Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιαν 24, 2026 3:07 pm

Προσωπικά θα συμπορευόμουν με την ανάγνωση Φραντσίσκο+Γουόκαπ+1ακόμα. Και ναι ο Μόρις πέραν της ηλικίας για εμένα ακόμα και στο 70% του πικ του είναι πιο ολοκληρωμένο PG από το Τζόσεφ. Ο Μόρρις έχει υπάρξει στάρτερ τουλάχιστον 2-3 χρόνια ενώ ο Τζόσεφ ήταν πάντα παίκτης rotation. Όλα βέβαια είναι θεωρητικά και εξαρτώνται από την εικόνα των παικτών στο παρκέ. Αν μπει ο Τζόσεφ, και κάνει με τη μια αυτά που ζητάει ο κόουτς, ενώ ο Μόρις αλλού πατά και αλλού βρίσκεται θα πάει πιο μπροστά. Πάντως στα χαρτιά ο Μόρις είναι πολύ πιο ποιοτικός και all-around PG.

Ωστόσο επειδή τον κόουτς Μπι τον ξέρετε όλοι, αν λχ παίξουν επιεικώς ικανοποιητικά και οι δυο, και η ομάδα πετύχει τους στόχους της, τί πιθανότητες δίνετε εάν ο Τζόσεφ δεν αποσυρθεί, να αφήσει έναν από τους δυο ελεύθερους. Το βλέπω πολύ δύσκολο.

Επίσης θεωρώ λίγο άκαιρη και ρισκαδόρικη την οποιαδήποτε πρόβλεψη για το ρόστερ του χρόνου. Εξηγούμαι. Το συμβόλαιο του Ντόρσει λήγει, και παρόλο που εννοείται θα είναι έγκλημα να φύγει, δεν παίζουμε μόνοι μας, και ο παίκτης δεν γεννήθηκε με τη φανέλα του Σιγάλα στην κούνια. Επιπλέον ο αρχηγός δεν ξέρουμε αν έχει διάθεση να παίξει άλλον ένα χρόνο.

Στους ψηλούς το μόνο που βλέπω σίγουρο, και ρισκάρω να πω, γιατί δεν έχω σε καμία εκτίμηση τον Χολ (έχουμε πει κάνει 2-3 πράγματα σε ελίτ επίπεδο αλλά πολλά κάτω από τη βάση), και θεωρώ ότι είναι μεγάλη πολυτέλεια ως τρίτος ψηλός, ειδικά δεδομένου του Τζόουνς ως 2ου που κάνει το ίδιο καλά αν όχι καλύτερα όλα όσα κάνει καλά ο Χολ (πέραν του επιτόπιου άλματος), αλλά είναι πολύ πιο πλήρης, είναι ότι θα αλλάξει ο Χολ.

Ακόμα και εκεί όμως η αλλαγή θα έχει άμεση σχέση με την κατάληξη της υπόθεσης Πίτερς που επίσης το συμβόλαιο του λήγει. Θεωρώ ο Μπαρτζώκας τον θέλει. Δεν τον πειράζει ότι θα έχει δυο παρόμοια σοφτ τεσσάρια, αφού στο μυαλό του δεν πρέπει η ομάδα να τροποποιεί το μπάσκετ που παίζει ανεξαρτήτως με το ποιος είναι στο παρκέ. Αν δλδ ο Πίτερς μείνει, τότε θα πάμε σε μια φτηνή 5η λύση, η οποία ανάλογα την κατάληξη της σεζόν μπορεί να είναι και ο Φαλ.

Αν ο Πίτερς δεν αντέξει τα 10λεπτα (εγώ στη θέση του δεν θα τα άντεχα), τότε μπορεί να πάνε σε μια λύση 4-5αριού από το μεσαίο ράφι ώστε να παίζει 10-15 λεπτά στο 4 και ότι του δώσουν στο 5. Ιδανικά να έχει και ένα σουτάκι αξιοπρεπές. Κάτi σαν τον Τίμαν, τον Σόρκιν ή τον Σμιτς. Ή και κάτι πολύ πιο αθλητικό (χωρίς σουτάκι γιατί σπάνια πάνε μαζί) σαν τον Χορντ.

Το άλλο που είχα προτείνει είναι ο αντικαταστάτης του Πίτερς να είναι 3-4αρι και όχι 4-5άρι. Ο Οτζελέγε δεν άρεσε γιατί έχει χάσει (;) σε έκρηξη και δεν μπορεί να σταθεί στο 3. Δεν θεωρώ ότι τον πήραν τα χρόνια, εγώ θα τον έβλεπα σε αυτό το ρόλο.

Ο παίκτης στα φτερά είναι η πιο αβέβαιη περίπτωση, αφού ναι, θα φύγει ο Σακ, αλλά θα εξαρτηθεί πολύ από την υπόθεση Ντόρσει ΚΑΙ Παπ. Γιατί στη (χτύπα ξύλο) περίπτωση που χάσουμε τον Ντόρσει, ξέροντας τον Μπαρτζώκα, θα προτιμήσει να πάει με μόνο καθαρό δυάρι το Φουρνιέ, και να πάρει ένα χειριστή ακόμα (τύπου Φραντζίσκο) και ένα πλάγιο (τύπου Τζόουνς-Γκαρσία).

Εννοείται ότι όλα τα ανωτέρω πάνε περίπατο αν η ομάδα φέτος αποτύχει, και αν ο προπονητής αλλάξει.

Συγγνώμη για το σεντόνι.

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σάβ Ιαν 24, 2026 3:17 pm

The length of the contract has not been disclosed.

https://www.euroleaguebasketball.net/el ... na-zvezda/

Σκινδηλια φερε ! ( οχι τωρα ρε μην μπερδευεσαι)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Σάβ Ιαν 24, 2026 3:25 pm

Για κάποιο λόγο υπάρχει έρωτας με τον γκαρσια στο φόρουμ ενώ δεν τον έχει δει κανείς ..εκτός από κάτι ματς στο σαμερ λιγκ που γελάει ο κόσμος..

Ο τζοσεφ έρχεται ουσιαστικά να μην παίζει αποταν θα ναι καλά ο Μορις.. οπότε τι περιμένατε να ρθει; Ο ντε κολο πχ δεν θα δεχόταν..

Christofis

allstar
Reactions:

Σάβ Ιαν 24, 2026 3:29 pm

tokalytero3d έγραψε:
Σάβ Ιαν 24, 2026 12:19 pm
Είχα κάνει σχετική ερώτηση εδώ πριν καιρό όταν ακουγόταν ότι τον πήρε ο Σπανούλης.
Αν θυμάμαι καλά ότι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο είχε γραφτεί ως απάντηση..

Αρχικά, ο παίκτης ήταν στην Μονακό και δεν έπαιζε λόγω του Μπαν; Έκανε κανονικά προπονήσεις κλπ;

Ότι τον διάλεξε ο Σπανούλης λέει κάποια πράγματα σίγουρα.

Ενώ το όνομα του το έχω στο μυαλό μου δεν τον θυμάμαι να παίζει, απ τα highlights στο youtube μου κάνει εντύπωση ότι δεν ντριμπλαρει καθόλου, ισχύει κάτι τέτοιο όσοι τον ξέρουν; Βασικά μόνο σποτ σουτ τον δείχνουν να παίρνει.. Πασάρει; Τι άλλο μπορεί να προσφέρει πέρα από την άμυνα και το στατικό σουτ;
Αντι για Μορις δηλαδη 1ο-2ος οντως δεν ειναι κατι ιδιαιτερο και δεν θα τον ηθελα. Για αντι Νιλικινια με τον Μορις ειναι τοπ για 2ο-3ος.

Σκεφου τον σαν εναν καλυτερο σουτερ Γουοκαπ χειροτερο στην αμυνα

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:

Σάβ Ιαν 24, 2026 3:32 pm

Ειδικά που είδα λίγο πιο πάνω για τον Τζόουνς Γκαρσία τον χαρακτηρισμό 3&D...

Η συζήτηση πάντως για το καλοκαίρι είναι πολύυυυυ μακριά. Μέχρι να ξεκαθαριστεί το υπάρχον ρόστερ από παίκτες του βασικού ροτέσιον και κορμού (ειδικά Ντόρσει-Πίτερς), δεν μπορεί να γίνει κανένας σχεδιασμός, αφού ο μεν Ντόρσει είναι κομβικός ως ο μοναδικός αυτή τη στιγμή παίκτης μας που δημιουργεί δικές του φάσεις, ο δε Πίτερς προσφέρει κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ασφάλεια στο Μπι ότι όταν μπαίνει δεν θα χρειάζεται αλλαγή στα plays. Οπότε πρώτα θα δουν τι θα γίνει με αυτούς (και εννοείται με τον κόουτς), και μετά θα σχεδιάσουν παρακάτω..

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σάβ Ιαν 24, 2026 3:37 pm

shaq7 έγραψε:
Σάβ Ιαν 24, 2026 3:25 pm
Για κάποιο λόγο υπάρχει έρωτας με τον γκαρσια στο φόρουμ ενώ δεν τον έχει δει κανείς ..εκτός από κάτι ματς στο σαμερ λιγκ που γελάει ο κόσμος..

Ο τζοσεφ έρχεται ουσιαστικά να μην παίζει αποταν θα ναι καλά ο Μορις.. οπότε τι περιμένατε να ρθει; Ο ντε κολο πχ δεν θα δεχόταν..
Γκαρσια λεμε γιατι λενε οτι ειναι ερωτας Μπαρτζωκα οχι του φορουμ.Και λενε οτι του εγινε προταση .

Και εγω δεν τον ηξερα πριν να γραφτει το καλοκαιρι

Εικόνα
Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Ιαν 24, 2026 4:38 pm

Μοναδικο point guard στην αποστολη με τον Κολοσσο ο Μπουρνελες

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Ιαν 24, 2026 4:41 pm

SbioTech έγραψε:

Η συζήτηση πάντως για το καλοκαίρι είναι πολύυυυυ μακριά. Μέχρι να ξεκαθαριστεί το υπάρχον ρόστερ από παίκτες του βασικού ροτέσιον και κορμού (ειδικά Ντόρσει-Πίτερς), δεν μπορεί να γίνει κανένας σχεδιασμός, αφού ο μεν Ντόρσει είναι κομβικός ως ο μοναδικός αυτή τη στιγμή παίκτης μας που δημιουργεί δικές του φάσεις, ο δε Πίτερς προσφέρει κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ασφάλεια στο Μπι ότι όταν μπαίνει δεν θα χρειάζεται αλλαγή στα plays. Οπότε πρώτα θα δουν τι θα γίνει με αυτούς (και εννοείται με τον κόουτς), και μετά θα σχεδιάσουν παρακάτω..
Δεν υπάρχει θέμα Ντορσει……….το +1 του συμβολαίου για το καλοκαίρι του 26 και μετά, αφορά την ομάδα και μόνο την ομάδα!!! Οι συζητήσεις που ακούγεται αριστερά και δεξιά πως γίνονται είναι για περαιτέρω επέκταση από 27 το καλοκαίρι έως και το 30!! Με τον Ντόρσει έχουμε τελειώσει , δεν θα έχουμε κανένα καλοκαιρινό σήριαλ!! Απλά είχε ειπωθεί μια χαζομάρα σε μια εκπομπή, (αν δεν κάνω λάθος του Βετάκη, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος) αλλά το διορθώσανε αμέσως ……..

Dimmitz

allstar
Reactions:

berry έγραψε:
Σάβ Ιαν 24, 2026 3:17 pm
The length of the contract has not been disclosed.

https://www.euroleaguebasketball.net/el ... na-zvezda/

Σκινδηλια φερε ! ( οχι τωρα ρε μην μπερδευεσαι)
Εντωμεταξύ αυτός ο Ομπράντοβιτς του Ερυθρού μάλλον έχει μυωπία ή βλέπει κάτι που δεν βλέπω εγώ.

Ο Μπάτλερ παίζει 15-17 λεπτά με τον Ερυθρό (λες και είναι ο Shorts του ΠΑΟ και έχει μπροστά του Λσούκα / Ναν) και δίνει άλλα 15 λεπτά στον Ντορ Σάντος.

Και πάλι προλαβαίνει στα 17 λεπτά που παίζει να γράψει νούμερα. Τρελά πράγματα…

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης

Σάβ Ιαν 24, 2026 4:43 pm

SbioTech έγραψε:

...ο δε Πίτερς προσφέρει κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ασφάλεια στο Μπι ότι όταν μπαίνει δεν θα χρειάζεται αλλαγή στα plays.
Σωστό αυτό, κατά το ήμισυ. Το άλλο μισό είναι ότι του στερεί τη δυνατότητα να παίξει άλλα plays (αν χρειαστεί), γιατί δεν έχει 4αρι να το υποστηρίξει.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:

Σάβ Ιαν 24, 2026 4:46 pm

Leon Man έγραψε:
Σάβ Ιαν 24, 2026 4:43 pm
SbioTech έγραψε:

...ο δε Πίτερς προσφέρει κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ασφάλεια στο Μπι ότι όταν μπαίνει δεν θα χρειάζεται αλλαγή στα plays.
Σωστό αυτό, κατά το ήμισυ. Το άλλο μισό είναι ότι του στερεί τη δυνατότητα να παίξει άλλα plays (αν χρειαστεί), γιατί δεν έχει 4αρι να το υποστηρίξει.
Συμφωνούμε, αλλά δεν νομίζω ότι ο Μπι το βλέπει έτσι. Εγώ τον Πίτερς τον υπερσυμπαθώ σαν παίκτη. Θα τον ήθελα στην ομάδα μου αλλά (α) ισχύει ό,τι γράφεις, και (β) δεν νομίζω ότι ο ίδιος ψήνεται να κάνει τα σκάρτα ρεπό του Σάσα

Rivers15

nba
Reactions:

Σάβ Ιαν 24, 2026 4:55 pm

Slow horses 7 έγραψε:
SbioTech έγραψε:

Δεν υπάρχει θέμα Ντορσει……….το +1 του συμβολαίου για το καλοκαίρι του 26 και μετά, αφορά την ομάδα και μόνο την ομάδα!!! Οι συζητήσεις που ακούγεται αριστερά και δεξιά πως γίνονται είναι για περαιτέρω επέκταση από 27 το καλοκαίρι έως και το 30!! Με τον Ντόρσει έχουμε τελειώσει , δεν θα έχουμε κανένα καλοκαιρινό σήριαλ!! Απλά είχε ειπωθεί μια χαζομάρα σε μια εκπομπή, (αν δεν κάνω λάθος του Βετάκη, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος) αλλά το διορθώσανε αμέσως ……..
Πιστευω θα του κανουν προταση να ανανεωσει απο φετος πιθανον με υψηλοτερες απολαβες απ οτι εχει συμφωνησει για το +1. Ειδικα αν συνεχισει να κανει τετοια χρονια δεν νομιζω πως θα αφησουν τις συζητησεις για του χρονου.

Pani7.0

junior
Reactions:

Σάβ Ιαν 24, 2026 5:17 pm

Αν ο Μορις ικανοποιήσει φέτος και η ομάδα πετύχει τους στόχους της δε νομίζω να πάμε σε πολλές αλλαγές. Οπότε ο Φρανσίσκο μάλλον δεν θα αποτελέσει επιλογή. Θα παμε για ενα 3ο PG χαμηλότερου επιπέδου ή βετεράνο.

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Ιαν 24, 2026 5:27 pm

Λογικά ο κορυ θα παίξει την Πέμπτη με Μπαρτσελόνα αφου ο νιλικινα είναι εκτός. Θα έχει κάνει και 2 προπονήσεις σίγουρα.

Rivers15

nba
Reactions:

Σάβ Ιαν 24, 2026 6:20 pm

Pani7.0 έγραψε:
Σάβ Ιαν 24, 2026 5:17 pm
Αν ο Μορις ικανοποιήσει φέτος και η ομάδα πετύχει τους στόχους της δε νομίζω να πάμε σε πολλές αλλαγές. Οπότε ο Φρανσίσκο μάλλον δεν θα αποτελέσει επιλογή. Θα παμε για ενα 3ο PG χαμηλότερου επιπέδου ή βετεράνο.
Δεν ξερουμε αν θα θελει να μεινει ο Μορις οπως κ να χει ειδικα χωρις nba-outs. Και φετος περιμενε απο το nba μεχρι τελευταια στιγμη.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”