Ολυμπιακός- Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2023-2024

Συντονιστής: Captains

Harouhiko

Reactions: 24
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Σεπ 30, 2023 8:25 pm

Ποια είναι η άποψή σας για τον Χουγκάζ;
Ο Παναθηναϊκός έχει γεμίσει στο 4 και δε νομίζω να βρει χώρο εκεί.
Το συμβόλαιό του λήγει το 2025 νομίζω.
Επίσης, γνώμη για Νετζήπογλου;
Θα μπορούσε να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο;

0
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2043
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Σάβ Σεπ 30, 2023 10:25 pm

Με τρομάζει η εικόνα του Σικμα . Ούτε Πιτερς μου αρέσει δεν κοιτάει καλάθι , φοβικός . Λιγότερο από πέρυσι οπότε άντε ας κάνουμε υπομονή

Με τέτοια εικόνα Κανααν δεν μπορώ να σκεφτώ ποιος θα κοπεί στην Α1 . Μακισικ φονικό ντραιβ όπως έλεγα πριν 2-3 μέρες

0
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
eddiedimitris

a1greece
Reactions: 611
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Galis
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Σεπ 30, 2023 10:57 pm

Ο Σικμα σημερα οντως εβγαζε εικονα παλαίμαχου αλλα θεωρω δυσκολο να ειναι τοσο κακος....Πιστευω θα βελτιωθεί στην πορεια...Πιο πολυ μου εκανε εντυπωση οι τάπες που εφαγε ,προσπάθειες που αν και αντικειμενικα έξυπνος παιχτης δε τις χειρίστηκε ανάλογα....
Να δουμε...

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5644
Αγαπημένη θέση: SG, C

Κυρ Οκτ 01, 2023 12:01 am

Και στην αλμπα παντως δεν ηταν και ο φλας... Ελπιζω να μας διαψευσει και να μας βγει αλλα νωρις ειναι ακομα φερτε ενα 4-5ρι αθλητικο δεν θα παει χαμενο :lol:

0
Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions: 893

Κυρ Οκτ 01, 2023 12:32 pm

Αν και δεν το συνηθίζω να βγάζω συμπεράσματα νωρίς , με στεναχώρησε-προβλημάτισε λίγο ο Λουκ.
Πολλά αβίαστα λάθη , έδειχνε χαμένος στα συστήματα σαν να μην ήξερε που πρέπει να πάει , άτολμος και γενικά τα πόδια του φαίνονταν πολύ βαριά.
Σε αντίθεση με πολλούς έβρισκα πολλά θετικά στην προσθήκη Σίγκμα με κύριο το ότι είναι αυτό που λέμε παίκτης ομάδας και κατ' επέκταση παίκτης Μπαρτζώκα.
Μακάρι να πάρει μπρος σύντομα γιατί φέτος ειδικά δεν περισσεύει κανένας.
Τώρα αναμονή να βρει γενικά τα πατήματαά της η ομάδα και να μπει στο σύνολο και ο Μπραζ , ειδικά η περίπτωση του Λιοθουανού έχω την αίσθηση ότι θα είναι η έκπληξη της χρονιάς και ο νέος άσσος που θα βγει από το μανίκι του coach.

0
basket72

senior
Reactions: 487
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry

Κυρ Οκτ 01, 2023 12:54 pm

Ο Σίκμα χθες ήταν πολύ σφιγμένος κι είναι κι αρκετά λογικό όταν ξέρει πως ήρθε για αντικαταστάτης του πολιτιμότερου παίκτη της Ευρωλίγκας.

Απολύτως ενδεικτική ήταν κι η παρότρυνση από τον πάγκο προς τον Λιούκ.

Αν αλλάξουμε τον Σίκμα επειδή στο πρώτο του επίσημο (;) ματς ήταν κακός στα τελειώματά του) μεταφράζεται σε αλλαγή όλου του ρόστερ του Παναθηναϊκού εκτός από τον Γκραντ. :)

Ας δούμε όλη την ομάδα μαζί και με υπομονή φέτος.

1
1 Εικόνα
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Κυρ Οκτ 01, 2023 1:00 pm

Καλά ναι θέλει χρόνο ο Σικμα να μπει στην ομάδα, εδώ θέλουν χρόνο κάποιοι υπάρχοντες να προσαρμοστουν σε νέο ρόλο και νέα δεδομένα.

Ο Πίτερς πχ, όσο περνάει ο καιρός και μόλις κάνει και ένα εύστοχο ματσάκι που θα σκοράρει θα αρχίσει να κόβει καλύτερα και προς τα μέσα κτλ.

Γενικά, παρά το γεγονός ότι όντως ήταν βαρύς ο Σικμα και παρά το ότι χρειάζεται να περάσει περίοδο προσαρμογής, δεν τα πήγε και άσχημα. Μπορεί να έκανε πιρουέτα που ξέραμε ότι θα καταλήξει σε τάπα και να προλάβαμε να πούμε τουλάχιστον δέκα φορές "δε μπορεί, θα κάνει κάτι - αργό έστω - τελευταία στιγμή", μέχρι να την φάει έκπληκτος, αλλά πήρε σωστές τοποθετήσεις, έδειρε και πήρε ριμπάουντ.

Μόλις ξεμπουκώσει και δείχνει έτσι πιο αέρινος, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος.
Υποψιάζομαι πάντως ότι θα έχει πιο πολύ τον ρόλο του 5ου ψηλού πάρα του 2ου 4αριου.

1
1 Εικόνα
XamenaF4_the_return

junior
Reactions: 117
Αγαπημένος παίκτης: Sokratis Kokkalis
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Οκτ 01, 2023 1:11 pm

Περσι υπηρχε η κουβεντα για το αν ο Peters χωραει στο ροστερ ή οχι
Φετος ειπαμε οτι θα κανει step up.
Το step up για καποιον που αναρωτιομασταν αν χωραει στο ροστερ
ΕΙΝΑΙ
Να θεωρουμε οτι χωραει στο ροστερ ως backup.

Το οτι τον καναμε βασικο Τεσσαρι. Ειναι step up ΕΙΣ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
Γιατι δεν συμφωνουμε σε αυτο; Που κανω το λαθος

Συμπερασμα Οποτε ΔΕΝ ειναι για βασικο τεσσαρι. Δεν υπηρξε ποτε βασικο τεσσαρι στην καριερα του.
Ειναι ενα πολυ καλο backup τεσσαρι

Ο Σικμα χθες δεν κρινεται για τα σουτ του ή για την χημεια που λογικο να μην εχει.
Ο Σικμα ειναι ΜΙΑ-ΔΥΟ ταχυτητες κατω στις κινησεις του απο την υπολοιπη ομαδα και μπροστα και πισω.
ΑΥΤΟ δεν αλλαζει. Ουτε πιο γρηγορος θα γινει ουτε πιο πλαστικος.

Συμπερασμα Ο Σικμα δεν κανει για backup τεσσαρι

Τα ιδια ισχυουν για Καναν. Φετος κανει step up δυνατο και του αξιζουν 17-18 λεπτα κατα μεσο ορο.
Αλλα και εκει χρειαζεσαι κατι καλυτερο.

Τι απο αυτα που γραφω ειναι λαθος; μιας και εδω μεσα(εννοω στις συζητησεις για τα μεταγραφικα) κατα καιρους εχω δει πολυ σοβαρες αναλυσεις, εχουν γραφει βεβαια σημεια και τερατα σε οτι αφορα τα μεταγραφικα :D :D οπως κατι Αντετοκουμπρος, Τσαλμπουρης, ΚαρσενΕντουαρτς, Αγραβαν, δεν θυμαμαι και τι αλλο.

Κατα τα αλλα η ομαδα εινα ΦΟΒΕΡΗ. Με μια-δυοαλλαγες απλως θα πηγαινε σβηστα στο Φ4 για 2-3 χρονια.

0
Mickey Mantle? You think Mickey Mantle cares if you live or die?
You think Mickey Mantle cares if
your father lives or dies? Mantle
makes a hundred thousand dollars
a year.

A bronx tale
basket72

senior
Reactions: 487
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry

Κυρ Οκτ 01, 2023 1:14 pm

AlexD έγραψε:
Καλά ναι θέλει χρόνο ο Σικμα να μπει στην ομάδα, εδώ θέλουν χρόνο κάποιοι υπάρχοντες να προσαρμοστουν σε νέο ρόλο και νέα δεδομένα.

Ο Πίτερς πχ, όσο περνάει ο καιρός και μόλις κάνει και ένα εύστοχο ματσάκι που θα σκοράρει θα αρχίσει να κόβει καλύτερα και προς τα μέσα κτλ.

Γενικά, παρά το γεγονός ότι όντως ήταν βαρύς ο Σικμα και παρά το ότι χρειάζεται να περάσει περίοδο προσαρμογής, δεν τα πήγε και άσχημα. Μπορεί να έκανε πιρουέτα που ξέραμε ότι θα καταλήξει σε τάπα και να προλάβαμε να πούμε τουλάχιστον δέκα φορές "δε μπορεί, θα κάνει κάτι - αργό έστω - τελευταία στιγμή", μέχρι να την φάει έκπληκτος, αλλά πήρε σωστές τοποθετήσεις, έδειρε και πήρε ριμπάουντ.

Υποψιάζομαι πάντως ότι θα έχει πιο πολύ τον ρόλο του 5ου ψηλού πάρα του 2ου 4αριου.
Ναι έτσι είναι, αλλά στα τελειώματά του ήταν όντως πολύ κακός χθες.

Θύμισε τον Γουόκαπ των πρώτων μηνών του στον Ολυμπιακό.
Τότε που αποκαλούταν και "ένας πιο αθλητικός Μάντζαρης¨. :wink:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions: 893

Κυρ Οκτ 01, 2023 2:13 pm

AlexD έγραψε:
Αυτό για το ρόλο του 5ου ψηλού για τον Σίκμα δείχνει όλο και πιο πιθανό σαν σενάριο.
Ειδικά αν ο Μπραζντεικις αποδώσει τα αναμενόμενα βλέπω αρκετά λεπτά τον Παπανικολάου στο 4 και ομολογώ πως μου αρέσει σαν προοπτική .
Αρχικά ο Παπ δεν νομίζω να τίθεται θέμα για το αν μπορεί να μαρκάρει αντίπαλα 4αρια και επιθετικά νομίζω ότι η θέση αυτή θα είναι πιο ξεκούραστη σε απαιτήσεις , αφού η θέση 3 (θεωρητικά πάντα ) απαιτεί λίγο περισσότερη ενέργεια δεδομένου ότι από εκεί θα ζητήσεις περισσότερο iso καταστάσεις και drive προς την ρακέτα.
Αν λοιπόν βγάλουμε τον παράγοντα post παιχνιδιού που ο Παπ δεν έχει , όπως βέβαια δεν έχει ούτε ο Πίτερς αλλά ούτε καν για τον Σάσα δεν ήταν το δυνατό του σημείο , δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορεί να ανταποκριθεί εκεί αφού και αξιόπιστο τρίποντο διαθέτει και τα κοψίματά του στην ρακέτα είναι πολύ καλά.

2
2 Εικόνα
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Κυρ Οκτ 01, 2023 2:22 pm

georbap έγραψε:
AlexD έγραψε:
Αυτό για το ρόλο του 5ου ψηλού για τον Σίκμα δείχνει όλο και πιο πιθανό σαν σενάριο.
Ειδικά αν ο Μπραζντεικις αποδώσει τα αναμενόμενα βλέπω αρκετά λεπτά τον Παπανικολάου στο 4 και ομολογώ πως μου αρέσει σαν προοπτική .
Αρχικά ο Παπ δεν νομίζω να τίθεται θέμα για το αν μπορεί να μαρκάρει αντίπαλα 4αρια και επιθετικά νομίζω ότι η θέση αυτή θα είναι πιο ξεκούραστη σε απαιτήσεις , αφού η θέση 3 (θεωρητικά πάντα ) απαιτεί λίγο περισσότερη ενέργεια δεδομένου ότι από εκεί θα ζητήσεις περισσότερο iso καταστάσεις και drive προς την ρακέτα.
Αν λοιπόν βγάλουμε τον παράγοντα post παιχνιδιού που ο Παπ δεν έχει , όπως βέβαια δεν έχει ούτε ο Πίτερς αλλά ούτε καν για τον Σάσα δεν ήταν το δυνατό του σημείο , δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορεί να ανταποκριθεί εκεί αφού και αξιόπιστο τρίποντο διαθέτει και τα κοψίματά του στην ρακέτα είναι πολύ καλά.
Θα συμφωνήσω και με βάση αυτό το σκεπτικό το βλέπω και εγώ. Ο Μπραζντέικις άλλωστε μοιάζει να ήρθε να δώσει (πέραν του σκορ) ενέργεια, πράγμα που ακριβώς θέλουμε να περιορίσουμε σαν σπατάλη από τον Παπ.
Δεν ξέρω σίγουρα τελικά ποιος θα παριστάνει το 3 και ποιος το 4, σε κάθε περίπτωση όμως όταν θα παίζουν μαζί, στόχος είναι να παίρνει τον πιο ξεκούραστο ρόλο μπροστά ο Παπ.

Το συγκεκριμένο νομίζω θα δούλευε εξαιρετικά και με Σικμα στο 5.
Εγώ πάντως θέλω να δω και σχήμα με Γκος/Μακκισικ/Μπραζντέικις/Σικμα/Φαλ ή Μιλου.

1
1 Εικόνα
Dedalos

euroleague
Reactions: 610

Κυρ Οκτ 01, 2023 3:59 pm

Για το πόσο μπορεί ο μπραζ τέλος να παίξει στο 4 εγώ θα πω εξαρτάται . Το ύψος του το έχω βρει από 2.01 έως 1.98. Σε φωτογραφία με τον Μπαρτζώκα είναι ελάχιστα πιο κοντός
Ο Μπαρτζώκας είναι περίπου 2.00 μέτρα
Ελαφριά τεσσαρια τύπου χουαντσο, η τεσσαρια βούτυρο τύπου Πίτερς πες τα μαρκάρει
Μήτογλου, μιροτιτς,κορνελι, βοιτμαν, πώς θα τα μαρκάρει;

0
Apegnosmenos
Reactions:

Κυρ Οκτ 01, 2023 4:06 pm

Μπραβο στον ολυμπιακο μας για χθες
Ο σικμα ηταν η μοναδικη παραφωνεια μας
Βαρυς και γερασμεμος
Ομως βοηθησε στα ριμπαουντ παιρνει πολυ καλες θεσεις στην ρακετα

Άβαταρ μέλους
lefpan

nba
Reactions: 1919
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
Προειδοποιήσεις: 4

Κυρ Οκτ 01, 2023 4:08 pm

georbap έγραψε:
AlexD έγραψε:
Συμφωνώ κι εγώ ότι φέτος το 4 θα καλυφθεί από Πίτερς, Σίκμα και πολύ Παπ, ο οποίος θα απελευθερωθεί από την αποκλειστικότητα του 3 λόγω έλευσης Μπραζ.
Θεωρώ εντελώς απίθανο να πάρουμε 4/5αρι, γιατί τότε θα πάμε με 9 ξένους, όπερ άτοπον.
Αν από τη θέση 4 παίρνουμε κατά μ.ο. 20 πόντους ανά παιχνίδι (απολύτως εφικτό), νομίζω ότι θα πάμε καλά.

2
2 Εικόνα
I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
Άβαταρ μέλους
lefpan

nba
Reactions: 1919
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
Προειδοποιήσεις: 4

Κυρ Οκτ 01, 2023 4:10 pm

AlexD έγραψε:
Κυρ Οκτ 01, 2023 2:22 pm
georbap έγραψε:

Θα συμφωνήσω και με βάση αυτό το σκεπτικό το βλέπω και εγώ. Ο Μπραζντέικις άλλωστε μοιάζει να ήρθε να δώσει (πέραν του σκορ) ενέργεια, πράγμα που ακριβώς θέλουμε να περιορίσουμε σαν σπατάλη από τον Παπ.
Δεν ξέρω σίγουρα τελικά ποιος θα παριστάνει το 3 και ποιος το 4, σε κάθε περίπτωση όμως όταν θα παίζουν μαζί, στόχος είναι να παίρνει τον πιο ξεκούραστο ρόλο μπροστά ο Παπ.

Το συγκεκριμένο νομίζω θα δούλευε εξαιρετικά και με Σικμα στο 5.
Εγώ πάντως θέλω να δω και σχήμα με Γκος/Μακκισικ/Μπραζντέικις/Σικμα/Φαλ ή Μιλου.
Νομίζω πως αυτή θα είναι η 2nd unit για φέτος.

1
1 Εικόνα
I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”