Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Redoctor_33

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιαν 05, 2026 12:51 pm

Να ανοίξει ένα παράλληλο θρεντ για ρόστερ 2026/2027

1. Walkup, Morris/slasher, Ntilikina/X1
2. Dorsey, Evan
3. X2, Ward, Pap
4. Σασα, Alekos/αθλητικό 4ρι
5. Μιλου, Ανθρωποφάγος, Χαλ/Φαλ/X3

Έλληνες: Νετζηπογλου+ Καραγιαννίδης/Χ4
Πιθανο να πάμε και σε 7 ξένους κανονικά στο ρόστερ με τέτοια έλλειψη ποιοτικών Ελλήνων που υπάρχει πλέον

2-6 Μεταγραφές

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Δευ Ιαν 05, 2026 12:56 pm

Κανονικά οι μεταγραφές σχεδόν κλείσαν και για το 26-27..Αν εξαιρέσουμε έναν αντί μακισικ πίσω από γουορντ και ίσως κάναν φρανσισκο στον ασσο το ρόστερ ίδιο θα είναι και του χρόνου

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιαν 05, 2026 1:00 pm

shaq7 έγραψε:
Κανονικά οι μεταγραφές σχεδόν κλείσαν και για το 26-27..Αν εξαιρέσουμε έναν αντί μακισικ πίσω από γουορντ και ίσως κάναν φρανσισκο στον ασσο το ρόστερ ίδιο θα είναι και του χρόνου
Για φετος τελειωσαν οι μεταγραφες δηλαδη??? Μονο στις 1370 σελιδες καταθετουμε τα οπλα??
Να μην αλλαξουμε Ντιλικινα με καποιον καλυτερο??
Τζοουνς-Γκαρσια??

Άβαταρ μέλους
GP77

Reactions:

Δευ Ιαν 05, 2026 1:06 pm

Το ρόστερ με τον Τζόουνς πλέον δυναμώνει αρκετά. Ναι μπορεί να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Χολ, όμως όσο τον έχω δει νομίζω ότι μπορεί να παίξει καλύτερα την άμυνα με αλλαγές, υστερεί ωστόσο στην άμυνα ψηλά αφού δεν είναι τόσο καλός μπλοκέρ σε σχέση με τον Χολ. Επίσης, έχει πιο δυνατό κορμό επομένως παίζει καλύτερη άμυνα στο post. Στην επίθεση τελειώνει κυρίως με καρφώματα, έχει καλά τελειώματα από τα 3-4 μέτρα, ενώ μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ και με μια δυο τρίπλες να πάει προς το καλάθι.
Ο Μόρις δείχνει ότι μπορεί να δώσει στοιχεία που έλειπαν από τους υπόλοιπους άσσους που έχουμε. Όσο περνάει ο καιρός και προσαρμόζεται περισσότερο θα δίνει όλο και πιο πολλά πράγματα.
Το ρόστερ έστρωσε αρκετά με τις δύο αυτές προσθήκες, ενώ είναι σχεδόν έτοιμο και για την επόμενη σεζόν. Οι μόνες αλλαγές που ίσως γίνουν το καλοκαίρι είναι κάποιος αθλητικός στη θέση του Πίτερς (όσο και να τον αγαπάμε δυστυχώς μαζί με τον Σάσα δεν μπορεί να αποδώσει), ένα ακόμα τριάρι και ακόμα ένα γκαρντ (λογικά Φρανσίσκο, αφού από πολλούς λέγεται ότι με Σπανούλη στον πάγκο είναι κλεισμένος).

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Δευ Ιαν 05, 2026 1:07 pm

karamelitsa έγραψε:
Δευ Ιαν 05, 2026 11:35 am
steph.larry έγραψε:
Δευ Ιαν 05, 2026 11:10 am
Ο Χολ παίδες είναι ένας εντυπωσιακός αθλητής αλλά μετριοκακός μπασκετμπολίστας, κρίνοντας πάντα με τα δεδομένα του σήμερα όπου θέλεις 2-way παίχτες σε κάθε θέση. Η ανικανότητα του να διαβάσει έστω και λίγο το παιχνίδι όταν αμύνεται, δυστυχώς για αυτόν ακυρώνει πολλά από τα δυνατά χαρακτηριστικά του.

Είχα γράψει σε ανύποπτο χρόνο και από όταν ήταν στην μπασκόνια ακόμα, πως δεν θα τον φανταζόμουν με την καμία στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα, ακριβώς επειδή ο τύπος δεν χρησιμοποιεί το μυαλό του στο παιχνίδι. Να όμως που τον πήραμε, να που το ζήσαμε το έργο, και ευτυχώς έκατσαν έτσι τα πράγματα και κλείνουμε μια τρύπα με την καλύτερη δυνατή επιλογή που προέκυψε αυτήν την περίοδο.
Τον Jones τον έχεις δει?? Ενας βελτιωμένος Χολ είναι και έχει και αυτός θέματα σοβαρότατα στην άμυνα όπου χάνεται, ενώ και στην επίθεση αν δεν του σερβίρεις την μπάλα κάτω από το καλάθι δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος του...έχει βασικά τις ίδιες αδυναμίες και θετικά με τον Χολ, απλά είναι λίγο καλύτερος σαν σύνολο και βλέπει και λίγο γήπεδο. Σε σουτ από μέση απόσταση και σε βολές δε, είναι χειρότερος από τον Χολ..

Τα γράφω αυτά γιατί διαβάζω ήδη κάποιες υπερβολές και στις πρώτες στραβές και όταν ο Jones θα χάνεται στην άμυνα θα αρχίσουμε να ακούμε πάλι γκρίνιες....

Δεν μειώνω την μεταγραφή του παίκτη και σίγουρα θα μας βοηθήσει/αναβαθμίσει....άλλα άλλο αυτό άλλα να πάμε στο άλλο άκρο και να θεωρούμε ότι πήραμε ξέρω εγώ τον Χακίμ στα prime του.
Μα μόνος σου τα λες ρε αδερφέ, είναι βελτιωμένος Χολ και βλέπει γήπεδο, το οποίο δεν πρέπει να περνάμε στο ντουκου. Για prime Χακιμ δεν έχει γραψεί κανείς εν τω μεταξύ

Εγώ μια χαρά τον έχω δει τον παίχτη, τον ήθελα να πλαισιώνει τον Μιλού από το καλοκαίρι. Το πελάγωμα του Χολ σε κινήσεις off-ball δεν το έχω δει τόσο έντονα σε κανένα άλλο πεντάρι που θεωρείται καλό στην ευρωλίγκα (γιατί εκεί συγκαταλέγεται και ο Χολ).

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Ιαν 05, 2026 1:09 pm

shaq7 έγραψε:
Σωστά…..και μάλλον και τεσσάρι διότι θα φύγει ο Αλέκος.

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Δευ Ιαν 05, 2026 1:14 pm

SteveNashidis έγραψε:
Δευ Ιαν 05, 2026 12:12 pm
Κύριοι να κλείσει το τοπικ;; :wink:
Τερματίσαμε ένα από τα μεγαλύτερα τοπικ στην ιστορία του φόρουμ.
Όχι πριν πούμε και επίσημα ευχαριστώ στον berry που αλλαξοπίστησε πριν τις γιορτές, έστειλε το γράμμα στον Αϊ Βασίλη και μας ήρθε τελικά τόσο καλό combo κοντού-ψηλού στην ομάδα.

Berry και του χρόνου :obey:

Άβαταρ μέλους
karamelitsa

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Δευ Ιαν 05, 2026 1:16 pm

steph.larry έγραψε:
karamelitsa έγραψε:
Δευ Ιαν 05, 2026 11:35 am

Τον Jones τον έχεις δει?? Ενας βελτιωμένος Χολ είναι και έχει και αυτός θέματα σοβαρότατα στην άμυνα όπου χάνεται, ενώ και στην επίθεση αν δεν του σερβίρεις την μπάλα κάτω από το καλάθι δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος του...έχει βασικά τις ίδιες αδυναμίες και θετικά με τον Χολ, απλά είναι λίγο καλύτερος σαν σύνολο και βλέπει και λίγο γήπεδο. Σε σουτ από μέση απόσταση και σε βολές δε, είναι χειρότερος από τον Χολ..

Τα γράφω αυτά γιατί διαβάζω ήδη κάποιες υπερβολές και στις πρώτες στραβές και όταν ο Jones θα χάνεται στην άμυνα θα αρχίσουμε να ακούμε πάλι γκρίνιες....

Δεν μειώνω την μεταγραφή του παίκτη και σίγουρα θα μας βοηθήσει/αναβαθμίσει....άλλα άλλο αυτό άλλα να πάμε στο άλλο άκρο και να θεωρούμε ότι πήραμε ξέρω εγώ τον Χακίμ στα prime του.
Μα μόνος σου τα λες ρε αδερφέ, είναι βελτιωμένος Χολ και βλέπει γήπεδο, το οποίο δεν πρέπει να περνάμε στο ντουκου. Για prime Χακιμ δεν έχει γραψεί κανείς εν τω μεταξύ

Εγώ μια χαρά τον έχω δει τον παίχτη, τον ήθελα να πλαισιώνει τον Μιλού από το καλοκαίρι. Το πελάγωμα του Χολ σε κινήσεις off-ball δεν το έχω δει τόσο έντονα σε κανένα άλλο πεντάρι που θεωρείται καλό στην ευρωλίγκα (γιατί εκεί συγκαταλέγεται και ο Χολ).
Δεν διαφωνώ άλλα και ο Jones είναι παίκτης που πελαγώνει στο off-ball, ασταθής στην απόδοσή του και χάνεται στις περιστροφές και στην άμυνα (ενώ είναι και εντελώς άσουτος και κακός στις βολές), όχι στον βαθμό του Χολ φυσικά, άλλα το κάνει και έντονα μάλιστα......μα το έγραψα είναι αναβάθμιση ξεκάθαρα, άλλα δεν νομίζω κατά την γνώμη μου πάντα ότι απέχει και τόσο πολύ από τον Χολ...στην τελική όλα θα κριθούν στο παρκέ, το θετικό είναι ότι έχουμε 2 παίκτες πίσω από τον Μίλου τώρα, που θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τα λεπτά που θα παίξουν και μόνο καλό κάνει αυτό.

Υ.Γ. Από το πρωί έχω διαβάσει ότι πήραμε τον καλύτερο σέντερ της λίγκας, ότι πήραμε έναν από τους 2-3 καλύτερους ψηλούς, και διάφορα άλλα τέτοια ωραία...
Υ.Γ. Και την στατιστική τους να δεις συνολικά στην πορεία τους στην Ευρωλίγκα μοιάζει πάρα πολύ, ο Jones παίζει και σχεδόν 3 λεπτά παραπάνω, αν το αναγάγεις έχουν σχεδόν παρόμοια νούμερα σε όλους τους τομείς, ελαφρά καλύτερα του Jones, άλλα μέχρι εκει.

Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions:

Δευ Ιαν 05, 2026 1:23 pm

Το Τοπικ των μεταγραφών δεν ΤΕΛΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ!!!!

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Δευ Ιαν 05, 2026 1:32 pm

karamelitsa έγραψε:

Υ.Γ. Από το πρωί έχω διαβάσει ότι πήραμε τον καλύτερο σέντερ της λίγκας, ότι πήραμε έναν από τους 2-3 καλύτερους ψηλούς, και διάφορα άλλα τέτοια ωραία...
Υ.Γ. Και την στατιστική τους να δεις συνολικά στην πορεία τους στην Ευρωλίγκα μοιάζει πάρα πολύ, ο Jones παίζει και σχεδόν 3 λεπτά παραπάνω, αν το αναγάγεις έχουν σχεδόν παρόμοια νούμερα σε όλους τους τομείς, ελαφρά καλύτερα του Jones, άλλα μέχρι εκει.
Για να δούμε τον ανταγωνισμο΄στους ψηλούς:
Tavares, Milutinov, Booker, Oturu, Hayes, Kabengele, M. Wright, Theis, Vesely, Nebo,
Αυτοί πάνω κάτω είναι αυτήν την στιγμή οι ενεργοί σέντερ που συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα. Είναι άραγε ο δικός μας καλύτερος από 5-6 απ' αυτούς;
Μάλλον όχι, είναι όμως πιο ταιριαστός; Μάλλον ναι.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Δευ Ιαν 05, 2026 1:38 pm

Conan1982 έγραψε:
Δευ Ιαν 05, 2026 1:32 pm
karamelitsa έγραψε:

Για να δούμε τον ανταγωνισμο΄στους ψηλούς:
Tavares, Milutinov, Booker, Oturu, Hayes, Kabengele, M. Wright, Theis, Vesely, Nebo,
Αυτοί πάνω κάτω είναι αυτήν την στιγμή οι ενεργοί σέντερ που συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα. Είναι άραγε ο δικός μας καλύτερος από 5-6 απ' αυτούς;
Μάλλον όχι, είναι όμως πιο ταιριαστός; Μάλλον ναι.
Αυτη τη στιγμη μονο η Χαποελ μπορει να εχει καλυτερη γραμμη σεντερ αλλα ολα αυτα στα χαρτια. Ο Οτουρου εχει το υψηλοτερο ταβανι αυτη τη στιγμη αλλα δεν εχει καθολου πασα που εχει ο Τζοουνς. Αρα το ποιος ειναι καλυτερος ατομικα με το ποιος ειναι καλυτερο φιτ ειναι διαφορετικα πραγματα.

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Δευ Ιαν 05, 2026 1:40 pm

karamelitsa έγραψε:
steph.larry έγραψε:

Δεν διαφωνώ άλλα και ο Jones είναι παίκτης που πελαγώνει στο off-ball, ασταθής στην απόδοσή του και χάνεται στις περιστροφές και στην άμυνα (ενώ είναι και εντελώς άσουτος και κακός στις βολές), όχι στον βαθμό του Χολ φυσικά, άλλα το κάνει και έντονα μάλιστα......μα το έγραψα είναι αναβάθμιση ξεκάθαρα, άλλα δεν νομίζω κατά την γνώμη μου πάντα ότι απέχει και τόσο πολύ από τον Χολ...στην τελική όλα θα κριθούν στο παρκέ, το θετικό είναι ότι έχουμε 2 παίκτες πίσω από τον Μίλου τώρα, που θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τα λεπτά που θα παίξουν και μόνο καλό κάνει αυτό.

Δεν ξέρω που διάβασες για "καλύτερο σέντερ της λίγκας", πάντως δεν ακούγεται και πολύ έμπιστη πηγή όποια κι αν είναι, όταν υπάρχει ο Μιλουτίνοφ. Δεν ξέρω επίσης που διάβασες για έναν από τους 2-3 καλύτερους ψηλούς επίσης. Τώρα αν αυτά τα γράφουν ο Μάκης από τα Πετράλωνα στο X, καλό είναι να μη τα λαμβάνουμε και τόσο σοβαρά.

Αυτό δεν αναιρεί ότι ο Jones είναι μέσα τους 5-6 καλύτερους σέντερ στη λίγκα, αυτή τη στιγμή (και συνολικά την τελευταία διετία). Δεν αναιρεί επίσης ότι παρότι αθλητικός ψηλός κι αυτός, είναι αρκετά ανώτερος του Hall, τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι. Και τέλος δε νομίζω ότι έχει τόση αξία η σύγκριση απόλυτων αριθμών. Και με γυμνό μάτι ακόμα μπορείς να δεις τις διαφορές τους στο short-roll ή στο post-up (πράγματα που ο Jones μπορεί να κάνει στο 7/10 κι ο Hall τα κάνει στο 2/10).

Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions:

Δευ Ιαν 05, 2026 1:41 pm

Ερώτηση Κρίσεως

Ο Αντετοκούμπο να παίζει βασικός στον Άρη ή θα βαράει πάγκο και εκεί ?????

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Δευ Ιαν 05, 2026 1:43 pm

prime7 έγραψε:
Δευ Ιαν 05, 2026 1:41 pm
Ερώτηση Κρίσεως

Ο Αντετοκούμπο να παίζει βασικός στον Άρη ή θα βαράει πάγκο και εκεί ?????
Υπαρχει καποιος αντετοκουνμπο πλην Γιαννη που να εχει παιξει βασικος? Οχι, το παιδι εχει τρομερες ελλειψεις σε βασικα κομματια του αθληματος

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Δευ Ιαν 05, 2026 1:44 pm

karamelitsa έγραψε:
steph.larry έγραψε:

Προσωπικα βρισκω τη διαφορα Τζοουνς-Χολ μερα με νυχτα.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”