Στον αγώνα, που άνοιξε σήμερα (Παρασκευή, 30/08) την αυλαία των φιλικών προετοιμασίας, η ελλιπής «Βασίλισσα» επικράτησε 98-89 της Ν.Ε. Μεγαρίδος, στο Olympic Hall της Φυλής.
Με την ΑΕΚ BETSSON BC αγωνίστηκαν οι: Κουζμίνσκας, Νετζήπογλου, Χαμπ, Κουζέλογλου, Αλίν, Γκόλντεν, Φίλλιος, Σκορδίλης, Πιλάβιος.
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση ΑΕΚ BETSSON BC – Λαύριο, στο Οlympic Hall της Φυλής, αφού οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (92-92).
Για την ελλιπή «Βασίλισσα» αγωνίστηκαν οι: Κουζμίνσκας, Νετζήπογλου, Χαμπ, Κουζέλογλου, Καράμπελας, Αλίν, Γκόλντεν, Φίλλιος, Σκορδίλης. Δεν αγωνίστηκαν οι Καματερός, Πιλάβιος, Νικολάου, και οι Φλιώνης, Χέιλ, Πάρκερ και Μπράις (αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα).
Παρτιζάν – AEK BETSSON BC 93-60
13 Σεπτεμβρίου 2024
Πρεμιέρα στο τουρνουά του Βελιγραδίου με ήττα (93-60) πραγματοποίησε η ΑΕΚ BETSSON BC.
Η «Βασίλισσα» ήταν ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο, όμως στα δύο τελευταία δεκάλεπτα δεν τα κατάφερε απέναντι στην πανίσχυρη Παρτιζάν, στην κατάμεστη «Hala 3» της Έκθεσης της σερβικής πρωτεύουσας.
Πρώτος σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους» ο Σι Τζέι Μπράις με 11 πόντους, ενώ από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεχώρισε ο Ταϊρίκ Τζόουνς με 12 πόντους.
Η επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα θα διεξαχθεί αύριο (Σάββατο 14/09, 20:00 ώρα Ελλάδος, ΤV/ArenaSport 3 Premium) απέναντι στην Παρί.
Παραπανω απο ανταγωνιστικη η εικονα της ΑΕΚ απεναντι στην Φενερ στο 1ο ημιχρονο(39-44).
Κορυφαιος ο Golden,πολυτελεια για μπακαπ '5' !!Καλτ φιγουρα,αποτελεσματικοτατος με φουλ ενεργεια!!Αποδεικνυει τα θετικα σχολια που διαβαζαμε ο Bryce,σοβαρος και αμυντικα.Αποντες ο Hale και φυσικα ο βασικος σεντερ ακομα....
Μικρή διακοπή υπήρξε στη φιλική αναμέτρηση της ΑΕΚ Betsson με τη Φενέρμπαχτσε στη «SUNEL Arena».
Συγκεκριμένα, περίπου στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου, η πρώτη διαιτητής της αναμέτρησης, Βάσω Τσαρούχα, άκουσε συνθήματα εις βάρος της από τους οπαδούς των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να διακόψει προσωρινά το ματς.
Η Ελληνίδα διαιτητής συζήτησε προσωρινά με τη διαιτητική ομάδα της, υπήρξαν σχετικές συστάσεις προς τους οπαδούς από τα μεγάφωνα, και έπειτα από 2-3 λεπτά το ματς συνεχίστηκε κανονικά.
Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο 5ο τουρνουά «Νίκος Φάσουρας» η «Βασίλισσα».
Η ΑΕΚ BETSSON BC ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της φιλικής αναμέτρησης στο Κ.Γ. «Ανδρέας Παπανδρέου», προηγήθηκε μέχρι και με 13 πόντους στο 28′ (50-63), ενώ στο τέλος επικράτησε με 79-81 του Πανιωνίου.
Κορυφαίος για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν ο Πρέντις Χαμπ, ο οποίος πέτυχε 22 πόντους και ένα πολύ κρίσιμο καλάθι 20″ πριν τη λήξη.
Ενοχλήσεις στη μέση αισθάνθηκε ο Κουζμίνσκας και δεν αγωνίστηκε, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Χέιλ, ο οποίος σε 10 λεπτά πέτυχε 4 πόντους.
Επόμενος αγώνας για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα αύριο (Κυριακή, 22/09, 19:00) απέναντι στο Περιστέρι.
Σημαντική νίκη μέσα στο Αλεξάνδρειο (59-70) και με διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας. Πρωτος σκόρερ ο Bryce με 18π. ,ενώ και ο Gray έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο.
Συνέχεια των καλών εμφανίσεων με άνετη εντός έδρας νίκη με 96-65 απέναντι στη Καρδίτσα. Ο Hubb ακόμα μια φορά εξαιρετικός επιθετικα, 22π με 6/9 τρ., ο Bryce επίσης (21π.) συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις για ένα ακόμα ματς. Kuzminskas σταθερή αξία ενώ ο Gray δείχνει οτι παιχνίδι με παιχνίδι προσαρμόζεται στην ομάδα ως η πιο νεότερη προσθήκη. Μοναδική παραφωνία ο Hale που ηταν απόλυτα άστοχος (0/6 σουτ) και έμεινε άποντος (πολύ παράξενο για ένα τέτοιο ματς).
Την πρώτη της ήττα (94-74) στην εφετινή Stoiximan GBL υπέστη η «Βασίλισσα», από τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ΟΑΚΑ.
Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν κατώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.
Δυστυχώς η ομάδα δεν μπόρεσε να γυρίσει με 2ο διπλό από τη Θεσσαλονίκη κι έτσι δεν μπόρεσε να ξεφύγει λίγο στη βαθμολογία.
Πλήρωσε και τις πολλές χαμένες βολές (4) στο κρίσιμο 4ο δεκάλεπτο..
Κυρίως όμως πλήρωσε πολύ ακριβά την ανυπαρξία της μέσα στη ρακέτα που οι αντίπαλοι ψηλοί (και όχι μόνο) έκαναν κυριολεκτικά πάρτι με τον Forrester να μοιάζει σαν Karl Malone στα ντουζένια του. (40-26 οι πόντοι στο ζωγραφιστό)
Ίσως να ήταν λίγο καλύτερα η φάση στην άμυνα αν δεν τραυματιζόταν ο Κουζέλογλου.
Τώρα έχουμε το ματς της Τρίτης στη Ρίγα που είναι παραπάνω από κομβικό αν θέλουμε να παίζουμε Ευρώπη και μετά τα Χριστούγεννα.
Με δεδομένη την έλλειψη του Κουζέλογλου σε αυτό το ματς, νομίζω καλύτερα να παίξει εκεί ο Parker αντί του Alleyne. (και καλό είναι να κοιτάμε σιγά-σιγά να αλλαχθούν και οι δυο τους ή κάποιος άλλος με έναν σοβαρό ψηλό)
Φλιώνης ξεκίνησε πεντάδα, προσπάθησε πίσω αλλά φορτώθηκε με φάουλ, και μπροστά του έμενε η μπάλα κι έπαιρνε κακά σουτ.
Hale ήταν φοβερός στο πρώτο ημίχρονο, ρέταρε στο δεύτερο, μείναμε πίσω και κυνηγούσαμε μετά συνέχεια.
Bryce ξεκίνησε κι αυτός βασικός, οι χαμένες βολές και κάποιες κακές άμυνες του χαλάσανε τη συνολική εικόνα και δυστυχώς στοίχισαν.
Gray άρχισε βασικός κι αυτός, βοήθησε πίσω με deflections-άμυνες, αλλά εκνευριστικά άστοχος μπροστά. Το 0/8 3π που έχει μέχρι τώρα ενδεικτικό.
Golden δεν υπήρχε. Απίστευτα κακός πίσω, μέτριος προς ελαφρά υποφερτός μερικές φορές μπροστά.
Hubb δεν έχει κι αυτός σταθερότητα στην απόδοση - έβαζε το 3π στο transition και μετά καπάκι λάθος επιλογή πχ. Θέλαμε κάτι περισσότερο χτες.
Νετζήπογλου δεν μπόρεσε να φανεί/ αλλά θα μπορούσε να παίξει λίγο περισσότερο να σφίξουμε πίσω.
Κουζέλογλου μεγάλος άτυχος - έλειψε στο 2ο. Θα λείψει και στη Λετονία και στα επόμενα.
Kuzminskas είχε κι αυτός τα προβλήματα του, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν η πιο αξιόπιστη επιθετικά λύση μας, ενώ έδωσε και πίσω κάποια πράγματα. Μάλλον ο MVP μας που στο τέλος ψιλοκουράστηκε.
Σκορδίλης πήρε χρόνο λόγω έλλειψης Κουζέλογλου. Προσπάθησε να δώσει κάποιες ανάσες.
Καράμπελας - Φίλλιος δεν πάτησαν παρκέ. Νομίζω στην 3η περίοδο που είχαμε βαλτώσει μπορούσε να μπει ο πρώτος για λίγο.