Ολυμπιακός- Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2023-2024

Συντονιστής: Captains

assistant

nba
Reactions: 1740
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Νοέμ 09, 2023 5:04 pm

Για να κανω λιγο το δικηγορο του διαβολου θα πω οτι οταν μια ομαδα δεν εχει τον go to guy τοτε ο αντιπαλος δεν ξερει τι να πρωτοφυλαξει στις τελευταιες φασεις......παραδειγμα η τελευταια φαση με τη Φενερ......overplay στους πλαγιους σουτερ να μην παρουν μπαλα Πητερς ή Κααναν,βγαινει ευκολο pnr χωρις βοηθειες,ο Μανταρ αναγκαζεται να κανει 2 φαουλ για να γλυτωσει το σουτ νικης,παρ ολ αυτα ο Γκος φτανει σ ενα σχετικα ανετο και αγαπημενο του φλοτερ ενω ανενοχλητα κανει κι ο Μιλου το tip-in αφου εχουν βαλει τον ψηλο αναμεσα τους........ενω περσι ο αντιπαλος προπονητης ηξερε τι θα πει στο ταιμ-αουτ........ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΣΛΟΥΚΑΑΑΑΑΑ........μια αλλη οπτικη βαζω στο τραπεζι(που δε με χαλαει προσωπικα....)

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 552
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Νοέμ 09, 2023 5:11 pm

Δεν νομίζω ότι ο go to guy έχει να κάνει τόσο πολύ με την τελευταία επίθεση, όσο με το ότι χρειάζεσαι κάποιον να κάνει κάτι εκτός συστήματος όταν αυτό δεν λειτουργεί. Σε τελευταίες φάσεις έχουμε δει και τον Σπανούλη να δίνει στον Πρίντεζη το σουτ της κούπας το 2012 αλλά και τον Σπανούλη να δίνει στον Σλούκα και αυτός στον Πρίντεζη για την πρόκριση στο Final 4 του 2015 (από τις ωραιότερες στιγμές που έχω ζήσει στο ΣΕΦ). Η ύπαρξη go to guy δεν συνεπάγεται σόνι και καλά ότι αυτός δεν θα δώσει την μπάλα αν όλη η άμυνα προσαρμοστεί πάνω του.

0
Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions: 1070

Πέμ Νοέμ 09, 2023 5:37 pm

assistant77 έγραψε:
Πέμ Νοέμ 09, 2023 5:04 pm
Για να κανω λιγο το δικηγορο του διαβολου θα πω οτι οταν μια ομαδα δεν εχει τον go to guy τοτε ο αντιπαλος δεν ξερει τι να πρωτοφυλαξει στις τελευταιες φασεις......παραδειγμα η τελευταια φαση με τη Φενερ......overplay στους πλαγιους σουτερ να μην παρουν μπαλα Πητερς ή Κααναν,βγαινει ευκολο pnr χωρις βοηθειες,ο Μανταρ αναγκαζεται να κανει 2 φαουλ για να γλυτωσει το σουτ νικης,παρ ολ αυτα ο Γκος φτανει σ ενα σχετικα ανετο και αγαπημενο του φλοτερ ενω ανενοχλητα κανει κι ο Μιλου το tip-in αφου εχουν βαλει τον ψηλο αναμεσα τους........ενω περσι ο αντιπαλος προπονητης ηξερε τι θα πει στο ταιμ-αουτ........ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΣΛΟΥΚΑΑΑΑΑΑ........μια αλλη οπτικη βαζω στο τραπεζι(που δε με χαλαει προσωπικα....)
Εγώ πάλι θεωρώ λίγο κλισέ να μιλάμε για παίκτες που μπορούν να πάρουν το τελευταίο σουτ.
Σίγουρα υπήρξαν κατά καιρούς παίκτες που ήταν ορισμός του clutch όπως ο Σπανούλης και αυτό είναι κάτι που βασίζεται στην εμπειρία και στην ψυχοσύνθεση του παίκτη και όχι στα καθαρά αγωνιστικά του προσόντα.
Ο Γιουλ (γράφω και πονάω ταυτόχρονα) για παράδειγμα είναι παίκτης με τεράστια εμπειρία και προφανώς λίγοι θα μπορούσαν να βάλουν το σουτ που έβαλε στον τελικό , όμως στο υπόλοιπο παιχνίδι ήταν άφαντος και απόντος.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι να βελτιωθείς εκεί που πρέπει ώστε να μην φτάνεις "δικά" σου παιχνίδια να κρίνονται στο καλάθι και όχι να ψάχνεις τον παίκτη που θα σε σώσει στην τελευταία επίθεση.

4
4 Εικόνα
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Πέμ Νοέμ 09, 2023 5:48 pm

Sokos έγραψε:
Δεν νομίζω ότι ο go to guy έχει να κάνει τόσο πολύ με την τελευταία επίθεση, όσο με το ότι χρειάζεσαι κάποιον να κάνει κάτι εκτός συστήματος όταν αυτό δεν λειτουργεί. Σε τελευταίες φάσεις έχουμε δει και τον Σπανούλη να δίνει στον Πρίντεζη το σουτ της κούπας το 2012 αλλά και τον Σπανούλη να δίνει στον Σλούκα και αυτός στον Πρίντεζη για την πρόκριση στο Final 4 του 2015 (από τις ωραιότερες στιγμές που έχω ζήσει στο ΣΕΦ). Η ύπαρξη go to guy δεν συνεπάγεται σόνι και καλά ότι αυτός δεν θα δώσει την μπάλα αν όλη η άμυνα προσαρμοστεί πάνω του.
Καταλαβαίνω πως το λες αλλά εκεί είναι το ζουμί (από πέρυσι). Δεν υπάρχει το "κολλάει το σύστημα, άρα παίρνει την μπάλα ο Χ και παίζει απομόνωση". Υπάρχει το ότι έχει μια ροή επίθεσης που βάση συστήματος έχεις κάθε φορά επιλογές και ο εκάστοτε παίχτης ανάλογα τι δίνει η άμυνα επιλέγει το πλέι, πάλι ανάλογα πως αντιδρά η άμυνα, το επόμενο και ιδανικά θέλεις να έχεις επιλογές συνεχώς μέχρι να φτάσεις σε ένα καλό σουτ. Ακόμα και αν το σουτ τελικά δεν βγει, την επόμενη φορά θα κάνεις το ίδιο, δεν θα δώσεις την μπάλα στον Κανααν να του πεις μπουμπούνατο παιχταρά.

Και όταν δεν θα βγαίνει όλο το βράδυ, θα χάνεις. :D

1
1 Εικόνα
assistant

nba

Πέμ Νοέμ 09, 2023 6:13 pm

Sokos έγραψε:
Τον εχουμε αυτον τον παιχτη που οταν δε λειτουργει το συστημα θα παρει την μπαλα και θα εκτελεσει......απλα τον ευνουχισαμε......ενα χρονο στην Ουνικς αυτο εκανε.....δεν ειμαι σιγουρος οτι θελει τετοιον παιχτη ο Μπαρτζωκας,βασικα δεν ειμαι σιγουρος οτι ο Μπαρτζωκας πιστευει οτι υπαρχει μια στο εκατομμυριο να μη λειτουργησει το συστημα του :P

0
assistant

nba

Πέμ Νοέμ 09, 2023 6:16 pm

AlexD έγραψε:
Sokos έγραψε:
Καταλαβαίνω πως το λες αλλά εκεί είναι το ζουμί (από πέρυσι). Δεν υπάρχει το "κολλάει το σύστημα, άρα παίρνει την μπάλα ο Χ και παίζει απομόνωση". Υπάρχει το ότι έχει μια ροή επίθεσης που βάση συστήματος έχεις κάθε φορά επιλογές και ο εκάστοτε παίχτης ανάλογα τι δίνει η άμυνα επιλέγει το πλέι, πάλι ανάλογα πως αντιδρά η άμυνα, το επόμενο και ιδανικά θέλεις να έχεις επιλογές συνεχώς μέχρι να φτάσεις σε ένα καλό σουτ. Ακόμα και αν το σουτ τελικά δεν βγει, την επόμενη φορά θα κάνεις το ίδιο, δεν θα δώσεις την μπάλα στον Κανααν να του πεις μπουμπούνατο παιχταρά.

Αυτο ακριβως.......coach εσυ;;;;;;;;;δεν εισαι γηπεδο;;;;;;;;;;;

1
1 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis

Πέμ Νοέμ 09, 2023 6:24 pm

Ένας παίχτης για να κλείσει το ματς πρέπει να μπορεί να πάρει ένα δύσκολο τρίποντο αλλά και να έχει υπόψην να την δώσει στον κατάλληλο συμπαίκτη στην κατάλληλη θέση! Αν ο Σπαν πήγαινε να κάνει τον ήρωα το 2012 δεν θα είχε γραφτεί το πιθανότερο η ιστορία.

1
1 Εικόνα
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Πέμ Νοέμ 09, 2023 7:16 pm

assistant77 έγραψε:
Πέμ Νοέμ 09, 2023 6:16 pm
AlexD έγραψε:

Αυτο ακριβως.......coach εσυ;;;;;;;;;δεν εισαι γηπεδο;;;;;;;;;;;
"Μα τι κάνει ο κόουτς Γιάννη; Μήπως βλέπεις την οθόνη του κινητού του;"
"Την βλέπω Βαγγέλη, δεν θα το πιστέψεις! Γράφει στο basket forum!"

0
Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions: 1070

Πέμ Νοέμ 09, 2023 9:06 pm

georbap έγραψε:
Εγώ πάλι θεωρώ λίγο κλισέ να μιλάμε για παίκτες που μπορούν να πάρουν το τελευταίο σουτ.
Σίγουρα υπήρξαν κατά καιρούς παίκτες που ήταν ορισμός του clutch όπως ο Σπανούλης και αυτό είναι κάτι που βασίζεται στην εμπειρία και στην ψυχοσύνθεση του παίκτη και όχι στα καθαρά αγωνιστικά του προσόντα.
Ο Γιουλ (γράφω και πονάω ταυτόχρονα) για παράδειγμα είναι παίκτης με τεράστια εμπειρία και προφανώς λίγοι θα μπορούσαν να βάλουν το σουτ που έβαλε στον τελικό , όμως στο υπόλοιπο παιχνίδι ήταν άφαντος και απόντος.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι να βελτιωθείς εκεί που πρέπει ώστε να μην φτάνεις "δικά" σου παιχνίδια να κρίνονται στο καλάθι και όχι να ψάχνεις τον παίκτη που θα σε σώσει στην τελευταία επίθεση.
Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου , αλλά νομίζω ότι μεγαλύτερη επιβεβαίωση από το σημερινό δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Έγινε ξαφνικά ο Μακιντάιρ clutch παικταράς;
ΟΧΙ
Ο Ολυμπιακός για ακόμα μια φορά εξαφανίστηκε για ένα 10λεπτο (2ο) και κυνηγούσε σε όλο το παιχνίδι.
Δεν θες λοιπόν παίκτη που θα παίρνει την τελευταία μπάλα, αλλά σοβαρή ομάδα που δεν θα αφήνει όλα τα παιχνίδια να πηγαίνουν στην μια κατοχή και το 50-50.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1165
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Νοέμ 09, 2023 9:30 pm

georbap έγραψε:
Πέμ Νοέμ 09, 2023 9:06 pm
georbap έγραψε:
Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου , αλλά νομίζω ότι μεγαλύτερη επιβεβαίωση από το σημερινό δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Έγινε ξαφνικά ο Μακιντάιρ clutch παικταράς;
ΟΧΙ
Ο Ολυμπιακός για ακόμα μια φορά εξαφανίστηκε για ένα 10λεπτο (2ο) και κυνηγούσε σε όλο το παιχνίδι.
Δεν θες λοιπόν παίκτη που θα παίρνει την τελευταία μπάλα, αλλά σοβαρή ομάδα που δεν θα αφήνει όλα τα παιχνίδια να πηγαίνουν στην μια κατοχή και το 50-50.
Πες τα! Το πρόβλημα μόνο στο clutch δεν είναι. Πάρε τεσσάρι-πεντάρι-δυάρι και ύστερα ξαναμιλάμε. Ανεκδίηγητη η κατάσταση, έχει ξεφύγει εντελώς. Κόουτς, ή σοβαρέψου ή άσε να αναλάβει κανένας άλλος. Αφοί, για βάλτε τα κάτω λίγο, τι θα γίνει; Θα μας κόψετε το μπάσκετ;
Ο Τρινκιέρι πλάκα πλάκα μας ταιριάζει.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2293
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Πέμ Νοέμ 09, 2023 9:36 pm

1
1 Εικόνα
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 3190
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Πέμ Νοέμ 09, 2023 9:51 pm

Λεει ο κοουτς... και σπασμενο δαχτυλο στο ποδι ο μιλουτινοφ. Μαστα.

Λιγη τενοντιτιδα στο γονατο , λιγο σπασμενο δαχτυλο... που-τανουλης δεν μπορει αλλα τον πηραμε για "3ο ψηλο".

ΝΙΚΟΛΑ
Εικόνα

1
1 Εικόνα
Rebedierdos

senior
Reactions: 253
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Gevin Karner
Αγαπημένη ομάδα: Minnesota-timberwolves
Αγαπημένη ομάδα: LAC
Προειδοποιήσεις: 3

Πέμ Νοέμ 09, 2023 9:52 pm

Coach Periklis έγραψε:
Πέμ Νοέμ 09, 2023 9:36 pm
Έχουμε πρόβλημα

https://www.sport24.gr/basket/mpartzoka ... 14475.html
Βάλε τον τανουλη τώρα κοουτσ να σε δω. Με 35' φαλ ζήτημα χρόνου είναι ο τραυματισμός του

0
Ο πρώτος ειναι πρώτος , ο δεύτερος είναι τίποτα. :sorry:
Άβαταρ μέλους
eddiedimitris

a1greece
Reactions: 675
Αγαπημένος παίκτης: Galis

Πέμ Νοέμ 09, 2023 10:12 pm

Ασχετα με τον συγκεκριμενο τραυματισμό του Μιλουτινοφ πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως ο προπονητης μας θεώρησε λογικο να πορευτούμε ολη τη χρονια μονο με 2 σεντερ για τοσους πολλους αγώνες....

Τοση σιγουριά οτι δε θα υπαρξει τραυματισμός?

Ποσο μαλιστα οταν τα 4ρια μας σε καμμια περιπτωση δεν μπορουν να παιξουν στο 5

Λειπει ενα πολυ αθλητικο 4-5ρι....Λειπει παρα πολυ...

Οσον αφορα την περιφέρεια με μια πρόχειρη ματια στα στατιστικα ο Γουοκαπ αν και εξουθενωμένος φετος βαράει τα διπλάσια περιπου τρίποντα ανα αγωνα σε σχεση με περσι....για εναν παίκτη που το τρίποντο δεν ειναι το δυνατο του σημειο αυτο δειχνει και λιγο απελπισία

Απο τον Ιανουάριο του 23 που ψιλο ξέρανε οτι Ο Σλούκας θα την κανει λογω κακών σχέσεων με προπονητη ηταν κάκιστη επιλογη να μην ερθει ο Ντορσει και απο κει και περα ο προγραμματισμός ειναι χαλια μαυρα,

Χρόνος υπαρχει για 2 διορθωτικές κινησεις αλλα θα πρεπει να υπαρξει και η κατάλληλη νοοτροπια απο προπονητη και διοικηση

0
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1165
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Πέμ Νοέμ 09, 2023 10:32 pm

eddiedimitris έγραψε:
Πέμ Νοέμ 09, 2023 10:12 pm
Ασχετα με τον συγκεκριμενο τραυματισμό του Μιλουτινοφ πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως ο προπονητης μας θεώρησε λογικο να πορευτούμε ολη τη χρονια μονο με 2 σεντερ για τοσους πολλους αγώνες....

Τοση σιγουριά οτι δε θα υπαρξει τραυματισμός?

Ποσο μαλιστα οταν τα 4ρια μας σε καμμια περιπτωση δεν μπορουν να παιξουν στο 5

Λειπει ενα πολυ αθλητικο 4-5ρι....Λειπει παρα πολυ...

Οσον αφορα την περιφέρεια με μια πρόχειρη ματια στα στατιστικα ο Γουοκαπ αν και εξουθενωμένος φετος βαράει τα διπλάσια περιπου τρίποντα ανα αγωνα σε σχεση με περσι....για εναν παίκτη που το τρίποντο δεν ειναι το δυνατο του σημειο αυτο δειχνει και λιγο απελπισία

Απο τον Ιανουάριο του 23 που ψιλο ξέρανε οτι Ο Σλούκας θα την κανει λογω κακών σχέσεων με προπονητη ηταν κάκιστη επιλογη να μην ερθει ο Ντορσει και απο κει και περα ο προγραμματισμός ειναι χαλια μαυρα,

Χρόνος υπαρχει για 2 διορθωτικές κινησεις αλλα θα πρεπει να υπαρξει και η κατάλληλη νοοτροπια απο προπονητη και διοικηση
Τα τεσσάρια μας ποια ακριβώς είναι; Μη μου πεις ότι λογίζεις τον Παπ στην εξίσωση. Αυτός παίζει εκεί για να καλύψει τη θέση στην οποια έχουμε ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! Και αυτός ο άνθρωπος είναι ο Πίτερς, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, είναι πολύ καλός. Αλλά ούτε μπορεί να κάνει τα πάντα ούτε μπορεί να παίζει τόσο πολύ. Εκεί χρειάζεται τεσσάρι με άλλες ικανότητες, δηλαδή να έχει σωματικά προσόντα και να ανεβαίνει στο 5 και δευτερευόντως να ρίχνει τρίποντα.

Ο Μπραζ τον παιδί, εγώ τον παρακολουθώ με προσοχή, χάνεται με το γενικότερο χάος, αλλά προσπαθεί. Σίγουρα θα είχε άλλη εικόνα αν μπορούσαμε να τον αξιοποιήσουμε κατάλληλα (μπορούμε άραγε;). Γιατί αν δεν μπορούμε, είτε πρέπει να βρούμε το κατάλληλο σύστημα, είτε να τον αλλάξουμε.

Σαλάτα τα έκανες κόουτς....Βγήκαμε αληθινοί όσοι φωνάζαμε το καλοκαίρι και ξέρετε ότι τουλάχιστον εγώ τα έλεγα.

Αν δεν αλλάξει κάτι ΑΜΕΣΑ, την ευθύνη δεν θα την έχει ο κόουτς, αλλά οι πρόεδροι.

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”