Αυτό που μετά από κάθε αγώνα (ακόμα και φιλικά!) βγαίνουμε όλοι και εκθειάζουμε ή σταυρώνουμε παίκτες είναι μοναδικό ελληνικό φαινόμενο (το κάνω και εγώ). Ο μόνος που μένει στο απυρόβλητο είναι ο Σάσα. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν στα τρία πρώτα δεκάλεπτα είχε την ίδια απόδοση ο Πετρούσεφ ή ο Πίτερς στην θέση του. Επίσης, ο Σάσα είναι ο μόνος που ξέρει ότι ακόμα και αν δεν παίζει καλά θα τον αφήσει μέσα ο coach. Αυτό είναι τρελό πλεονέκτημα σε σχέση με την πίεση που νιώθουν τα back up τεσσάρια μας που μπαίνουν μέσα και ξέρουν ότι αν έχουν 1-2 άστοχα σουτ θα μείνουν στον πάγκο στο υπόλοιπο του αγώνα. Ο Πετρούσεφ χτες ήταν σούπερ αποδοτικός γιατί ήξερε ότι θα έχει χρόνο στο παρκέ (λόγω απουσιών στο 5). Οπότε ας είμαστε λίγο πιο επιεικείς με τους υπόλοιπους.karamelitsa έγραψε: ↑Δευ Σεπ 30, 2024 8:42 amΚάνεις δεν είπε τον Πετρουσεφ αμπαλο, το θέμα είναι αυτό που είπες, πως θα χωρέσουν όλοι αυτοί και αν θα υπάρχουν γκρίνιες. Σήμερα με τους 2 δεινόσαυρους εκτός και ο Πίτερς ίσα που έπαιξε. Πόσο λες να έπαιζε και ο Πετρουσεφ αν είχαμε σήμερα Φαλ και Μιλου;;; Ελάχιστα και εκεί είναι το πρόβλημα…..ο Ολυμπιακος φέτος έχει ένα πάρα πολύ μεγάλο ρόστερ και θέλει σωστή διαχείριση και στην ψυχολογία των παικτών. Π.χ. Πέρυσι στο super cup ο Λαρετζακης ήταν αν θυμάμαι καλά πρώτος σκόρερ, εχτες δεν έπαιξε καν, ο Παπ μόλις 10 λεπτά, ο Πίτερς ο πρώτος σκόρερ μας πέρυσι έχει πάρει ρόλο καθαρά κομπάρσου φέτος.κλπ…shaq7 έγραψε: ↑Δευ Σεπ 30, 2024 1:38 amτην προηγουμενη βδομαδα βγαιναν οι πιτερικοι σημερα βγαινουν οι πετρουσικοι..παικταραδες ειναι και οι 2 τι να κανουμε..ειναι ενα σοβαρο θεμα πως θα χωρεσουν ολοι αυτοι..ο πιτερς ζητημα να επαιξε ενα 5λεπτο και ο πετρουσεφ αν ειχαμε μιλου και φαλ πιθανον να μην επαιζε κιολας.. Ο φιλιπ εντωμεταξυ στις δηλωσεις ελεγε συνεχεια ποσο ζει για το μπασκετ,οτι θελει να βελτιωνεται,οτι ζει για να παιζει ντερμπι και δεν τον νοιαζει η θεση απλα θελει καπου να παιζει.. Οποτε αυτος δεν ξερω αν θα ειναι οκ με 15λ μ.ο.
Νομιζω οτι για αρχη πρεπει να παρει και τα λεπτα του ραιτ,απο τους 2 ο σερβος πρεπει να στηριχτει κατα την γνωμη μου..βεβαια θα κανει κανα καλο ματς ο ραιτ και θα βγουν οι ραιτικοι μετα..
Οσο ο παπ ειναι σε τετοια κατασταση ειναι καλυτερο να παιρνει τα λεπτα στο 3 ο πιτερς και να παιζει και στο 4 ο πετρουσεφ(αφου σε καμια βδομαδα γυριζει ο φαλ)..Γουοκαπ επισης δεν ειναι για να παιζει πανω απο 15λ ετσι οπως ειναι.
θα ναι μεγαλο ζητημα φετος να μην στρωβωσουν οι παικτες με τους χρονους τους..το θετικο σε αυτο οτι εχουμε 15 παικταραδες.
Επειδή πάλι βάζετε θέματα με χρόνους και λεπτά συμμετοχής: χτες το ματς ήταν ειδικών συνθηκών. Η ομάδα ήθελε την νίκη πάσι θυσία και ως αποτέλεσμα έμειναν στο παρκέ Σάσα και Φουρνιέ από 30 λεπτά π καθένας. Αυτό δεν θα ξαναγίνει στην regular και τα λεπτά συμμετοχής θα είναι πιο μοιρασμένα. Ο coach είναι δίκαιος και θα δώσει χρόνο και σε αυτούς που δεν χρησιμοποιήθηκαν πολύ χτες. Θα δείτε τον Πίτερς (και άλλους) που φαίνεται με βάση την χτεσινή εικόνα να μην χωράνε να παίζουν 20αλεπτα και να είναι κομβικότατοι σε αλλά παιχνίδια. Η επιλογή του coach να αφήσει τον Φουρνιέ τόση ώρα μέσα ενώ είναι ντεφορμέ έχει λογική γιατί θέλει μέσα από δυνατά παιχνίδια να του δώσει ρυθμό. Εάν τον έβαζε 10αλεπτα όπως τον Μπραζντέικις πέρυσι θα ψάχναμε Φουρνιέ και δεν θα βρίσκαμε μέχρι τον Απρίλιο.
Τι μου άρεσε:
1. Ο Πετρούσεφ. Δείχνει ότι αρπάζει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, στάθηκε επάξια στην θέση 5 και μαζί με Σάσα συνθέτουν ένα φονικό δίδυμο. Πρώτη φορά τον είδα να μπαίνει σε όλες τις φάσεις δυναμικά και να διεκδικεί όλα τα ριμπάουντ.
2. Η άμυνα: χωρίς Φαλ και Παπ, οι κοντοί μας έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν πολύ επιθετική άμυνα με ασφυκτική πίεση πάνω στην μπάλα. Αυτό οδήγησε σε πολλά κλεψίματα. Ειδικά ο Βιλτόζα (που κάποιοι έλεγαν ότι είναι κακός αμυντικός) θα λειτουργήσει σε πολλά παιχνίδια ως δεύτερος Θωμάς μαρκάροντας τον χειριστή του αντιπάλου.
Τι δε μου άρεσε:
1. Η motion φαίνεται να έχει εξαφανιστεί προσωρινά. Πολλές ατομικές ενέργειες, πολλά σκοτωμένα σουτ (ακόμα και από Σάσα - Ντόρσει το 5ο τρίποντο), πολλές επιθέσεις εκδηλωμένης στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα (θυμάμαι τον Γκός να πηγαίνει μετωπικά προς το καλάθι πάνω σε δυο ψηλούς του ΠΑΟ και να τρώει τάπα). Παίζουνε πιο πολύ μπάσκετ Άταμαν πάρα μπάσκετ Μπαρτζώκα προς το παρών.
2. Η ομαδικότητα: όλοι προσπαθούν να γίνουν ήρωες και να φτιάξουν τα στατιστικά τους πάρα κοιτάνε να δουν πως θα εκμεταλλευτούν τον συμπαίκτη τους. ΟΚ, έχουμε πολύ ταλέντο και δεν φαίνεται άσχημο στο μάτι αυτό, αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε την ταυτότητα μας ως ομάδα. Παίκτες όπως ο Παπ και ο Πίτερς που έχουν συνηθίσει διαφορετικά φαίνονται χαμένοι σε όλο αυτό γιατί δεν έχουν μάθει να εκβιάζουν καταστάσεις. Ότι ο Σάσα έμεινε απόντος χωρίς προσπάθειες στο 1ο δεκάλεπτο είναι θέμα συστήματος. Ότι ο Σάσα παίρνει τραβηγμένες προσπάθειες επίσης θέμα συστήματος είναι. Ο Πιτερς πιστεύω θα ανεβεί δραματικά με την επιστροφή του Φαλ στο σχήμα.