Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2024-2025

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3554
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Απρ 07, 2025 1:23 pm

Θα την πω την αμαρτία μου αλλά ούτε εμένα μου εμπνέει σιγουριά ο Φουρνιέ.
Δεν αμφιβάλλω ότι έχει εκείνη την ιδιοσυγκρασία που θα του επιτρέψει να πάρει τα κρίσιμα σουτ χωρίς να φοβάται και να τα βάλει αλλά έχω να βρω και στα αρνητικά του ότι είναι ασταθής σουτέρ από μακριά, καθόλου αποτελεσματικός στα drive ενώ δεν έχει καλό χειρισμό της μπάλας για το τοπ επίπεδο.
Έχουμε κερδίσει παιχνίδια χάρη σ' αυτόν, έχει περάσει μια περίοδο που σκόραρε πολύ, αλλά αν δεν είχε το όνομα και ήταν ένας άλλος παίκτης στην θέση του με ακριβώς την ίδια πορεία θα λέγαμε ότι είναι τοπ παίκτης φέτος; Τον ονειρευόμαστε σαν τον Σπανούλη, αλλά για μένα δεν είναι καθόλου σίγουρο, δεν αμφιβάλλω για την ποιότητα της ομάδας αλλά δεν περιμένω από τον Φουρνιέ να μας πάρει από το χεράκι και να σηκώσουμε το τρόπαιο.

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1367

Δευ Απρ 07, 2025 1:51 pm

Διαφορετικές συνθήκες με τις ομάδες του σπανουλη.Είχε πολύ καλύτερο σαπορτ καστ δίπλα του το 12-13.

Όπως το βλέπω εγώ μέχρι στιγμής αν ο Φουρνιέ δεν είναι διψήφιος σε Πλέι οφ και φάιναλ φορ δεν θα πάρουμε ευρώλιγκα.

Σε αυτά τα ματς ο πίτερς θα γυρίσει στα γνωστά πεντάλεπτα, ο ντορσει δεν υπολογίζεται.
Χρειάζεσαι σκορ.

0
Giannis14

junior
Reactions: 81
Αγαπημένος παίκτης: Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Δευ Απρ 07, 2025 1:53 pm

Για να πάρετε κούπα θέλετε σκύλο Παπανικολάου στην άμυνα και να βάλει κάνα δυο τρίποντα ελεύθερα, θέλετε φαλ κυριαρχικο, Βεζενκοφ σταθερά καλό με 25+ποντους, και φουρνιε να βγει μπροστά στα δύσκολα. Αν γίνουν αυτά στα κρίσιμα παιχνίδια έχετε τις πιθανότητες με το μέρος σας

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6618
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Απρ 07, 2025 2:00 pm

Conan1982 έγραψε:
Δεν αμφιβάλλω ότι έχει εκείνη την ιδιοσυγκρασία που θα του επιτρέψει να πάρει τα κρίσιμα σουτ χωρίς να φοβάται και να τα βάλει αλλά έχω να βρω και στα αρνητικά του ότι είναι ασταθής σουτέρ από μακριά, καθόλου αποτελεσματικός στα drive ενώ δεν έχει καλό χειρισμό της μπάλας για το τοπ επίπεδο.
Έχουμε κερδίσει παιχνίδια χάρη σ' αυτόν, έχει περάσει μια περίοδο που σκόραρε πολύ, αλλά αν δεν είχε το όνομα και ήταν ένας άλλος παίκτης στην θέση του με ακριβώς την ίδια πορεία θα λέγαμε ότι είναι τοπ παίκτης φέτος; Τον ονειρευόμαστε σαν τον Σπανούλη, αλλά για μένα δεν είναι καθόλου σίγουρο, δεν αμφιβάλλω για την ποιότητα της ομάδας αλλά δεν περιμένω από τον Φουρνιέ να μας πάρει από το χεράκι και να σηκώσουμε το τρόπαιο.
Εγώ έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη .. Αν κάποιος θα μας πάρει από το χεράκι στην κατάκτηση είναι αυτός..Όταν η μπάλα καίει και στα μπασίματα του είναι άψογος αλλά και τα στάζει από παντού .. εντωμεταξύ την αστάθεια στο σουτ του δεν την έχω δει , επειδή τώρα είναι ντερφορμε δύο μήνες ενώ όλη η ομάδα χαλαρώνει δεν αλλάζει ότι είναι σουτέρ ο άνθρωπος ..Και στα πρώτα ματς πάλι έτσι όπως τώρα ήταν και οι περισσότεροι τον λέγαν παλαιμαχο .. Ελπίζω για το καλό της ομάδας να δω εγώ δίκιο

3
3 Εικόνα
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1340
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Απρ 07, 2025 2:32 pm

Conan1982 έγραψε:
Κοναν σε έχει απαγάγει ο kite26 και γράφει απ το προφίλ σου; Χρειάζεσαι βοήθεια; :D :P

Ο Φουρνιε έριξε στροφές όταν ουσιαστικά εξασφαλίστηκε το πλεονέκτημα.
Που και σε αυτό το διάστημα έκανε ματσαρες.

Στα πλέι-οφ θα παίζει στα γνωστά του στανταρς.

Νομίζω είναι στην ιδιοσυγκρασία του φιλάθλου του Ολυμπιακού. Και Ευρωλίγκα να πάρει με μπαζερ μπιτερ του φουρνιε θα βρει κάτι να πει για τα ποσοστά του η την στατιστική και ότι πρέπει να φύγει για να έρθει άλλος.
Φαντάζεστε πριν 2 χρόνια στον τελικό να έχανε το τελευταίο σουτ που έχασε ο Σλούκας; Στην λε μαν θα έπαιζε τώρα

4
2 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
plo koon

euroleague
Reactions: 757
Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas

Δευ Απρ 07, 2025 2:35 pm

shaq7 έγραψε:
Conan1982 έγραψε:
Εγώ έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη .. Αν κάποιος θα μας πάρει από το χεράκι στην κατάκτηση είναι αυτός..Όταν η μπάλα καίει και στα μπασίματα του είναι άψογος αλλά και τα στάζει από παντού .. εντωμεταξύ την αστάθεια στο σουτ του δεν την έχω δει , επειδή τώρα είναι ντερφορμε δύο μήνες ενώ όλη η ομάδα χαλαρώνει δεν αλλάζει ότι είναι σουτέρ ο άνθρωπος ..Και στα πρώτα ματς πάλι έτσι όπως τώρα ήταν και οι περισσότεροι τον λέγαν παλαιμαχο .. Ελπίζω για το καλό της ομάδας να δω εγώ δίκιο
Δεν έχει καλές διεισδύσεις ο Φουρνιέ δυστυχώς. Αν φάει λίγο ξύλο μασάει. Επίσης δεν μπορεί να τριπλάρει με ασφάλεια μέσα από το τρίποντο.

Θα έλεγα ότι θα πρέπει να περιορίσει λίγο το κάθετο παιχνίδι του και να περιοριστεί στα pick and roll με τον ψηλό και στα pick and pop με το 4. Και θα πρέπει να φύγει και λίγο η μπάλα από τα χέρια του.

Μπορεί η έλλειψη δεύτερου άσσου τόσο καιρό απλά να μεγεθύνει τα μειονεκτήματά του και να μην έχει αλλάξει κάτι στο πως παίζει.

1
1 Εικόνα
:hammer: je suis jazz thrillos :hammer:
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Δευ Απρ 07, 2025 2:38 pm

shaq7 έγραψε:

Προφανώς και μακάρι να έχεις δίκιο. Απλώς εμένα δεν μου εμπνέει ασφάλεια να παίζουμε με τις πιθανότητες ότι εκεί που παίζει για χ θα αυξήσει ξαφνικά την απόδοση του επειδή είναι τα κρίσιμα.
Κοιτάζω και τα true shooting των καλύτερων γκαρντ σκόρερ συν τον Σάσα
Σάσα: 69,4%
Maledon: 63,9%
Nunn: 63,45%
Punter: 62,1%
Edwards: 57,9%
Shorts: 57,7%
Fournier: 54,7%
James: 51,4%

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, μήπως είναι περισσότερο ευχή, παρά η πραγματικότητα του τι περιμένουμε απ' αυτόν;

0
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

senior
Reactions: 534

Δευ Απρ 07, 2025 2:38 pm

εγώ είμαι #με_τον_Κόναν :D στο θέμα Φουρνιέ. δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δε θα φοβηθεί να πάρει τα κρίσιμα σουτ, κάθε άλλο, θα το επιδιώξει κιόλας, έχω αμφιβολία για το αν θα τα βάλει :)

αυτό οφείλεται τόσο στο ντεφορμάρισμα του όσο και στο ότι δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο με συμμετοχή του Φουρνιέ σε πλέιοφ/φάιναλ4 Ευρωλίγκας οπότε δε ξέρω ποιος Φουρνιέ θα εμφανιστεί εκεί.

μακάρι εννοείται να είναι ο καλός.

0
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2520
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Δευ Απρ 07, 2025 2:51 pm

Conan1982 έγραψε:
Μήπως επειδή δεν είναι guard και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως ο secondary ball handler όταν βρίσκεται στο παρκέ?

Ως SF έχει εξαιρετικό χειρισμό, καλύτερο από τα περισσότερα τριάρια στην Ευρωλίγκα.
Δεν μπορείς όμως να του ζητάς να τρέχει pnr και iso plays στα clutch λεπτά κρίσιμων αγώνων.

5
5 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Δευ Απρ 07, 2025 3:26 pm

GK_23 έγραψε:
Conan1982 έγραψε:
Μήπως επειδή δεν είναι guard και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως ο secondary ball handler όταν βρίσκεται στο παρκέ?

Ως SF έχει εξαιρετικό χειρισμό, καλύτερο από τα περισσότερα τριάρια στην Ευρωλίγκα.
Δεν μπορείς όμως να του ζητάς να τρέχει pnr και iso plays στα clutch λεπτά κρίσιμων αγώνων.
Σωστή η παρατήρηση, ίσως δεν είναι και τυχαία η πτώση της απόδοσης του, συνέπεσε με τις ελλείψεις στα γκαρντ, για να.δουμε σε τι σχήματα θα παίξει τώρα που υπάρχει και ο Λι.

0
Dimmitz

euroleague
Reactions: 762

Δευ Απρ 07, 2025 3:40 pm

Ναι το drive του είναι τραγικό, ναι δεν έχει mid range σουτ, ναι δεν έχει τρομερό ball handling, αλλά την ικανότητα να τα στάζει από τα 9 μέτρα με 1 δευτερόλεπτο στο ρολόι μόνο αυτός και ο Ναν την έχουν από την λίγκα. Ότι ήταν ασταθής στα τελευταία παιχνίδια δεν μου λέει κάτι. Ο τύπος έχει βαρέσει τα περισσότερα πιο εύστοχα τρίποντα σε μια σεζόν στο NBA. Η μηχανική δεν ξεχνιέται και το volume στα σουτ που έχει είναι τόσο μεγάλο που όταν η μπάλα καίει θα το πάρει και θα το χαλαρώσει όπως μέσα στο ΟΑΚΑ.

Κάποιοι παιχτες είναι ηγέτες, όπως ο Σπανουλης, ο Σλούκας, ο Φουρνιέ. Δεν χρειάζεται να είναι top τεχνικά σε όλους τους τομείς για να πρωταγωνιστήσουν.

Εγώ πιο πολύ από όλα φοβάμαι την θέση πέντε. Εκεί βλέπω μεγάλο πρόβλημα. Όσο καλά και αν παίζουν οι υπόλοιποι, αν στο πέντε πίνουμε θάλασσα δεν βλέπω φως στο τούνελ. Δεύτερος στην σειρά μετά την θέση πέντε έρχεται ο coach και η διαχείριση που θα κάνει στο ρόστερ. Αυτοί είναι οι φόβοι μου.

Γελάω με αυτό που έγραψε κάποιος πιο πάνω ότι ο Πίτερς θα γυρίσει στα γνωστά πεντάλεπτα στα κρίσιμα. Ο Πίτερς δεν θα πέσει κάτω από 17-15 λεπτά θυμηθείτε το (κάτω από 20 πιστεύω, αλλά είπα 17 για να μην είμαι υπερβολικός).

0
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 1894
Προειδοποιήσεις: 4

Δευ Απρ 07, 2025 3:49 pm

Conan1982 έγραψε:
Δευ Απρ 07, 2025 3:26 pm
GK_23 έγραψε:

Σωστή η παρατήρηση, ίσως δεν είναι και τυχαία η πτώση της απόδοσης του, συνέπεσε με τις ελλείψεις στα γκαρντ, για να.δουμε σε τι σχήματα θα παίξει τώρα που υπάρχει και ο Λι.
Κι εγώ από τη μεριά μου θεωρώ πως η φυσική θέση του Φουρνιέ είναι το 3.
Νομίζω πως η χρησιμοποίησή του εκεί, μπροστά από τον Παπ, είναι η καλύτερη επιλογή, κι επιπλέον μας λύνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της υπερσυγκέντρωσης που υπάρχει στα γκαρντ, ενώ δεν χρειάζεται να ψάξουμε για άλλο τριάρι. Θεωρώ ότι με τον Φουρνιέ έκλεισε η τρύπα στο 3.

0
Giannis14

junior
Reactions: 81
Αγαπημένος παίκτης: Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Δευ Απρ 07, 2025 4:02 pm

Ο φουρνιε όταν ήταν φορμαρισμένος έβαλε πολλά σουτ με κρεμασμένους παίχτες πάνω του, στο τέλος του χρόνου, να γυρνάει και να σουτάρει πάνω σε άμυνα κλπ. Αυτό ότι το έχει, το έχει αποδείξει. Το θέμα τώρα είναι να τον δούμε και σε παιχνίδια που η μπάλα ζυγίζει τόνους.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 550
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Δευ Απρ 07, 2025 4:28 pm

Dimmitz έγραψε:
Δευ Απρ 07, 2025 3:40 pm
Ναι το drive του είναι τραγικό, ναι δεν έχει mid range σουτ, ναι δεν έχει τρομερό ball handling, αλλά την ικανότητα να τα στάζει από τα 9 μέτρα με 1 δευτερόλεπτο στο ρολόι μόνο αυτός και ο Ναν την έχουν από την λίγκα. Ότι ήταν ασταθής στα τελευταία παιχνίδια δεν μου λέει κάτι. Ο τύπος έχει βαρέσει τα περισσότερα πιο εύστοχα τρίποντα σε μια σεζόν στο NBA. Η μηχανική δεν ξεχνιέται και το volume στα σουτ που έχει είναι τόσο μεγάλο που όταν η μπάλα καίει θα το πάρει και θα το χαλαρώσει όπως μέσα στο ΟΑΚΑ.

Κάποιοι παιχτες είναι ηγέτες, όπως ο Σπανουλης, ο Σλούκας, ο Φουρνιέ. Δεν χρειάζεται να είναι top τεχνικά σε όλους τους τομείς για να πρωταγωνιστήσουν.

Εγώ πιο πολύ από όλα φοβάμαι την θέση πέντε. Εκεί βλέπω μεγάλο πρόβλημα. Όσο καλά και αν παίζουν οι υπόλοιποι, αν στο πέντε πίνουμε θάλασσα δεν βλέπω φως στο τούνελ. Δεύτερος στην σειρά μετά την θέση πέντε έρχεται ο coach και η διαχείριση που θα κάνει στο ρόστερ. Αυτοί είναι οι φόβοι μου.

Γελάω με αυτό που έγραψε κάποιος πιο πάνω ότι ο Πίτερς θα γυρίσει στα γνωστά πεντάλεπτα στα κρίσιμα. Ο Πίτερς δεν θα πέσει κάτω από 17-15 λεπτά θυμηθείτε το (κάτω από 20 πιστεύω, αλλά είπα 17 για να μην είμαι υπερβολικός).
Δύο σχόλια πάνω σε αυτά που γράφεις.

Mid range έχει μια χαρά ο Fournier. Τα περισσότερα που έχει πάρει τα χει βάλει νομίζω. Τα ποσοστά του στα δίποντα χαλάνε από τα κακά τελειώματα στα drive.

Είχε το franchise record των Knicks αν δεν κάνω λάθος. 241 τρίποντα είχε το 21-22, που τον βάζουν στο νούμερο 50 συνολικά. Τον πέρασε ο DiVincenzo πρόπερσι. Πρώτος είναι ο Curry με 402, τουλάχιστον με αυτά που βρήκα online.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ για να έχουμε βάσιμες ελπίδες για κάτι καλό. Πιο πολύ απ' όλα πάντως με φοβίζει ο Β και η ψυχραιμία που (δεν) θα δείξει.

0
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar
Reactions: 570

Δευ Απρ 07, 2025 4:30 pm

Γνωμη μου ειναι πως ο Ολυμπιακος ερχεται δυνατα για τα play offs και οποιος τον θεωρει ξεγραμμενο θα εκπλαγει απο την αναποδη... Το συστημα Μπαρτζωκα φετος θα λειτουργησει στην εντελεια και το φορμαρισμα θα γινε την καταλληλη στιγμη.

Δε ξερω για την κουπα. αλλα τα πιο πριν θεωρω πως τα εχει σχετικα ευκολα.
Αρκει να μη γιναι καμια στραβη τελευταια αγωνιστικη (χασει απο Μακαμπι και κερδισει στο Μοναχο η Φενερ) και του κατσει ο ΠΑΟ στον ημιτλικο. Εκει μπορει να μη παει τελικο με ο,τι συνεπαγεται η ηττα απο τον αιωνιο αντιπαλο.
Αλλιως θα παει τρενο ισως και μεχρι την κουπα.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”