Ολυμπιακός- Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2023-2024

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 1024
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Νοέμ 27, 2023 11:19 am

kite26 έγραψε:
Δευ Νοέμ 27, 2023 10:26 am
Το βλέμμα μου και απόψε στους καινούργιους, Μπραζ και Λουκ. Όσο ανεβαίνει ο Μπραζντεικις τόσο δε θα φαίνεται το εμφανές ντεφορμαρισμα του αρχηγού. Μακάρι σε αυτό το παιχνίδι να μπει και ο Σακίλ να είμαστε πλήρης σιγά σιγά. Και όπου βγει. Το έχω πει αρκετές φορές, θα το πω άλλη μια, καλές οι κούπες αλλά κυρίως θέλουμε να δούμε τον αληθινό Ολυμπιακό να κατασπαράζει τη μια και την άλλη ομάδα. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο πια, αλλά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Να με διορθώσει κάποιος στην Ελλάδα παίζει και τώρα ο Λονγκ; αν ναι, μπορεί να ξεκουράσει πολύ τον Γουοκαπ. Λέτε το βράδυ να ξέρουμε για Πετρούσεφ;
Ο Σακ δεν παίζει Ελλάδα . Είναι κομμένος. Ο Λονγκ όχι ακόμα ,περιμένει διαβατήριο .

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1269
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Δευ Νοέμ 27, 2023 11:39 am

prime7 έγραψε:
Δευ Νοέμ 27, 2023 11:19 am
kite26 έγραψε:
Το βλέμμα μου και απόψε στους καινούργιους, Μπραζ και Λουκ. Όσο ανεβαίνει ο Μπραζντεικις τόσο δε θα φαίνεται το εμφανές ντεφορμαρισμα του αρχηγού. Μακάρι σε αυτό το παιχνίδι να μπει και ο Σακίλ να είμαστε πλήρης σιγά σιγά. Και όπου βγει. Το έχω πει αρκετές φορές, θα το πω άλλη μια, καλές οι κούπες αλλά κυρίως θέλουμε να δούμε τον αληθινό Ολυμπιακό να κατασπαράζει τη μια και την άλλη ομάδα. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο πια, αλλά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Να με διορθώσει κάποιος στην Ελλάδα παίζει και τώρα ο Λονγκ; αν ναι, μπορεί να ξεκουράσει πολύ τον Γουοκαπ. Λέτε το βράδυ να ξέρουμε για Πετρούσεφ;
Ο Σακ δεν παίζει Ελλάδα . Είναι κομμένος. Ο Λονγκ όχι ακόμα ,περιμένει διαβατήριο .
Α ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα είναι πολύ καλό να μπει το συντομότερο δυνατόν ο Λονγκ. Άντε μετά τη νίκη μας σήμερα να πανηγυρίσουμε και την απόκτηση του παικταρά!

1
1 Εικόνα
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Δευ Νοέμ 27, 2023 11:54 am

Dedalos έγραψε:
Κυρ Νοέμ 26, 2023 11:02 pm
Είναι πολύ ευχαριστημένος από τις κινήσεις Λονγκ πετρουσεφ. Κι αυτοί βέβαια θα κριθούν στο γήπεδο
Τώρα που άρχισε να επικρατεί η κοινή λογική, εγώ θα πρότεινα να δούμε κι έναν Έλληνα ψηλό στη θέση του σικμα.
Ο Αγραβάνης από Γενάρη θα πατήσει γήπεδο. Στους τελικούς της α1 , η παρουσία του θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία στις επιλογές ξένων. Θα μου πεις είναι χαζός. Το ξέρω. Αλλά όταν είδα να δίνουμε θέση ξένου και 700000 σε παίκτη που έκανε αιρμπολ διεύθυνσης σε βολή !) τρελάθηκα τελείως.
Αλλιώς να δούμε ξανά τσαλμπουρη. Από τον φετινό σικμα καλύτερος είναι. Θα βάζει και κάνα τριποντο
Τον είδα πάλι χτες τον Τσαλμπούρη, αμφιβάλλω ότι μπορεί να δώσει έστω και 5' αυτήν την στιγμή, ειδικά εφόσον στηριζόμαστε στην άμυνα και έτσι αν έρθει θα μείνει να παίρνει τζανκ τάιμ στην Α1 τελικά, πράγμα που και ο ίδιος (και σωστά) δεν θέλει.

Δεν νομιζω να μπορείς να του εγγυηθείς χρόνο.
Ο Αγραβανης τώρα, αν τον πάρει τελικά ποτέ θα μου έκανε εντύπωση γιατί πρέπει να μην τον γουστάρουν οι περισσότεροι στην ομάδα και είναι όντως ασύμβατος χαρακτήρας με τον χαρακτήρα της ομάδας. Οπότε μην το περιμένεις και αν κάνει την ανατροπή σημαίνει ότι πήγαν ανέλπιστα καλά οι συζητήσεις μεταξύ τους και κάτι θα είδε σαν αλλαγή στον τρόπο σκέψης του παίχτη ώστε να ταιριάζει καλύτερα με την ομάδα.

Ιδανικά θα θέλαμε έναν ικανό ψηλό Έλληνα δεν διαφωνώ, αλλά έχοντας πλέον ροστερ 14 παιχτών χωρίς τους Πάπας, Τανούλη και Αμποσι (άρα 17) και χωρίς να μπορώ να φανταστώ ποιον (όντως οι δύο που αναφέρεις είναι ότι πιο κοντινό, μαζί ίσως με τον Ογκαστ), νομίζω ότι για φέτος κλείσαμε.

Το καλοκαίρι θα μπορούσε να χτυπήσει Βούκσεβιτς στους ψηλούς, αυτός όντως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε καλό παίχτη και μας λείπει ένας Σέρβος σε ιτς, μια του κλέφτη (Μιλουτινοφόπουλος) , δύο του κλέφτη (Πετρουσιφάκης), τρεις και τον τσίμπησες τον ιτς.

0
Dedalos

euroleague
Reactions: 627

Δευ Νοέμ 27, 2023 12:09 pm

Κάνα καλό κορίτσι , Ελληνίδα,για σοβαρό σκοπό, για το μιλουτινοφ δεν έχουμε ; Καμία βολευμπολιστρια ,να μη χρειάζεται και σκάλα για να μιλάνε, ισως.Είμαστε κι ομοδοξοι δε θα χρειαστούν διπλές τελετές....
Άσε που όσο περισσότερο βλέπω την Μπερίλ νομίζω είναι ολοφάνερη η ελληνική της καταγωγή.....

5
5 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Νοέμ 27, 2023 12:32 pm

Μας έκανε πάλι η ομάδα να περιμένουμε και τα εγχώρια για να τη δούμε! Περιμένω να δω πάλι Κάναν και Πίτερς να ρίχνουν εικοσάρες! Πάμε λίγο μαλακά στον αρχηγό! :D

2
2 Εικόνα
AlexD

nba

Δευ Νοέμ 27, 2023 12:34 pm

Μα δεν τα έμαθες; Φαίνεται πως είχε παντρευτεί κρυφά Ελληνίδα πριν φύγει για Ρωσία :roll:

1
1 Εικόνα
Christofis

euroleague
Reactions: 1432

Δευ Νοέμ 27, 2023 12:57 pm

AlexD έγραψε:
Δευ Νοέμ 27, 2023 11:54 am
Dedalos έγραψε:
Κυρ Νοέμ 26, 2023 11:02 pm
Είναι πολύ ευχαριστημένος από τις κινήσεις Λονγκ πετρουσεφ. Κι αυτοί βέβαια θα κριθούν στο γήπεδο
Τώρα που άρχισε να επικρατεί η κοινή λογική, εγώ θα πρότεινα να δούμε κι έναν Έλληνα ψηλό στη θέση του σικμα.
Ο Αγραβάνης από Γενάρη θα πατήσει γήπεδο. Στους τελικούς της α1 , η παρουσία του θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία στις επιλογές ξένων. Θα μου πεις είναι χαζός. Το ξέρω. Αλλά όταν είδα να δίνουμε θέση ξένου και 700000 σε παίκτη που έκανε αιρμπολ διεύθυνσης σε βολή !) τρελάθηκα τελείως.
Αλλιώς να δούμε ξανά τσαλμπουρη. Από τον φετινό σικμα καλύτερος είναι. Θα βάζει και κάνα τριποντο
Τον είδα πάλι χτες τον Τσαλμπούρη, αμφιβάλλω ότι μπορεί να δώσει έστω και 5' αυτήν την στιγμή, ειδικά εφόσον στηριζόμαστε στην άμυνα και έτσι αν έρθει θα μείνει να παίρνει τζανκ τάιμ στην Α1 τελικά, πράγμα που και ο ίδιος (και σωστά) δεν θέλει.

Δεν νομιζω να μπορείς να του εγγυηθείς χρόνο.
Ο Αγραβανης τώρα, αν τον πάρει τελικά ποτέ θα μου έκανε εντύπωση γιατί πρέπει να μην τον γουστάρουν οι περισσότεροι στην ομάδα και είναι όντως ασύμβατος χαρακτήρας με τον χαρακτήρα της ομάδας. Οπότε μην το περιμένεις και αν κάνει την ανατροπή σημαίνει ότι πήγαν ανέλπιστα καλά οι συζητήσεις μεταξύ τους και κάτι θα είδε σαν αλλαγή στον τρόπο σκέψης του παίχτη ώστε να ταιριάζει καλύτερα με την ομάδα.

Ιδανικά θα θέλαμε έναν ικανό ψηλό Έλληνα δεν διαφωνώ, αλλά έχοντας πλέον ροστερ 14 παιχτών χωρίς τους Πάπας, Τανούλη και Αμποσι (άρα 17) και χωρίς να μπορώ να φανταστώ ποιον (όντως οι δύο που αναφέρεις είναι ότι πιο κοντινό, μαζί ίσως με τον Ογκαστ), νομίζω ότι για φέτος κλείσαμε.

Το καλοκαίρι θα μπορούσε να χτυπήσει Βούκσεβιτς στους ψηλούς, αυτός όντως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε καλό παίχτη και μας λείπει ένας Σέρβος σε ιτς, μια του κλέφτη (Μιλουτινοφόπουλος) , δύο του κλέφτη (Πετρουσιφάκης), τρεις και τον τσίμπησες τον ιτς.
Για αυτο και εγω ειχα προτεινει σε προγουμενο σχολιο τον Χατζηδακη οχι γιατι ειναι κανας αξιολογος παικτης αλλα γιατι για αυτον θα ηταν αναβαθμιση μονο και μονο να βρεθει στο ροστερ και γιατι μπορει να σπρωξει και κανα αντιπαλο. Οι ελληνες ψηλοι ειναι: Καββαδας: οντως μπορει να σταθει και 5 λεπτα ευρωλιγκα το εδειξε προπερσι με τον Παο αλλα δεν νομιζω να ερθει για 14ος. Ογκαστ: θα θελει λεφτα που δεν τα αξιζει και δεν θα ερθει για 14ος καθως προτιμαει να ειναι πρωταγωνιστης σε ομαδες eurocup ή champions league. Τσαλμπουρης: σοφτ σε αμυνα, καλο τριποντο αλλα μονο αυτο χωρις να ειναι σουτερ του 50% και δεν θα ερθει για 14ος. Μην ξεχναμε οτι αν θα ηθελε θα εμενε πριν 2-3 χρονια που ηταν στην προετοιμασια μας και ηταν και μικροτερος. Αγραβανης: ο ιδανικος σε θεμα ταλεντου και ο πιο ασυμβατος οπως τα χει κανει σε θεμα χαρακτηρα. Ο παπαγιαννης ειναι πανακριβος και δεν υα ερχοταν πισω απο Φαλ Μιλουτινοφ.

Οι μονοι αξιολογοι με προοπτικη καιμε διαβατηριο ειναι ο Βουκσεβιτς που ομως θελει να παει ΝΒΑ και
ο Πεκαρσκι που μηπως δειξει οτι μπορει να κανει την καριερα που πιστευαν ολοι οτι θα μπορουσε να κανει πριν μια πενταετια καθως δεν τον εχουν παρει και τα χρονια. Η αλλη λυση ειναι ο Νικολα να γινει Νικολας.

Δυστυχως ο Τανουλης θελει δυο χρονια δουλειας με τον κοουτς μηπως και εξελιχθει.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2356
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Δευ Νοέμ 27, 2023 1:24 pm

Dedalos έγραψε:
Δευ Νοέμ 27, 2023 12:09 pm
Κάνα καλό κορίτσι , Ελληνίδα,για σοβαρό σκοπό, για το μιλουτινοφ δεν έχουμε ; Καμία βολευμπολιστρια ,να μη χρειάζεται και σκάλα για να μιλάνε, ισως.Είμαστε κι ομοδοξοι δε θα χρειαστούν διπλές τελετές....
Άσε που όσο περισσότερο βλέπω την Μπερίλ νομίζω είναι ολοφάνερη η ελληνική της καταγωγή.....
Έχουμε την Κρεμλίδου που είναι φαν των καλαθοσφαιριστών αλλά υπάρχει ένα θέμα ...τους θέλει σαν το iphone της , μαύρο και max έκδοση

5
5 Εικόνα
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
Quincy

allstar
Reactions: 1002
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Δευ Νοέμ 27, 2023 1:58 pm

Αφού δεν τα καταφέραμε με τη Νικόλ και τον Σάσα, θα λεγα ότι είναι μικρές οι πιθανότητες για τον Νικόλα

0
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2729
Αγαπημένη θέση: PF

Δευ Νοέμ 27, 2023 2:23 pm

kite26 έγραψε:
Λέτε το βράδυ να ξέρουμε για Πετρούσεφ;
Δύσκολο. Νομίζω χτες έμεινε ελεύθερος από τους Kings οπότε το 48ωρο θα συμπληρωθεί αύριο. Οπότε οποιεσδήποτε ανακοινώσεις ή αύριο ή μεθαύριο λογικά. Όλα τα μέσα πάντως αναφέρουν ότι είναι τελειωμένη η υπόθεση του.

Σημαντικό ότι τον κλείσαμε με συμβόλαιο μέχρι το 2026. Λογικά θα υπάρχει κάποιο buy-out για ΝΒΑ, αλλά θετικό νέο από την άποψη ότι ακόμα κι αν δεν μείνει ο Peters του χρόνου, δεν θα χρειάζεται να βγούμε στην αγορά για δύο τεσσάρια.

Θεωρώ επίσης ότι αργά ή γρήγορα (αλλά μάλλον το αργότερο μέχρι Πρωτοχρονιά) θα αποδεσμευτεί και ο Sikma. Ίσως περιμένουν για λίγο πρώτα μέχρι να ενταχθούν πλήρως Petrusev και McKissic και να βρει ομάδα ο Sikma. Αλλά δεν βλέπω λόγο να μείνει αφού στην Ελλάδα μάλλον θα βγει εκτός λίστας σύντομα και στην Ευρώπη δεν θα είναι παραπάνω από 12ος παίκτης, οπότε μάλλον κι αυτός σιγά-σιγά πρέπει να έχει αρχίσει ήδη και κοιτάει προκειμένου να βρει συμβόλαιο αλλού.

Αν δεν κάνω λάθος πλέον οι μόνοι που δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο για του χρόνου είναι οι Canaan, Λούντζης, Πάπας και Peters.

0
WeRuleThisLand

a1greece
Reactions: 465
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 5

Δευ Νοέμ 27, 2023 2:25 pm

kojito έγραψε:
kite26 έγραψε:
Δύσκολο. Νομίζω χτες έμεινε ελεύθερος από τους Kings οπότε το 48ωρο θα συμπληρωθεί αύριο. Οπότε οποιεσδήποτε ανακοινώσεις ή αύριο ή μεθαύριο λογικά.

Θεωρώ επίσης ότι αργά ή γρήγορα (αλλά μάλλον το αργότερο μέχρι Πρωτοχρονιά) θα αποδεσμευτεί και ο Sikma. Ίσως περιμένουν για λίγο πρώτα μέχρι να ενταχθούν πλήρως Petrusev και McKissic και να βρει ομάδα ο Sikma. Αλλά δεν βλέπω λόγο να μείνει αφού στην Ελλάδα μάλλον θα βγει εκτός λίστας σύντομα και στην Ευρώπη δεν θα είναι παραπάνω από 12ος παίκτης, οπότε μάλλον κι αυτός σιγά-σιγά πρέπει να έχει αρχίσει ήδη και κοιτάει προκειμένου να βρει συμβόλαιο αλλού.
Δε νομίζω να φύγει ο Σικμα. Θα είναι η δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση τραυματισμού. Άλλωστε 5 ψηλούς θέλαμε όπως είχαμε και πέρσι για να βγεί σεζόν. Αν φύγει ο Σικμα πάλι 4 θα έχουμε οπότε ποσοτικά θα έχουμε θέμα.

0
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2729
Αγαπημένη θέση: PF

Δευ Νοέμ 27, 2023 2:30 pm

WeRuleThisLand έγραψε:
Δευ Νοέμ 27, 2023 2:25 pm
kojito έγραψε:

Δύσκολο. Νομίζω χτες έμεινε ελεύθερος από τους Kings οπότε το 48ωρο θα συμπληρωθεί αύριο. Οπότε οποιεσδήποτε ανακοινώσεις ή αύριο ή μεθαύριο λογικά.

Δε νομίζω να φύγει ο Σικμα. Θα είναι η δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση τραυματισμού. Άλλωστε 5 ψηλούς θέλαμε όπως είχαμε και πέρσι για να βγεί σεζόν. Αν φύγει ο Σικμα πάλι 4 θα έχουμε οπότε ποσοτικά θα έχουμε θέμα.
Πάλι 4 θα έχουμε αλλά ποιοτικά θα είναι αναβάθμιση να έχεις Πετρούσεφ αντί Σίκμα.

Το ερώτημα είναι αν θα θέλει εκείνος να μείνει. Γιατί στην Ευρώπη από τον δεύτερο γύρο και μετά που θα μπει και ο Μήτρου-Λονγκ, στην καλύτερη των περιπτώσεων να είναι ο 12ος παίκτης σε κάποια ματς αν έχουμε απουσίες. Και στην Ελλάδα μάλλον θα είναι ο ένας που θα κοπεί από την επτάδα (μαζί με έναν κοντό).

0
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2356
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Δευ Νοέμ 27, 2023 2:30 pm

Ποσοτικά λάθος να διώξεις Σικμα , εφόσον δεν αρχίσει να δημιουργεί θέματα που θα παίζει ελάχιστα

Ας κλείσει τη σεζόν εδώ

3
3 Εικόνα
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions: 1111

Δευ Νοέμ 27, 2023 2:40 pm

kojito έγραψε:
kite26 έγραψε:
Δύσκολο. Νομίζω χτες έμεινε ελεύθερος από τους Kings οπότε το 48ωρο θα συμπληρωθεί αύριο. Οπότε οποιεσδήποτε ανακοινώσεις ή αύριο ή μεθαύριο λογικά. Όλα τα μέσα πάντως αναφέρουν ότι είναι τελειωμένη η υπόθεση του.

Σημαντικό ότι τον κλείσαμε με συμβόλαιο μέχρι το 2026. Λογικά θα υπάρχει κάποιο buy-out για ΝΒΑ, αλλά θετικό νέο από την άποψη ότι ακόμα κι αν δεν μείνει ο Peters του χρόνου, δεν θα χρειάζεται να βγούμε στην αγορά για δύο τεσσάρια.

Αν δεν κάνω λάθος πλέον οι μόνοι που δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο για του χρόνου (εκτός του Sikma) είναι οι Canaan, Λούντζης, Πάπας και Peters.
Αν ο Ολυμπιακός πρέπει να καλύψει όλο το συμβόλαιο του Sikma που μάλιστα ακούγεται πως πρόκειται για διόλου ευκαταφρόνητο ποσό , τότε δεν βλέπω λόγο και τρόπο να τον αποδεσμεύσει.
Άσε που σε αυτή την περίπτωση επανέρχεται το ποσοτικό ζήτημα στους ψηλούς.
Ο Sikma τώρα που θα πάει πιο πίσω στο rotation ίσως να φανεί πιο χρήσιμος δεδομένης της εμπειρίας του.

Για Canaan και Peters όντως λήγουν τα συμβόλαιά και θα πρέπει να κινηθεί άμεσα η ομάδα για ανανέωση , ενώ
Πάππας δύσκολο να ανανεώσει σε αντίθεση με τον Λούτζη.

1
1 Εικόνα
AlexD

nba

Δευ Νοέμ 27, 2023 2:43 pm

Δεν νομίζω να τίθεται θέμα αποδέσμευσης παίχτη, εκτός και αν θέλει ο παίχτης να βρει κάτι άλλο με μεγαλύτερο ρόλο. Από τις τελευταίες δηλώσεις του πάντως δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο αλλά θα φανεί στην πορεία. Έτσι και αλλιώς δεν νομίζω να μην τον υπολογίζει καθόλου ο κόουτς, έστω για ένα δεκάλεπτο θα τον θέλει. Αρκεί να βρει τρόπο να τον κρύψει πίσω βέβαια.

Ο Πετρούσεφ θα έχει ΝΒΑ out λέει και η ομάδα έχει option για την τελευταία χρονιά συμβολαίου του (25-26). Εξαιρετικό ντιλ θα έλεγα.

0
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”