Ολυμπιακός - Αγωνιστικά 2026-2027 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Σεπ 07, 2026 12:33 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Σεπ 07, 2026 12:14 pm
ο πουλακιδας γιατι εχει γινει ο ποθος του φορουμ?αποκλειεται να τον εχετε δει εστω σε ενα ματς :lol: αποκλειεται να μπορει να σταθει αυτος 20+ λεπτα στην ευρωλιγκα.
Είναι η ανάγκη μας ή μάλλον η επιθυμία μας να βρούμε παίκτες με καλό σουτ και τρίποντο και αν είναι δυνατόν να έχουν Ελληνικό διαβατήριο.
Δυστυχώς από μόνο του το σουτ δεν είναι αρκετό βέβαια.

Σχετικά με το ποστ του @Heisenberg τα τόπικ του Ολυμπιακού είναι αλήθεια έχουν μερικά σημεία που επαναλαμβάνονται περιοδικά μέσα στο κάθε έτος.

Τελειώνει η σεζόν και αρχίζει η μεταγραφολογία, ακούγονται διάφορα ονόματα, να θυμίσω ενδεικτικά, Μίροτιτς, Μίσιτς, Ναν, Χεζόνια κλπ για να ακολουθήσει η προσγείωση με Σίκμα, Μπραζντέικις, Εντζάι.

Αρχίζουν τα φιλικά και η γκρίνια για μερικούς παίκτες και τα κενά που έχουμε αφήσει σε διάφορες θέσεις (αυτό αλλάζει ανάλογα την χρονιά)

Ξεκινάει η σεζόν, η ομάδα ακόμα ψάχνεται, σε αυτήν την περίοδο συνήθως έχουμε γκρίνια για το excel του Μπαρτζώκα, τα συγκεκριμένα σχήματα και χρόνους που έχουν οι παίκτες.

Κάποια στιγμή η ομάδα βρίσκει τα πατήματα της, μειώνεται και λίγο το excel γίνεται πιο ευέλικτός ο Μπαρτζώκας η ομάδα παίζει καλύτερο μπάσκετ γενικά. Οπότε αρχίζουμε την γκρίνια για το αν η παρούσα σύνθεση με Γουόκαπ και Μακκίσικ που είναι άσουτοι θα γίνει αιτία να μην πάρουμε για άλλη μια φορά το Ευρωπαίκό.
Κάπου εδώ αρχίζαν και τα ποστ που είχαμε τον Μακκίσικ προς αποχώρηση.

Φέτος έφυγαν όντως Μακκίσικ και Γουόκαπ οπότε θα αλλάξει λίγο το μοβίτο βέβαια, αλλά κάτι θα βρούμε. :P

Είναι χιουμοριστικό το ποστ παιδιά, δεν χρειάζεται να το πάρει κάποιος προσωπικά σ' αυτά ανάμεσα βρίσκω και τον εαυτό μου να τα λέει.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Σεπ 07, 2026 12:55 pm

ο πουλακιδας χρειαζεται για την α1 ναι..αλλα οτι θα ναι καλυτερος του λαρετζακη μην το χετε σιγουρο...ουτε εγω τον ξερω τον παικτη απλα μου κανει εντυπωση πως μερικοι τον θελουν για βασικο.

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Σεπ 07, 2026 1:19 pm

Conan1982 έγραψε:
Δευ Σεπ 07, 2026 12:33 pm
shaq7 έγραψε:
ο πουλακιδας γιατι εχει γινει ο ποθος του φορουμ?αποκλειεται να τον εχετε δει εστω σε ενα ματς :lol: αποκλειεται να μπορει να σταθει αυτος 20+ λεπτα στην ευρωλιγκα.
Είναι η ανάγκη μας ή μάλλον η επιθυμία μας να βρούμε παίκτες με καλό σουτ και τρίποντο και αν είναι δυνατόν να έχουν Ελληνικό διαβατήριο.
Δυστυχώς από μόνο του το σουτ δεν είναι αρκετό βέβαια.

Σχετικά με το ποστ του @Heisenberg τα τόπικ του Ολυμπιακού είναι αλήθεια έχουν μερικά σημεία που επαναλαμβάνονται περιοδικά μέσα στο κάθε έτος.

Τελειώνει η σεζόν και αρχίζει η μεταγραφολογία, ακούγονται διάφορα ονόματα, να θυμίσω ενδεικτικά, Μίροτιτς, Μίσιτς, Ναν, Χεζόνια κλπ για να ακολουθήσει η προσγείωση με Σίκμα, Μπραζντέικις, Εντζάι.

Αρχίζουν τα φιλικά και η γκρίνια για μερικούς παίκτες και τα κενά που έχουμε αφήσει σε διάφορες θέσεις (αυτό αλλάζει ανάλογα την χρονιά)

Ξεκινάει η σεζόν, η ομάδα ακόμα ψάχνεται, σε αυτήν την περίοδο συνήθως έχουμε γκρίνια για το excel του Μπαρτζώκα, τα συγκεκριμένα σχήματα και χρόνους που έχουν οι παίκτες.

Κάποια στιγμή η ομάδα βρίσκει τα πατήματα της, μειώνεται και λίγο το excel γίνεται πιο ευέλικτός ο Μπαρτζώκας η ομάδα παίζει καλύτερο μπάσκετ γενικά. Οπότε αρχίζουμε την γκρίνια για το αν η παρούσα σύνθεση με Γουόκαπ και Μακκίσικ που είναι άσουτοι θα γίνει αιτία να μην πάρουμε για άλλη μια φορά το Ευρωπαίκό.
Κάπου εδώ αρχίζαν και τα ποστ που είχαμε τον Μακκίσικ προς αποχώρηση.

Φέτος έφυγαν όντως Μακκίσικ και Γουόκαπ οπότε θα αλλάξει λίγο το μοβίτο βέβαια, αλλά κάτι θα βρούμε. :P

Είναι χιουμοριστικό το ποστ παιδιά, δεν χρειάζεται να το πάρει κάποιος προσωπικά σ' αυτά ανάμεσα βρίσκω και τον εαυτό μου να τα λέει.
Χιουμοριστικο η οχι ειναι η πραγματικοτητα. Αυτο με τον Γουοκαπ βεβαια εγινε εμμονη οπως κ;ι με τον Φαλ. Γενικα οποιος δεν σουταρει περιθωριοποιειται. Λες και δεν αν δεν τραβαει ο παικτης ο Μπ;ρτζωκας δεν θα παρει παικτη στην θεση του.

Αν εχω ενα ερωτηματικο φετος ειναι το σουτ. Στα υπολοιπα ειμαι λιγο πολυ καλυτερος. Η ομαδα εχει αθλητικοτητα, επιθετικο ταλεντο, συνοχη κ;ι physicality. Απλα ειμαι λιγο κορωνα γραμματα στο σουτ ως εχει :P

Dimmitz

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Σεπ 07, 2026 1:26 pm

shaq7 έγραψε:
Μα δεν ψάχνουμε παίκτη για 20+ λεπτά από ότι φαίνεται. Καταρχάς δεν υπάρχει αυτός ο χρόνος πλέον. Τον πουλακίδα θες να τον κάνεις J Carrol, να μπει 10 λεπτά και να σου κουμπώσει τρία τρίποντα.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Δευ Σεπ 07, 2026 1:36 pm

Jeight έγραψε:

Αν εχω ενα ερωτηματικο φετος ειναι το σουτ. Στα υπολοιπα ειμαι λιγο πολυ καλυτερος. Η ομαδα εχει αθλητικοτητα, επιθετικο ταλεντο, συνοχη κ;ι physicality. Απλα ειμαι λιγο κορωνα γραμματα στο σουτ ως εχει :P
Όλοι μας ανησυχούμε λίγο για το σουτ.

Πέρυσι δεν είχαν πάει άσχημα σαν ποσοστά οι θεωρητικά κακοί σουτέρ Γουόκαπ και Ντιλικινά:
Γουόκαπ 36,7% με 36/98 τρίποντα
Ντιλικινά 36,5 με 19/52 τρίποντα
Ο Πίτερς έκανε μια κακή γι' αυτόν χρονιά με 41,8% και 41/98
και ο Μακκίσικ πάτωσε με 10/39

Για τους παίκτες που έφυγαν αναφέρομαι.
Ο Μακιντάιρ στα 3 χρόνια στην Ευρωλίγκα έχει ως μεγαλύτερο ποσοστό το 33%, σε άλλες διοργανώσεις έχει και υψηλότερα βέβαια.
Ο Μοντέρο δεν έχει μεν καλά ποσοστά αλλά είναι και θέμα πόσο δύσκολα σουτ παίρνει, δεν συγκρίνεται με τα ποσοστά του Γουόκαπ και του Ντιλικινά.
Τα 4άρια ακόμα και ο Σάσα δεν παίρνουν μεν μεγάλο όγκο τριπόντων σε σχέση με τους περιφερειακούς αλλά η αλήθεια είναι ότι θα λείψουν τα τρίποντα του Πίτερς, τουλάχιστον να μπορέσει ο Γουόρντ να ανεβάσει το ποσοστό του σε ανεκτά επίπεδα.

Dimmitz

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Σεπ 07, 2026 1:37 pm

Christofis έγραψε:
Δευ Σεπ 07, 2026 10:05 am
O Μακινταιαρ ειναι πολυ καλυτερος παικτης συνολικα αποντον Θωμα. Τι συζηταμε τωρα. Ειναι ο παικτης που εγραψε τριμπλ νταμπλ πριν κιγους μηνες. Ποσοι τονεχουν καταφερει; Ελαχιστοι. Σιγουρα δεν μπορει να φτασει τον θωμα στο αμυντικο κομματι στο πραιμ του αλλα σιγουρα ειναι πολυ πιο ολοκληρωμενος παικτης.

Εγω πιστευω οτι θα ειναι μεταγραφαρα μολις αποβαλλει το αγχος και το πρεπει μεσα του. Δεν ξερω αν θα αποδωσει το ιδιο με τον Θωμα ή αν θα βρει χημεια οπως ο Θωμας με τους συμπαικτες του. Κανενας δεν μπορει να το εγγυηθει. Ο θωμας ειναι ενας παικτης του 6-7 που στις καλες του μερες επαιζε παντα 6-7 και αμυντικα 9-10. Ο Μακινταιαρ ειναι παικτης του 7-8 αλλα δεν ξερουμε αν θα καταφερει να το κανει αυτο σταθερα οπως ο Γουοκαπ.

Παντως στο ερωτημα ειναι τοσο καλυτερος απο τον Θωμα. Η απαντηση ναι αποντον σημερινο Θωμα που δεν ειναι ο αμυντικος προ διετιας και ας παραμενει ελιτ ειναι αρκετα καλυτερος, νεοτερος και χωρις ερωτηματικα οσο αφορα χρονιους τραυματισμους.

Ο Εντζαι δεν θα γινει παικτης μεγαλου ρολου επειδ τα εβαλε σε ενα φιλικο. Ενας ρολιστας θα παραμεινει. Αυτα που μπορει να δωσει θα τα δωσει καλα. Παρα το οτι τα εβαλε (εγω προσωπικα το ειδα στο replay τα μεσανυχτα τονπαιχνιδι και ενω ηξερα τα στατιστικα του) την ωρα που σηκωνοταν ετσι οπως πετουσε την μπαλα με αυτο το περιεργο release ελεγα ωχ παναγια μπυ ενω ηξερα εκ των προτέρων οτι θα μπει.
Νομίζω το λάθος που κάνεις εσύ και κάποια άλλα παιδιά με όλο το σεβασμό που σου τρέφω είναι ότι συγκρίνετε παίκτες 1vs1 σαν να παίζουμε τέννις ή μονάκι. Στην παραπάνω σύγκριση σαφώς κερδίζει ο CMM, ο οποίος έιναι κλάσης καλύτερος από τον Θωμά σε όλα (ακόμα και στις ασίστ), όπως και ο Shorts είναι παικταράς και το απέδειξε με τα νούμερα που είχε στην Παρί, θα το επαναλάβει και φέτος στην Βαλένθια (θεωρώ πως θα είναι μέσα στα καλύτερα πέντε γκάρντ της Λίγκας).

Ο Θωμάς, όμως, ήταν πολύ καλύτερο φιτ στο σύστημα του Μπαρτζώκα, όχι επειδή το ξέρει από έξω και ανακατωτά, αλλά επειδή είναι low mistake παίκτης και δεν θέλει την μπάλα στα χέρια. O CMM έκανε τα νούμερα που έκανε στον Ερυθρό γιατί ήταν ο απόλυτος floor general και έβρισκε ρυθμό μέσα από την επίθεση και το scoring. Σε έμας δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να έχει τόσο πολύ την μπάλα στα χέρια του, στο off ball και στο spot shooting είναι τραγικός, και θα πρέπει να δουλέψει πολύ τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα (να κατεβάζει τα κατάλληλα σχήματα ο Μπι που δεν θα έχει πολλούς χειριστές όσο είναι μέσα) για να μπορέσει να αφήσει το impact που είχε στον Ερυθρό.

Τα ίδια λέω και για τον Εντζάι. Πολύ καλύτεροι παίκτες υπήρχανε, αλλά για τον ρόλο και τον χρόνο που τον θέλουμε, είσαι σίγουρος ότι θα ήταν καλύτερος ο Κόλσον πχ? Δεν νομίζω.

Το φιτ παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο σε αυτές τις ομάδες από την ατομική ποιότητα. Το είδαμε πέρυσι και πρόπερσι με τον ΠΑΟ, ελπίζω να μην το ξαναδούμε και φέτος με τον Ολυμπιακό. Μέχρις ώτου μου αποδείξει ο CMM ότι μπορεί να είναι πιο αποδοτικός στο σύστημα του Μπαρτζώκα από τον Θωμά ή ακόμα και από τον Κόρι, νομίζω ότι θα περάσει πολύς καιρός.

Το καλό είναι ότι δεν βιαζόμαστε.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Σεπ 07, 2026 1:37 pm

και οτι ο πουλακιδας μπορει να το κανει? εδω ο πιτερς δυσκολευοταν που ειναι ο καλυτερος σουτερ της ευρωλιγκας..οι σουτερ θελουν ρυθμο και πολλα σουτ..σιγα μην δινει ο μπαρτζωκας σουτ στον πουλακιδα.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Δευ Σεπ 07, 2026 1:55 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Σεπ 07, 2026 12:55 pm
ο πουλακιδας χρειαζεται για την α1 ναι..αλλα οτι θα ναι καλυτερος του λαρετζακη μην το χετε σιγουρο...ουτε εγω τον ξερω τον παικτη απλα μου κανει εντυπωση πως μερικοι τον θελουν για βασικο.
Παίκτης που οχι απλώς ειχε ρολο αλλά ηταν πρωταγωνιστής στο κολλέγιο του, που έχει διαβατήριο, εχει σουτ 40%+ όπου επαιξε, ακομα και παιχνίδια ΝΒΑ, και έχει διαβατήριο, τουλάχιστον επιθετικά δεν τον προσπερνάς. Σχεδόν 2μ είναι. Το αν θα είναι καλύτερος της κομπρας μονο αστείο μου φαίνεται η οποία κόμπρα στα καλύτερα της σουταρε 36-37% αλλα πλεον είναι κάτω απο 30%

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Σεπ 07, 2026 2:06 pm

Conan1982 έγραψε:
Δευ Σεπ 07, 2026 1:36 pm
Jeight έγραψε:

Όλοι μας ανησυχούμε λίγο για το σουτ.

Πέρυσι δεν είχαν πάει άσχημα σαν ποσοστά οι θεωρητικά κακοί σουτέρ Γουόκαπ και Ντιλικινά:
Γουόκαπ 36,7% με 36/98 τρίποντα
Ντιλικινά 36,5 με 19/52 τρίποντα
Ο Πίτερς έκανε μια κακή γι' αυτόν χρονιά με 41,8% και 41/98
και ο Μακκίσικ πάτωσε με 10/39

Για τους παίκτες που έφυγαν αναφέρομαι.
Ο Μακιντάιρ στα 3 χρόνια στην Ευρωλίγκα έχει ως μεγαλύτερο ποσοστό το 33%, σε άλλες διοργανώσεις έχει και υψηλότερα βέβαια.
Ο Μοντέρο δεν έχει μεν καλά ποσοστά αλλά είναι και θέμα πόσο δύσκολα σουτ παίρνει, δεν συγκρίνεται με τα ποσοστά του Γουόκαπ και του Ντιλικινά.
Τα 4άρια ακόμα και ο Σάσα δεν παίρνουν μεν μεγάλο όγκο τριπόντων σε σχέση με τους περιφερειακούς αλλά η αλήθεια είναι ότι θα λείψουν τα τρίποντα του Πίτερς, τουλάχιστον να μπορέσει ο Γουόρντ να ανεβάσει το ποσοστό του σε ανεκτά επίπεδα.
Θεωρητικα δεν ειναι τοσο το ποσοστο οσο η απειλη. Ο Φουρνιε μπορει να εχει σε ενα ματς 0/6 η μπορει να εχει και κακο μηνα απο το τριποντο, shotting slump. Θα τον παιξει under η αμυνα? Οχι, γιατι ξερουν τι απειλη δινει. Οπως και ο Γουοκαπ μπορει να εχει 3/4 το οποιο το εχουμε δει αρκετες φορες και να συνεζιουν να τον παιζουν under δυσκολευοντας το spacing. Ο Μοντερο ειναι streaky αλλα under δυσκολα θα τον παιξουν under. Ο Εντζαι θα φαει πιο πολυ under και απο τον Undertaker τα βαζει δεν τα βαζει :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”