Euroleague 2026-27, Round 3 : Virtus Bologna vs Olympiacos Piraeus

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Οκτ 02, 2026 5:19 pm

golitog7 έγραψε: ↑
Παρ Οκτ 02, 2026 11:15 am
Την Βίρτους γιατί την κράζουν όλοι δεν έχω καταλάβει. Στο πρώτο ματς ήταν ανταγωνιστική μέσα στη Φενέρ, στο δεύτερο το έχασαν μέσα από τα χέρια τους στο Μιλάνο και με εμάς χθες παίζανε με τρομερή ενέργεια και αυτοπεποίθηση.
Έχουν υιοθετήσει το στυλ της Παρί και της Βαλένθια και καλά κάνουν γιατί μπορούν έτσι να καμουφλάρουν την έλειψη ταλέντου και βάθους. Είναι τρομερά αθλητική ομάδα και με εμάς εξουθενωμένους αυτό ήταν καθοριστικό.

Εγώ περίμενα να χάσουμε χθες, ίσως και πιο εύκολα απ όσο χάσαμε. Πολλοί φίλοι εδώ μέσα περιμένουν η ομάδα να κερδίσει όλα τα ματς και να το σηκώσει αήττητη. Μόλις χάνουμε όμως ένα ματς βγαίνουν έτοιμοι να κράξουν πάντα με την ατάκα "δεν με πειράζει η ήττα αλλά...". Όχι φίλε μου, η ήττα σε πειράζει και αυτό είναι ξεκάθαρο. Μάθε απλώς να χάνεις. Βγάλαμε και συμπεράσματα για την άμυνα της ομάδας πριν καν μπει ο Οκτώβριος.
Πέρυσι θυμάστε τι λέγαμε για το ίδιο θέμα μέχρι τα χριστούγεννα?

glenrice90 έγραψε: ↑
Παρ Οκτ 02, 2026 2:55 pm
Το overreacting μετά από μια ήττα είναι αδιανόητο και φέτος.

1) Κράζουμε για μη δουλεμενη άμυνα όταν δεν έχει υπάρξει χρόνος για δουλειά , και ενώ πριν μερικές μέρες λέγαμε "ε σε αυτά τα πρώτα ματς νίκη να έρθει και οπως να έρθει" . Ο άλλος λέει ήταν υπέρ μας που είχαμε παίξει 37.παιχνίδια σερί έπρεπε να είμαστε πιο έτοιμοι για αυτό το λόγο

2) Ξεκινάει ο μηδενισμός παικτών (Κοντι για την ώρα) αρχές Οκτώβρη ενώ λέγαμε ότι ξέραμε ότι θα πάρει χρόνο

3) Ο φίλος από πάνω έβγαλε και το αίτημα της ΚΑΕ για το πρόγραμμα λάθος. Προφανώς δεν υπήρχε περίπτωση να το έλεγε αν κερδίζαμε

Αφού ρε παιδιά πάλι στη κωλοτουμπα θα είστε και θα λέτε "ε τότε αυτό βλέπαμε αυτό λέγαμε" αλλά το θέμα είναι να αναγνωρίζεις ένα process τη στιγμή που εκτυλίσσεται, μετά από τόσα χρόνια που βλεπετε μπασκετ

με πρόλαβε ο @big_lebowski αλλά δεν μπορώ ούτε εγώ να το αφήσω να πέσει κάτω . Κυρίως επειδή εγώ ξεκίνησα το σχόλιο μου με το "δεν με πειράζει η ήττα"

Αφενός αυτό που λέω είναι αυτό που εννοώ και όχι ότι εσείς καταλαβαίνετε ή νομίζετε, αφετέρου θα ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΘΕΡΜΑ να είστε πολύ πιο προσκετικοί στο πώς γράφετε και τι λέτε και τι ύφος. Και καμία φορά και σε ποιους το λέτε γιατί τα προηγούμενα τους λεγόμενα μπορεί να μην ταιριάζουν με τις κατηγορίες που τους αποδίδετε

Ο,τι γράφτηκε στο παρον τοπικ ήταν κόσμιο, αφορούσε μπασκετικές ανησυχίες ή μπασκετική σιγουριά, είχε επιχειρήματα και αποτυπώνει το νόημα του φόρουμ . Να διαφωνούμε κάνοντας διάλογο

Γενικά και αόριστα, κρατάμε το ποστ του @big_lebowski σαν οδηγό , μην πω Ευαγγέλιο :Amen:

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Kostas89

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Evan Fournier
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Παρ Οκτ 02, 2026 5:28 pm

Dimmitz έγραψε: ↑
Παρ Οκτ 02, 2026 5:17 pm
Kostas89 έγραψε: ↑
Παρ Οκτ 02, 2026 4:40 pm
Προσωπικά εμένα με προβληματίζει ο Dorsey θεωρώ η περσινή του χρόνια θα είναι όαση φέτος κυνηγάει τα προσωπικά του στατιστικά όταν τα βάζει ικανοποιεί τους περισσότερους αλλά με την Ζαλγκίρις και τον ΠΑΟΚ εγώ προβληματίστηκα και χθες από την στιγμή που έπαιρνε την μπάλα δεν την έδινε ούτε με αίτηση και φυσικά όσα έβαλε άλλα τόσα έφαγε αφού θυμήθηκα για μια στιγμή τον Ραντουλιτσα! Ο κοουτς πρέπει να του κανει μια κουβέντα και να πάρει ένα διμετρο 2-3αρο(ο εντζαι θα πω για μένα τα λεφτά τα έχει βγάλει ήδη δεν θα κάνει συχνά εμφανίσεις σαν την χθεσινή αλλά δένει τόσο ωραία με Μοντέρο και Φούρνιε οπότε θεωρώ δεν θέλουμε 3/4)που να παίζει άμυνα και να έχει τρίποντο και να τον αφήσει λίγο στον πάγκο. Και κάτι τελευταίο αν ο Μοντέρο (πάρει μεγαλύτερη ελευθερία)τα βρει με τον Φούρνιε θα δούμε παπάδες κατά τα άλλα 5 ματς σε μια εβδομάδα και σε ματς που ιδρωνες βλέποντας το από τα απανωτά coast to coast ήττα εντός προγράμματος
Τζόουνς-Γκαρσία;
Δεν ξέρω κατά πόσο καλός είναι στην άμυνα αυτή την στιγμή η ομάδα έχει κατ εμε τεράστιο προβλήμα στο rebound και δεύτερόν στην άμυνα θα ήθελα έναν παίχτη που να είναι ο ορισμός του 3nD

Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Παρ Οκτ 02, 2026 5:33 pm

Παρ Οκτ 02, 2026 4:57 pm
Rivers15 έγραψε: ↑
Παρ Οκτ 02, 2026 3:54 pm

ΥΓ: Επισης....δεν ειναι κωλοτουμπα να λεμε σημερα πως η ομαδα παιζει χαλια κ μετα απο 3 μηνες να λεμε πως η ομαδα πεταει αν πεταει. Σχολιασμος της εκαστοτε πραγματικοτητας λεγεται κ δεν μπορουμε να μαντεψουμε το μελλον για να σχολιαζουμε Οκτωβρη μηνα τι θα κανει η ομαδα τον Απριλη.
Ρε φίλε είναι κωλοτουμπα όμως στην ουσία της. Αν υπάρχει ένας οργανισμός στην Ευρώπη αυτή τη στιγμη που έχει δώσει επανειλημμένα διαπιστευτήρια ότι υπάρχει σοβαρο πρόγραμμα είναι ο Ολυμπιακός. Είμαστε πάντα εκεί που πρέπει όταν πρέπει.

Οπότε, λέω εγώ τώρα, έχουν κερδίσει λίγο το δικαίωμα να μη τους περιμένουμε στη γωνία σε κάθε γκέλα. Μα τώρα σε θέλω να δείξεις πίστη αλλιώς κάθε φορά είμαστε μετά Χριστόν προφήτες, το να ψάξουμε να βρούμε τι έφταιξε μετά από κάθε αποτέλεσμα είναι το πιο εύκολο

Άλλο να μπεις να γράψεις καθαρά μπασκετικά τι είδες κι άλλο αυτό που εδώ μέσα μετά από ήττα μας φταίνε όλα και προσωποποιούμε το φταίξιμο.
Γιατί να μεταφράζεται αυτομάτως η όποια κριτική στην ομάδα ή τους παίκτες σε απώλεια πίστης?

Παίζει η ομάδα επιπόλαια, βιαστικά, αλαζονικά ή όπως αλλιώς το βλέπει ο καθένας? Μάλλον ναι. Είναι ως ένα σημείο λογικό? Πάλι ναι. Ήταν πχ τα 5άρια μας, με εξαίρεση τον λεβεντόγερο, σε άλλο γήπεδο χθες? Ξαναμανα ναι.

Δεν είδα πουθενά να υπάρχει καταστροφολογία. Ή τουλάχιστον όχι στα περισσότερα ποσταρίσματα. Η συντριπτική πλειονότητα σχολιάζει την χθεσινή εικόνα. Ούτε ότι θα βγούμε τελευταίοι υποστηρίζει, ούτε ότι θα μας στείλουν στο eurocup, ούτε ότι θα μείνουμε εκτός playoff.

Αν ήταν να μην σχολιάζαμε μέχρι να ρολάρει η ομάδα, ας το κλείναμε κάθε καλοκαίρι το forum να το ανοίγουμε την άνοιξη στην τελική ευθεία.

TuTiS

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Παρ Οκτ 02, 2026 5:41 pm

Rivers15 έγραψε: ↑
Παρ Οκτ 02, 2026 2:52 pm
Καρβουνιάρης έγραψε: ↑
Παρ Οκτ 02, 2026 2:47 pm
Και πέρυσι, μέχρι το Γενάρη, ίδια και χειρότερη άμυνα παίζαμε, αλλά μετά, σταδιακά, αρχίσαμε και στραγγαλίζαμε όποιον έπεφτε στο διάβα μας.
Την άμυνα δεν τη φοβάμαι καθόλου, ειδικά με τον Μπαρτζώκα προπονητή και όχι κάποιον σαν τον Αταμάν, ας πούμε (γι' αυτό θεωρώ εντελώς άκυρη τη σύγκριση με τον περυσινό Παναθηναϊκό).
Περυσι παιζαμε κακη αμυνα φετος δεν παιζουμε αμυνα.
Αυτή την στιγμή είσαι η 13η άμυνα στην λίγκα. Πέρυσι μέχρι πριν έρθει ο Jones ήσουν μεταξύ 11-13. Πέρυσι τις 7 πρώτες αγωνιστικές είχε ίδια και χειρότερη άμυνα. Μέχρι στιγμής έχω δει όλα τα παιχνίδια «λίγο-πολύ» στις πρώτες 2,5 αγωνιστικές και πίστεψε με ΟΛΕΣ οι ομάδες έτσι παίζουν. Τα νούμερα στην ομάδα φαίνονται «φουσκωμένα» γιατί έχουμε αρκετά μεγαλύτερο pace μέχρι στιγμής σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι στις πρώτες 7 αγωνιστικές είχαμε 69.7 ενώ φέτος 75.0. Μέχρι στιγμής η ομάδα το σημαντικότερο της πρόβλημα είναι το rebound το οποίο θα λυθεί με την επιστροφή του Milutinov και τον ερχομό τριαριού (είμαστε η χειρότερη ομάδα σε αμυντικά rebounds).

Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Οκτ 02, 2026 5:52 pm

Για αρχή ας πιάσουν τον κύριο Τζοουνς να το συνεφέρουν λίγο. Δεν επιτρέπεται να παίζουμε με τον 40χρονο Ντανστον επειδή αυτός πετάει χαρταετό από την αρχή της σεζόν

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Παρ Οκτ 02, 2026 5:55 pm

Πάντως και σαν δυναμική στην άμυνα, τα ίδια 5άρια έχουμε με πέρυσι, τον καλύτερο από τον Πίτερς στην άμυνα Ντιαγέ, ίδια τα 2 βασικά τριάρια και λείπει το τρίτο στην θέση του Μακκίσικ, ίδια δυάρια και έχουμε στην θέση Γουοκάπ και Ντιλικινά τους Μακιντάιρ και Μοντέρο.
Ο Ντιλικινά στον δεύτερο γύρο που ανέβηκε η άμυνα μας έλειπε στα μισά συν 1 παιχνίδια 9/19 και στα 4 από αυτά δεν είχε σημαντικό χρόνο.
Λείπει στην άμυνα σίγουρα ο Γοόκαπ αλλά ακόμα και αυτός δεν ήταν πέρυσι ο αμυντικός που ήταν στην αρχή,
Δεν προκύπτει από κάπου δηλαδή ότι η ομάδα δεν μπορεί να παίξει άμυνα εφόσον μπορούσε πέρυσι, αλλά σίγουρα ένα τριάρι όταν έρθει θα δώσει το κάτι επιπλέον που φαίνεται να λείπει τώρα.

Άβαταρ μέλους
eddiedimitris

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Galis

Παρ Οκτ 02, 2026 6:17 pm

Ήττες θα έρθουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οπότε η γκρίνια είναι ανούσια...

Αν για συμπλήρωμα του Μιλουτινοφ είχαμε έναν Ντανστον ή Χαντερ στα καλά τους θα ήταν αλλιώς το πράγμα...Τώρα έχουμε θέμα στη θέση 5 ειδικά στην άμυνα...

Ο Ντορσει οκ καλός αλλά κάνει μπαμ η λύσσα για νούμερα

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

nba
Reactions:

Παρ Οκτ 02, 2026 6:39 pm

Παρ Οκτ 02, 2026 2:55 pm
3) Ο φίλος από πάνω έβγαλε και το αίτημα της ΚΑΕ για το πρόγραμμα λάθος. Προφανώς δεν υπήρχε περίπτωση να το έλεγε αν κερδίζαμε
προφανώς! γιατί αν κερδίζαμε θα μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς μας προσφέρει αυτό που ζητήσαμε και πώς βγαίνουμε κερδισμένοι. επειδή όμως χάσαμε και δε μπορώ να το κάνω περιμένω να μου το εξηγήσεις εσύ :)

(το μόνο προφανές είναι ότι δε διάβασες τι έγραψα για τον αγώνα btw)

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Παρ Οκτ 02, 2026 6:54 pm

yawn.brigade έγραψε: ↑
Παρ Οκτ 02, 2026 1:36 pm
πάντως επικαλούμαστε συνεχώς το πρόγραμμα με τα πολλά μαζεμένα εκτός (κι εγώ μαζί) και ξαναβλέποντας το απορώ με το πόσο τεράστια μαλακιάρα έχει κάνει η ΚΑΕ.

ακόμα και παίρνοντας το πιο αισιόδοξο σενάριο (που προφανώς δεν ισχύει πια) ότι το ΣΕΦ θα ήταν έτοιμο τέλη Νοέμβρη - αρχές Δεκέμβρη δε βγάζει κανένα νόημα αυτό που ζήτησαν. μέχρι το ματς με τη Βιλερμπάν στις 4/12 θα έχουμε παίξει 7 εντός και άλλα τόσα εκτός.

μετά πάμε πάλι σε ζόρικο Δεκέμβρη με 5 εκτός και ένα εντός και αν δε μπούμε 1η Γενάρη στο ΣΕΦ (που δε θα μπούμε) θα παίξουμε 3 εντός στη Sunel και ένα εκτός έδρας στο Βελιγράδι.

από Φεβρουάριο και έπειτα έχουμε 7 εντός και 6 εκτός οπότε και πάλι δε θα έχουμε κανένα πλεονέκτημα.

αδυνατώ να καταλάβω τι είχαν στο μυαλό τους και πώς μας βοηθάει αυτό που τελικά έγινε.
Δεν νομίζω να έγινε κάτι ιδιαίτερο με το πρόγραμμα του Ολυμπιακού, περίπου ίσο αριθμό εντός-εκτός έχουμε στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο. Όλες οι ομάδες που κοιτάζω έχουν κάποια στιγμή σερί εκτός έδρας παιχνίδια και διαστήματα με σερί εντός έδρας.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Παρ Οκτ 02, 2026 7:07 pm

αν μπαιναμε μεσα οκτωβρη οπως υπολογιζαν θα ημασταν κερδισμενοι που ξεκιναμε με τοσα μαζεμενα εκτος..αλλα αφου καθυστερησε το γηπεδο στην ουσια δεν κερδιζουμε κατι..θα ελεγα οτι ουτε χανουμε ομως μιας και η ομαδα ειναι στημενη εδω και χρονια,εχει πλεονεκτημα τις πρωτες αγωνιστικες να παρει διπλα σε εδρες που μπορει να μην επαιρνε μεσα στην σεζον.

γενικα ολα τα αντιμετωπιζουμε με τα αποτελεσματα..αν χτες εχανε ο αλλος το κουλο 3π θα ηταν μαγκες οι αφοι που εχουμε ξεκινησει με 3-0 διπλα..

εγω μετα την κατακτηση περιμενα περισσοτερη ηρεμια..αλλα βλεπω οτι αν χασουμε κανα 2 ματς ακομα θα ζηταμε κεφαλια :lol:

^δεν το λεω για τον μπριγκαντε αυτο,γενικο σχολιο ειναι

Dimmitz

allstar
Reactions:

Παρ Οκτ 02, 2026 7:20 pm

Δεν ξέρω αν θα ζητάμε κεφάλια, το σίγουρο είναι το θα ζητάμε μεταγραφές. Και είναι γεγονός ότι η ομάδα έχει κοντό ρόστερ και αυτό τελικά πρέπει να διορθωθεί άμεσα, είτε γιατί κάποιοι δεν έχουν ανταποκριθεί των προσδοκιών (βλ. Ταιρίκ - Ward), είτε επειδή είναι στον κόσμο τους (Ντόρσει), είτε επειδή είναι βεντέτες (Σάσα).

Άβαταρ μέλους
FabrizioOberto

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Παρ Οκτ 02, 2026 7:24 pm

Δεν ξέρω αν θα ζητάμε κεφάλια, το σίγουρο είναι το θα ζητάμε μεταγραφές. Και είναι γεγονός ότι η ομάδα έχει κοντό ρόστερ και αυτό τελικά πρέπει να διορθωθεί άμεσα, είτε γιατί κάποιοι δεν έχουν ανταποκριθεί των προσδοκιών (βλ. Ταιρίκ - Ward), είτε επειδή είναι στον κόσμο τους (Ντόρσει), είτε επειδή είναι βεντέτες (Σάσα).
Είτε επειδή εκ των πραγμάτων δεν ήταν ρεαλιστικό πως θα έχουν ρόλο στο rotation, όπως ο αρχηγός.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Παρ Οκτ 02, 2026 7:35 pm

Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον συλλογισμό. Θεωρείς ότι θα πάρουμε άλλο ψηλό ή βασικό 4άρι ή δυάρι; Το κενό είναι στην θέση 3 είτε αυτό είναι 2/3άρι ή 3/4άρι ή και τα δύο. Δεν πρόκειται να έχουμε αλλαγές σε βασικό επίπεδο επειδή στα πρώτα παιχνίδια δεν έχουμε παίξει καλή άμυνα.

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Οκτ 02, 2026 7:50 pm

IMG_20261002_141122.jpg

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Οκτ 02, 2026 7:58 pm

Πολλή κουβέντα γίνεται για την άμυνα αρχές Οκτώβρη. Το θέμα είναι απλό: Η ομάδα, έτσι όπως είναι και όπως παίζει και όπως έχει στελεχωθεί, λογικά θα πηγαίνει σχεδόν πάντα πάνω από τους 90 (ίσως και τους 100) πόντους. Οπότε, η άμυνα που θα πρέπει να παίξει δεν είναι καμμιά εξωφρενική, στραγγαλιστική άμυνα που θα κρατάει τον αντίπαλο κάτω από τους 60-70 πόντους. Δεν χρειάζεται τέτοια άμυνα. Αρκεί να τους κρατάμε κάτω από τους 80-90 πόντους, και δύσκολα θα χάσουμε παιχνίδι. Τέτοια άμυνα (δηλαδή, τα βασικά από όλους) δεν είναι δύσκολο να τη πετύχουμε. Αν και εγώ πιστεύω πως μετά τον Γενάρη, λόγω Μπαρτζώκα, η ομάδα θα τους κρατάει όλους πολύ χαμηλότερα, χωρίς να χάνει στο επιθετικό κομμάτι. Μπορεί να κάνω και λάθος, όμως αυτό βλέπω και είμαι φουλ αισιόδοξος ακόμα και για back to back.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”