kojito έγραψε: ↑Πέμ Απρ 17, 2025 6:13 pm
steph.larry έγραψε: ↑Πέμ Απρ 17, 2025 4:50 pm
Εδώ που φτάσαμε, από την 3άδα Γούοκαπ/Βιλντόζα/Έβανς, πιο πιθανό είναι να δούμε τον 3ο στα playoffs. Κι αυτό διότι αν πιστέψουμε το staff, είναι ο μόνος που δεν έχει θέμα τραυματισμού, αλλά απλώς επέλεξαν να μην τον πετάξουν στα βαθιά με τη μία. Οι άλλοι δύο (Τόμας και Αργεντίνος) φαίνεται να έχουν προβλήματα που ουστιαστικά τους έχουν τελειώσει για φέτος.
Κατά τη γνώμη μου, δεν δύναται να διεκδικήσουμε πρωτάθλημα φέτος, για πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Οπότε όλα-για-όλα στα 5-7 ματς εντάσεως τελικού που μας απομένουν για ευρωλίγκα. Τα σενάρια για τους χειριστές ας πούμε είναι τα εξής απλά:
- Γκος, Λι, Μήτρου-Λονγκ και άγιος ο θεός να μη πάθει τίποτα ο Γκος, διότι Λι δεν είναι ακριβώς χειριστής και Μήτρου-Λονγκ είναι σαν να μην υπάρχει
- Γκος, Λι, Έβανς και πάλι άγιος ο θεός να μη πάθει τίποτα ο Γκος, συν ότι ισχύει παραπάνω για Λι συν τρελό ποντάρισμα ο Έβανς να προσφέρει ένα τίμιο απλά δεκάλεπτο σε κάθε μάτς των play-off, καθαρά λόγω έλλειψης ρυθμού.
Όπως και να έχει, τις προσευχές δε τις αποφεύγουμε. Επιπλέον, χρειζόμαστε καλές και όχι υπερφίαλες εμφανίσεις από Φουρνιέ και Μακκισικ, που θεωρώ πως αυτοί οι δύο θα είναι όπως πρέπει. Πίτερς μπορεί να αποτελέσει τον x-factor. Σασα πρέπει να τον διαχειριστεί καλύτερα ο coach για να αντέξει.
Παίκτης Μήτρου-Λονγκ στην Ευρωλίγκα δεν υφίσταται στο μυαλό του Μπαρτζώκα όπως αναφέρεις, για να μην πω και στην Α1 από εδώ και πέρα.
Μετά το ματς με τον Πανιώνιο ο Παππάς είπε ότι ελπίζουν πως κάααααποτε θα μπει στις προπονήσεις ο Walkup. Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή. Από το "γυρνάει αρχές Μαρτίου μετά την διακοπή για τις Εθνικές" πήγαμε στο "πάει Αμερική για 2 εβδομάδες για θεραπείες και όταν γυρίσει θα μπει στις προπονήσεις στα τέλη Μαρτίου" και τώρα έχουμε το "θα μπει κάποια στιγμή". Άρα πολύ πιθανόν να μην τον δούμε καθόλου φέτος ξανά.
Νομίζω το πιο πιθανό σενάριο είναι Goss 25 με 30 λεπτά στον άσσο, κανένα δεκάλεπτο οι Fournier/McKissic/Lee σαν ψευτοάσσοι (πιο πολύ δηλαδή για να κατεβάζουν την μπάλα απλά), και ίσως λίγο και οι Vildoza/Evans, ανάλογα με το πότε θα γυρίσουν και σε τι κατάσταση θα είναι.
Ο Βιλτόζα ακόμα κάνει ατομικές και είναι εκτός ένα μήνα με θλάση στον οπίσθιο..Πολύ χλωμό να τον δούμε στην σειρά, εκτός και αν μπει μετά τα πρώτα δυο παιχνίδια..επίσης χλωμό δλδ να τον πετάξει μέσα στην Μαδρίτη ενώ έχει να παίξει ένα μήνα..εκτός και αν έχουμε ήδη φάει break εδώ.
Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για Ουόκαπ, ο οποίος είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα, γιατί λείπει καιρό και έχει σοβαρότερο πρόβλημα. Αν δοκιμάσει να μπει φέτος, αυτό θα είναι στο f4, παίρνοντας κάποια λεπτά στην Α1 για να θυμηθεί πως παίζεται το άθλημα..
Τον Έβανς να τον βάλει ξαφνικά σε σειρά playoff, ενώ δεν έπαιξε καθόλου με Άλμπα-Μακάμπι δίνει κάτω από 1% πιθανότητες (εκτός και αν κάνει όργια στις προπονήσεις, διότι θεωρητικά είναι υγιής).
Συμπερασματικά, Γκός 25-30 λεπτά σίγουρα στα δυο πρώτα ματς, αν πάει 2-0 στα επόμενα μπορεί να προφυλαχθεί για να μην πάθει και αυτός θλάση και να παίξει λιγότερο από 25. 2ος άσσος ο Λι απλά για να κατεβάζει την μπάλα, και ουσιαστικά 2ος χειριστής θα είναι ο Φουρνιέ και ο Μακίσικ (όπως έγινε και πέρυσι σε κάποια φάση στην σειρά με Μπάρτσα αν δεν κάνω λάθος).
Να αφήσει το χαλινάρι από Λι ο Μπαρτώκας δύσκολο..εκτός και αν τον δούμε ως δυο σε σχήμα με Γκός, Λι, Σάσα, Πίτερς, Φαλ τα δέκα λεπτά που θα ξεκουράζεται ο Φουρνιέ. Για εμένα, πιο κομβικός μου φαίνεται ο Λαρετζάκης πάρα ο Λι (στον ρόλο που χρησιμοποιείται). Ντόρσει, επίσης, δύσκολο να χρησιμοποιηθεί.
Άρα, με βάση τα παραπάνω από χρόνους θα δουμε:
1. 30+λεπτά Γκός, Σάσα, Φουρνιέ.
2. 15 λεπτά Φαλ, Μίλου, Λι.
3. 20+λεπτά Πίτερς, Παπ, Σακ.
4. 5-10 λεπτά Λάρε, Ράιτ.
Αυτό πιστεύω θα είναι το ροτεισον, τουλάχιστον στα δυο πρώτα παιχνίδια.