Τελικοί GBL, Game 3 : Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός (08/06, 21:00)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιουν 09, 2026 6:58 pm

big_lebowski έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 12:24 pm
Βάσει κανονισμου δεν εκανε κάτι λάθος ο Γουορντ
Το έβαλε κι ο reignman εχθές τον κανονισμό

Νομίζω κοίταξε και τον διαιτητή γραμμής πριν κινηθεί προς το καλάθι
εγω νομιζω και ηθικα δεν εκανε κατι κακο
δεν ηταν δηλαδη οτι ο ρογκα ειχε πεσει καμια ωρα κατω δεν σταματουσαν το παιχνιδι και πηγε και εβαλε καλαθι
με το που πεφτει κατω παιρνει την μπαλα και βαζει το καλαθι ολα να εγιναν σε 2-3 δευτερ

εχουμε δει πολλες φορες να πεφτει καποιος κατω και να συνεχιζεται τ παιχνιδι δεν ειναι κατι καινουργιο
πολυ ντορος για το τιποτα νομιζω

Christofis

allstar
Reactions:

kein έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 3:03 pm
golitog7 έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 2:50 pm

Φίλε kein νομίζω ότι αυτό είναι γενικό πρόβλημα του Παο όχι μόνο των τελευταίων λεπτών. Ο Παο έχει εξελιχθεί σχεδόν σε ball screen ομάδα. Δεν έχει ούτε post παιχνίδι, ούτε multi cutting team είναι, ούτe καν iso δεν μπορεί να παίξει πλέον γιατί οι ομάδες τον έχουν διαβάσει και παίζουνε παγίδα στον Ναν. Παρατηρήστε πόσες φορές πάει πλέον ο Ναν μέσα. Σχεδόν καθόλου. Το ίδιο έκανε και η Βαλένθια, του έκλεισε τον κεντρικό διάδρομο με παγίδες ή με τον παίκτη του Σορτς (Τειλορ) και ο Ναν πέταγε την μπάλα στην κερκίδα ή σούταρε contested από τα 8 μέτρα. Πως να πάρεις φάουλ έτσι?

Πόσες φορές πήρε ο Λεσόρ τη μπάλα στο χαμηλό ποστ όταν δεν ήτανε ο Σλούκας μέσα που μπορεί να εκτελέσει τέτοιες εισαγωγικές πάσες? Μια φορά το επιχείρησε ο Τολιόπουλος και η μπάλα πήγε στα περιστέρια (είναι η φάση που δεν είδε τη γραμμή ο διαιτητής). Ποτε είδατε τον Γκραντ να πετυχαίνει μία τέτοια ρημάδα πάσα? Μόνο κώλο κώλο στο mid range και fade away. Tα βάζει βεβαια αλλά δεν θα πάρεις βολές έτσι. Πότε είδατε κοψίματα από τον Παο για να σε χάσει ο αμυντικός και να σου κάνει φάουλ? Πότε είδατε 2 man game για να διαβάσουν το miss match και να αναγκαστεί ο αντίπαλος να κάνει φάουλ? Ο οσφπ για παράδειγμα αυτό το play το έχει ψωμοτύρι γιατί έχει παίκτες που μπορούν να διαβάσουν και να εκτελέσουν τέτοιες πάσες (Γουόκαπ, Παπ, Γουόρντ, Φουρνιέ, ακόμα και ο Ντόρσει). Πότε είδατε παιχνίδι ψηλών στον Παο όπως κάνει ο Σάσα με τον Μίλου που διαβάζουν και εκτελούν πάσες ο ένας στον άλλο με κλειστά τα μάτια?

Το εξής απλό: έχεις Χειζ Ντέβις και δεν μπορείς να τον βάλεις να παίξει τρεις φάσεις από το ποστ για να σκοράρει ή για να ανοίξει η άμυνα ή για να πάρεις φάουλ. Αντ' αυτού τον έχεις στην περίμετρο και παίζει σαν περιφερειακός ball dominant παίκτης. Δεν σου φτάνουν δλδ οι τόσοι περιφερειακοί που έχεις βάζεις και έναν ποστ πάικτη να κάνει το ίδιο.

Οι υποστηρικτές του δόγματος "βολές" έχουν μπλέξει στο εξής παράδοξο. Βλέπουν την τεράστια διαφορά στις βολές, το αναφέρουν πρωί μεσημέρι βράδυ σαν καραμέλα αλλά δεν τους αρκούν τα λάνθασμένα σφυρίγματα να το τεκμηριώσουν. Γιατί για να δικαιολογήσεις μία τόσο μεγάλη διαφορά πρέπει ας πούμε οι διαιτητές να έχουν δώσει 10 φάουλ που δεν ήταν υπέρ του Οσφπ και να μην έδωσαν δέκα φάουλ που ήταν υπέρ του Παο. Προκαλώ λοιπόν τους φίλους του Παο ή όποιον θέλει τέλος πάντων να μας αραδιάσει αυτές τις 20 φάσεις. Γιατί εγώ αυτό που βλέπω συνεχώς είναι να αναφέρουν μία δυο φάσεις (η μία προχθές πήγε και κουβά) και τον αριθμό των βολών.
Δεν θα διαφωνήσω ότι τα προβλήματα του Παναθηναϊκού είναι πολλά περισσότερα από τις βολές στα τελευταία λεπτά. Τα περισσότερα που αναφέρεις τα έχω γράψει, επανειλημμένως κι εγώ. Το πρόβλημα ειδικά με τον Ναν στην σειρά αυτή, το έχω κάνει μεγάλο σεντόνι, σε ποστ.! Αυτό που που όμως έγραψα/απάντησα στον φίλο πιο πάνω, είναι γεγονός. Στην σειρά, την συγκεκριμένη σειρά, ο Παναθηναϊκός δεν είχε το παίχτη που θα μπορούσε να του κλειδώσει την νίκη. Αυτός ήταν ο Σλουκας στο game3, στις τελευταίες κατοχές. Ούτε ο Ναν, ούτε ο γκραντ, ούτε κανένας άλλος γκαρντ μας μπορεί να το κάνει αυτό. Στα δύσκολα δηλαδή να παει ή να δημιουργήσει ρήγμα ή να πάρει το φάουλ (που μάλλον θα προτιμήσουν να του δώσουν). Αυτό μπορεί να το κάνει, όπως το έκανε ο Σπανούλης ή να κερδίσει εύκολα βολές όπως ο μπορεί και ο Σάσα. Δεν είναι κάτι τρομερό, όμως σου κλειδώνει νίκες, προκρίσεις, τίτλους , αντί να έχεις τον κάθε ναν με χιροου μπολ.
Πιστευω και εγω οτι με Ναν ο Παο το 2ο παιχνιδι στο ΟΑΚΑ θα το ειχε παρει

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Τρί Ιουν 09, 2026 7:06 pm

abovetherim έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 6:19 pm
Επειδή γίνεται μια ωραία κουβεντούλα περί διαιτησίας και φάουλ στα όρια του νόμιμου για το φόρουμ και επειδή ως Παναθηναϊκός θα συμφωνήσω με τους φίλους Ολυμπιακούς για την κίνηση του NHD να εκβιάσει το φάουλ πέφτοντας πάνω στον Μιλουτίνοφ και επειδή αναφέρουμε κάποιες άλλες φασούλες, θέλει κάποιος φίλος Ολυμπιακός να μας μιλήσει για το 3ο φάουλ που χρεώνεται ο Χούντσο πάνω στον Γουόρντ; Ο Γουόρντ κάνει την ίδια κίνηση ακριβώς, πηγαίνει πάνω στον Χουάντσο, αλλά εδώ το φάουλ χρεώνεται. Επιπλέον, ο Γουόρντ κάνει βήματα πριν το φάουλ καθώς κουνάει και τα δύο πόδια.
Τα τρια φάουλ του Χουάντσο είναι εδώ...

https://www.gazzetta.gr/basketball/bask ... oyl-se-537

Κι αν νομίζει κάποιος ότι η απενεργοποίηση του Ισπανού τόσο νωρίς από ένα τέτοιο ματς δεν είναι κομβική, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.
Απλά επειδή είναι στην αρχή του ματς, το έχουμε ξεχάσει λίγο...
αν πεσουμε σε αυτη την κουβεντα θα αρχισουμε να λεμε για τα τρια φαουλ του μιλου σε δευτερολεπτα παλιοτερα , για νον κολ και για αλλα πολλα . ασε που ακομα και σε αυτη τη σειρα να παμε το κρατημα και τραβηγμα φανελας παει συνεφο μην μιλησουμε για αγκωνες που ανεβαινουν επικινδυνα ψηλα ,εκκατερωθεν... δυστυχως δεν οδηγει πουθενα αυτη η κουβεντα

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Τρί Ιουν 09, 2026 7:14 pm

abovetherim έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 6:19 pm
Επειδή γίνεται μια ωραία κουβεντούλα περί διαιτησίας και φάουλ στα όρια του νόμιμου για το φόρουμ και επειδή ως Παναθηναϊκός θα συμφωνήσω με τους φίλους Ολυμπιακούς για την κίνηση του NHD να εκβιάσει το φάουλ πέφτοντας πάνω στον Μιλουτίνοφ και επειδή αναφέρουμε κάποιες άλλες φασούλες, θέλει κάποιος φίλος Ολυμπιακός να μας μιλήσει για το 3ο φάουλ που χρεώνεται ο Χούντσο πάνω στον Γουόρντ; Ο Γουόρντ κάνει την ίδια κίνηση ακριβώς, πηγαίνει πάνω στον Χουάντσο, αλλά εδώ το φάουλ χρεώνεται. Επιπλέον, ο Γουόρντ κάνει βήματα πριν το φάουλ καθώς κουνάει και τα δύο πόδια.
Τα τρια φάουλ του Χουάντσο είναι εδώ...

https://www.gazzetta.gr/basketball/bask ... oyl-se-537

Κι αν νομίζει κάποιος ότι η απενεργοποίηση του Ισπανού τόσο νωρίς από ένα τέτοιο ματς δεν είναι κομβική, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.
Απλά επειδή είναι στην αρχή του ματς, το έχουμε ξεχάσει λίγο...
εγω δεν ειμαι τοσο αντιθετος με τετοιες φασεις που δηλαδη ο αλλος κανει προσποιηση τσιμπαει ο αμυντικος και πεφτει πανω του γιατι εκει ακουω την δικαιολογια ας προσεχε

ειμαι αντιθετος σε φαση οπως πχ μια του γουορντ με τον ρογκα που κανει μπασιμο ,ο ρογκα πηδαει κατακορυφο και στο αερα τραβαει και τα χερια του πισω και παει ο αλλος και πεφτει πανω που και σφυρανε φαουλ,εκει δηλαδη πραγματικα δεν μπορει να κανει κατι ο αμυντικος
και αυτο εγινε αρκετες φορες υπερ του οσφπ στο παιχνιδι,ε αφου τα σφυρας δωστο και στον ντειβις

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Τρί Ιουν 09, 2026 7:28 pm

τουλουμπα έγραψε:
big_lebowski έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 12:24 pm
Βάσει κανονισμου δεν εκανε κάτι λάθος ο Γουορντ
Το έβαλε κι ο reignman εχθές τον κανονισμό

Νομίζω κοίταξε και τον διαιτητή γραμμής πριν κινηθεί προς το καλάθι
εγω νομιζω και ηθικα δεν εκανε κατι κακο
δεν ηταν δηλαδη οτι ο ρογκα ειχε πεσει καμια ωρα κατω δεν σταματουσαν το παιχνιδι και πηγε και εβαλε καλαθι
με το που πεφτει κατω παιρνει την μπαλα και βαζει το καλαθι ολα να εγιναν σε 2-3 δευτερ

εχουμε δει πολλες φορες να πεφτει καποιος κατω και να συνεχιζεται τ παιχνιδι δεν ειναι κατι καινουργιο
πολυ ντορος για το τιποτα νομιζω
παντως στη συγκεκριμενη φαση μιλου και βεζενκοφ σηκωνουν χερια στους διαιτητες για να διακοπει το παιχνιδι και τραβανε τα μαλλια τους (οποιος θελει μπορει να το δει ) απο τη στιγμη που ο διαιτητης δεν διακοπτει το παιχνιδι ο γουορντ τι να κανει? να παρει τη μπαλα και να την πεταξει εξω?

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Τρί Ιουν 09, 2026 8:25 pm

Εγώ το ματς το είδα σήμερα γιατί εχθές έλειπα απ’ το σπίτι οπότε και το είδα ξέροντας το σκορ και χωρίς καμία προκατάληψη.
Ο Ολυμπιακός πηρε σφυρίγματα υπέρ του,ειδικα καποια φαουλ είναι αστεια ,κάποια λιγοτερα πηρε και ο Παναθηναϊκός,αλλά δε θεωρώ ότι τα σφυρίγματα που ειδα έκριναν το παιχνίδι.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Τρί Ιουν 09, 2026 8:29 pm

j-kidd13 έγραψε:
Εγώ το ματς το είδα σήμερα γιατί εχθές έλειπα απ’ το σπίτι οπότε και το είδα ξέροντας το σκορ και χωρίς καμία προκατάληψη.
Ο Ολυμπιακός πηρε σφυρίγματα υπέρ του,ειδικα καποια φαουλ είναι αστεια ,κάποια λιγοτερα πηρε και ο Παναθηναϊκός,αλλά δε θεωρώ ότι τα σφυρίγματα που ειδα έκριναν το παιχνίδι.
ετσι ειμαι και εγω goodpost.gif

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιουν 09, 2026 8:34 pm

τουλουμπα έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 8:29 pm
j-kidd13 έγραψε:
ετσι ειμαι και εγω goodpost.gif
Εγώ να δεις... :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”