Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Δεκ 13, 2025 12:25 am

νομιζω η καλυτερη λυση ειναι να αποκτηθει ο ερλ και να προσπαθησει να παιξει μοσιον παλι ο μπαρτζωκας..παρολο που η μοσιον δεν δινει κουπες,δειχνει χαμενος ο μπαρτζωκας στο να παιξει κατι διαφορετικο.

Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Σάβ Δεκ 13, 2025 12:32 am

shaq7 έγραψε:
Παρ Δεκ 12, 2025 9:18 pm
ο αλλος ο φιλανδος πιτσιρικας που εκανε τρομερο γιουρο και πηγε παρτιζαν δεν επιασε παντως..ειναι λιγο ρισκο κινησεις αυτες,αλλα αν τον θελει ο μπαρτζωκας για γεμισμα ειναι μια χαρα..αλλα δεν εχει πολλες πιθανοτητες οτι θα παιζεις φ4 και θα εχεις μεσα τον ενκαμουα και τον τραορε.
Ετσι όπως πάνε τα πράγματα, δεν θα παίζεις καν final 4.

Παίδες οποίος και να έρθει, δε νομίζω ότι στρώνει η χρονιά φέτος. Δείχνει τόσο αχταρμάς η ομάδα, σα να γνωρίστηκαν όλοι χθες.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Σάβ Δεκ 13, 2025 12:37 am

η αληθεια ειναι οτι αυτο το μπασκετ(αν ειναι μπασκετ αυτο που παιζουμε) πρωτη φορα το παιζουν ολοι..τοσα χρονια η ομαδα εχει μαθει να παιζει αλλιως..Καλα με τετοιους ασσους δεν μπορεις να παιξεις τιποτα παντως,ας δουμε με μορις.

kraftf

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Δεκ 13, 2025 3:30 am

shaq7 έγραψε:
η αληθεια ειναι οτι αυτο το μπασκετ(αν ειναι μπασκετ αυτο που παιζουμε) πρωτη φορα το παιζουν ολοι..τοσα χρονια η ομαδα εχει μαθει να παιζει αλλιως..Καλα με τετοιους ασσους δεν μπορεις να παιξεις τιποτα παντως,ας δουμε με μορις.
Όντως τραγικό το μπάσκετ που παίξαμε σήμερα. Η αλήθεια όμως που δε βλέπεις είναι ότι η τραγικότητα εκδηλώθηκε στην προσπάθεια μας να παίξουμε motion. επίσης οι άσσοι που αναφέρεις ότι δε μπορούν να παίξουν τίποτα είχαν 12 ασσίστ για ένα λάθος. Η εμμονή βεβαία με τα γκαρντ(PG) ενώ έχεις Ντορσευ-Φουρνιε σε mode μηχανής παραγωγής λαθών και κακών αποφάσεων είναι κάτι που θα πρέπει να το κοιτάξεις.
Επίσης καμία κουβέντα για άμυνα ή για το dominant ψηλό της ομάδας? Τα PG φταίνε μαζί με το Χολ ε?

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Σάβ Δεκ 13, 2025 3:38 am

kraftf έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Όντως τραγικό το μπάσκετ που παίξαμε σήμερα. Η αλήθεια όμως που δε βλέπεις είναι ότι η τραγικότητα εκδηλώθηκε στην προσπάθεια μας να παίξουμε motion. επίσης οι άσσοι που αναφέρεις ότι δε μπορούν να παίξουν τίποτα είχαν 12 ασσίστ για ένα λάθος. Η εμμονή βεβαία με τα γκαρντ(PG) ενώ έχεις Ντορσευ-Φουρνιε σε mode μηχανής παραγωγής λαθών και κακών αποφάσεων είναι κάτι που θα πρέπει να το κοιτάξεις.
σημερα πηγαμε να παιξουμε μοσιον?και αν ναι γιατι?εγω μιλησα να την παιξουμε με την προυποθεση οτι θα ρθουν οι καταλληλοι παικτες..Ο ντορσει δεν θα επρεπε να εχει την μπαλα στα χερια να δημιουργησει γιατι δεν μπορει...η εμμονη μου με τα γκαρντ ειναι γιατι παιζουμε με 4 στην επιθεση..ο γουοκαπ δεν παιζει ουτε αμυνα,στην επιθεση ειναι κωνος..ο νιλικινα δεν κανει ουτε για το λαυριο,δεν μπορει να πετυχει μπασκετα σε ελευθερο 3π.Ποια αλλη ομαδα εχει ασσους που βαζουν ολοι μαζι 6π συνεχεια?Στην αμυνα δεν ασχολουνται καν μαζι τους,σε προκλητικο βαθμο.Οποτε δεν εχω εγω εμμονη..αυτοι δεν κανουν.Ο γουοκαπ εχασε παλι λει απ μονος του..ασε που τον προλαβε κιολας ο αμυντικος που ηταν 3 μετρα πισω του.

Για τα λαθη των ντορσει φταινε και οι νιλικινα γουοκαπ..κολλανε την επιθεση δεν ξερουν τι να την κανουν..την δινουν σε αυτους μπας και βγαλουν το φιδι απο την τρυπα..απλα περνανε το κεντρο με την μπαλα,αυτη ειναι η χρησιμοτητα τους.

ντορσει 19π-2 ασιστ 4 λαθη
νιλικινα 4π-2 ασιστ 1 λαθος
γουοκαπ 2π 10 ασιστ.
φουρνιε 11π 5 ασσιστ 2 λαθη

οποτε τα γκαρντ μας δεν εδωσαν μαζι..ο γουοκαπ τις εδωσε ολες..(ποσες ηταν κιολας με την διαφορα να εχει παει 20π?)ο οποιος ομως ηταν και αυτος κακος οσο επαιξε.δεν ηταν οτι εκανε καλυτερο παιχνιδι απο τον ντορσει και τον φουρνιε.

RedEmperor

a1greece
Reactions:

Σάβ Δεκ 13, 2025 3:54 am

shaq7 έγραψε:
Σάβ Δεκ 13, 2025 3:38 am
kraftf έγραψε:

σημερα πηγαμε να παιξουμε μοσιον?και αν ναι γιατι?εγω μιλησα να την παιξουμε με την προυποθεση οτι θα ρθουν οι καταλληλοι παικτες..Ο ντορσει δεν θα επρεπε να εχει την μπαλα στα χερια να δημιουργησει γιατι δεν μπορει...η εμμονη μου με τα γκαρντ ειναι γιατι παιζουμε με 4 στην επιθεση..ο γουοκαπ δεν παιζει ουτε αμυνα,στην επιθεση ειναι κωνος..ο νιλικινα δεν κανει ουτε για το λαυριο,δεν μπορει να πετυχει μπασκετα σε ελευθερο 3π.Ποια αλλη ομαδα εχει ασσους που βαζουν ολοι μαζι 6π συνεχεια?Στην αμυνα δεν ασχολουνται καν μαζι τους,σε προκλητικο βαθμο.Οποτε δεν εχω εγω εμμονη..αυτοι δεν κανουν.Ο γουοκαπ εχασε παλι λει απ μονος του..ασε που τον προλαβε κιολας ο αμυντικος που ηταν 3 μετρα πισω του.

Για τα λαθη των ντορσει φταινε και οι νιλικινα γουοκαπ..κολλανε την επιθεση δεν ξερουν τι να την κανουν..την δινουν σε αυτους μπας και βγαλουν το φιδι απο την τρυπα..απλα περνανε το κεντρο με την μπαλα,αυτη ειναι η χρησιμοτητα τους.

ντορσει 19π-2 ασιστ 4 λαθη
νιλικινα 4π-2 ασιστ 1 λαθος
γουοκαπ 2π 10 ασιστ.
οποτε τα γκαρντ μας δεν εδωσαν μαζι..ο γουοκαπ τις εδωσε ολες..ο οποιος ομως ηταν και αυτος κακος οσο επαιξε.δεν ηταν οτι εκανε καλυτερο παιχνιδι απο τον ντορσει και τον φουρνιε.
Θα συμφωνήσω ο γουοκαπ πλέον ουτε ελίτ αμυντικός είναι. Έχει βαρύνει. Δεν πιέζει καλά το αντιπαλο γκαρντ ούτε σπάει τα σκριν όπως το κανε παλιότερα. Πλέον θυμίζει Μάντζαρη. Κατεβάζει με ασφάλεια την μπάλα. Αυτό κάνει μόνο.

Ντιλικινα ασχολιαστος. Αφού πληρώνεται από το μπάσκετ και μάλιστα καλά όλοι έχουμε ελπίδα

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Δεκ 13, 2025 11:18 am

Τον Γουόκαπ που είχε 10 ασίστ για 0 λάθη (ο καλύτερος του γηπέδου σε αυτό) δεν μπορείς σε καμμιά περίπτωση να τον χαρακτηρίσεις αρνητικό.
Τουλάχιστον όχι προτού αναφέρεις προηγουμένως όλους τους άλλους.

Κάτι άλλο:
Ο Ολυμπιακός είχε συνολικά 21 ασίστ για 12 λάθη, η Μπάρτσα είχε 17 ασίστ για 9 λάθη. Σχεδόν παραπλήσια σε ratio, με περισσότερες ασίστ εμείς. Δεν δείχνει επιθετικό πρόβλημα αυτό.
Αντίθετα, η Μπάρτσα είχε 19 επιθετικά ριμπάουντ (10 παραπάνω από εμάς), δηλαδή 19 χαμένα δικά μας αμυντικά. Και αυτό είναι σαφέστατα αμυντικό πρόβλημα.

Είναι ξεκάθαρο ότι το ΚΥΡΙΟ πρόβλημά μας (όχι το μόνο) χτες ήταν η άμυνα που δεν παίξαμε.
Και είναι γνωστό, και το ακούμε να λέγεται πολλές φορές, ότι μια ομάδα (ή ένας παίκτης) ακόμα κι όταν δεν βγαίνουν οι επιθετικές προσπάθειες, παίρνει ρυθμό μέσα από την άμυνα. Η άμυνά μας χτες ήταν "δια τας ζωολογικάς πανηγύρεις".

Στηβ Κερ

euroleague
Reactions:

Σάβ Δεκ 13, 2025 11:50 am

ΟΛΑ όσα αναφέρονται εδώ πάνω κάτω ειναι σωστά.Στη μεγάλη εικόνα πάντως το …φυσιολογικό ειναι αυτο που γίνεται φέτος .Η λίγκα δεν ειναι άλλοι 16 που συμπληρώνουν ενα πρωτάθλημα για να ειναι πρωταγωνιστές οι δυο ελληνικές .Τουλαχιστον 10 ομάδες βάζουν πάνω κάτω τα λεφτά που βάζουν οι ελληνικές έχουν μπασκετικη ιστορία ,κουλτούρα και ψάχνονται με καλούς παίκτες κ προπονητές .Οποιος βρεθεί στα πλει οφς με λυμένα τα περισσότερα προβλήματα που είχε υγιής κ φορμαρισμένος θα έχει τις περισσοτερες πιθανότητες να κυριαρχήσει .Και στο ΤΕΛΟΣ θα κριθούν ολοι για επιλογές κλπ .Θεωρω οτι ο Ολυμπιακός ειναι σ ενα σταυροδρόμι ψαξίματος προβληματισμού και ατομικά αλλα κυρίως σαν ομάδα .Παιχνιδια σαν το χτεσινό μπορει να υπάρξουν έτσι κ αλλιώς δεν ειναι θέμα .Και τις ….καλες χρονιές συνέβαιναν.πιο πολύ ερωτηματικό ειναι η συνεχόμενη τετράδα που ακολουθεί

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Δεκ 13, 2025 1:54 pm

Στηβ Κερ έγραψε:
Σάβ Δεκ 13, 2025 11:50 am
ΟΛΑ όσα αναφέρονται εδώ πάνω κάτω ειναι σωστά.Στη μεγάλη εικόνα πάντως το …φυσιολογικό ειναι αυτο που γίνεται φέτος .Η λίγκα δεν ειναι άλλοι 16 που συμπληρώνουν ενα πρωτάθλημα για να ειναι πρωταγωνιστές οι δυο ελληνικές .Τουλαχιστον 10 ομάδες βάζουν πάνω κάτω τα λεφτά που βάζουν οι ελληνικές έχουν μπασκετικη ιστορία ,κουλτούρα και ψάχνονται με καλούς παίκτες κ προπονητές .Οποιος βρεθεί στα πλει οφς με λυμένα τα περισσότερα προβλήματα που είχε υγιής κ φορμαρισμένος θα έχει τις περισσοτερες πιθανότητες να κυριαρχήσει .Και στο ΤΕΛΟΣ θα κριθούν ολοι για επιλογές κλπ .Θεωρω οτι ο Ολυμπιακός ειναι σ ενα σταυροδρόμι ψαξίματος προβληματισμού και ατομικά αλλα κυρίως σαν ομάδα .Παιχνιδια σαν το χτεσινό μπορει να υπάρξουν έτσι κ αλλιώς δεν ειναι θέμα .Και τις ….καλες χρονιές συνέβαιναν.πιο πολύ ερωτηματικό ειναι η συνεχόμενη τετράδα που ακολουθεί
Συμφωνώ, και ιδίως με τις πρώτες σειρές του ποστ σου. Η Ευρωλίγκα είναι μια πολύ ανταγωνστική διοργάνωση, φέτος μάλιστα –με εξαίρεση ίσως την Βιλερμπάν– δεν υπάρχει κάποια ομάδα "σάκος του μποξ". Υπάρχουν και άλλες ομάδες με υψηλά μπάτζετ και ποιοτικούς παίκτες, αλλά όταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός χάνουν έχουμε μια απίστευτη γκρίνια σε σημείο να πιστεύει κανείς ότι παίζουν μόνοι τους και ότι η νίκη θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη πριν από κάθε παιχνίδι. Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι, δε χρειάζεται να τρελαινόμαστε τόσο.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Δεκ 13, 2025 3:15 pm

Sokos έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Παρ Δεκ 12, 2025 9:18 pm
ο αλλος ο φιλανδος πιτσιρικας που εκανε τρομερο γιουρο και πηγε παρτιζαν δεν επιασε παντως..ειναι λιγο ρισκο κινησεις αυτες,αλλα αν τον θελει ο μπαρτζωκας για γεμισμα ειναι μια χαρα..αλλα δεν εχει πολλες πιθανοτητες οτι θα παιζεις φ4 και θα εχεις μεσα τον ενκαμουα και τον τραορε.

Παίδες οποίος και να έρθει, δε νομίζω ότι στρώνει η χρονιά φέτος. Δείχνει τόσο αχταρμάς η ομάδα, σα να γνωρίστηκαν όλοι χθες.
Φίλε Σόκο χίλιες φορές αυτό που γίνεται φέτος από αυτό που γινόταν πέρυσι. Πέρυσι κερδίζαμε βάζοντας 90+ πόντους με το δίδυμο Φουρνιέ-Σάσα να έχει βάλει τους 60 και τα προβλήματα κρυβόντουσαν κάτω από το χαλάκι.

Φέτος, θέλω να παίζουμε συνέχεια με ομάδες τύπου Μπάρτσα - Μονακό που έχουν σοβαρά ρόστερ και προπονητές και μας ξεβρακώνουν, βγάζοντας έτσι στην φόρα όλα τα προβλήματα της ομάδας.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε. Με την δικαιολογία των νικών και την καραμέλα που έπαιζε πέρυσι ότι η ομάδα ξεφούσκωσε επειδή ήταν πρώτη στην ρέγκουλαρ και είχε προβλήματα τραυματισμών (και την υπολογισμένη δήθεν κοιλιά) είδαμε το αποτέλεσμα στον ημιτελικό.

Μπορεί κάποιοι να είστε υπέρ ευαίσθητοι, να μη μπορείτε να βλέπετε άλλο την ομάδα του Μπαρτζώκα, να μην αντέχετε να βλέπετε τα χτεσινά χάλια, το καταλαβαίνω.

Ο Έλληνας οπαδος είναι πάντα πεσιμιστής και έχει ροπή προς την κριτική και την απογοήτευση. Εδώ κράζαμε πέρυσι την ομάδα που κέρδιζε 100-99 κάποια παιχνίδια (πχ με Άλμπα), δεν θα κράξουμε φέτος που δεν βλέπεται;

Για να το κλείσω, εγώ θεωρώ ότι αυτές οι ήττες κάνουν μόνο καλό και είναι σούπερ διδακτικές. Γιατί έτσι θα χάσουμε στα κρίσιμα (όταν έρθουν). Ο Μπι και το επιτελείο του έχει χρόνο ακόμα να προσαρμοστεί και να το αλλάξει αυτό.

Και επειδή η ομάδα δεν παίζει πλήρης και θα ενταχθεί τόσο ο Μόρις, όσο ο Ward, όσο και το 4/5, θεωρώ ότι έχει το υλικό και το know how για να δείξει κάτι καλό εκεί που πρέπει. Ξεχνάμε ότι γύρισε η χρονιά του 23-24 που με τα βίας βάζαμε 60 πόντους με δύο στοιχήματα (Πετρούσεφ-Ράιτ).

Εδώ θα είμαστε τον Απρίλιο και θα με θυμηθείς.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Δεκ 13, 2025 3:20 pm

Επίσης, θέλω να πω ότι αν πάρουμε τον παραπάνω παίκτη η ομάδα θα μεταμορφωθεί. Πιστεύω ότι είναι ακριβώς αυτό που λείπει.

Δεν χρειάζεται να έρθει ο Ερλ που θα θέλει 1 μήνα να προσαρμοστεί και θα ζητάει 25 λεπτά ακατέβατα.

Χίλιες φορές το Γαλλακι με το σούπερ ταλέντο να διεκδικήσει τον χρόνο του και σιγά σιγά να φάει τον χρόνο τόσο του Χολ όσο και του Πίτερς (και Σάσα;).

Εγώ βλέπω και 5 out απειλή, τρομερό μπασκετικό IQ, ωραίο off ball παιχνίδι και κοψίματα και τρομερό rim protection.

Τα κάνει όλα και συμφέρει με λίγα λόγια. Θέλω να πιστεύω ότι η μεταγραφή είναι doable και με το κατάλληλο αντίτιμο θα τον φέρουμε στο Λιμάνι.

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Δεκ 13, 2025 3:30 pm

Dimmitz έγραψε:
Σάβ Δεκ 13, 2025 3:15 pm
Sokos έγραψε:

Φίλε Σόκο χίλιες φορές αυτό που γίνεται φέτος από αυτό που γινόταν πέρυσι. Πέρυσι κερδίζαμε βάζοντας 90+ πόντους με το δίδυμο Φουρνιέ-Σάσα να έχει βάλει τους 60 και τα προβλήματα κρυβόντουσαν κάτω από το χαλάκι.

Φέτος, θέλω να παίζουμε συνέχεια με ομάδες τύπου Μπάρτσα - Μονακό που έχουν σοβαρά ρόστερ και προπονητές και μας ξεβρακώνουν, βγάζοντας έτσι στην φόρα όλα τα προβλήματα της ομάδας.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε. Με την δικαιολογία των νικών και την καραμέλα που έπαιζε πέρυσι ότι η ομάδα ξεφούσκωσε επειδή ήταν πρώτη στην ρέγκουλαρ και είχε προβλήματα τραυματισμών (και την υπολογισμένη δήθεν κοιλιά) είδαμε το αποτέλεσμα στον ημιτελικό.

Μπορεί κάποιοι να είστε υπέρ ευαίσθητοι, να μη μπορείτε να βλέπετε άλλο την ομάδα του Μπαρτζώκα, να μην αντέχετε να βλέπετε τα χτεσινά χάλια, το καταλαβαίνω.

Ο Έλληνας οπαδος είναι πάντα πεσιμιστής και έχει ροπή προς την κριτική και την απογοήτευση. Εδώ κράζαμε πέρυσι την ομάδα που κέρδιζε 100-99 κάποια παιχνίδια (πχ με Άλμπα), δεν θα κράξουμε φέτος που δεν βλέπεται;

Για να το κλείσω, εγώ θεωρώ ότι αυτές οι ήττες κάνουν μόνο καλό και είναι σούπερ διδακτικές. Γιατί έτσι θα χάσουμε στα κρίσιμα (όταν έρθουν). Ο Μπι και το επιτελείο του έχει χρόνο ακόμα να προσαρμοστεί και να το αλλάξει αυτό.

Και επειδή η ομάδα δεν παίζει πλήρης και θα ενταχθεί τόσο ο Μόρις, όσο ο Ward, όσο και το 4/5, θεωρώ ότι έχει το υλικό και το know how για να δείξει κάτι καλό εκεί που πρέπει. Ξεχνάμε ότι γύρισε η χρονιά του 23-24 που με τα βίας βάζαμε 60 πόντους με δύο στοιχήματα (Πετρούσεφ-Ράιτ).

Εδώ θα είμαστε τον Απρίλιο και θα με θυμηθείς.
Βρε αδερφέ, σε εκτιμώ ιδιαίτερα ασχέτως αν διαφωνούμε σε αρκετά θέματα, αλλά επέτρεψε μου να σου πω ότι δεν είναι δυνατόν Δεκέμβρη μήνα να δικαιολογεί κάποιος άνθρωπος σαν εσένα (που ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ) το φετινό χάλι…..διότι για χάλι μιλάμε!! Πίστεψε με, ποτέ μα ποτέ δεν είχα ροπή στην ( κακοπροαίρετη εννοείται) κριτική, ούτε είμαι κανένας που θέλω την αποπομπή του προπονητή ΕΧΘΕΣ!!! Ωστόσο, φέτος βλέπουμε γενικά αδιανόητα πράγματα τόσο στην στελέχωση και στην ικανοποίηση όλων εντός της ομάδας , αλλά κυρίως στην (θα μου επιτρέψεις να πω) δημοσιοϋπαλληλική συμπεριφορά ορισμένων παλαιών κυρίως παικτών και έναν ωχαδερφισμό που μόνο μενταλιτέ μπασκετικού Ολυμπιακού δεν θυμίζει!!! Εγώ, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για εφέτος, ακόμα και αν εμφανιστεί ο αυθεντικός Μόντε Μόρρις …… για τον ψηλό σαφώς δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα!! Πάντως πιστεύω ότι είναι αδιαπραγμάτευτο το γεγονός, ότι παίζει η ομάδα το χειρότερο ποιοτικά μπάσκετ επί εποχής Μπαρτζώκα . Μπερδεμένοι ρόλοι, μηδενικά 2 way χαρακτηριστικά, μπερδεμένες πεντάδες……anyway, μακάρι αδερφέ να είμαι λάθος και να δικαιωθούν τα λεγόμενα σου και μάλιστα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ!!! Τι να πω……ΜΑΚΑΡΙ!!

Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Σάβ Δεκ 13, 2025 3:52 pm

Φίλε Dimmitz κι εγώ προτιμώ να μην κρύβονται τα προβλήματα κάτω απ το χαλάκι.

Παίρνεις σαν δεδομένο όμως πως το ότι μας ξεβρακώνει η μισή διοργάνωση είναι παρωδικό και ότι μπορεί ο Μπαρτζωκας να το λύσει.* Σα να θεωρείς ότι νομοτελειακά θα έρθει το φορμάρισμα την κατάλληλη στιγμή, θα κάνουν όλα κλικ και η ομάδα θα ρολάρει. Πιο πιθανό είναι να μην έρθει ή ακόμα κι αν έρθει να μην είναι αρκετό. Εχουμε απαράδεκτες δομικές αδυναμίες για τόσο ακριβή ομάδα. Δεν λύνονται έτσι απλά.

* Το να αναγνωρίσεις ένα λάθος σου είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για να λυθεί.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Σάβ Δεκ 13, 2025 5:08 pm

Δίκιο έχει εν μέρη αυτό που λέει ο ντιμιτζ.. αν είναι να παίζουμε χάλια καλύτερα που το κάνουμε τώρα ..πέρσι όντως φαινόταν το πράγμα για το που θα πάει στο φ4 αλλά οι νίκες το κρύβαν ..Από την άλλη δεν είναι κανόνας ότι επειδή παίζει χάλια τώρα μετά θα γίνεις ομαδάρα ξαφνικά .. η εξαίρεση είναι αυτό ..

Με τις κατάλληλες προσθήκες αλλά και αλλαγή φιλοσοφίας του Μπαρτζώ ναι μπορεί να πάρουμε μέχρι και Ευρωλίγκα..απλά το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι δεν μαζεύεται εύκολα αυτή η εικόνα

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Δεκ 13, 2025 5:10 pm

Sokos έγραψε:
Σάβ Δεκ 13, 2025 3:52 pm
Φίλε Dimmitz κι εγώ προτιμώ να μην κρύβονται τα προβλήματα κάτω απ το χαλάκι.

Παίρνεις σαν δεδομένο όμως πως το ότι μας ξεβρακώνει η μισή διοργάνωση είναι παρωδικό και ότι μπορεί ο Μπαρτζωκας να το λύσει.* Σα να θεωρείς ότι νομοτελειακά θα έρθει το φορμάρισμα την κατάλληλη στιγμή, θα κάνουν όλα κλικ και η ομάδα θα ρολάρει. Πιο πιθανό είναι να μην έρθει ή ακόμα κι αν έρθει να μην είναι αρκετό. Εχουμε απαράδεκτες δομικές αδυναμίες για τόσο ακριβή ομάδα. Δεν λύνονται έτσι απλά.

* Το να αναγνωρίσεις ένα λάθος σου είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για να λυθεί.
Είναι αρκετά τα παραδείγματα από το πρόσφατο παρελθόν που με κάνουν να μην πετάω λευκή πετσέτα από τώρα.
1. Ο Ερυθρός μετά την πρόσληψη Ομπράντοβιτς.
2. Η Μπαρτσελόνα μετά την πρόσληψη Πασκουάλ.
3. Ο ΠΑΟ την χρονιά που το σήκωσε.
4. Η Φενέρ την χρονιά που το σήκωσε.
5. Εμείς το 23-24 που δεν ήμασταν ούτε για 8αδα, και τρυπήσαμε το ταβάνι μας με το φ4.
6. Ο ΠΑΟ έστω και προσωρινά για 4 παιχνίδια μετά την απόκτηση Φαρίντ.
7. Η περσινή Εφές που τα 3/4 της χρόνιας πάλευε για δεκάδα και στο τέλος έκανε ένα ντεμαραζ αήττητη παίζοντας φανταστικό μπάσκετ στην ρέγκουλαρ.

Προφανώς, δεν θεωρώ δεδομένο ότι θα γίνει το κλικ όπως λες. Και, επίσης, τα δύο πρώτα παραδείγματα είναι μετά από απόλυση του προπονητή.

Όμως, υπάρχουν δύο δεδομένα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε: πρώτον, ότι η ομάδα έπαιζε χθες χωρίς το βασικό της τριάρι και παίζει χωρίς τις δύο μεταγραφές που θα γίνουν (Μόρις, 4/5), δεύτερον, ότι έχουμε ακόμα Δεκέμβριο. Για κάποιους το δύο μπορεί να είναι αργά, για εμένα είναι πολύ ΟΚ. Να μείνουμε τόσο πίσω και να μην μπούμε δεκάδα το θεωρώ αστείο. Υπάρχει χρόνος στα μάτια μου για να σωθεί το καράβι.

Το βασικότερο, όμως, είναι ότι η ομάδα πέρυσι έδειχνε να είναι στον αυτόματο πιλότο και να κερδίζει ματς που δεν είχε καλή απόδοση και τα προβλήματα να θάβονται κάτω από το χαλάκι.

Φέτος, οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει. Δεν μπορούν να κρυφτούν άλλο πίσω από το δάκτυλο τους. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Έτσι συσπειρώθηκε πρόπερσι ο ΠΑΟ και το πήρε. Πρέπει οι παίκτες να παίξουν για την ομάδα και όχι για την πάρτυ τους.

Μπορεί να το κάνει αυτό ο Μπαρτζώκας; Θεωρώ πως ναι.

Αρκεί ένας ή δύο παίκτες να αλλάξουν την εικόνα; Τα παραπάνω παραδείγματα που έδωσα δείχνουν ότι μπορεί μια μεταγραφή να αλλάξει αρδην την εικόνα μιας ομάδας, αρκεί να είναι στοχευμένη.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”