Πρέπει να δούμε και για τι είδους παραχώρηση μιλάμε, γιατί το ΣΕΦ δεν είναι μόνο η κεντρική Αρένα, έχει και πολλά προπονητήρια, αίθουσες, θα τα εκμεταλεύεται αυτά ο Ολυμπιακός; Ενώ και ο περιβάλλοντας χώρος είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του ΟΑΚΑ που έχει παραχωρηθεί στον ΠΑΟ νομίζω.Maurice_Evans έγραψε: ↑Δευ Αύγ 14, 2023 9:01 pmΕρωτήσεις που πάντα τις έχω αλλά απαντήσεις δεν μπορώ να βρώ.
Ξεκινάω από την πιο πρόσφατη απορία. Οι αδερφοί με την δήλωση τους στην φιέστα τι ακριβώς επικοινώνησαν στον κόσμο; Πως υπάρχει συμφωνία για την εκμετάλευση και μακροπρόθεσμα για την χρησικτησία του ΣΕΦ; Ήταν δήλωση τύπου: "To θέλουμε, νισάφι πια, να τελειώνει αυτή η ιστορία" ;
Στην περίπτωση που τελικά το ΣΕΦ έχει περάσει στα χέρια του Ολυμπιακού, πως προβλέπεται να αυξηθεί (ουσιαστικά, όχι κατά 300-500 θέσεις) η χωρητικότητα του γηπέδου από την στιγμή που είναι στάδιο, έχει τον στίβο; (δεν ξέρω κι αν στην χώρα υπάρχει μέρος που μπορεί να πάει ο κλειστός στίβος)
Tέλος, ακόμη και αν ο στίβος δεν πρόκειται να φύγει από το ΣΕΦ, προβλέπεται να ανοίξουν οι πτυσσόμενες κερκίδες; Τόσα χρόνια το πρόβλημα ποιο ήταν και δεν άνοιγαν;
Ένα ενδιαφέρον που είχα αλιεύσει από μια συνέντευξη: https://portnet.gr/eidiseis-peiraia/461 ... u-sef.html είναι ότι η οροφή του ΣΕΦ είναι ιδιάζουσα:
"το νάιλον δεν τα βγάλαμε εσκεμμένα. Η στεγανοποίηση και σε αυτό το σημείο θα εξηγήσω για όσους δεν γνωρίζουν, βλέπετε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν έχει κολόνες. Το υλικό το οποίο είναι πάνω και για αυτό δεν μπορείς να περπατήσεις είναι ένα τύπου κέβλαρ τα οποία είναι σαν τεράστια ενωμένα πανιά για να καταλάβει κάποιος τα οποία είναι ραμμένα μεταξύ τους. Στο σημείο λοιπόν που είναι τα νάιλον είναι εκεί που λιμνάζει το νερό. Επιτρέψτε μου την έκφραση. Εκεί που συγκεντρώνεται. Φυσικά χρειάζεται στο 100% συντήρηση στους αρμούς, στα σημεία δηλαδή που υπάρχουν οι ραφές. Αλλά εκεί που ουσιαστικά στάζει ακόμα και αν είναι λίγο το νερό είναι εκεί που το νερό συγκεντρώνετε."
Για τις πτυσσόμενες δεν ξέρω τους λόγους που παραμένουν κλειστές αλλά πλην της αύξησης της χωρητικότητας δεν λύνουν το πρόβλημα ότοι οι υπόλοιπες θέσεις θα συνεχίζουν να είναι μακριά από τον αγωνιστικό χώρο και ότι αυτές καθ' αυτές οι πτυσσόμενες δεν είναι και ότι καλύτερα από άποψη ορατότητας. Δεν μπορεί δηλαδή να είναι η οριστική λύση στο θέμα.