Βασικά, από την αρχή όλα τα ηλεκτρολογικά, παντού μονώσεις, υαλοπίνακες, κλιματισμός, σκάψιμο, καινούργιες κερκίδες, καρεκλάκια στις παλιές θέσεις, νέος φωτισμός, γενική επισκευή της οροφής και μόνωση της.Knoxville έγραψε: ↑Παρ Οκτ 09, 2026 10:11 pmΔηλαδή όλη αυτή η φασαρία θα γίνει απλά για να φτιαχτεί η σκεπή, να μπουν καινούρια καρεκλάκια διαφορετικού χρώματος και να μπουν κανονικές κερκίδες κάτω αντί για πτυσσόμενες?Conan1982 έγραψε: ↑Παρ Οκτ 09, 2026 8:43 pmΣτην αρχή το ΣΕΦ ήταν να ανακατασκευαστεί σε 2 χρόνια κάπου, και μάλλον ήταν ο λογικός χρόνος για να γίνει μπασκετικό γήπεδο με αυτά τα σχέδια για νέες κερκίδες πάνω στις παλιές.
Μετά, υποθέτω, πως σκέφτηκαν ότι τα λεφτά ήταν πολλά, τα χαμένα έσοδα επίσης πολλά, ότι οι ΑΦΟΙ ούτως ή άλλως από δίπλα βλέπουν, οπότε γιατί όλη αυτή η ταλαιπωρία; Θα το σκαψουμε να βάλουμε μερικές θέσεις μπροστά με σωστή ορατότητα και οι υπόλοιπες θέσεις θα παραμείνουν μακρυά θετωντας τέλος στα όνειρα μας για ένα μπασκετικό γήπεδο.
Ακόμα κι έτσι ο αρχικός προγραμματισμός νομίζω ότι ηταν να μπούμε μετά το Φλεβάρη του 2027, δεν ξέρω στην συνέχεια τι άλλαξε και τι τους έταξαν οι εργολάβοι και υπήρχε τέτοια αισιοδοξία.
Μακάρι να μην ισχύουν όλα αυτά που είπα με πικρία, να γίνει μπασκετικό το γήπεδο και να κάνω κωλοτουμπες εδω.
Ανακαίνιση ΣΕΦ: Εξελίξεις, έργα και επόμενη μέρα
Συντονιστής: Captains
-
TuTiS

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: VSpan
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Έχω αρχίσει να είμαι σχεδόν βέβαιος δυστυχώς, το δυστυχώς το λέω για την νέα μορφή, όχι για την ανακαίνιση στο σύνολο. Περιμέναμε τόσα χρόνια, είχαν διαρρεύσει τα άρθρα για μπασκετικό γήπεδο, κερκίδες πάνω στις παλιές, και ξαφνικά έχουμε κάτι σχέδια που δείχνουν πτυσόμενες κερκίδες αλλά λίγο χαμηλότερα το παρκέ (για την ορατότητα προφανώς). Πως αλλιώς εξηγείται και η απουσία μακέτας και επίσημης παρουσίασης ως τώρα; Φοβούνται ότι θα υπάρξει ξενέρωμα οπότε μας αφήνουν να το δούμε όταν τελειώσει.Knoxville έγραψε: ↑Παρ Οκτ 09, 2026 10:11 pmΔηλαδή όλη αυτή η φασαρία θα γίνει απλά για να φτιαχτεί η σκεπή, να μπουν καινούρια καρεκλάκια διαφορετικού χρώματος και να μπουν κανονικές κερκίδες κάτω αντί για πτυσσόμενες?Conan1982 έγραψε: ↑Παρ Οκτ 09, 2026 8:43 pmΣτην αρχή το ΣΕΦ ήταν να ανακατασκευαστεί σε 2 χρόνια κάπου, και μάλλον ήταν ο λογικός χρόνος για να γίνει μπασκετικό γήπεδο με αυτά τα σχέδια για νέες κερκίδες πάνω στις παλιές.
Μετά, υποθέτω, πως σκέφτηκαν ότι τα λεφτά ήταν πολλά, τα χαμένα έσοδα επίσης πολλά, ότι οι ΑΦΟΙ ούτως ή άλλως από δίπλα βλέπουν, οπότε γιατί όλη αυτή η ταλαιπωρία; Θα το σκαψουμε να βάλουμε μερικές θέσεις μπροστά με σωστή ορατότητα και οι υπόλοιπες θέσεις θα παραμείνουν μακρυά θετωντας τέλος στα όνειρα μας για ένα μπασκετικό γήπεδο.
Ακόμα κι έτσι ο αρχικός προγραμματισμός νομίζω ότι ηταν να μπούμε μετά το Φλεβάρη του 2027, δεν ξέρω στην συνέχεια τι άλλαξε και τι τους έταξαν οι εργολάβοι και υπήρχε τέτοια αισιοδοξία.
Μακάρι να μην ισχύουν όλα αυτά που είπα με πικρία, να γίνει μπασκετικό το γήπεδο και να κάνω κωλοτουμπες εδω.
Τωρα οικονομικοί είναι οι λόγοι; Δεν μπορώ να φανταστώ ότι τεχνικά δεν ήταν εφικτό όταν είχε δώσει συνέντευξη ο πρόεδρος του τεχνικού επιμελητηρίου που έλεγε ότι υπήρχαν έτοιμες προμελέτες.
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Λοιπόν για να μας λυθούν και οριστικά οι απορίες, στην διαύγεια έχει αναρτηθεί το:
https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%97%CE% ... E%97%CE%95
είναι η ΑΕΠΟ που περιγράφει τις παρεμβάσεις, όχι ο περίφημος 260σέλιδος φάκελος.
Και λέει συγκεκριμένα για την αρένα:
1. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ
(Υποβάθμιση στάθμης γηπέδου, Αφαίρεση τμήματος κερκίδων και προσθήκη σουιτών, προσθήκη πτυσσόμενων και υδραυλικά ανοιγόμενων κερκίδων, διαμόρφωση νέων προσβάσεων και ροών κυκλοφορίας κοινού, διαμόρφωση νέων προσβάσεων οχημάτων στην αρένα, διάνοιξη νέων διόδων διαφυγής στο επίπεδο ισογείου, νέες διατάξεις υποστηρικτικών και βοηθητικών χώρων κοινού, νέες διατάξεις χώρων ομάδων, αναδιάρθρωση χώρων Η/Μ).
Νομίζω είναι ξεκάθαρο. Στην συνέχεια ανακάλυψα το πολύ ενδιαφέρον φόρουμ https://www.skyscrapercity.com/
και υπάρχει τόπικ για τις αθλητικές υποδομές και εδώ έχουμε για το ΣΕΦ: https://www.skyscrapercity.com/posts/198613240/
τα παιδιά φαίνεται να ξέρουν τι λένε και η κατάσταση είναι χειρότερη απ' ότι περίμενα.
Γιατί δεν είναι μόνο ότι το παρκέ βυθίζεται με αποτέλεσμα η αποσταση να μεγαλώνει αλλά ένα μέρος των κάτω κερκίδων θα αφαιρεθεί για να δημιουργηθούν οι νέες σουίτες.
Δεν ξέρω δικαιούμαστε να ασκούμε κριτική σε αυτό το κομμάτι στους Αφους; Έχουν δώσει ένα σκασμό χρήματα, τώρα στο κομμάτι που δεν αφορά την κρατική χρηματοδότηση θα δώσουν επίσης αρκετά, να τους κριτικάρουμε που δεν θέλουν να δώσουν υπερβολικά; Αλλά από την άλλη καταστρέφουν ένα όνειρο που είχαμε όλοι να δούμε ένα μπασκετικό γήπεδο, και το κάνουν χωρίς ενημέρωση, είχαν βγει και είχαν δώσει την περίφημη συνέντευξη για να πιέσουν την κυβέρνηση, δεν έπρεπε να γίνει ένας διάλογος κάτι; Να πουν ξέρετε δεν μπορεί να προχωρήσει η μετατροπή του σε κανονικό μπασκετικό γήπεδο για τους χ, ψ, λόγους, αυτό μπορεί να γίνει.
https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%97%CE% ... E%97%CE%95
είναι η ΑΕΠΟ που περιγράφει τις παρεμβάσεις, όχι ο περίφημος 260σέλιδος φάκελος.
Και λέει συγκεκριμένα για την αρένα:
1. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ
(Υποβάθμιση στάθμης γηπέδου, Αφαίρεση τμήματος κερκίδων και προσθήκη σουιτών, προσθήκη πτυσσόμενων και υδραυλικά ανοιγόμενων κερκίδων, διαμόρφωση νέων προσβάσεων και ροών κυκλοφορίας κοινού, διαμόρφωση νέων προσβάσεων οχημάτων στην αρένα, διάνοιξη νέων διόδων διαφυγής στο επίπεδο ισογείου, νέες διατάξεις υποστηρικτικών και βοηθητικών χώρων κοινού, νέες διατάξεις χώρων ομάδων, αναδιάρθρωση χώρων Η/Μ).
Νομίζω είναι ξεκάθαρο. Στην συνέχεια ανακάλυψα το πολύ ενδιαφέρον φόρουμ https://www.skyscrapercity.com/
και υπάρχει τόπικ για τις αθλητικές υποδομές και εδώ έχουμε για το ΣΕΦ: https://www.skyscrapercity.com/posts/198613240/
τα παιδιά φαίνεται να ξέρουν τι λένε και η κατάσταση είναι χειρότερη απ' ότι περίμενα.
Γιατί δεν είναι μόνο ότι το παρκέ βυθίζεται με αποτέλεσμα η αποσταση να μεγαλώνει αλλά ένα μέρος των κάτω κερκίδων θα αφαιρεθεί για να δημιουργηθούν οι νέες σουίτες.
Δεν ξέρω δικαιούμαστε να ασκούμε κριτική σε αυτό το κομμάτι στους Αφους; Έχουν δώσει ένα σκασμό χρήματα, τώρα στο κομμάτι που δεν αφορά την κρατική χρηματοδότηση θα δώσουν επίσης αρκετά, να τους κριτικάρουμε που δεν θέλουν να δώσουν υπερβολικά; Αλλά από την άλλη καταστρέφουν ένα όνειρο που είχαμε όλοι να δούμε ένα μπασκετικό γήπεδο, και το κάνουν χωρίς ενημέρωση, είχαν βγει και είχαν δώσει την περίφημη συνέντευξη για να πιέσουν την κυβέρνηση, δεν έπρεπε να γίνει ένας διάλογος κάτι; Να πουν ξέρετε δεν μπορεί να προχωρήσει η μετατροπή του σε κανονικό μπασκετικό γήπεδο για τους χ, ψ, λόγους, αυτό μπορεί να γίνει.
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
κριτική εννοείται ότι δικαιούμαστε να ασκούμε, επένδυση σε χαρισμένο δημόσιο γήπεδο κάνουν με λεφτά που δε γνωρίζουμε ούτε πόσα θα είναι ούτε αν θα είναι από τις τσέπες τους και αν έχουν σκοπό να τα πάρουν πίσω.
σε κάθε περίπτωση το γήπεδο θα είναι μπασκετικό με καινούριες εξέδρες κοντά στον αγωνιστικό χώρο. ο περιστερώνας θα είναι ακόμα πιο περιστερώνας και θα μεγαλώσει η απόσταση του από το παρκέ αλλά δε ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά χωρίς να χρειαστεί γκρέμισμα των υπαρχουσών κερκίδων, που δε νομίζω ότι τέθηκε ποτέ ως ενδεχόμενο αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. είναι πρόβλημα σε όλα τα μεγάλα γήπεδα αυτό.
το να μπουν νέες κερκίδες πάνω στις παλιές πόση διαφορά να έκανε άραγε; όπως το φαντάζομαι μάλλον μικρή.
σε κάθε περίπτωση το γήπεδο θα είναι μπασκετικό με καινούριες εξέδρες κοντά στον αγωνιστικό χώρο. ο περιστερώνας θα είναι ακόμα πιο περιστερώνας και θα μεγαλώσει η απόσταση του από το παρκέ αλλά δε ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά χωρίς να χρειαστεί γκρέμισμα των υπαρχουσών κερκίδων, που δε νομίζω ότι τέθηκε ποτέ ως ενδεχόμενο αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. είναι πρόβλημα σε όλα τα μεγάλα γήπεδα αυτό.
το να μπουν νέες κερκίδες πάνω στις παλιές πόση διαφορά να έκανε άραγε; όπως το φαντάζομαι μάλλον μικρή.
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Εδώ είχα παραθέσει την σχετική συνέντευξη:
Υπήρχαν σχέδια να γίνει κανονικο μπασκετικό γήπεδο με τις εξέδρες δίπλα στο παρκέ και ο Στασινός που έδωσε την συνέντευξή ήταν απόλυτος ότι ήταν τεχνικά εφικτό.
Conan1982 έγραψε: ↑Δευ Μαρ 17, 2025 1:10 pmΑπό την συνέντευξη που είχε δώσει ο Στασινός (Μηχανικός και πρόεδρος του ΤΕΕ) τον Ιούλιου του 2024 φαίνεται ότι έχει εμπλακεί στο θέμα της ανακατασκευής είπε συγκεντρωτικά τα παρακάτω:
Ότι στατικά το ΣΕΦ είχε χτιστεί με εξαιρετικές προδιαγραφές και αν και επιπλέον έλεγχοι θα γίνουν δεν υπάρχει θέμα στατικότητας.
Ότι πάνε ή για 14.000 ή για 16.000 θέσεις.
Ότι πιθανότατα δεν χρειάζεται σκάψιμο για να έρθει χαμηλότερα.
Ότι δεν θα γκρεμιστούν οι υπάρχουσες κερκίδες αλλά θα γίνει μια μεταλλική κατασκευή πάνω στην οποία θα ακουμπήσουν οι καινούριες.
Ότι υπάρχουν 2-3 τεχνικές λύσει από τις οποίες αυτός προτιμά μια που οι εξέδρες θα είναι πολύ κάθετες και κοντά στο παρκέ.
Και ότι εκτιμά το κόστος στα 40 Μ!!
![]()
Υπήρχαν σχέδια να γίνει κανονικο μπασκετικό γήπεδο με τις εξέδρες δίπλα στο παρκέ και ο Στασινός που έδωσε την συνέντευξή ήταν απόλυτος ότι ήταν τεχνικά εφικτό.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο