήπως θα ήταν καλύτερα φέτος να είναι best-of-7 σειρά, καθότι το μπασκετικό θέαμα απέχει μακράν της επόμενης καλύτερης σειράς τελικών που μπορώ να θυμηθώ. Από την άλλη, όλη αυτή η σειρά αγώνων έχει διαποτιστεί με απύθμενη τοξικότητα, με καταγγελίες, με πόλεμο ανακοινώσεων, με διαιτησίες πολύ χαμηλού επιπέδου και συνεπώς ίσως το ότι σήμερα φτάνει στο τέλος της δημιουργεί και ένα αίσθημα ανακούφισης.

Καθαρά αγωνιστικά δεν πιστεύω ότι κανείς φίλος του Παναθηναικού, βάζοντας και τον εαυτό μου μέσα, προσβλέπει σε ένα εύκολο παιχνίδι. Σίγουρα όμως αν πριν τη σειρά σου έδιναν δύο επιλογές, να παίξεις το Game 5 στο ΟΑΚΑ ή στο ΣΕΦ, προφανώς θα διάλεγες ΟΑΚΑ (και φυσικά ανάποδα για τους αγαπητούς φίλους του ΟΣΦΠ). Το turning point αυτής της σειράς ήταν νομίζω κάποιες συμπεριφορές του Κανααν, αλλά επειδή πολλές υπερβολές ακούγονται και γράφονται για τον παίχτη (ακόμα και κάποιοι φίλοι του ΟΣΦΠ τον αναθεματίζουν) να θυμίσω 2 πράγματα... 1oν το λεγόμενο trash talking είναι κάτι που συνηθίζεται στην USA. Αρκεί να δει πχ κάποιος τον συμπαθή Σλοβένο μπουλούκο και το τι λέει και ξεστομίζει μετά από κάθε του προσπάθεια μαρκαριζόμενη στο ΝΒΑ. Το 2ο είναι ότι αν θυμάστε ο ίδιος ο Κανααν υποστήριξε ανοιχτά τον ΠΑΟ στον τελικό με την Ρεάλ, συνεπώς θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο χαλαροί με αυτό που βλέπουμε εντός 4 γραμμών. Πιθανότατα και η κακή διαιτησία που βιώνει ο ΠΑΟ σε αυτή τη σειρά να λειτουργεί κινητροδοτικά για την ομάδα.
Παρά ταύτα φυσικά, το ματς δεν θα είναι εύκολο, θα κριθεί όπως κρίνονται συνήθως αυτά τα παιχνίδια και θα μας αφήσει με την προσμονή να πάνε όλα καλά, να πανηγυρίσει απλά ο νικητής και να μην επεκταθεί το όλο πράγμα σαν μεταδοτικός ιός σε μέσα, στην Εθνική, σε ανακοινώσεις κτλ.

Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, θα σας πω ότι έχω πάψει να δίνω μεγάλη σημασία στον νικητή της ελληνικής λίγκας. Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί δεν είναι το ποιος θα κερδίσει σήμερα, αλλά το πως θα δομήσουμε ένα προϊόν, του οποίου ο νικητής όντως θα έχει κάποια αξία. Ολοι μας πχ θαυμάσαμε τη Μάλαγα που τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια της ACB ή τη Μούρθια που έφτασε στον τελικό ή όλοι μας θαυμάσαμε το γεγονός πως η Μπασκόνια πχ έκανε περισσότερες ήττες στο πρωτάθλημα σε σχέση με την Ευρωλίγκα. Τα παραπάνω καταδεικνύουν το πόσο ισχυρό είναι αυτό το πρωτάθλημα. Δηλαδή η Ρεάλ μπορεί να καυχηθεί ότι κατέκτησε ένα πραγματικά σπουδαίο τρόπαιο. Οι ομάδες μας δε μπορούν. Εκεί έγκειται αν θέλετε το πρόβλημα. Οταν υπάρχουν 2 ανταγωνιστές, όταν ο ένας κάποιες χρονιές φαντάζει χειρότερος από τον άλλον, όταν οι διοικήσεις προσδοκούν και επενδύουν περισσότερα σε έλεγχο εξωγενών παραγόντων, όταν η παραγωγική διαδικασία νέων Ελλήνων φαντάζει πολύ ισχνή, όταν η εμπειρία σε ένα ελληνικό γήπεδο καταντά μαρτυρική λόγω τριτοκοσμικών συνθηκών, πραγματικά έχει τόσο μεγάλη σημασία αν ο ΠΑΟ ή ο ΟΣΦΠ σήμερα θα πάρει αυτό το κατσαρολάκι; Ευχή δική μου και ελπίζω πολλών από εσάς να κάτσουν επιτέλους κάτω και να δομήσουν ένα μπασκετικό προϊόν ανάλογο του μεγαλείου που φέρουν ΠΑΟ & ΟΣΦΠ, ενισχυμένο με ομάδες που παραδοσιακά έχουν αφήσει το στίγμα τους στο ελληνικό μπάσκετ (ΠΑΟΚ, Αρης, Ηρακλής, Πανιώνιος κτλ).

5
3 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Sluka Magic

junior
Reactions: 165
Αγαπημένη ομάδα: Charlotte-Hornets
Προειδοποιήσεις: 3

Παρ Ιουν 14, 2024 9:54 am

j-kidd13 έγραψε:
Τωρα, ο Παναθηναικος εχει το ατου οτι παιζει το τελευταιο ματς στο γηπεδο του που θα ειναι κολλαστηριο,και οχι εξαιτιας της ελλειψης κλιματισμου,απο την αλλη θα εχει και μεγαλυτερο "πρεπει" , και αυτο μπορει να ειναι και μπουμερανγκ. Προσωπικα δινω ενα οριακο προβαδισμα στον Παναθηναικο λογω της εδρας,αλλα πολυ οριακο, θεωρω πολυ δυσκολο το σημερινο παιχνιδι.
Βάζω τον εαυτό μου στη θέση ενός καλαθοσφαιριστή και λέω:
Είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού και πρωταθλητής Ευρώπης, το κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες, τι έχω να φοβηθώ ? Είμαι άκρως επιτυχημένος, σίγουρα υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα αλλα μέχρι εκεί.
Είμαι παίκτης του Ολυμπιακού, για 3η συνεχή χρονιά μένω στους εγχώριους τίτλους, ενώ ο αντίπαλος μου είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Έχω παει τη σειρά από 2-0 σε 2-2 και οι οπαδοί με περιμένουν στη γωνία, ο κοουτς αμφισβητείτε κτλ..

Ποιος έχει μεγαλύτερη πίεση για το αποτελέσματα θαρρείτε ?

2
2 Εικόνα
Soupamantar ο Μέγας
☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2424
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Ιουν 14, 2024 9:55 am

Όπως θα ήταν περίεργο να τελειώσει η σειρά 3-0 έτσι θα φανεί περίεργο αν ο Παναθηναικός νικήσει 3 φορές σε μια εβδομάδα.
Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των ομάδων.

Ο Παναθηναικός έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα λόγω έδρας αλλά ως εκεί.
Αν δεν μπει συγκεντρωμένος και μπουν έτοιμοι για φιέστα θα έρθει κηδεία.
Ο Ολυμπιακός βέβαια που από το 2-0 πήγε στο 2-2 μου δίνει την εντύπωση ότι αν βρεθεί πίσω με 10-15 πόντους δεν θα έχει την δύναμη ψυχολογικά να γυρίσει.

Επίσης δίνει την εντύπωση ότι αν δεν μπει στο τελευταίο 3λεπτο με 10+ πόντους διαφορά θα βρει τρόπο να χάσει.
Και στα 2 που κέρδισε και ήταν καλύτερος στο τέλος ήπιε θάλασσα.

Ο Αταμάν πλέον έχει βρει τρόπο να περιορίζει τον Μιλουτίνοφ, βοηθάει και η κούραση του από τα συνεχόμενα παιχνίδια, και με τον Γκράντ πάνω στον Γκος τον έχει περιορίσει πολύ. Σωστά πόνταρε ότι αν είναι να χάσεις επειδή ο Γουόκαπ έχει 20 πόντους και 10 ασσίστ ας χάσεις.
Να δούμε αν ο Μπαρτζώκας μπορέσει να κάνει κάποια προσαρμογή.

0
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1560
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Παρ Ιουν 14, 2024 10:04 am

Sluka Magic έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:
Είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού και πρωταθλητής Ευρώπης, το κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες, τι έχω να φοβηθώ ? Είμαι άκρως επιτυχημένος, σίγουρα υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα αλλα μέχρι εκεί.
Είμαι παίκτης του Ολυμπιακού, για 3η συνεχή χρονιά μένω στους εγχώριους τίτλους, ενώ ο αντίπαλος μου είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Έχω παει τη σειρά από 2-0 σε 2-2 και οι οπαδοί με περιμένουν στη γωνία, ο κοουτς αμφισβητείτε κτλ..

Και οι 2 αναγνωσεις ειναι σωστες.
Ο γηπεδουχος οπως και να το δεις ειναι το φαβορι,μεσα στην εδρα του εχει μεγαλυτερο πρεπει της νικης απο τον φιλοξενουμενο. Και ο φιλοξενουμενος με την συγκεκριμενη συνθηκη,εχει και αυτος την πιεση οτι εχασε το πλεονεκτημα του 2-0.
Προσωπικα, μεγαλυτερη πιεση βλεπω στον γηπεδουχο που εχει το ματς σπιτι του,ειναι μεγαλυτερο το πρεπει οπως ειπα,γιατι εχει και την ψυχολογια υπερ του,και σε περιπτωση ηττας θα ειναι μεγαλυτερο το πατατρακ.

0
Άβαταρ μέλους
tsoureki

senior
Reactions: 418
Αγαπημένος παίκτης: Qyntel Woods

Παρ Ιουν 14, 2024 10:12 am

Sluka Magic έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:

Ο παίκτης του Παναθηναικού σίγουρα. Παίζει στην έδρα του. Είναι πρωταθλητής Ευρώπης και θέλει να καθιερώσει την υπεροχή του και εγχώρια ώστε να μην υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης. Μάλιστα αν χάσει και φέτος το πρωτάθλημα θα έχει απο το 97 να απέχει για παραπάνω από 2 συνεχόμενα έτη από την πρώτη θέση.

0
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2531
Αγαπημένη θέση: PF

Παρ Ιουν 14, 2024 10:38 am

Sluka Magic έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:

O Ολυμπιακός αυτή την στιγμή έχει πολλά περισσότερα να κερδίσει, αλλά και να χάσει, απ'οτι ο ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ έχει ήδη κερδίσει την Ευρωλίγκα και αν χάσει το πρωτάθλημα απόψε ελάχιστοι θα το θυμούνται σε λίγα χρόνια. Η σεζόν είναι ήδη επιτυχημένη για εκείνον. Από την άλλη ο Ολυμπιακός όπως έγραψα και προχτές σε περίπτωση κατάκτησης θα "κερδίσει" περισσότερα (με κυριότερο ότι θα μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα εγχώριο 3/3 κόντρα στον Πρωταθλητή Ευρώπης), αλλά και να χάσει αφού θα υπάρχει η δεδομένη γκρίνια ότι απώλεσε έναν τίτλο στον οποίο προηγούταν με 2-0 νίκες.

Βέβαια αν πριν 10 μέρες έλεγε κανείς στον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του ότι θα έχετε την σειρά στο 2-2 και θα πάτε στο ΟΑΚΑ σε 5ο ματς να παίξετε τον τίτλο, δεν νομίζω ότι θα ήταν δυσαρεστημένοι ή θα υπήρχε τόσο πίεση. Η πίεση θεωρώ ότι ανέβηκε κατά την διάρκεια, και μετά το 4ο ματς.

Στα αγωνιστικά τώρα, πιστεύω ότι σήμερα το ματς θα το κρίνει κάποιος αστάθμητος παράγοντας. Δηλαδή κάποιος παίκτης που έχει φανεί ελάχιστα στην σειρά (τουλάχιστον επιθετικά). Αν πόνταρα θα έλεγα είτε Χουάντσο για τον Παναθηναϊκό, είτε ΜακΚίσικ για τον Ολυμπιακό.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2730
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Παρ Ιουν 14, 2024 10:55 am

Κι εγώ πιστεύω ότι αν ο Κάναν δεν παρίστανε τον Johnny Manziel ίσως να ήταν διαφορετική η κατάληξη. Δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα φυσικά αλλά νομίζω ότι είχε κάποια μικρή επιρροή στην μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού.

Στα αμιγώς μπασκετικά δεν νομίζω πως θα υπάρχει κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουμε δει ως τώρα (recap):
- Σχεδόν 40 λεπτά Ναν, Λεσορτ. Και Γκραντ από κοντά. Νομίζω σήμερα θα παίξει και σχεδόν όλο το παιχνίδι ο Μπο.
Ο Ναν θεωρητικά δεν έχει κάποιο λόγο να μην πιάσει τα στανταρντ του οπότε (ανάλογα από το τι θα αποφασίσει ο Μπαρτζωκας)
- Θα έχει πολύ ψηλά πικς (κέντρο σχεδόν) για να υπάρχει μεγάλος χώρος δράσης.
- Διπλά σκριν ώστε να αναγκαστούν οι ψηλοί του Ολυμπιακού να είναι ψηλά.

Τώρα, διάφορα εξαρτώνται από το τι θα κάνει ο Μπαρτζώκας όπως έγραψα πιο πάνω. Αν αποφασίσει να παίξει πιο πίσω, ώστε να αχρηστεύσει αυτό το πολύ νωρίς πικ τότε γνώμη μου είναι πως ο Παναθηναϊκός θα επιτεθεί ανελέητα στον Μιλουτίνοφ ο οποίος έχει δείξει να σκάει. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρώτα φάουλ του Ναν αλλά δεν κάνει capitalize μετά σε αυτό. Ίσως σήμερα είναι η μέρα που θα δούμε ακόμα μεγαλύτερη στόχευση στην επίθεση ώστε να τον βγάλει από το παιχνίδι δημιουργώντας ένα σημαντικό ρήγμα στην επίθεση του Παο.

Ο Παο είναι στην ευτυχή θέση να έχει καλούς σουτέρ. Δεν έχω κάποια πρόταση στον coach B αλλά κάτι θα πρέπει να ρισκάρει. Νομίζω δεν θα ρισκάρει να κλειστεί πολύ γιατί και μέσα στην έδρα μας μπορεί να δώσει μεγάλη ψυχολογία από τα σουτ. Όμως από την άλλη, δεν γίνεται να αφήσει τον Λεσορτ σε 1-1. Ο Ματίας πρέπει να φροντίσει τις γωνίες του περιμένοντας το double team ώστε να βρει τις πάσες. Από την άλλη ο Παο αν ο Μιλου ξεκινήσει ως συνήθως τότε θα πρέπει να πάμε κι εκεί σε double team και εκεί ελπίζουμε να μην βρει ρυθμό από το τρίποντο ο Ολυμπιακός.

Πολύ χοντρικά αυτά, δεν είμαι και μάντης. Όλα εξαρτώνται από την αντίδραση της κάθε ομάδας στο τι έχει ετοιμάσει ο αντίπαλος. Αν πχ ο Ολυμπιακός δεν πάει σε double στον Λεσορτ και εκείνος δεν το εκμεταλλευτεί, τότε ίσως αυξηθεί και η πίεση στον Ναν. Αν πάει σε double αφήνοντας το σουτ του Χουάντσο και ο αγαπητός χάσει 2-3 τότε ίσως χαλάσει το μυαλό του παίκτη και την επιθετική ροη του Παο κλπ κλπ πολλά τα «αν». Κάτι μικρό και τελευταίο: Ο ΠΑΟ βρήκε την απάντηση στο small ball με τα άκρον του Χουαντσο ώστε να μένει ο Ναν με τον Πίτερς οποτε χλωμό το βλέπω να το ξαναδοκιμάζει ο Μπ.

0
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”