Ολυμπιακός - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Μάιος 26, 2022 1:13 am

golitog7 έγραψε:
Πέμ Μάιος 26, 2022 12:51 am
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως γίνεται να έχουμε υπερδιπλάσιο PIR από το Περιστέρι για να το κερδίσουμε μόνο με 10 πόντους διαφορά; Με την Μονακό στο 5ο ματς είχαμε επίσης πολύ καλύτερη αξιολόγηση (αν θυμάμαι καλα 30 πόντους) για να κερδίσουμε με 6 πόντους και στον ημιτελικό με την Εφες είχαμε 17 μονάδες παραπάνω και χάσαμε. Τι σημαίνει αυτό για την απόδοση μας;
Είναι αυτό που λέμε φίλε μου, ότι τα νούμερα λένε τη μισή αλήθεια. Και δη αυτή η στατιστική- μιας και τα προχωρημένα στατιστικά πλησιάζουνε περισσότερο στην πραγματική εικόνα, χωρίς κι αυτά να λένε τα πάντα, ωστόσο.

Σχετικά με την αξιολόγηση, έχω πρόχειρο στο μυαλό το περσινό "παράδοξο" (τα εισαγωγικά δηλώνουν πως τελικά δεν ήταν και τόσο παράδοξο...) με τον Παναθηναϊκό να συγκεντρώνει σε μια ολόκληρη χρονιά (κι όχι σε 2-3 ματς που λες "ότι έτυχε, κιόλας") ψηλότερο νούμερο αξιολόγησης από τον Ολυμπιακό που είχε τερματίσει 4 θέσεις ψηλότερα (12ο). Και αν θυμάμαι καλά, ο Παναθηναϊκός πέρσι, συγκέντρωνε ψηλότερο δείκτη αξιολόγησης κι από ομάδες που τερματίσαν ακόμα ψηλότερα από τον 12ο Ολυμπιακό.
https://www.euroleaguebasketball.net/eu ... l%20phases
https://www.euroleaguebasketball.net/eu ... l%20phases

Σίγουρα ,υπάρχουν και μπασκετόφατσες εδώ μέσα που θα το εξηγήσουν και πολύ καλύτερα από μένα το τεχνικό κομμάτι.

Άβαταρ μέλους
lefpan

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 4

Πέμ Μάιος 26, 2022 1:15 am

golitog7 έγραψε:
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως γίνεται να έχουμε υπερδιπλάσιο PIR από το Περιστέρι για να το κερδίσουμε μόνο με 10 πόντους διαφορά; Με την Μονακό στο 5ο ματς είχαμε επίσης πολύ καλύτερη αξιολόγηση (αν θυμάμαι καλα 30 πόντους) για να κερδίσουμε με 6 πόντους και στον ημιτελικό με την Εφες είχαμε 17 μονάδες παραπάνω και χάσαμε. Τι σημαίνει αυτό για την απόδοση μας;
Σημαίνει ότι δεν έχουμε καλό σουτ (ή και βολές), γιατί μόνο αυτά μεταφράζονται άμεσα σε πόντους.
Άρα:
Στη νέα χρονιά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ καθαρό 3άρι με ΣΟΥΤ πίσω/δίπλα/μπροστά από τον Παπ, γιατί δεν είναι κάθε μέρα του Άη Γιαννιού!

I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: A.I

Πέμ Μάιος 26, 2022 3:58 am

golitog7 έγραψε:
Παιρνεις αυτον εδω τον τυπο : PIR = (Points + Rebounds + Assists + Steals + Blocks + Fouls Drawn) – (Missed Field Goals + Missed Free Throws + Turnovers + Shots Rejected + Fouls Committed)
και ετσι βγαζεις την αξιολογηση.Aπλα ειχαμε ειτε περισσοτερες στατιστικες καλυτερες απο τους αντιπαλους( π.χ ημασταν σε 4 θετικες και 4 αρνητικες καλυτεροι) , ειτε ειχαμε καποιες στατιστικες αρκετα καλυτερες απο τους αντιπαλους( π.χ χασαμε τα μισα σουτ σε σχεση με τον αντιπαλο) .Πχ τα φαουλ που ειναι στατιστικη ''κλειδι'' αν εχεις κερδισει περισσοτερα ανεβαζεις το δικο σου + (φαουλ που κερδισες) και ταυτοχρονα ανεβαζεις και το - του αντιπαλου( φαουλ που εκανε).Συνεπως το γεγονος οτι εχεις μεγαλυτερο pir απο τον αντιπαλο δεν σημαινει αυτοματως οτι θα εχεις κερδισει , ουτε οτι θα τον εχεις κερδισει με 15-20 ποντους διαφορα.

Μέχρι φέτος
fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Πέμ Μάιος 26, 2022 1:29 pm

golitog7 έγραψε:
θα μιλησω υποθετικα τωρα ... πες οτι βαζεις μια ψηλη πενταδα με εμφαση στην αμυνα και στο ριμπαουντ με καλα τελειωματα κοντα στο καλαθι που ομως εχει θεματακι στο μακρινο σουτ και στις βολες απεναντι σε μια κοντη πενταδα καλων σουτερ που η αμυνα δεν ειναι το φορτε της και σταματαει τον αντιπαλο σχεδον μονο με φαουλ. τι γινεται ? οι ψηλοι τουβλαρουν μεν ανανεωνουν επιθεσεις δε γραφοντας επιθετικα ριμπαουντ στη στατιστικη και κερδιζουν και φαουλ που κι αυτο μετραει στο πιρ , βλεποντας οτι το μακρυνο σουτ εχει ποσοστα αντιπολιτευσης στη Βορειο κορεα πλησιαζουν στο καλαθι βαζοντας διποντα και κερδιζοντας φαουλ. οι κοντοι απο την αλλη παιρνουν ριμπαουντ με αιτηση και δεν πλησιαζουν στη ρακετα των ψηλων γιατι τα φωτα σβηνουν συνεχως (και ταπες λοιπον στην στατιστικη των ψηλων ) αλλα ειναι μαστορες στην κυκλοφορια βρισκοντας ξεμαρκαριστο τριποντο κι εχοντας καλα ποσοστα ευστοχιας καταφερνουν να κρατηθουν κοντα στο σκορ εχουν πολλες τελικες πασες αλλα οχι οσες αυτες των ψηλων αφου οι ασιστ για να μετρησουν η μπαλα πρεπει να μπει στο πλεκτο ,. καλα για επιθετικο ριμπαουντ των κοντων δεν συζηταμε εδω δεν μπορουν να παρουν αμυντικο με τα πολλα οι κοντοι τελειωνουν πχ 20 επιθεσεις μ οι μισες με τριποντο και οι αλλες μισες με διποντο εχουν και καμια 15αρια βολες και φτανουν με το ζορι τους 65 ποντους , οι ψηλοι με χαλια μακρυνο τελειωνουν 30 επιθεσεις (αφου ανανεωνουν συνεχως με επιθ. ριμαπουντ με γκολ φαουλ βαζουν και τις μισες βολες με το ζορι και ριχνουν και 3 τριποντα (με ανοιγμα σαμπανιας στο καθενα απο αυτα ) φτανουν τους 75 ποντους και νικανε με διαφορα 10 ποντων . οι κοντοι εγραψαν περισσοτερα φαουλ λιγοτερα ριμπαουντ λιγοτερους ποντους και εχοντας λιγοτερες τελικες προσπαθειες ,λιγοτερες ασσιστ επισης εγραψαν περισσοτερα commeted φαουλ . οι ψηλοι μπορει να εσπασαν τα στεφανια αλλα πηραν τα ριμπαουντ απο τα τουβλα που πεταγαν κερδισαν περισσοτερα φουλ , ειχαν περισσοτερες τελικες πασες , περισσοτερες ταπες λιγοτερα φαουλ στον αντιπαλο και τελικα πολυ μεγαλυτερο ομαδικο PIR ...μαζι με τα στεφανια πονεσαν και τα ματακια μας αλλα το ροζ φυλλο το πηραν οι ψηλοι . στην γενικη σουμα φιλε μου αν δεν μπει η μπαλα στο πλεκτο οτι πιρ και να γραψεις πρεπει να εισαι κατα πολυ καλυτερος απο τον αντιπαλο σου για να καταφερεις να τον νικησεις
... ΟΥΦ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ :hoho:

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Παρ Μάιος 27, 2022 1:10 am

Τελικά είναι πολύ απλό άθλημα το μπάσκετ, ε ; :mrgreen:

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Τρί Ιουν 21, 2022 9:45 pm

Ανανέωσε μέχρι το 2025 ο Μπαρτζώκας.

AlexD

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Τρί Ιουν 21, 2022 9:52 pm

3ετές, σοβαρά πράγματα! :)

Καλή επιτυχία στον κόουτς!

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Τρί Ιουν 21, 2022 9:59 pm

Λατρεύουμε κοουτς Β.
Σιδερένιος!!

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τρί Ιουν 21, 2022 10:52 pm

εκανε και ο μιλου like στην ανακοινωση για μπαρτζω..εγω συνεχιζω να πιστευω οτι θα ειναι η πρωτη μας ανακοινωση εκτος και τον προλαβει ο ντορσει..

Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions:

Τετ Ιουν 22, 2022 3:11 am

Όσο Ζώ Μπαρτζώ ❤

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Τετ Ιουν 22, 2022 1:25 pm

shaq7 έγραψε:
εκανε και ο μιλου like στην ανακοινωση για μπαρτζω..εγω συνεχιζω να πιστευω οτι θα ειναι η πρωτη μας ανακοινωση εκτος και τον προλαβει ο ντορσει..
Δεν νομίζω ότι ο Μιλου είναι αυτό που μας λείπει. Εγώ θα έχωνα το πακέτο σε έναν Σέντερ πύραυλο τύπου Νίμπο και σε ένα σουτέρ-killer στο τρία για να έχουμε και από κει σκορ. Ο Μπέικον είναι καλός παίκτης και θα ταίριαζε. Έχει αμυντικές αδυναμίες αλλά σε ένα σύνολο τόσο καλοδουλεμένο αυτές κρύβονται εύκολα.

AlexD

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Τετ Ιουν 22, 2022 1:26 pm

Λίγες ώρες αφότου «έριξε» άγκυρα στο λιμάνι για ακόμη τρία χρόνια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στο Olympiacosbc.gr

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι για ακόμη τρεις σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού. Εύχομαι και ελπίζω να ζήσουμε μεγάλες στιγμές και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, μα πάνω από όλα εύχομαι να συνεχίσει η ομάδα να ‘βγάζει’ υγεία και να είναι περήφανος ο κόσμος της για αυτήν», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολευκων».

Και συνέχισε: «Με τους Προέδρους, ουσιαστικά δεν συμφωνήσαμε για ένα νέο συμβόλαιο. Συμφωνήσαμε στην επιθυμία μας να βαδίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και να δουλέψουμε ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό, ώστε ο Ολυμπιακός να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και να βρίσκεται εκεί που του αξίζει. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει ως τώρα και συνεχίζουν να μου δείχνουν και θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να συνεχίσω να τους δικαιώνω».

Άβαταρ μέλους
Jimmyrogue84

euroleague
Reactions:

Τετ Ιουν 22, 2022 2:17 pm

golitog7 έγραψε:
Τετ Ιουν 22, 2022 1:25 pm
shaq7 έγραψε:
Δεν νομίζω ότι ο Μιλου είναι αυτό που μας λείπει. Εγώ θα έχωνα το πακέτο σε έναν Σέντερ πύραυλο τύπου Νίμπο και σε ένα σουτέρ-killer στο τρία για να έχουμε και από κει σκορ. Ο Μπέικον είναι καλός παίκτης και θα ταίριαζε. Έχει αμυντικές αδυναμίες αλλά σε ένα σύνολο τόσο καλοδουλεμένο αυτές κρύβονται εύκολα.
Ο Μπέϊκον πάει αλλού, έχουμε ξεμείνει από ονόματα στη μεταγραφολογία σε αυτή τη θέση :hoho:

jazz thrilos
Reactions:

Πέμ Ιούλ 14, 2022 10:40 am

Αποχαιρέτησε τον Έισι ο Ολυμπιακός.

You are the epitome of what a team player is!
@QuincyAcy thank you for your service!
#OlympiacosBC

Καλή η πλάκα που κάναμε, αλλά τελικά έμαθε κανείς τι εξυπηρέτησε η κίνηση Έισι μέσα στην χρονιά;
Γιατί ήρθε στην ομάδα; Και αφού δεν μας έκανε με τίποτα (φαίνεται απο τις συμμετοχές του οτι δεν του έκανε καθόλου του κόουτς) γιατί
τον κρατήσαμε μέχρι το τέλος; Πόσα χρήματα πήρε;

Προσωπικά πάντως ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί τον πήραμε και γιατί στερηθήκαμε μια ουσιαστική ενίσχυση κάπου εκεί στον Δεκέμβρη που δεν πατούσαμε καλά.

Ας εγγραφεί κι αυτό στις Πύλες του Ανεξήγητου.

Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions:

Πέμ Ιούλ 14, 2022 10:53 am

Με Μπαρτσελόνα εκτός το 1ο μας ματς.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”