ssoulliss έγραψε: ↑Δευ Ιούλ 14, 2025 6:20 pm
Ούτε το ωραιότερο μπάσκετ παίζαμε όπως λες, ούτε ξεκινάνε οι ομάδες από την ίδια αφετηρία κάθε χρόνο. Αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα της πλάκας (μαζί με τον Παναθηναϊκό), βγαίνει στην Ευρώπη ξεκούραστος, έχει ανα πάσα στιγμή μεταγραφή και κανέναν πλέον περιορισμό π.χ. αυστηρά 6 ξένοι ώστε να φανεί το έργο του, έχει φτιάξει μια ομάδα με παιδιά (McKissic και Παπανικολάου) και αποπαίδια (να μην αναφέρω ονόματα γιατί θα γίνουμε Κούγκι

), δεν δουλεύει κανέναν μικρό ή κάποιον μη Αμερικανό, δεν εμπιστεύεται παίκτες που τους παίρνει στραβά από την αρχή, δεν έχει πλάνο για άμυνα ζώνης (τελικός με τη Ρεάλ), δεν έχει πλάνο αν σε ματς που καίει το παιχνίδι στραβώσει (ημιτελικός φέτος, ημιτελικός με Efes) και παρόλ'αυτά μας λέει για άστρα, για λάθη των παικτών και μηδέν αυτοκριτική. Φέτος δε, άρχισε να δίνει και συνεντεύξεις σε κάτι απολιτίκ τύπους ώστε να φανεί ότι άλλαξε. Ο Μπαρτζώκας είναι μέχρι ένα επίπεδο από εκεί και ύστερα δεν μπορεί.
Και εδώ θα κάνω μια αντιπαραβολή. Θα θυμίσω τι γραφόταν στο φόρουμ για τον Elite Ιτούδη. Υπήρχε τότε φίλος - δε θυμάμαι ποιος ζητώ συγμώμη - ο οποιός ισχυριζόταν ότι χωρίς λεφτά και μπάτζετ είναι απλά μέτριος. Έλεγε για το ρημαδιό που άφησε στην Banvit (είχε δίκιο) και ότι στην ΤΣΣΚΑ είχε μακράν το ακριβότερο μπάτζετ που τον βοηθούσε να πρωταγωνιστεί χωρίς να παρουσιάζει κάτι το φοβερό από μπάσκετ(και είχε δίκιο). Και ύστερα ήρθε το καλοκαίρι του 2023 με την εθνική, όπου η ομάδα είχε απουσίες είχε όμως μια συνέχεια με τον ίδιο, από το πρηγούμενο καλοκαίρι όμως η εικόνα που παρουσίασε ήταν οικτρή. Ήταν τέτοιο το σοκ για εκείνον (τον έδιωξαν με συνοπτικές διαδικασίες) που την επόμενη χρονιά συνέχισε στο μοτίβο αυτό και στη Fener μέχρι που τον και εκεί δε στέριωσε ενώ η αγωνιστική εικόνα της ομάδας ήταν ένα μάτσο χάλια. Τώρα που έκατσε στην άκρη λίγο, βρήκε τα φράγκα των Ισραηλινών, αυτοκτόνησε και η Valencia βεβαίως-βεβαίως στο EuroCup εκείνος ξανανοιωσε.
Τα ίδια είναι και ο δικός μας, μια χρυσή μετριότητα - το δανέιζομαι από ένα συμφορουμίτη ξέρει αυτός- ένας που δε φταίει ποτέ για τίποτε. Αλλά σε αυτό μοιάζει με τη διοίκηση, όποτε Una faccia, una razza που λένε οι φίλοι μας οι Ιταλοί. Το Μάϊο θα είμαστε εδώ να λέμε πάλι τα ίδια και να συζητάμε "αν πάρει όμως το πρωτάθλημα τότε θα πρέπει να μείνει". Αν δε, έρθει και ο Micic είμαι περίεργος να δω τι δικαιολογίες θα βρίσκει όταν στραβώνουν/στραβώσουν τα πράγματα.
Πρέπει να διαχωρίσουμε και εδώ τι μας χαλάει και τι όχι στον Μπαρτζώκα.
Εμένα ας πούμε με ενοχλεί αφάνταστα να βρίζει τους παίκτες του, είτε είναι ο Μαυροειδής είτε ο Λαρεντζάκης, είναι εκμετάλλευση της θέσης του και δεν θα έκανε το ίδιο ούτε στον Φουρνιέ, ούτε στον Σάσα, ούτε επειδή το ανέχονται σημαίνει ότι τους αρέσει.
Με ενοχλούν αφάνταστα επίσης οι γενικότερες βρισιές που ρίχνει όσο και να το παίρνουμε κατά διαστήματα στο αστείο.
Με ενοχλεί πράγματι η διάκριση στους παίκτες, μπορεί ο Μακκίσικ να έχει το δικαιώμα να κάνει ένα λάθος, όμως δεν μπορείς να φαίρεσαι έτσι στον Ντόρσεϊ, ούτε στον Πίτερς κατά την γνώμη μου που δικαιούταν περισσότερο χρόνο που μπορούσε να κοπεί από τον Σασα.
Για τα αγωνιστικά δεν είμαι τόσο σίγουρος, μπορεί μερικά πράγματα να μας φαίνονται λάθος, αλλά εκ του αποτελέσματος λειτουργούν, δεν μπορεί να είναι διαφορετικά όταν κάθε χρόνο βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και έχουμε περάσει όλες τις σειρές των play offs. Θα ήθελα να βλέπαμε και λίγο περισσότερο Pick and Roll, να στοχεύαμε σε κανένα μις ματς, δεν ξέρω γιατί δεν δουλεύεται ή γιατί δεν γίνεται αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν και πολλοί προπονητές που να θεωρηθούν καλύτεροι, ακόμα και ο Ζοτς φαίνεται να έχει περάσει το πικ του.
Για το θέμα με τον Παπανικολάου, αν υπάρχει θέμα, δεν ξέρω κάτι από παρασκήνιο δηλαδή, το παιδί είναι πολλά χρόνια στην ομάδα, έχει φυσιολογικά ένα στάτους και μου θυμίζει την συζήτηση για τον Πρίντεζη που δεν είχαμε μπακ απ του, του Σπανούλη που δεν του έιχαμε πάρει ένα καλό συμπαραστάτη, με την διαφορά ότι εδώ θα ήταν ο Παπ το μπακ απ, δεν ξέρω έχει ένας παίκτης, ο συγκεκριμένος τόση δύναμη να επιβάλει κάτι τέτοιο, ή του έχει πια τόση αδυναμία ο Μπαρτζώκας που θα υπονόμευε την πορεία της ομάδας, δεν μου φαίνεται λογικό.
Συνεχίζοντας τις σκέψεις μου και χωρίς να καταλήγω κάπου, ακούμε συχνά τον Μπαρτζώκα για το ότι οι παίκτες δεν ακολούθησαν το πλάνο και έχασαν, νομίζω ότι το πιστεύει, και ότι η επιμονή του σ' αυτό το συγκεκριμένο πλάνο ενέχει και λίγο ...μεταφυσική, οι παίκτες πρέπει να το πιστεύουν για να το παίζουν και αυτό γίνεται δια της επαναλήψεως, παίζουμε βάσει αυτού και στο τέλος το παίζουμε ασυνείδητα, δεν χάνουμε την πίστη μας σ' αυτό όταν δεν πάει καλά. Είναι κάτι σαν την ...Σχ.Αλ, κάνεις το ίδιο ξανά και ξανά, μέχρι που στο τέλος δεν σκέφτεσαι να το αμφισβητήσεις όταν έρχεται η ώρα να το εκτελέσεις.