Ελληνοποίηση ξένων αθλητών

Συντονιστής: Captains

Συμφωνείτε με την ελληνοποίηση ξένων αθλητών?

ΝΑΙ
20
29%
ΟΧΙ
38
56%
ΑΔΙΑΦΟΡΟ
10
15%

Σύνολο ψήφων: 68
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Απρ 28, 2023 1:53 pm

passer έγραψε:
Παρ Απρ 28, 2023 1:43 pm
Δε συμφωνώ με την ελληνοποίηση του Γουόκαπ.

Είναι όμως μαγικό το πώς οι φωνές που υποστήριζαν ότι το να δοθεί η υπηκοότητα στον Γουόκαπ είναι σκάνδαλο, είναι οι ίδιες που υποστηρίζουν ότι οι ποινές για τους παίκτες που συμμετείχαν στα επεισόδια στο Ρεάλ-Παρτιζάν πρέπει να ισχύσουν από του...χρόνου
Και του Ουοκαπ απο του χρονου θα ισχυει παντως. Και λογικο ειναι.

Επισης αν ο Οσφπ κερδιζε στη Ρεαλ και γινοταν αυτο που εγινε χθες, τι θα ελεγες? Απλα θα ελεγες το σωστο, δηλαδη οι ηθικοι αυτουργοι (Γιουλ-Γιαμπουσελε) να τιμωρθηθουν τωρα και εξωντοτικα, και ολοι οι αλλοι που απλως ενεπλακησαν απο του χρονου (και της Ρεαλ και της Παρτιζαν).

Οτιδηποτε αλλο ειναι αλλοιωση του πρωταθληματος.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1590
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Παρ Απρ 28, 2023 2:16 pm

passer έγραψε:

Είναι όμως μαγικό το πώς οι φωνές που υποστήριζαν ότι το να δοθεί η υπηκοότητα στον Γουόκαπ είναι σκάνδαλο, είναι οι ίδιες που υποστηρίζουν ότι οι ποινές για τους παίκτες που συμμετείχαν στα επεισόδια στο Ρεάλ-Παρτιζάν πρέπει να ισχύσουν από του...χρόνου
Δεν βλεπω την συνδεση,ή την μαγεια, μεταξυ των 2 περιστατικων, για να συγκρινουμε το τι λενε οι φωνες...

0
N.I.2022

a1greece
Reactions: 312
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: OSFP
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Απρ 28, 2023 2:24 pm

Tracy Mac έγραψε:
passer έγραψε:

Επισης αν ο Οσφπ κερδιζε στη Ρεαλ και γινοταν αυτο που εγινε χθες, τι θα ελεγες? Απλα θα ελεγες το σωστο, δηλαδη οι ηθικοι αυτουργοι (Γιουλ-Γιαμπουσελε) να τιμωρθηθουν τωρα και εξωντοτικα, και ολοι οι αλλοι που απλως ενεπλακησαν απο του χρονου (και της Ρεαλ και της Παρτιζαν).

Η διασφάλιση των κανονισμών και των θεσμών είναι πολύ ποιο σημαντική από αυτό που ο καθένας μπορεί να λέει «…αλλοίωση του πρωταθλήματος» γιατί δημιουργούνται προηγούμενα που καθένας μπορεί να τα χρησιμοποιήσει προς μελλοντικό του όφελος.

O Γιαμπουσελε, πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά με τις ανώτατες προβλεπόμενες ποινές και ακόμα και ποινικά από την αστική δικαιοσύνη!

Σχετικά με τον Γιουλ για την φάση που πυροδότησε την σύγκρουση είναι μια φάση έως ντισκαλιφιε και τίποτα πάρα πάνω αφού είναι στην ροή αγώνα, δυστυχώς τέτοιες και χειρότερες φάσεις έχουμε δει πολλές φορές (την προηγουμένη βδομάδα σε αγώνα Γ΄ Εθνικής που είχε κριθεί, παίχτης των νικητών έσπρωξε επιδειχτικά και ουσιαστικά χωρίς λόγο αντίπαλο από την μέση πάνω στο άλμα του, με αποτέλεσμα όπως έμαθα να τραυματιστεί πάρα πολύ σοβαρά (ένα αντιαθλητικό ήταν η ποινή))!

Τώρα για όλους τους εμπλεκομένους στον καυγά οι ποινές πρέπει να είναι ακριβός ότι προβλέπουν οι κανονισμοί για να διασφαλιστεί τι κυρός της λίγκας (Ευρωλίγκα) που είναι και το πιο σημαντικό.

1
1 Εικόνα
passer

senior
Reactions: 87

Παρ Απρ 28, 2023 3:18 pm

Tracy Mac έγραψε:
passer έγραψε:

Οχι, θα ισχυει απο όταν ορκιστεί, το οποίο καταλαβαίνω ότι θα γίνει σχετικά άμεσα. Αυτό που λες εσύ είναι ότι θα μετράει σαν Έλληνας στο ρόστερ του Ολυμπιακού από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η αλλοίωση του πρωταθλήματος πώς ορίζεται; Εγώ λέω ότι αλλοίωση του πρωταθλήματος είναι ο τραυματισμός του Εξουμ στα επεισόδια. Να διακοπεί η σεζόν και να την επανεκκινήσουμε του χρόνου όταν θα είναι 100% έτοιμος;

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3973
Προειδοποιήσεις: 3

Παρ Απρ 28, 2023 3:35 pm

εντιτ λαθος τοπικ

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος τουλουμπα την Παρ Απρ 28, 2023 3:42 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions: 2624

Παρ Απρ 28, 2023 3:38 pm

Παρακαλώ να μην συνεχιστεί το off topic

1
1 Εικόνα
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2465
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Ιουν 20, 2024 2:26 pm

shaq7 έγραψε:
Πέμ Ιουν 20, 2024 2:20 pm
ο οποιος φαλ αποτι φαινεται στους επομενους τελικους θα λογιζεται σαν ελληνας.
Αν το παιδί κάτσει και διαβάσει και περάσει τις εξετάσεις γιατί όχι; Νομίζω βέβαια ότι είναι σχεδόν αδύνατο με το πρόγραμμα που έχει ο Φαλ στη ζώη του να ξέρει πως μοιάζει ο Βενιζέλος σε φωτογραφία και να απαντήσει στην ερώτηση "Ποια είναι η πιο γνωστή παλαιολιθική θέση της Ελλάδας, όπου βρέθηκε το παλαιότερο ανθρώπινο λείψανο;" άρα δεν...

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5677
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιουν 20, 2024 2:29 pm

nikolas_asteri έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Αν το παιδί κάτσει και διαβάσει και περάσει τις εξετάσεις γιατί όχι; Νομίζω βέβαια ότι είναι σχεδόν αδύνατο με το πρόγραμμα που έχει ο Φαλ στη ζώη του να ξέρει πως μοιάζει ο Βενιζέλος σε φωτογραφία και να απαντήσει στην ερώτηση "Ποια είναι η πιο γνωστή παλαιολιθική θέση της Ελλάδας, όπου βρέθηκε το παλαιότερο ανθρώπινο λείψανο;" άρα δεν...
https://www.youtube.com/shorts/ARy-tTCjr7k

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5677
Αγαπημένη θέση: SG, C

Πέμ Ιουν 20, 2024 2:30 pm

nikolas_asteri έγραψε:
shaq7 έγραψε:

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Πέμ Ιουν 20, 2024 2:33 pm

shaq7 έγραψε:
Πέμ Ιουν 20, 2024 2:30 pm
nikolas_asteri έγραψε:

Μακάρι τι να σου πω; Αν ένας επαγγελματίας αθλητής μπορεί σε ένα χρόνο να ξέρει να διαβάσει κείμενο, να μιλήσει και να απαντήσει σε:

"Οι εκλογές του Μαΐου 2023 στην Ελλάδα έγιναν με σύστημα:
Α. απλής αναλογικής
Β. ενισχυμένης αναλογικής
Γ. Πλειοψηφικό
Δ. Κανένα από τα παραπάνω"

ή

"Γράψτε στο τετράδιό σας τέσσερις (4) νομούς/Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας που δεν βρέχονται από θάλασσα, σημειώνοντας και τον αντίστοιχο αριθμό του θέματος."

τότε υπάρχει ελπίδα για τα γαλλικά μου :D

0
Εικόνα
TuTiS

junior
Reactions: 96
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Πέμ Ιουν 20, 2024 2:48 pm

shaq7 έγραψε:
κλαιμπερν μεγαλη καψουρα μου..πολυ θα χαιρομουν να τον δω με τα ερυθρολευκα..Εχει οτι μας λειπει,ευκολο σκορ,σουτ και κοχονες..ειναι παικτης ομως δωστε μου την μπαλα να τους ..νικησω..
θα πρεπει να αλλαξει στυλ ο μπαρτζωκας με αυτον μεσα δεν ειναι παικτης να τρεχει γυρω γυρω και περιμενει στην γωνια..Παιζει απο 2 μεχρι 4.. Η μονη λογικη εξηγηση που δινω που δεν εχει ανακοινωθει ακομα ειναι οτι δεν θα χωραει ο πιτερς αν ερθει ο σασα..Γνωμη μου ειναι οτι πρωτα τον παιρνεις και μετα το σκεφτεσαι.. Θελουμε βασικο 3ρι,ο παπ μεγαλωσε και θα παιζει σερι ποσες χρονιες χωρις ξεκουραση..Δεν γινεται να παμε με παπ μακισικ λαρε αλλη μια χρονια,οπως ουτε ο πιτερς μπορει να παιζει 25λεπτα στο 3.Απλα αν ερθει ο σασα ο πιτερς θυσιαζεται,τι με κλαιμπερν τι χωρις..it is what it is..

Γουοκαπ γκος
ντορσει ,τομπσον? καποιο 2-1 παντως δυνατο
κλαιμπερν παπ λαρε
Βεζε πετρουσεφ
Φαλ μιλου ραιτ

Πάντως σε συζήτηση που είχα με άνθρωπο βαθιά χωμένο τα τελευταία 7 χρόνια στην ομάδα μην περιμένουμε να ακουστεί κάτι για τις επόμενες 10-15 ημέρες. Θα υπάρξει ανακοίνωση που θα αφορά πολλαπλά θέματα ζωτικής σημασίας μαζί με την έναρξη διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας. Μας βλέπω να τρέχουμε σαν τους τρελούς μέσα στο καλοκαίρι για διαρκείας διότι θα είναι πολύ περιορισμένα για την σεζόν 24-25 και θα είναι ακριβότερα γύρω στα 50-60€ τα οποία θα το αξίζουν στο μέγιστο με αυτά που θα δούμε. Πάντως, από εκεί που ήμουν ένα βήμα πριν τα Xanax υπάρχει φως.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

senior
Reactions: 485
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Πέμ Ιουν 20, 2024 2:58 pm

Θα καταθεσω την άποψή μου σχετικά με το ενδιαφέρον θέμα των ελληνοποιήσεων που άνοιξε ένας φίλος....
Αυτό που θα πω, ΤΟΝΙΖΩ ότι δεν το καταθέτω ως Παναθηναϊκός και με καμία μικρο-ομαδική διάθεση, άλλωστε πχ υπάρχουν εξαιρετικοί παίχτες, όπως πχ ο Μιλουτίνοφ ο οποίος όντας και εξαίρετος χαρακτήρας, θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει ελληνικό διαβατήριο. Το ζήτημα όμως που μπαίνει εδώ και θα πρέπει να σκεφτούμε είναι το εξής... Αν ο Φαλ σήμερα και ο κάθε Φαλ πληροί κάποιες προϋποθέσεις, το ίδιο αυριο θα κάνει και ο Γκργκόνις, το ίδιο και ο Μιλουτίνοφ, αργά ή γρήγορα το ίδιο και ο Λεσόρ ή ο Ναν... πού θέλω να καταλήξω...;

Προσωπικά, ασχέτως της περίπτωσης του Φαλ τώρα, ο οποίος είναι και συμπαθέστατος, φοβάμαι ότι οι ομάδες θα μπουν σε ένα αέναο κυνήγι ελληνοποιήσεων, θυμίζοντας σε όλους μας κάποιες περίεργες εποχές αλά Σεργκει Μπαζάρεβιτς που ξύπνησε σαν Πανανίδης και πάει λέγοντας... Θα φτάσουμε κοινώς σε ρόστερ 10-11 ξένων, οι οποίοι θα πλαισιώνονται από έναν-δύο Έλληνες ...

Και αν τότε το ταλέντο των Ελλήνων παιχτών ήταν σε άλλα επίπεδα, πλέον δεν είναι. Η γενιά που θα κατέβει τώρα στο προΟλυμπιακό δίνει εν πολλοίς πιθανότατα την τελευταία της παράσταση. Παιδιά όπως ο Καλαιτζάκης, ο Λαρυ ή ακόμα και πολύ καλύτεροι παίχτες, θα μπορούν να αντικατασταθούν από παίχτες κοινοτικούς οι οποίοι κλείνουν μία 3ετία. Ο Λαρετζάκης του ΟΣΦΠ είναι διαφορετικός από τον εν δυνάμει Λαρετζάκη του Προμηθέα και αυτό γιατί ο ΟΣΦΠ τον έχει μπολιάσει με το mentality των μεγάλων αγώνων, των σπουδαίων παραστάσεων, κάτι που ο παίχτης θα το βγάλει παίζοντας και με το εθνόσημο.

Ξανατονίζω ότι δεν το συγκεκριμενοποιώ και δεν αναφέρω τα παραπάνω με καμία οπαδικού χαρακτήρα σκέψη.

1
1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Airman την Πέμ Ιουν 20, 2024 3:02 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Πέμ Ιουν 20, 2024 3:20 pm

Airman έγραψε:
Θα καταθεσω την άποψή μου σχετικά με το ενδιαφέρον θέμα των ελληνοποιήσεων που άνοιξε ένας φίλος....
Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει παλαιότερα ποστς εδώ αλλά οι κανόνες για ελληνοποιήσεις έχουν αλλάξει και έχουν γίνει πολύ πιο αυστηροί. Ακόμα και αν υπάρχει θέληση από παράγοντες, οι αθλητές πρέπει να περάσουν πολύ ζόρικες εξετάσεις και είναι σχετικά εύκολο να μπορεί να καταλάβει το κοινό αν έχει γίνει κάποια αλεπουδιά. Λόγω της οπαδικής αντιπαλότητας αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει έτσι απλά οπότε (εκτός κι αν όντως οι αθλητές αφιερώσουν πολύ χρονο για να μάθουν ελληνικά, ιστορία, γεωγραφία, θεσμούς κλπ) δεν νομίζω πως πρακτικά «κινδυνεύουμε» για κάτι τέτοιο.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

senior
Reactions: 485
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Πέμ Ιουν 20, 2024 3:24 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Airman έγραψε:
Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει παλαιότερα ποστς εδώ αλλά οι κανόνες για ελληνοποιήσεις έχουν αλλάξει και έχουν γίνει πολύ πιο αυστηροί. Ακόμα και αν υπάρχει θέληση από παράγοντες, οι αθλητές πρέπει να περάσουν πολύ ζόρικες εξετάσεις και είναι σχετικά εύκολο να μπορεί να καταλάβει το κοινό αν έχει γίνει κάποια αλεπουδιά. Λόγω της οπαδικής αντιπαλότητας αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει έτσι απλά οπότε (εκτός κι αν όντως οι αθλητές αφιερώσουν πολύ χρονο για να μάθουν ελληνικά, ιστορία, γεωγραφία, θεσμούς κλπ) δεν νομίζω πως πρακτικά «κινδυνεύουμε» για κάτι τέτοιο.

Μακάρι Νικόλα να είναι όπως το λες... δεν είμαι ενήμερος για το νόμο ακριβώς, παρά ταύτα κάπου πήρε το μάτι μου για παραμονή 3ετίας στην χώρα αν προέρχεσαι από χώρα της ΕΕ σαν βασικό προαπαιτούμενο...
Εκτιμώ πάντως πως αν ένας παίχτης κάνει την αρχή (εξαιρώ την υπόθεση Ουόκαπ), φοβάμαι πως ο ασκός του Αιόλου θα ανοίξει, καθότι η τοξικότητα των 2 βασίζεται πάντα στο δίπολο δράση-αντίδραση, κοινώς αφού το έκανες εσύ, θα το κάνω και εγώ.. :argument:

0
TuTiS

junior
Reactions: 96
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Πέμ Ιουν 20, 2024 3:38 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Airman έγραψε:
Είναι παλούκι οι εξετάσεις για την ελληνική ιθαγένεια αφού πλέον θέλουν να μπορείς να καταλαβαίνεις και να μιλάς απλά ελληνικά μετά τις διαστάσεις του θέματος που πήρε από τον ΔΠΓ. Ο μόνος που θα μπορούσε να το κάνει αυτό είναι ο milutinov που καταλαβαίνει ελληνικά και προσπαθεί να μιλήσει ελληνικά αλλά δεν έχει 3 συναπτά έτη στην Ελλάδα. Για τον φαλ στα μάτια μου ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας να πάρει ελληνικό διαβατήριο αφού ανάθεμα αν έχει μάθει 2 λέξεις στα ελληνικά.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”