Sharp Shooter έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 13, 2024 4:04 pm
AlexD έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 13, 2024 2:58 pm
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι θέμα στελέχωσης και πως το ίδιο ροστερ μπορεί να παίξει μπασκεταρα, νομίζω ότι θα το κάνει κιόλας. Αυτό που λέει ο φίλος παραπάνω (και το έχω γράψει πιο παλιά), η ίδια 5αδα έμπαινε πέρυσι και έπαιζε τελείως διαφορετικό μπάσκετ.
Το βλέπουμε εντελώς διαφορετικά μάλλον. Γιατί εγώ πιστεύω πως το υπάρχον ρόστερ μπασκεταρα δεν θα παίξει ποτέ μιας και έχει σοβαρά δομικά προβλήματα…
Επίσης ένας ακόμα παράγοντας που ίσως πρέπει να μπει στην εξίσωση είναι το «άδειασμα» και το ψυχολογικό χτύπημα της περασμένης χαμένης ευκαιρίας με τον τρόπο κιόλας που ήρθε στο τελευταίο σουτ. Άλλους οργανισμούς τους στοίχειωσε για χρόνια (βλ. ΤΣΣΚΑ) οπότε δεν το θεωρώ απίθανο αρκετοί παίκτες αλλά και το τεχνικό τιμ να είναι επηρεασμένοι.
Υστερα, αυτό με την ίδια πεντάδα δεν ισχυει σε καμία περίπτωση… Πέρσι είχες την τύχη μέλος αυτής να είναι ένας παίκτης που έκανε από τις πιο dominant σεζόν στην ιστορία της λίγκας. Μπορεί να είναι υπερβολή αλλά φαντάσου οι Bulls του ‘96 ή οι Cavs του 2016 να έπαιζαν χωρίς… Jordan & LeBron. Για έναν παίκτη η ίδια πεντάδα θα ήταν.
Τέλος, είχες την τύχη στο δεύτερο rotation να έχεις έναν παίκτη που ήξερε και να μοιράζει σωστά και να σε ξεκολλάει με το pull up του σε λήξεις επιθέσεων. Φέτος έχεις τον κανένα.
Πολλες φορές στο μπάσκετ περνάει στα ψιλά η επιρροή που μπορεί να έχει ένας παίκτης. Καιρός σιγά σιγα να το αποδεχτούμε.
Σίγουρα το βλέπουμε αρκετά διαφορετικά
Αρχικά, όταν λέω η ίδια 5αδα, εννοώ ότι και πέρυσι τις λίγες φορές που ξεκίνησε ή έπαιξε ο Πίτερς αντί του Σάσα, η ομάδα πετούσε φωτιές. Και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ που ο Πίτερς ήταν άστοχος και στα ματς που τα έβαλε.
Κατά τα άλλα, είμαι αρκετά σίγουρος ότι η βασική διαφορά φέτος βρίσκεται στο ότι Γουόκαπ και κυρίως Παπ είναι χώμα. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι Βεζενκοφ=Πίτερς σε καμία περίπτωση. Αμυντικά, φέτος χρειαζόμαστε ακόμα καλύτερο Παπ και Φαλ γιατί ο Πίτερς είναι λίγο πιο σοφτ από τον Βεζε σε όλα, αλλά επιθετικά μας κοστίζει ακόμα περισσότερο η πτώση τους.
Άλλωστε φέτος στην πρώτη 5αδα επιθετικά έχεις φοβερό Κανααν, πέρυσι μέχρι Απρίλιο δεν είχες στην ουσία αλλά έμπαινες το πρώτο δεκάλεπτο και έπαιρνες διαφορές. Πάλι δύο σουτέρ είχες και ο ένας έβρισκε σίδερο.
Επίσης, μπορεί ο Γκος να μην είναι Σλούκας, σίγουρα όμως δεν είναι "ο κανένας". Μην ξεχνάμε ότι το πρώτο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ εκείνος το πήρε στο τέλος όπως περιγράφεις.
Εντάξει έτσι το βλέπω εγώ, το ξέρω ότι είμαι μειοψηφία. Όμως μου φαίνεται περίεργο να λέμε ότι το πρόβλημα είναι πως δεν έχει σουτέρ η ομάδα. Σε αυτό ο Πίτερς πραγματικά έχει μπει στα παπούτσια του Σάσα, ενώ φέτος έχουμε καλό Κανααν και οι Γκος/Μπραζντέικις μπορεί να μην είναι σουτέρ τύπου Κανααν, αλλά έχουν την αντίληψη (θεωρητικά πάντα, μένει να φανεί και στην πράξη) να παίζουν με τρόπο που θα βγουν ελεύθερα σουτ τα οποία βάζουν. Ο Μπραζντέικις δηλαδή έχει αρκετά καλύτερο σουτ από Γκος.
Το ψυχολογικό της διαχείρισης της περασμένης σεζόν, συνδυαστικά με το ότι αποχώρησαν Βεζε/Σλούκα είναι όντως θέμα προς διαχείριση και εμφανώς μας στοιχίζει μέχρι στιγμής. Εδώ το βλέπεις στους οπαδούς, ακόμα και στα γραφόμενα εδώ αυτή είναι η αφετηρία. Ότι είχες τοπ ομάδα άρα οτιδήποτε άλλο μας πάει πίσω. Πως να μην έχουν οι παίχτες και το σταφ παρόμοια πίεση; Έτσι είμαστε στην Ελλάδα, το παρατήρησε και ο Γκριγκόνις
Στην πράξη, για μένα το θέμα προς επίλυση (πέραν των Γουόκαπ/Παπ) είναι αυτό που δεν δουλεύτηκε πέρυσι. Πρέπει να βγουν παίχτες μπροστά. Το σταφ θεωρεί ότι το έχουν μέσα τους και χωρίς το κουκούλωμα ενός Βεζε (και χωρίς να μετατρέψεις τον Πίτερς σε τέτοιο), αργά ή γρήγορα θα βγει.
Τους πιστεύω με ό,τι έχω.