Τελικοί GBL - Game 2: Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός 01/06/25 - 21:00

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1824
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιουν 02, 2025 12:22 pm

big_lebowski έγραψε:
Δευ Ιουν 02, 2025 10:56 am
Mιας και επιτρέπεται πλέον να σχολιασουμε απόφαση διαιτητική στο πλαίσιο ερμηνείας κανονισμών και σωστού η λάθους,μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με τι κριτήρια σφυριζονται τα αντιαθλητικα?Πως δλδ καθαρή μπουνια του Βεζενκοφ στον Σλουκα(εμφανώς δε πάει για μπαλα) και κατέβασμα χεριού σε προσπάθεια για κάρφωμα ΔΕΝ ειναι αντιαθλητικο από τους ίδιους διαιτητές που λίγο μετά κατέβασμα χεριού (οσμαν σε φαλ) το δίνουν αντιαθλητικο?

Αυτό το παραπάνω μπορεί να χαρακτηριστεί λάθος απόφαση και κατά το δοκούν ερμηνεία κανονισμών η όχι?
Είναι δύο διαφορετικές φάσεις. Υπάρχει κανονισμός απ όσο ξέρω που λέει ότι το παρατεταμένο τράβηγμα είναι αντιαθλητικό, χωρίς απαραίτητα να είναι βίαιο. Από την άλλη μπορεί ένα χτύπημα να είναι πιο σκληρό αλλά αν ο παίκτης έχει σκοπό να παίξει τη μπάλα δεν είναι αντιαθλητικό. Βέβαια δεν είμαι καθηγητής διαιτησίας, αν κάποιος ξέρει τους κανόνες καλύτερα να μας πει. Είχε κάποια φαλτσοσφυρίγματα η διαιτησία τα πιο πολλά κατά του Παο αλλά επουδενί δεν στοιχειωθετούν τέτοια αντίδραση. Προσωπικά μου έδωσε την εντύπωση ότι ο Παο συμβιβάστηκε με την κατωτερώτητα του χθες και αποφάσισε να ξεχειλώσει το θέμα διαιτησία για να έχουν ευνοική μεταχείρηση στο επόμενο ματς.

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas12

allstar
Reactions: 878
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant, Σπανούλης
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιουν 02, 2025 12:25 pm

Ακούγεται πιθανή αναβολή του τρίτου αγώνα, θα μάθουμε σε λίγο στο briefing.

0
Για μουσική, σειρές, ταινίες, βιβλία και καφροραδιοφωνικές εκπομπές: anthem.gr

Επίσης μία στο τόσο γράφω κι εδώ: Super Hero News

Τσεκ :D
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece
Reactions: 1699
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Δευ Ιουν 02, 2025 12:32 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Ιουν 02, 2025 12:14 pm
Tuvok έγραψε:
Δευ Ιουν 02, 2025 12:08 pm
Υπάρχει καλύτερος τρόπος: επιτόπου διακοπή και μηδενισμός της ομάδας!
Νταξ το βρίσκω λίγο απότομο αυτό :) Νομίζω υπάρχει κάποια αρχή στη νομική (που ίσως έχει κάποιο fancy λατινικό όνομα που δεν ξέρω) που λέει πως η ποινή πρέπει να είναι ανάλογη του εγκλήματος. Αυτό που προτείνεις είναι λίγο...πολύ :D Πάντως δεν διαφωνώ ότι μετά την ν-οστή υποτροπή θα μπορούσε να είναι μια αποδεκτή τιμωρία. Το άλλος που δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει (νομίζω) είναι να τους απαγορευτεί η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Αυτό θα ήταν τιμωρία που θα έτσουζε πολύ νομίζω αλλά δεν γίνεται να εφαρμοστεί έτσι όπως είναι δομημένα τα πράγματα με τα κλειστά συμβόλαια.
Είναι η αρχή της αναλογικότητας η οποία ορίζει ότι το μέγεθος της ποινής οφείλει να είναι ανάλογο της σοβαρότητας του εγκλήματος. Παραδείγματος χάριν, δεν γίνεται ένα δικαστήριο να καταδικάσει με ισόβια κάθειρξη έναν κατηγορούμενο για κλοπή τσίχλας από περίπτερο. :cool:

3
3 Εικόνα
big_lebowski

junior
Reactions: 187
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Δευ Ιουν 02, 2025 12:34 pm

Αναβολή 3ου ματς

Θα συναντηθούν λέει οι ιδιοκτήτες με Βρουτση κι αν δεν βρεθεί λύση θα διακοπεί το πρωταθλημα

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3551
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Δευ Ιουν 02, 2025 12:35 pm

nikolas12 έγραψε:
Δευ Ιουν 02, 2025 12:25 pm
Ακούγεται πιθανή αναβολή του τρίτου αγώνα, θα μάθουμε σε λίγο στο briefing.
Ανακοινώθηκε, αναβολή του αγώνα, συνάντηση των διοικητικών παραγόντων με τον Βρούτση και ρητές δεσμεύσεις ότι δεν θα συμβεί τίποτα ή οριστική ματαίωση των τελικών, Άρα πάμε για διακοπή χωρίς πρωταθλητή. Κρίμα μεν, απαραίτητο δε, να είναι η αρχή να αλλάξει κάτι; χωρίς ποινές που να τσούξουν αμφιβάλω αλλά έπρεπε να γίνει κάτι.

3
3 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1500
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Ιουν 02, 2025 12:36 pm

Ο Σλούκας γενικά από άποψη δηλώσεων και ήθους που προωθεί απέχει πολύ από τους 3 μεγάλους ΔΔ-Σπαν-Παπαλουκα και ίσως να μπαίνει πιο κάτω και από Καλάθη ενώ είναι καλύτερος παίχτης από τον Νικ. Βγάζει αύρα χειρότερου παίχτη από τις δηλώσεις του.

5
5 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba

Μήπως, λέω μήπως, είμαστε και λίγο υποκριτούλιδες? Αν μας χαλάει τόσο πολύ η τοξικότητα και η καφρίλα του ελληνικού αθλητισμού και συγκεκριμένα του μπάσκετ, γιατί ασχολούμαστε? Γιατί γεμίζουμε 50 σελίδες σε ένα μπασκετικό φόρουμ συζητώντας οτιδήποτε άλλο πέρα από μπάσκετ?
Έχω πάρα πολλούς φίλους που οι περισσότεροι με ύφος ανωτερότητας πάντα λένε: το ελληνικό πρωτάθλημα είναι γτπ, δεν ασχολούμαι με τις καφρίλες της ελλάδας, μόνο Euroleague και μπλα μπλα μπλα. Και μόλις ξεκινάνε οι τελικοί είναι έτοιμοι για παγκόσμιο πόλεμο. Οι μεν αδυνατούν να δουν τον ελέφαντα της τοξικότητας στο δωμάτιο, που έστρωνε όλη τη βδομάδα το χαλί αυτού που είδαμε χθες, οι δε νιώθουν υπερήφανοι για τους Αφους που ξύπνησαν από τη χειμερία ναρκη τους για να βγάλουν μία ανακοίνωση της πο...ας και να φορέσουν τα αθλητικά τους για το "ματσάκι"θα επακολουθούσε το βράδυ.
Το συμπερασμά μου είναι ότι κατά βάθος έχουμε οι ίδιοι "καφροποιηθεί" χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Κάποιοι πολύ, κάποιοι λιγότερο. Η ουσία είναι αυτοί που ενοχλούνται πραγματικά από αυτό το βόθρο δεν είναι σ αυτό το φόρουμ να διαβάζουν αυτά που γράφουμε.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2977
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Ιουν 02, 2025 12:39 pm

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως αναβάλλεται ο 3ος τελικός ενώ θα κληθούν οι ιδιοκτήτες στο υπουργείο εκείνη τη μέρα για να δώσουν ρητές δεσμεύσεις για "να μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση". Με τέτοιες γενικολογίες καταλαβαίνει ο καθένας ότι δεν πρόκειται να λυθεί απολύτως τίποτα. Απλά θα ηρεμήσουν λιγάκι και από του χρόνου θα συνεχιστεί το παραμύθι. Είπε επίσης ότι αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία θα διακοπεί το πρωτάθλημα. λολ.

Άσχετο αλλά είπε ότι από του 660.000 Έλληνες που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης έχουν γύρισει 400.000+; Δεν το πιστεύω με τίποτα αυτό το νούμερο,

1
1 Εικόνα
Εικόνα
agnwstos_nikos

junior
Reactions: 106

Δευ Ιουν 02, 2025 12:43 pm

golitog7 έγραψε:
Μήπως, λέω μήπως, είμαστε και λίγο υποκριτούλιδες? Αν μας χαλάει τόσο πολύ η τοξικότητα και η καφρίλα του ελληνικού αθλητισμού και συγκεκριμένα του μπάσκετ, γιατί ασχολούμαστε? Γιατί γεμίζουμε 50 σελίδες σε ένα μπασκετικό φόρουμ συζητώντας οτιδήποτε άλλο πέρα από μπάσκετ?
Έχω πάρα πολλούς φίλους που οι περισσότεροι με ύφος ανωτερότητας πάντα λένε: το ελληνικό πρωτάθλημα είναι γτπ, δεν ασχολούμαι με τις καφρίλες της ελλάδας, μόνο Euroleague και μπλα μπλα μπλα. Και μόλις ξεκινάνε οι τελικοί είναι έτοιμοι για παγκόσμιο πόλεμο. Οι μεν αδυνατούν να δουν τον ελέφαντα της τοξικότητας στο δωμάτιο, που έστρωνε όλη τη βδομάδα το χαλί αυτού που είδαμε χθες, οι δε νιώθουν υπερήφανοι για τους Αφους που ξύπνησαν από τη χειμερία ναρκη τους για να βγάλουν μία ανακοίνωση της πο...ας και να φορέσουν τα αθλητικά τους για το "ματσάκι"θα επακολουθούσε το βράδυ.
Το συμπερασμά μου είναι ότι κατά βάθος έχουμε οι ίδιοι "καφροποιηθεί" χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Κάποιοι πολύ, κάποιοι λιγότερο. Η ουσία είναι αυτοί που ενοχλούνται πραγματικά από αυτό το βόθρο δεν είναι σ αυτό το φόρουμ να διαβάζουν αυτά που γράφουμε.

Το καλύτερο και πιο ειλικρινές σχόλιο, από φίλαθλο και όχι οπαδό.
Είμαι βέβαιος ότι η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου που οδύρονται για την τοξικότητα του ελληνικού αθλητισμού δεν νομίζω ότι κατά βάθος θυμώνει για αυτή τη συμπεριφορά ως μορφή κοινωνικής απέχθειας για αυτό που συμβαίνει, αλλά γιατί πολύ απλά θυμώνει που η αντίπαλη πλευρά "τραμπουκίζει" την ομάδα του.

2
2 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος agnwstos_nikos την Δευ Ιουν 02, 2025 12:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Heisenberg

euroleague
Reactions: 1228
Αγαπημένος παίκτης: Gary Payton

O DPG ειναι σε αυτοφωρη διαδικασια και αναζητειται,θελουν και να τον συναντησουν κιολας
και θελουν να κατσουν να τα βρουν χωρις να τιμωρηθει αυτος που τα ξεκινησε ολα εδω και πολυ καιρο? τι παει να πει να μην ξαναγινει τιποτα? αυτος στα σοσιαλ θα παψει να βαζει μπαρουτι και να απειλει κοσμο? ατιμωρησια και γενικολογιες.

4
1 Εικόνα 3 Εικόνα
Erether

junior
Reactions: 72
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ

Δευ Ιουν 02, 2025 12:49 pm

Heisenberg έγραψε:
O DPG ειναι σε αυτοφωρη διαδικασια και αναζητειται,θελουν και να τον συναντησουν κιολας
και θελουν να κατσουν να τα βρουν χωρις να τιμωρηθει αυτος που τα ξεκινησε ολα εδω και πολυ καιρο? τι παει να πει να μην ξαναγινει τιποτα? αυτος στα σοσιαλ θα παψει να βαζει μπαρουτι και να απειλει κοσμο? ατιμωρησια και γενικολογιες.
Οταν δεν μπαινει στο γηπεδο, δε βλεπω να υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα. Οκ, θα φανατιστουν λιγο παραπανω οι ουγκανοι των 2 πλευρων. Το πολυ πολυ να βρισουν λιγο παραπανω.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2977
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Ιουν 02, 2025 12:50 pm

golitog7 έγραψε:
Ε κοίτα, δεν είναι ακριβώς όπως τα γράφεις. Εμείς εδώ στο φόρουμ έχουμε μια κοινότητα, άλλοι πιο ενεργοί, άλλοι πιο ήσυχοι, που μπαίνουμε να διαβάζουμε, να γράφουμε κλπ. Δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, αλλά έχουμε ανταλλάξει πέντε κουβέντες, έχουμε βρεθεί σε κοινούς προβληματισμούς. Έχουμε ένα σημείο συνάντησης, έστω και άυλο. Είναι μία κοινωνική διέξοδος. Σχολιάζουμε τα κακά, εκφράζουμε προβληματισμούς, μαθαίνουμε πράγματα ο ένας από τον άλλο.

Τώρα στην επικαιρότητα είναι αυτός ο βόθρος. Αυτό γίνεται, αυτό σχολιάζουμε. Είναι πολύ λίγος ο κόσμος που του αρέσει το "άθλημα" ανεξάρτητα από την ομάδα. Δες πχ πόσοι νοματαίοι είναι στα τοπικς του ΝΒΑ ή των πρωταθλημάτων του εξωτερικού ή στα τοπικά. Από την άλλη, μπορεί εσύ να γουστάρεις την τοπική ομάδα και να πηγαίνεις γήπεδο όπου είσαι αλλά δεν μπορείς να το μοιραστείς εδώ με άλλους που δεν έχουν την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν. Οπότε αναγκαστικά η τομή μας θα είναι κάτι που μοιραζόμαστε* και αριθμητικά αυτό "συγκλίνει" στις μεγάλες ομάδες (με τις μικρές διοικήσεις).

*τώρα που ξαναδιαβάζω αυτή την πρόταση είναι εντελώς χαζή καθώς αυτός είναι ο ορισμός της τομής :D

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba

Δευ Ιουν 02, 2025 12:51 pm

agnwstos_nikos έγραψε:
golitog7 έγραψε:

Το καλύτερο και πιο ειλικρινές σχόλιο, από φίλαθλο και όχι οπαδό.
Είμαι βέβαιος ότι η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου που οδύρονται για την τοξικότητα του ελληνικού αθλητισμού δεν νομίζω ότι κατά βάθος θυμώνει για αυτή τη συμπεριφορά ως μορφή κοινωνικής απέχθειας για αυτό που συμβαίνει, αλλά γιατί πολύ απλά θυμώνει που η αντίπαλη πλευρά "τραμπουκίζει" την ομάδα του.
Αυτά που γράφω τα εντόπισα πρωτίστως στον ίδιο μου τον εαυτό και μετά τα παρατήρησα στον κύκλο μου. Όπως και εσείς μεγάλωσα και εγώ σε τέτοιο σάπιο περιβάλλον που αυτή η σκατίλα μπαίνει στο αίμα σου πολύ πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι και να κρίνεις. Όπως είσαι ορθόδοξος by the book, έτσι είσαι και οπαδός. Είναι κομμάτι του εαυτού μας γι αυτό δεν μπορούμε να την αποβάλουμε με τίποτα. Οι συμπεριφορές οι χθεσινές πάνε πολύ πέρα από το μπάσκετ και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Γινόμαστε κτήνοι σιγά σιγά κα μάλιστα χαζά κτήνοι που μας κοροιδεύει το κάθε πλουσιόπαιδο.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 832
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Δευ Ιουν 02, 2025 12:51 pm

golitog7 έγραψε:

Φίλτατε, το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι αδυνατούν να αγαπήσουν το άθλημα περισσότερο από την ομάδα τους. Ο Έλληνας γενικά δεν ξέρει μπάσκετ. Αν του πεις τι είναι τάκλιν, πιθανότατα να σου απαντήσει, αν τον ρωτήσεις τι εστί hedge out πχ, θα σε κοιτάει πιθανότατα όπως ο χάνος το δόλωμα. Επίσης, δυστυχώς, όσο πιο προβληματική είναι μία κοινωνία, όσο δηλαδή περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζει ο μέσος άνθρωπος, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη δείχνει να έχει να ξεσπάσει κάπου, συνεπώς πας στο γήπεδο και το μόνο που ακούς στα αυτιά σου είναι μία βουβουζέλα με βρισιές. Εκτός αυτού, υπάρχει μία απύθμενη ανοχή της πολιτείας στους παράγοντες, πράγμα ολέθριο. Αυτός που πάει στο γήπεδο και βρίζει και φτύνει και χτυπάει έχει δικαίωμα ψήφου όπως εγώ, εσύ...Αυτό όμως δύναται να αποτελέσει αν θες τον πολιορκητικό κριό του εκάστοτε επιχειρηματία, τον μοχλό πίεσης, την άβουλη μάζα κατά της εκάστοτε κυβέρνησης, η οποία το μόνο που κάνει είναι να φοβάται το όποιο πολιτικό κόστος. Εγώ θα διαφωνήσω για τα περί φόρουμ. Το ότι μπαίνω εδώ να γράψω κάτι καθαρά μπασκετικό δεν μπορεί να με κάνει κάφρο, ούτε να με κατατάσσει σε αυτούς. Εγινα ΠΑΟ γιατί έτυχε μικρός να έχω τέτοιες καταβολές. Και τι έγινε ; Θα μπορούσα να γίνω ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ αν ο πατέρας μου πχ ήταν αντίστοιχα φίλαθλός τους. Δεν αδικώ κάποιον που θα κάτσει να δει το ΠΑΟ-ΟΣΦΠ. Ασχέτως ποιότητας πρωταθλήματος, είναι ένα πολύ ποιοτικό παιχνίδι, με μεγάλους παίχτες, μεγάλους προπονητές, που μπορεί να σε κάνει μπασκετικά σοφότερο. Δυστυχώς, η κοινωνία μας όμως είναι παντελώς ανώριμη.

7
6 Εικόνα 1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Airman την Δευ Ιουν 02, 2025 12:56 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6566
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Ιουν 02, 2025 12:54 pm

Ελπίζω σε διακοπή και όχι ημίμετρα..και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Αν χάσουν από τα τηλεοπτικά κανα εκατομμύριο θα τους τσουξει.. το μόνο που σκέφτομαι είναι αυτούς που πλήρωσαν ένα σκασμό λεφτά για αυτά τα ματς και δεν θα τα πάρουν πίσω

3
3 Εικόνα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”