Euroleagure Round 21, Baskonia Vitoria vs Olympiacos Piraeus

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Christofis

euroleague
Reactions: 1164
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιαν 15, 2025 10:24 am

Conan1982 έγραψε:
Τετ Ιαν 15, 2025 9:04 am
JohnnyPao έγραψε:
Τετ Ιαν 15, 2025 2:58 am
Όσοι είδατε το ματς, πείτε μια γνώμη για Ρογκαβόπουλο.
Εμένα μ' άρεσε στα 15 λεπά που έπαιξε, δεν ήταν μονοδιάστατος, είχε κίνηση, σούταρε και έβαλε τρίποντο πολύ πίσω από την γραμμή χωρίς να το σκεφτεί, μπήκε μέσα και έβαλε ένα όμορφο και τεχνικό καλάθι, κέρδισε φάουλ, δεν παρατηρούσα στην άμυνα τι έκανε αλλά ο παίκτης έχει και αυτοπεποίθηση και ικανότητες.

Για τον Ολυμπιακό τελείως παράξενο και ...αντιμπαρτζωκικό το ροτέιτον που δεν μας συνηθίζει σε τέτοια.
Τόσο λίγος χρόνος σε Πίτερς, Παπανικολάου, Μιλού;
Εξηγείται εν μέρει από την κακή κατάσταση του Μιλού, τον Παπ φαντάζομαι ήθελε να τον προστατεύσει αφού δεν έπαιξε και στο προηγούμενο, αλλά ο Πίτερς; Θα δούμε πως το σκέφτεται στον αγώνα με την Ρεάλ τώρα.
Για τον Μιλού, ήταν μεν τραγικός αλλά όταν αποφάσισε στο δεύτερο ημίχρονο να ...εμφανιστεί επιθετικά δεν του βγήκε αλλά κατάφερε να κερδίσει τα περισσότερα ριμπάουντ που διεκδίκησε και να θυμίσει μετά από καιρό τον παίκτη που μπορούσε να μαζέψει τα περισσότερα ριμπάουντ που διεκδικούσε.
plo koon έγραψε:
Τετ Ιαν 15, 2025 1:10 am
Πάντως το πρόγραμμά μας μέχρι το τέλος είναι πολύ δύσκολο. Εύκολα βλέπω ένα 7W-6L, το οποίο σημαίνει 22 νίκες. Θεωρώ φέτος που δεν υπάρχει η "Ρεάλ" το πλεονέκτημα μπορεί να πάει και στης 23 νίκες. Θέλει προσοχή, δεν έχουμε κλειδώσει ακόμα το πλεονέκτημα.
Δεν συμφωνώ ιδιαίτερα, δύσκολο μεν αλλά δεν είναι ότι στον δεύτερο γύρο έχουμε παίξει με Αλμπα, Μακάμπι, Μπολόνια.

Έχουμε παίξει με 3 ομάδες που παλεύουν για να είναι στα play off είτε και στην 6άδα (Αρμάνι, Μπάγερν, Ζαλγκίρις) και η Μπασκόνια ήταν το
θεωρητικά ευκολότερο που έχουμε δώσει ενώ ακολουθεί η Ρεάλ (για να το δούμε ως το τέλος της εβδομάδας)
Αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός έχει παίξει με Μπάγερν, Μπολόνια, Παρτιζάν και ακολουθεί Μπάρτσελόνα, Μπασκόνια, θεωρητικά τουλάχιστον ευκολότερο ως τώρα ή παρόμοιας δυσκολίας.
Η Φενέρ έχει παίξει με Παρτιζάν, Εφές, Άλμπα, και συνεχίζει με Ερυθρό και Ζαλγκίρις
Η Μονακό έχει παίξει με Εφές, Άλμπα, Μπάρτσα και συνεχίζει με Μπάγερν και Ερυθρό
Η Ρεάλ με Άλμπα, Μακάμπι, Ζαλγκίρις, Μπάγερν και συνεχίζει με Ολυμπιακό
Η Αρμάνι δεν το συζητώ, έχει παίξει με Αλμπα, Μακάμπι, Βιλερμπάν, Ολυμπιακό και συνεχίζει με Παρτιζάν
Και η μοναδική εξαίρεση που είχε ως τώρα πράγματι δύσκολο πρόγραμμα είναι η Μπαρτσελόνα που έχει παίξει ήδη με:
Ερυθρό, Παρίς, Μονακό, σήμερα με Παναθηναϊκό και συνεχίζει με Εφές αλλά έχουμε στην χειρότερη 3 νίκες διαφορά συν μια μεγάλη νίκη με 21 πόντους.

Οπότε τα μεγάλα ντέρμπι για τις ομάδες που είναι ψηλά θα ακολουθήσουν στις επόμενες αγωνιστικές, εμάς το δύσκολο διάστημα είναι αυτό, ξεκίνησε χθες και συνεχίζει με τις 5 επόμενες αγωνιστικές συν το ντέρμπι στην Α1. Το ελάχιστο που θέλουμε είναι ακόμα 2 νίκες στα επόμενα 5 και οτιδήποτε άλλο θα είναι συν.
Συμφωνω δυσκολο το προγραμμα δεν το λες με την εννοια οτι ειμαστε μολις 4 αγωνες μετα το τελος του πρωτου γυρου και ολοι παιζουν με ολους.

Παντως εχοντας ξεμπερδεψει με τα 3 παιχνιδια στο Βελιγραδι, τα δυο παιχνιδια στην Τουρκια, το ΟΑΚΑ, το Μονακο, το Μιλανο, το Μοναχο, το Καουνας, τη Βιτορια και εχοντας μονο το Βερολινο, την Μπολονια, την Λυον και το Παρισι συν Μαδριτη και Βαρκελωνη που θεωρουνται ηττες και εντος προγραμματος αν ερθουν και εχοντας ολες τις υπολοιπες ομαδες που θα παλεψουν για 10αδα εντος δεν το λες και δυσκολο προγραμμα σε συγκριση με τους υπολοιπους

0
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 939

Τετ Ιαν 15, 2025 1:48 pm

χρησιμη νικη εστω και αγχωτικη ( πιστευα οτι η Μπασκονια θα μας δυσκολευε ,αλλα ειχα την εντυπωση οτι θα επικρατουσαμε καπως πιο ευκολα ) ο γκος χτες ηταν παντου αν και σκοραρε μονο απο βολες . και βλεπω οτι αφου σταματησε προσωρας η γκοσιαδα αρχισαμε μιλουτινιαδα ,χαλαρα ρε παιδια εχουμε μια ΟΜΑΔΑ παικταραδων καποιοι φορμαρονται καποιοι ξεφορμαρονται ετσι παει , αν κρατηθουμε μακρυα απο τραυματισμους( φτου φτου φτου) ολα θα πανε καλα.

1
1 Εικόνα
Dimmitz

a1greece
Reactions: 578
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιαν 15, 2025 2:54 pm

Μου αρέσει που βλέπω αρκετά σχόλια με αρνητική κριτική είτε σε παίκτες (ακόμα και για Γκός!) είτε στον Μπαρτζώκα. Δλδ τι θέλετε ρε παιδιά; Αν έπαιζαν όλοι καλά σε κάθε ματς τότε θα βάζαμε 140 πόντους το παιχνίδι και θα παίζαμε σαν τους Μπουλς του Τζόρνταν.

Είναι αδιανόητο να γίνεται κριτική στον Γκός μετά την χτεσινή αρχοντική εμφάνιση. Εδώ κάποιος έγραψε το πόσο θα βελτιωθεί η ομάδα όταν επιστρέψει ο Έβανς! Καθ το έγραψε εχτές μετά από αυτή την εμφάνιση του Γκός. Στον Παπ που προερχόταν από ίωση, ακόμα και στον Μίλου, λες και δεν έχει δικαίωμα ένας παίκτης να περάσει περίοδο ντεφορμαρισματος. Αυτό για mobile ψηλό το ακούω μόνο όταν δούμε τον Μίλου στα prime του και καταλήξουμε ότι ίσως ταίριαζε καλύτερα στην ομάδα άλλου τύπου ψηλός.

Το χτεσινό ματσάκι ηταν πάρα πολύ δύσκολο, κυρίως γιατί η Μπασκόνια έπιασε πολύ ψηλά στάνταρ απόδοσης. Η ομάδα παρολαυτα κέρδισε και έδειξε χαρακτήρα ενώ ήταν πίσω με 10 πόντους σχεδον για τρία δεκάλεπτα. Εδώ η πεθαμένη Μακάμπι έβαλε δύσκολα στην Ρεάλ στην έδρα της, η οποία χρειάστηκε να βάλει 116! Πόντους για να κερδίσει. Γενικά, οκ δεν παίζουμε την τέλεια άμυνα φέτος, αλλά κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι το τέμπο που παίζεται το παιχνίδι έχει αλλάξει και πολλά ματς πάνε σε πολύ υψηλό σκορ φέτος.

Για μένα μοναδικά άξιο σχολιασμού από το χτεσινό παιχνίδι ήταν η μη χρησιμοποίηση του Πίτερς στο 3 που είχε δοκιμαστεί με επιτυχία με Μπάγερν και χτες θεωρητικά βόλευε το παιχνίδι διότι η Μπασκόνια είχε ψηλά κορμιά στο 2-3-4. Επίσης, δεν μου άρεσε που ο Σάσα έπαιξε τόσο πολλά λεπτά και χτες, ενώ ακολουθούν τα ματς με Ρεάλ και ΠΑΟ. Μου φαίνεται υπερβολικό (ακόμα και με Καρδίτσα θα μπορούσε DNP ή max ένα δεκάλεπτο). Σαν να μην πιστεύει ο coach ότι χωρίς αυτόν δεν θα μπορέσει να κερδίσει (πράγμα που μπορεί να ισχύει στην τελική). Ακόμα και να ισχύει στην οικονομία της χρονιάς μου φαίνεται πιο σημαντικό να κερδίσεις έναν παίκτη παραπάνω (Πίτερς) και να τον εμπιστευτείς για 30 λεπτά σε ένα παιχνίδι, από το να χάσεις έναν αγώνα. Πιθανό να κάνω λάθος, θα το ξέρουμε με την διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας.

1
1 Εικόνα
Christofis

euroleague

Τετ Ιαν 15, 2025 3:44 pm

[quote=Dimmitz post_id=199307 time=1736945646 user_id=23235]
Μου αρέσει που βλέπω αρκετά σχόλια με αρνητική κριτική είτε σε παίκτες (ακόμα και για Γκός!) είτε στον Μπαρτζώκα. Δλδ τι θέλετε ρε παιδιά; Αν έπαιζαν όλοι καλά σε κάθε ματς τότε θα βάζαμε 140 πόντους το παιχνίδι και θα παίζαμε σαν τους Μπουλς του Τζόρνταν.

Είναι αδιανόητο να γίνεται κριτική στον Γκός μετά την χτεσινή αρχοντική εμφάνιση. Εδώ κάποιος έγραψε το πόσο θα βελτιωθεί η ομάδα όταν επιστρέψει ο Έβανς! Καθ το έγραψε εχτές μετά από αυτή την εμφάνιση του Γκός. Στον Παπ που προερχόταν από ίωση, ακόμα και στον Μίλου, λες και δεν έχει δικαίωμα ένας παίκτης να περάσει περίοδο ντεφορμαρισματος. Αυτό για mobile ψηλό το ακούω μόνο όταν δούμε τον Μίλου στα prime του και καταλήξουμε ότι ίσως ταίριαζε καλύτερα στην ομάδα άλλου τύπου ψηλός.

Το χτεσινό ματσάκι ηταν πάρα πολύ δύσκολο, κυρίως γιατί η Μπασκόνια έπιασε πολύ ψηλά στάνταρ απόδοσης. Η ομάδα παρολαυτα κέρδισε και έδειξε χαρακτήρα ενώ ήταν πίσω με 10 πόντους σχεδον για τρία δεκάλεπτα. Εδώ η πεθαμένη Μακάμπι έβαλε δύσκολα στην Ρεάλ στην έδρα της, η οποία χρειάστηκε να βάλει 116! Πόντους για να κερδίσει. Γενικά, οκ δεν παίζουμε την τέλεια άμυνα φέτος, αλλά κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι το τέμπο που παίζεται το παιχνίδι έχει αλλάξει και πολλά ματς πάνε σε πολύ υψηλό σκορ φέτος.

Για μένα μοναδικά άξιο σχολιασμού από το χτεσινό παιχνίδι ήταν η μη χρησιμοποίηση του Πίτερς στο 3 που είχε δοκιμαστεί με επιτυχία με Μπάγερν και χτες θεωρητικά βόλευε το παιχνίδι διότι η Μπασκόνια είχε ψηλά κορμιά στο 2-3-4. Επίσης, δεν μου άρεσε που ο Σάσα έπαιξε τόσο πολλά λεπτά και χτες, ενώ ακολουθούν τα ματς με Ρεάλ και ΠΑΟ. Μου φαίνεται υπερβολικό (ακόμα και με Καρδίτσα θα μπορούσε DNP ή max ένα δεκάλεπτο). Σαν να μην πιστεύει ο coach ότι χωρίς αυτόν δεν θα μπορέσει να κερδίσει (πράγμα που μπορεί να ισχύει στην τελική). Ακόμα και να ισχύει στην οικονομία της χρονιάς μου φαίνεται πιο σημαντικό να κερδίσεις έναν παίκτη παραπάνω (Πίτερς) και να τον εμπιστευτείς για 30 λεπτά σε ένα παιχνίδι, από το να χάσεις έναν αγώνα. Πιθανό να κάνω λάθος, θα το ξέρουμε με την διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας.
[/quote]

Δεν μπορω παρα να συμφωνησω 100%. Εβλεπα στο 4ο δεκαλεπτο τον Σασα να εχει λιωσει και να μην μπορει να ακολουθησει στην αμυνα και ελεγα βαλε τον Πιτερς μεσα και ας χασουμε. Δεν γινεται σε βδομασα με Μπασκονια , Ρεαλ, Παο εκτος μεσα σε 6 μερες να παιζει ο Βεζενκοφ 35 λεπτα οταν υπαρχει ο Πιτερς. Καταλαβαινω τον κοουτς και αν χαναμε αλλοι θα λεγανε οτι χασαμε γιατι ο Σασα ηταν στον παγκο. Απλα δεν μου αρεσε ουτε εμενα στο ματι αυτο χθες

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Christofis την Τετ Ιαν 15, 2025 3:45 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar
Reactions: 517

Τετ Ιαν 15, 2025 4:59 pm

Conan1982 έγραψε:
Τετ Ιαν 15, 2025 9:04 am
Για τον Ολυμπιακό τελείως παράξενο και ...αντιμπαρτζωκικό το ροτέιτον που δεν μας συνηθίζει σε τέτοια.
Τόσο λίγος χρόνος σε Πίτερς, Παπανικολάου, Μιλού;
Το ροτεισον εξηγειται. Υπαρχει στοχευση σε συγκεκριμενα ματς με συγκεκριμενους παιχτες. Αυτοι πχ που επαιξαν λιγο χτες θα χρησιμοποιηθουν στο ντερμπι της Α1 τη Δευτερα. Σε αυτους θα βασιστει αρκετη ωρα γιατι παιζουν καλα με ΠΑΟ.

Οι αλλαγες χωρις εξελ χτες εγιναν γιατι υπηρχε στοχευση να νικησει το πρωτο ματς στην Ισπανια και να κανει συντηρηση στο δευτερο.
Οταν παιζει τελικους κανει πιο φυσιολογικο και αντιμπαρτσωκικο ροτεισον. Στα αλλα και ειδικα στην αρχη της χρονιας, βγαζει απο τα ρουχα του ολο τον κοσμο.

Στη Μαδριτη θα δουλεψει εξελακι συντηρησης...

Και παλι ομως, εμενα μου εκανε εντυπωση που ενω δεν ξεκινησε καλα στο πρωτο δεκαλεπτο, αλλαγη αργησε πολυ να κανει. Οταν ξεκιναει ΤΟΥΡΜΠΟ η ομαδα, και παιρνει κεφαλι 10 ποντους τουλαχιστομ τους αλλαζει στο 5 με 6ο λεπτο...

Θα ειχε ενδιαφερον να τον ρωτησει καποιος με ποια λογικη το κανει αυτο. Ειδικα αφου δε του βγαινει συνηθως ...ΠΟΤΕ!

1
1 Εικόνα
Tsilarxos

a1greece
Reactions: 1054
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Olympiakos
Προειδοποιήσεις: 5

Τετ Ιαν 15, 2025 5:20 pm

Κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε την ομάδα να παίζει σοβαρή άμυνα με διάρκεια . Να γίνει συνήθεια αυτό. Γιατί δεν θα γυρίσει ξαφνικά ένα κουμπί στα πλέι οφ και θα παίξουμε άμυνα.

0
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1444
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιαν 15, 2025 7:37 pm

Εγώ να πω την αλήθεια δεν θέλω να το πάμε τρένο. Δεν μου αρέσει τόσο η πρώτη θέση. Είναι γρουσούζικη παραδοσιακά..
Η άμυνα δουλεύεται σίγουρα στην προπόνηση. Ίσως κρύβουμε και χαρτιά.. Έχει κάποια 5λεπτα που η ομάδα παίζει άμυνα πολύ υψηλού επιπέδου. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι έλειπε ο Γουόκαπ χθες που είναι ο ηγέτης της άμυνας μαζί με τον Παπ.

0
tarp7

allstar
Reactions: 1980

Τετ Ιαν 15, 2025 8:07 pm

3
3 Εικόνα
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1204
Αγαπημένη θέση: PG

Τετ Ιαν 15, 2025 8:11 pm

TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Εγώ να πω την αλήθεια δεν θέλω να το πάμε τρένο. Δεν μου αρέσει τόσο η πρώτη θέση. Είναι γρουσούζικη παραδοσιακά..
Η άμυνα δουλεύεται σίγουρα στην προπόνηση. Ίσως κρύβουμε και χαρτιά.. Έχει κάποια 5λεπτα που η ομάδα παίζει άμυνα πολύ υψηλού επιπέδου. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι έλειπε ο Γουόκαπ χθες που είναι ο ηγέτης της άμυνας μαζί με τον Παπ.
Δεν θα βγει 1ος ο Ολυμπιακός.
Πρώτος θα τερματίσει ο παο, το γράφω απ τον Οκτώβριο.
Το θέμα είναι η 4αδα. Ιδανικά για μένα η 2η θέση.

1
1 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1444
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis

Τετ Ιαν 15, 2025 8:14 pm

tokalytero3d έγραψε:
Τετ Ιαν 15, 2025 8:11 pm
TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Δεν θα βγει 1ος ο Ολυμπιακός.
Πρώτος θα τερματίσει ο παο, το γράφω απ τον Οκτώβριο.
Το θέμα είναι η 4αδα. Ιδανικά για μένα η 2η θέση.
Παίζεται γιατί οι ομάδες είναι ισάξιες και βασικά νομίζω έχει πιο μεγάλο ταβάνι ο Ολυμπιακος. Πέρσι τους χτυπήσαμε χωρίς Βέζενκοφ και Φουρνιέ.. Το ταβάνι μας φέτος είναι μεγάλο.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5637
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τετ Ιαν 15, 2025 11:49 pm

Εχουμε 2 νικες διαφορα απο ολους και μαλιστα παο και μονακο τους εχουμε κερδισει κιολας και στις εδρες τους..Με νικη αυριο αν και σχετικα νωρις ειναι δυσκολο μετα να χασουμε την πρωτια.Αν και για μενα αυριο πρεπει να μην σκιστουμε κιολας,την δευτερα εχουμε πολυ πιο σοβαρο ματς.

0
Christofis

euroleague

Πέμ Ιαν 16, 2025 1:23 pm

Ο ολυμπιακος εχει φετος την τυχη να του εχουν βγει οι δυο σκορερ του καθως εχει τον 1ο και 9ο σκορερ της διοργανωσης, εχει σε ανελπιστα καλη κατασταση τον βασικο του παικτη με καθετο παιχνιδι τον μακκισικ. Ολα αυτα τον εχουν φερει στην πρωτη θεση.

Ομως:

1. Απαιτειται σταθεροτητα αμυντικα και οργανωτικα απο την θεση 1. Κυριως ο γουοκαπ πρεπει να ανεβει και ο γκος και ο βιλντοζα να σταθεροποιησουν την αμυνα τους, ο γκος να περιορισει την καταχρηση ντριπλας και ο βιλντοζα και ο γκος τα φθηνα λαθη και τις οχι σιγουρες πασες.

2. Να ανεβει η αμυντικα η ομαδα στις θεσεις των γοργουορντ οπου μακκισικ, παπανικολαου και πιτερς πρεπει να αποδωσουν αταθερα στο επιπεδο που μπορουν.

3. Να ανεβουν επιθετικα τα πενταρια και να σταματησουμε να τους βαζουμε να τρεχουν στο τριποντο με τπυς κοντους αντιπαλους

4. Απαιτειται ακομη ενας σταθερος επιθετικος πολος . Ιδανικα αυτος θα ειναι ο εβανς αλλιως πρεπει με καποιον τροπο να ενεργοποιηθει ο μοναδικος αλλος παικτης με προσωπικη φαση που ειναι ο ντορσει.

0
Άβαταρ μέλους
plo koon

euroleague
Reactions: 725
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas

Πέμ Ιαν 16, 2025 1:28 pm

Με νίκη, εμείς λογικά βγαίνουμε πρώτοι και πετάμε τη Ρεάλ στη λοταρία του 7-10.

Επειδή είσαι Ολυμπιακός, Όχι μόνο θα κερδίσουμε σήμερα, αλλά θα βρούμε και στο σταύρωμα τη Ρεάλ με την ενίσχυση που θα έχει πάρει.

2
2 Εικόνα
:hammer: je suis jazz thrillos :hammer:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”