Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2024-2025

Συντονιστής: Captains

tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1336
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 3

Τετ Δεκ 04, 2024 6:00 pm

Θα μπορούσε αν ο Ολυμπιακός έπαιρνε ένα παίκτη τύπου γιαμπουσελε στο 4 του χρόνου να γυριζε ο Πετρουσεφ για 2ο 5αρι;

Γουοκαπ
Φουρνιε
Μουσα
Βεζενκοφ
Μιλουτινοφ

Εβανς
Λονι Γουόκερ
Παπανικολάου
Μεταγραφή
Πετρουσεφ

Φαλ
Μακισικ

0
Άβαταρ μέλους
forest79

senior
Reactions: 336
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Δεκ 04, 2024 6:08 pm

tokalytero3d έγραψε:
Θα μπορούσε αν ο Ολυμπιακός έπαιρνε ένα παίκτη τύπου γιαμπουσελε στο 4 του χρόνου να γυριζε ο Πετρουσεφ για 2ο 5αρι;

Γουοκαπ
Φουρνιε
Μουσα
Βεζενκοφ
Μιλουτινοφ

Εβανς
Λονι Γουόκερ
Παπανικολάου
Μεταγραφή
Πετρουσεφ

Φαλ
Μακισικ
Βάλε και τον Μισιτς μεσα στο ρόστερ να δέσει καλύτερα η ομάδα.

1
1 Εικόνα
tokalytero3d

euroleague

Τετ Δεκ 04, 2024 6:26 pm

forest79 έγραψε:
tokalytero3d έγραψε:

Γουοκαπ
Φουρνιε
Μουσα
Βεζενκοφ
Μιλουτινοφ

Εβανς
Λονι Γουόκερ
Παπανικολάου
Μεταγραφή
Πετρουσεφ

Φαλ
Μακισικ
Μην ειεωνευεσαι φίλος δεν έγραψα κάτι μη ρεαλιστικό ασε που ο μίσιτς θα πάει στον παο

0
Άβαταρ μέλους
Mathematician92

junior
Reactions: 459
Αγαπημένος παίκτης: Παπαλουκάς
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Δεκ 04, 2024 6:44 pm

tokalytero3d έγραψε:

Γουοκαπ
Φουρνιε
Μουσα
Βεζενκοφ
Μιλουτινοφ

Εβανς
Λονι Γουόκερ
Παπανικολάου
Μεταγραφή
Πετρουσεφ

Φαλ
Μακισικ
Αρχικά να πω ότι δε μου αρέσει καθόλου η κουβέντα μεσούσης της σεζόν για μεταγραφές του επόμενου καλοκαιριού. Δεν τη βρίσκω καν ενδιαφέρουσα μιας και σχεδόν κάθε χρόνο είμαι πωρωμένος με την υπάρχουσα ομάδα και τη στηρίζω στο φουλ (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσοι γράφετε για μελλοντικά ρόστερ δε στηρίζετε την ομάδα, προς Θεού, απλά εγώ δεν το βρίσκω ενδιαφέρον). Αλλά ήθελα να σχολιάσω πάνω στο ποσταρισμα του φίλου 3d γιατί μου έκανε ειλικρινά εντύπωση η 12αδα.

Το πρώτο που μου χτύπησε στο μάτι είναι ότι δε λαμβάνεις καθόλου υπόψιν σου τους Έλληνες (τον αριθμό εννοώ για το ελληνικό πρωτάθλημα). Η 12αδα που παρουσιάζεις έχει 3 Έλληνες τη δεδομένη χρονική στιγμή (δεν μπορώ να δεχτώ σενάρια του στυλ θα γίνει Έλληνας ο Μιλου). Προσωπικά δε θέλω να πάμε με δύο διαφορετικές δωδεκάδες σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα, δεν το θεωρώ λειτουργικό. Δέχομαι να έχουμε 1-2 Έλληνες πέραν τις δωδεκάδας απλά για να υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τρεις παραπάει. Κι εγώ θα ήθελα να μπορεί η κάθε ομάδα να έχει και 12 ξένους αν θέλει, αλλά δε γίνεται και είναι και τεράστια κουβέντα για άλλο thread.

Έπειτα, τι ριζική αλλαγή είναι αυτή; Βλέπω τουλάχιστον 3 καινούργιους παίκτες, που εν τω μεταξύ είναι top tier παικταραδες οι δύο και αφήνεις να εννοηθεί ότι εκεί θα κυμαίνεται και ο τρίτος. Και βλέπω να λείπουν τουλάχιστον 5 από το φετινό ρόστερ:

Goss - Dorsey - Vildoza - Peters - Wright (χώρια οι Έλληνες)

Και άντε ο Wright μπορεί να μην ξαναπαίξει μπάσκετ (εγώ εύχομαι να μπορέσει να παίξει το παιδί). Οι υπόλοιποι; Παίρνουν όλοι πόδι; Πιστεύεις υπάρχει ρεαλιστικό σενάριο να κάνει κάτι τέτοιο η ομάδα του Ολυμπιακού με αυτούς τους προέδρους και αυτόν τον προπονητή; Το ακούω να φύγει ένας εκ των Goss - Vildoza και ένας ακόμα βαριά βαριά. Αλλά να αποχωρήσουν 5 παίκτες εκ των οποίων οι δύο έχουν πολύ μεγάλα συμβόλαια που δε λήγουν; Απίθανο. Εκτός βέβαια αν υπονοείς τράμπα Peters - Musa. Πονηρούληηηη :hoho:

Φιλική συμβουλή. Αφήστε τα μεταγραφικά για τον Ιούνιο. Η ομάδα είναι πολύ δυνατή, δε βλέπω την ώρα να αρχίσει κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι. Απολαύστε τη φετινή προσπάθεια και το καλοκαίρι εδώ θα είμαστε να συζητάμε ποιον καβαλάρη της αποκάλυψης θα φέρουμε. :roofl:

7
7 Εικόνα
Μακριά από μένα η τοξικότητα, ο φανατισμός και ο τυφλός οπαδισμός.

:peace:
SleeperMonk

senior
Reactions: 493

Τετ Δεκ 04, 2024 6:52 pm

Mathematician92 έγραψε:
Τετ Δεκ 04, 2024 6:44 pm
tokalytero3d έγραψε:

Γουοκαπ
Φουρνιε
Μουσα
Βεζενκοφ
Μιλουτινοφ

Εβανς
Λονι Γουόκερ
Παπανικολάου
Μεταγραφή
Πετρουσεφ

Φαλ
Μακισικ
Αρχικά να πω ότι δε μου αρέσει καθόλου η κουβέντα μεσούσης της σεζόν για μεταγραφές του επόμενου καλοκαιριού. Δεν τη βρίσκω καν ενδιαφέρουσα μιας και σχεδόν κάθε χρόνο είμαι πωρωμένος με την υπάρχουσα ομάδα και τη στηρίζω στο φουλ (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσοι γράφετε για μελλοντικά ρόστερ δε στηρίζετε την ομάδα, προς Θεού, απλά εγώ δεν το βρίσκω ενδιαφέρον). Αλλά ήθελα να σχολιάσω πάνω στο ποσταρισμα του φίλου 3d γιατί μου έκανε ειλικρινά εντύπωση η 12αδα.

Το πρώτο που μου χτύπησε στο μάτι είναι ότι δε λαμβάνεις καθόλου υπόψιν σου τους Έλληνες (τον αριθμό εννοώ για το ελληνικό πρωτάθλημα). Η 12αδα που παρουσιάζεις έχει 3 Έλληνες τη δεδομένη χρονική στιγμή (δεν μπορώ να δεχτώ σενάρια του στυλ θα γίνει Έλληνας ο Μιλου). Προσωπικά δε θέλω να πάμε με δύο διαφορετικές δωδεκάδες σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα, δεν το θεωρώ λειτουργικό. Δέχομαι να έχουμε 1-2 Έλληνες πέραν τις δωδεκάδας απλά για να υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τρεις παραπάει. Κι εγώ θα ήθελα να μπορεί η κάθε ομάδα να έχει και 12 ξένους αν θέλει, αλλά δε γίνεται και είναι και τεράστια κουβέντα για άλλο thread.

Έπειτα, τι ριζική αλλαγή είναι αυτή; Βλέπω τουλάχιστον 3 καινούργιους παίκτες, που εν τω μεταξύ είναι top tier παικταραδες οι δύο και αφήνεις να εννοηθεί ότι εκεί θα κυμαίνεται και ο τρίτος. Και βλέπω να λείπουν τουλάχιστον 5 από το φετινό ρόστερ:

Goss - Dorsey - Vildoza - Peters - Wright (χώρια οι Έλληνες)

Και άντε ο Wright μπορεί να μην ξαναπαίξει μπάσκετ (εγώ εύχομαι να μπορέσει να παίξει το παιδί). Οι υπόλοιποι; Παίρνουν όλοι πόδι; Πιστεύεις υπάρχει ρεαλιστικό σενάριο να κάνει κάτι τέτοιο η ομάδα του Ολυμπιακού με αυτούς τους προέδρους και αυτόν τον προπονητή; Το ακούω να φύγει ένας εκ των Goss - Vildoza και ένας ακόμα βαριά βαριά. Αλλά να αποχωρήσουν 5 παίκτες εκ των οποίων οι δύο έχουν πολύ μεγάλα συμβόλαια που δε λήγουν; Απίθανο. Εκτός βέβαια αν υπονοείς τράμπα Peters - Musa. Πονηρούληηηη :hoho:

Φιλική συμβουλή. Αφήστε τα μεταγραφικά για τον Ιούνιο. Η ομάδα είναι πολύ δυνατή, δε βλέπω την ώρα να αρχίσει κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι. Απολαύστε τη φετινή προσπάθεια και το καλοκαίρι εδώ θα είμαστε να συζητάμε ποιον καβαλάρη της αποκάλυψης θα φέρουμε. :roofl:
Το πρωί είστε μαθηματικός και το απόγευμα δικαστής κύριε; Πέρα απο την πλάκα συμφωνώ και υπερθεματίζω.

1
1 Εικόνα
tokalytero3d

euroleague

Τετ Δεκ 04, 2024 6:54 pm

Peters - μεταγραφή
Lonie walker - goss
Musa - Vildoza
Ποια είναι η διαφορά στους Έλληνες/ξένους;

Κουβέντα κάνουμε με υποθετικά σενάρια να περνάει η ώρα δεν έχω αφιερώσει την ζωή μου στο μελλοντικό ρόστερ.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1367

Τετ Δεκ 04, 2024 7:33 pm

Σεναριο νο1 : Ο ολυμπιακος παιρνει ευρωλιγκα .
Σεναριο νο2 : Ο ολυμπιακος δεν παιρνει ευρωλιγκα , την παιρνει ο παναθηναικος .
Σεναριο νο 3 : Ο ολυμπιακος δεν παιρνει ευρωλιγκα , την παιρνει αλλη ομαδα .

Καθε ενα απο αυτα τα σεναρια θα επηρεασει διαφορετικα την στελεχωση του ροστερ το επομενο καλοκαιρι .

6
6 Εικόνα
vulkanraven

a1greece
Reactions: 448
Αγαπημένη θέση: PF, C
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Δεκ 04, 2024 8:10 pm

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Τετ Δεκ 04, 2024 1:38 pm
AlexD έγραψε:
Τετ Δεκ 04, 2024 11:56 am

Νταξ, η μία όψη είναι αυτή. Η άλλη είναι ότι ούτε με τον Ταβάρες πχ το έχεις αυτό και γίνεσαι ευάλωτος ενίοτε αλλά έχεις τόσα άλλα αντίστοιχα που κερδίζουν αγώνες. Ο Μιλου φέτος έχει καθορίσει αγώνες και δεν είναι καν ακόμα εκεί που πρέπει πίσω.

Κατά προτίμηση θέλεις 2-3 ψηλούς που να σου δίνουν όλες τις επιλογές.
Ισχύει, αλλά συνήθως είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη γιατί η κάθε επιλογή, κλασικού ψηλού ή ΜΑΠ, απαιτεί και διαφορετικές επιλογές στην συγκρότηση του υπόλοιπου ρόστερ. Το πρόβλημα είναι ότι τα ρόστερ στο μπάσκετ έχουν ένα αριθμητικό όριο, δεν μπορείς να έχεις 20 ή 30 παίκτες για να βγουν όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί πεντάδων. Οι ποιοτικοί παίκτες θέλουν να παίζουν και το είδαμε ξεκάθαρα με την περίπτωση Πετρούσεφ. Οπότε η ομάδα πρέπει να επιλέξει ποια θα είναι η βασική τακτική και στην περίπτωση του Μπαρτζωκικού Ολυμπιακού αυτή είναι να υπάρχουν κλασικοί ψηλοί που θα υπηρετούν τη μόσιον επίθεση και το ομαδικό παιχνίδι στο 5vs5.

Πάντως για μια γενικότερη τοποθέτηση αυτό που έχουμε δει συνολικά είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει Ευρωλίγκα και με τις δύο περιπτώσεις ψηλών. Το '97 με τοπ γραμμή ψηλών πύργων (σε πιο διαφορετικό, αργό μπάσκετ πάντως) και το '12&'13 με κοντύτερους mobile αθλητικούς ψηλούς που μπορούσαν να πιέζουν στην περιφέρεια με δυναμικές άμυνες και να οδηγούν σε αιφνιδιασμούς ή συνεργασίες με τα γκαρντ. Επειδή βλέπουμε παρόμοια αποτελέσματα και στις δύο εναλλακτικές η άποψή μου είναι ότι δεν αποτελούν αυτές την κυρίαρχη επιλογή ή τον πιο σημαντικό παράγοντα που οδήγησε σε αυτά. Βλέπουμε ότι και στις τρεις κατακτήσεις ο Ολυμπιακός είχε κορυφαίο οργανωτή-ηγέτη, ενώ και στις δύο σούπερ αποτυχίες ('94 και '23) αυτός έλειπε.
Το 2010 υπήρχε στην ομάδα ο Παπαλουκάς αλλά στον τελικό η Μπαρτσελόνα μας πήρε και τα σώβρακα και τις χρονιές 2015 και 2017 όπου ηγέτης-οργανωτής ήταν ο Βασίλης Σπανούλης πάλι μια τρύπα στο νερό κάναμε.
Τρεις από τους έξι χαμένους τελικούς δηλαδή τους χάσαμε έχοντας στο ρόστερ οργανωτή-ηγετη και μάλιστα το κοινό που έχουν τα τρία αυτά ματς ήταν ότι χάθηκαν με μεγάλες διαφορές.
Ίσως να μην είναι λοιπόν τόσο καθοριστικός ο ρόλος του οργανωτή-ηγετη. Απαραίτητος ναι, καθοριστικός όχι σε τόσο βαθμό.

1
1 Εικόνα
vulkanraven

a1greece

Τετ Δεκ 04, 2024 8:14 pm

tokalytero3d έγραψε:
forest79 έγραψε:

Μην ειεωνευεσαι φίλος δεν έγραψα κάτι μη ρεαλιστικό ασε που ο μίσιτς θα πάει στον παο
Μην παίρνεις κι όρκο. Εδώ με Μπράουν και Σλούκα και δεν βγαίνουν τα κουκιά στην ομάδα σου(κατά την δήλωση του Αμερικανού), άμα πάρετε και τον Μισιτς θα χρειάζεστε 3 μπάλες σε κάθε αγώνα.

1
1 Εικόνα
tokalytero3d

euroleague

Τετ Δεκ 04, 2024 8:20 pm

vulkanraven έγραψε:
tokalytero3d έγραψε:

Μην παίρνεις κι όρκο. Εδώ με Μπράουν και Σλούκα και δεν βγαίνουν τα κουκιά στην ομάδα σου(κατά την δήλωση του Αμερικανού), άμα πάρετε και τον Μισιτς θα χρειάζεστε 3 μπάλες σε κάθε αγώνα.
Οι παναθηναϊκοί με λένε Ολυμπιακό, οι ολυμπιακοί παο, τελικά τι είμαι έχω μπερδευτεί :D

5
5 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1367

Τετ Δεκ 04, 2024 8:50 pm

tokalytero3d έγραψε:
vulkanraven έγραψε:

Οι παναθηναϊκοί με λένε Ολυμπιακό, οι ολυμπιακοί παο, τελικά τι είμαι έχω μπερδευτεί :D
Ενας χαμαιλεων της πολιτικης .

0
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece
Reactions: 1699
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Δεκ 04, 2024 9:30 pm

vulkanraven έγραψε:
Τετ Δεκ 04, 2024 8:10 pm
βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Τετ Δεκ 04, 2024 1:38 pm

Ισχύει, αλλά συνήθως είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη γιατί η κάθε επιλογή, κλασικού ψηλού ή ΜΑΠ, απαιτεί και διαφορετικές επιλογές στην συγκρότηση του υπόλοιπου ρόστερ. Το πρόβλημα είναι ότι τα ρόστερ στο μπάσκετ έχουν ένα αριθμητικό όριο, δεν μπορείς να έχεις 20 ή 30 παίκτες για να βγουν όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί πεντάδων. Οι ποιοτικοί παίκτες θέλουν να παίζουν και το είδαμε ξεκάθαρα με την περίπτωση Πετρούσεφ. Οπότε η ομάδα πρέπει να επιλέξει ποια θα είναι η βασική τακτική και στην περίπτωση του Μπαρτζωκικού Ολυμπιακού αυτή είναι να υπάρχουν κλασικοί ψηλοί που θα υπηρετούν τη μόσιον επίθεση και το ομαδικό παιχνίδι στο 5vs5.

Πάντως για μια γενικότερη τοποθέτηση αυτό που έχουμε δει συνολικά είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει Ευρωλίγκα και με τις δύο περιπτώσεις ψηλών. Το '97 με τοπ γραμμή ψηλών πύργων (σε πιο διαφορετικό, αργό μπάσκετ πάντως) και το '12&'13 με κοντύτερους mobile αθλητικούς ψηλούς που μπορούσαν να πιέζουν στην περιφέρεια με δυναμικές άμυνες και να οδηγούν σε αιφνιδιασμούς ή συνεργασίες με τα γκαρντ. Επειδή βλέπουμε παρόμοια αποτελέσματα και στις δύο εναλλακτικές η άποψή μου είναι ότι δεν αποτελούν αυτές την κυρίαρχη επιλογή ή τον πιο σημαντικό παράγοντα που οδήγησε σε αυτά. Βλέπουμε ότι και στις τρεις κατακτήσεις ο Ολυμπιακός είχε κορυφαίο οργανωτή-ηγέτη, ενώ και στις δύο σούπερ αποτυχίες ('94 και '23) αυτός έλειπε.
Το 2010 υπήρχε στην ομάδα ο Παπαλουκάς αλλά στον τελικό η Μπαρτσελόνα μας πήρε και τα σώβρακα και τις χρονιές 2015 και 2017 όπου ηγέτης-οργανωτής ήταν ο Βασίλης Σπανούλης πάλι μια τρύπα στο νερό κάναμε.
Τρεις από τους έξι χαμένους τελικούς δηλαδή τους χάσαμε έχοντας στο ρόστερ οργανωτή-ηγετη και μάλιστα το κοινό που έχουν τα τρία αυτά ματς ήταν ότι χάθηκαν με μεγάλες διαφορές.
Ίσως να μην είναι λοιπόν τόσο καθοριστικός ο ρόλος του οργανωτή-ηγετη. Απαραίτητος ναι, καθοριστικός όχι σε τόσο βαθμό.
Ασφαλώς παίζουν ρόλο αρκετοί παράγοντες και ο πιο σημαντικός είναι να υπάρχει ολοκληρωμένο ρόστερ.

Οι περιπτώσεις που αναφέρεις δεν έχουν την ίδια αξία με τις δύο στο Τελ Αβίβ και στο Κάουνας γιατί στη μεν πρώτη ο Ολυμπιακός έκανε συνεχόμενες αγωνστικές υπερβάσεις για να φτάσει μέχρι τους τελικούς που δεν δικαιολογούνται ικανοποιητικά από τα ξεκάθαρα ελλιπή ρόστερ (π.χ. το '15&'17 δεν υπήρχαν καλοί αναπληρωματικοί του Σπαν σε αντίθεση με τον εξαιρετικό Λο Δ΄ του '12&'13).

Στο δε Παρίσι το '10 ο Παπαλουκάς ήταν ένας pass first πόιντ σε προφανή αγωνιστική παρακμή. Δεν έχει δηλαδή καμία σχέση με τους κορυφαίους κόμπο τύπου Ρίβερς και Σπαν που μπορούσαν -και το έκαναν- να καθοδηγήσουν την ομάδα με οργάνωση και σκορ.

1
1 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2115

Τετ Δεκ 04, 2024 10:51 pm

Νομίζω χρειαζόμαστε 2ο σέντερ

0
vulkanraven

a1greece

Πέμ Δεκ 05, 2024 12:59 am

tokalytero3d έγραψε:
vulkanraven έγραψε:

Είσαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόι :D

0
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar
Reactions: 568

Πέμ Δεκ 05, 2024 1:16 am

Μαγνητικη ο Φαλ
https://www.gazzetta.gr/basketball/euro ... s-o-gallos

Προεκυψε προβλημα στον προσαγωγο.

Μεταφραζεται ως: Παιρνει αμεσα Καιλ Αλεξαντερ...

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”