η αληθεια ειναι οτι εχει βγαλει καποιες καταπληκτικες φασεις με περασμα πισω απο τον αντιπαλο και κατω απο το καλαθι για να βρεθει στην αλλη πλευρα με αποκορυφωμα την πλακιτσα που σκρωσε στον μοτιεγιουνας , κι ο λιβιο την ειχε πολυ αυτη την κινηση με το περασμα κατω απο τη στεφανη και το αναποδο λευ απ , αλλα σε γενικες γραμμες μου εδειχνε οτι κραταγε πολλη πισινη ο κροκοδειλας , ισως γιατι οπως σωστα ειπες δεν ειχε ανασες . εκει λοιπον ερχομαστε στο σημειο να λεμε για ψηλο που να μοιραζεται το 5 ισαξια με τον Γαλλο και να μπορει να σταθει 20λεπτο χωρις να ερθουν να μας βαρανε τα κουδουνια τα παιδια του ΕΚΑΒ καθε φορα που βγαινει αλλαγη ο ψηλεας. καλος ο Μαρτιν οσες φορες ηταν καλα και πατουσε γερα αλλα γενικα δνε μπορω να του δωσω θετικο προσημο. Μονο του ατου το δεσιμο με την ομαδα και το οτι στο τελςο εδειξε να βρισκει τον εαυτο του .basket72 έγραψε: ↑Τρί Ιουν 21, 2022 12:33 pmΟ Φαλ όταν έχει ανάσες ρολάρει καταπληκτικά. Δες το λίγο. Αυτό που περιγράφεις το έκανε στον τελευταίο (ίσως και στον δέυτερο) γιατί δεν είχε τόσες ανάσες (ή τις κράταγε για τις επόμενε φάσεις).fotis vlachopoulos έγραψε: ↑Τρί Ιουν 21, 2022 12:10 pmενα απο τα πολλα σημεια που θα "φτωχυνει " η ομαδα με την φυγη του πρι αλλα και του ζαν σαρλ σε καποιο βαθμο ειναι το ποστ παιχνιδι αφου ο φαλλ ειναι μπορω να πω αρκετα μονοδιαστατος στο συγκεκριμενο θεμα του στυλ παω τον αντιπαλο καροτσαδα μεχρι μεσα και σηκωνομαι για το καρφωμα η φτανω κατω απο το καλαθι και σπαω την μπαλα εξω (βεβαια αν εχεις την τυχη να εχεις πολλους συμπαικτες με καλο περιφεριακο σουτ δουλευει ακομα και ο εισι στον ελαχιστο χρονο που αγωνιζοταν το ειχε το τριποντο μετα απο πασα) . σιγουρα χρειαζεται πικ εν ρολ ψηλος αλλα πιστευω οτι πρεπει να εχει και ποστ παιχνιδι καποιος απο αυτος που ειναι να ερθουν .
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δούμε.
Και για να έρθω στα προηγούμενα σχόλια, τον Πίτερς τον είχα σκεφθεί κι εγώ λόγω του σουτ (και καλός ριμπάουντερ είναι) αλλά θέλουμε αθλητικότητα εκεί.
Και παίκτη που να μπορεί να παίξει το ίδιο καλά και τις 2 θέσεις και να μην είναι κατά συνθήκη.
Εγώ τα σχόλια που τίθενται με επιχειρήματα για τον Μάρτιν τα ακούω μια χαρά. Αν μπορούμε να πάρουμε έναν σέντερ πάνω από το 2.05 και να έχει τα χαρακτηριστικά του σε άμυνα κι επίθεση, τότε να τον αλλάξουμε. Από την άλλη είναι το θέμα με τον κορμό που είναι "χρυσάφι" για μια ομάδα που με μικρό μπάτζετ (συγκριτκά με τους πλούσιους της Ευρώπης) προσπαθεί να καθιερωθεί στις 5-6 καλύτερες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Και να μείνει εκεί για την προσεχή 3τία.
Οπότε ένα ποιοτικό και αθλητικό 4-5ρι είναι απαραίτητο.
2019-2021-Oλυμπιακός-Προτάσεις για ρόστερ
Συντονιστής: Captains
-
- Reactions: 1113
- Προειδοποιήσεις:
1
0
τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
- shaq7
- Reactions: 6790
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Ρε παιδια τον νιμπο τον βγαζουν οτι ειναι 2.06 ειναι δυνατον?εμενα στο ματι με το ζορι 2.03 μου δειχνει και πολυ λεω,ιδια κοψια με τον χασαν ειναι..
Ασχετο,εκεινος ο Jonah Bolden που επαιζε μακαμπι και μετα ειχε παει ΝΒΑ εκοψε το μπασκετ για να ασχοληθει με κρυπτο?γιατι κατι τετοιο ειδα τωρα που τον εψαχνα.
Ασχετο,εκεινος ο Jonah Bolden που επαιζε μακαμπι και μετα ειχε παει ΝΒΑ εκοψε το μπασκετ για να ασχοληθει με κρυπτο?γιατι κατι τετοιο ειδα τωρα που τον εψαχνα.
0
Δεν θα διαφωνήσω. Και ναι ο Μάρτιν είχε θέμα με τον Παπαγιάννη στα τελευταία ματς, αλλά και πάλι ήταν εκεί. ΓΙα το ΟΑΚΑ μιλάω. Που πάλι τα άκουσε. Εδω΄τα είχε ακούσει και με την έΦες. Είναι ο κλάσσικ "κάπρο" που λέγαμε τις προάλλες.fotis vlachopoulos έγραψε: ↑Τρί Ιουν 21, 2022 1:07 pmποιοτικό και αθλητικό 4-5ρι είναι απαραίτητο.
η αληθεια ειναι οτι εχει βγαλει καποιες καταπληκτικες φασεις με περασμα πισω απο τον αντιπαλο και κατω απο το καλαθι για να βρεθει στην αλλη πλευρα με αποκορυφωμα την πλακιτσα που σκρωσε στον μοτιεγιουνας , κι ο λιβιο την ειχε πολυ αυτη την κινηση με το περασμα κατω απο τη στεφανη και το αναποδο λευ απ , αλλα σε γενικες γραμμες μου εδειχνε οτι κραταγε πολλη πισινη ο κροκοδειλας , ισως γιατι οπως σωστα ειπες δεν ειχε ανασες . εκει λοιπον ερχομαστε στο σημειο να λεμε για ψηλο που να μοιραζεται το 5 ισαξια με τον Γαλλο και να μπορει να σταθει 20λεπτο χωρις να ερθουν να μας βαρανε τα κουδουνια τα παιδια του ΕΚΑΒ καθε φορα που βγαινει αλλαγη ο ψηλεας. καλος ο Μαρτιν οσες φορες ηταν καλα και πατουσε γερα αλλα γενικα δνε μπορω να του δωσω θετικο προσημο. Μονο του ατου το δεσιμο με την ομαδα και το οτι στο τελςο εδειξε να βρισκει τον εαυτο του .
Τότε έχανε στο 'α ημίχρονο λει απ (όπως κι όλη η ομάδα μας, όμως) αλλά σε ένα δια΄στημα που δεν έβαζε κανείς καλάθι, αυτός μπήκε στη ρακέτα, φόρτωσε με φάουλ, πήρε επιτθετικά, έβαλε βολές, και μας κράτησε κοντά στο σκορ.
Επαναλαμβάνω όμως, ότι ας πάμε για άλλον. Δεν είναι μονόδρομος ο Μάρτιν. Για Νίμπο, δεν είμαι και τόσο υπέρ. Ναί είναι λίγο πιο ψηλός, ναι είναι πιο εκρηκτικός, αλλά πίσω έτρωγε πολλούς πόντους. Και στην "απέξω" άμυνα. Το σύγχρονο μπάσκετ δεν είναι μόνο η άμυνα στο ποστ. ΓΙα το 5ρι μιλάω πάντα. Ο Μάρτιν μπλόκαρε πάρα πολλές επιθέσεις (σε καυτά χρονικά διαστήματα) με την άμυνα χώρου, με την άμυνα στους κοντούς αλλά και τη δύναμή του μέσα στη ρακέτα. Γιατί λίγοι σέντερ είναι πιο δυνατοί από οτν Μάρτιν.
Ο Ονουάκου ακούγεται καλός. Τον έχω τσεκάρει αρκετά κιόλας. Αν τον κλείσουμε γρήγορα κι έχει 2 μήνες γεμάτους να δουλέψει στις άμυνες με τις αλλαγές που θα του ζητηθεί, μπορούμε να ελπίζουμε. Γιατί θα τα δει όλα να ξέρετε όταν ξαφνικά τού ζητηθεί να παίξει έξω.*
Για τον Φαλ, ας έχουμε υπόψη ότι για το ύψος και το βάρος του είναι πάρα πολύ καλός στην άμυνα με αλλαγές. Γι' αυτό και τα παίζει τόσο πολύ ο άνρθωπος.
Αλλά ο Φαλ δεν έπαιξει αυτήν την άμυνα για πρώτη φορά φέτος. Και στη Βιλερμπάν το είχε κάνει και- κυρίως- με την εθνική της χώρας του υπό τις οδηγίες του Β. Κολέ.
Ο Τζεκίρι ας πούμε μπορεί υπηρετήσει τέλεια τον ρόλο του δεύτερου εφτάποδου πίσω από τον Φαλ ( τον αντικαταστάτη του στη Βιλερμπάν, πριν 2 χρόνια). Έχει πολύ καλά πόδια για να βγει έξω και να μαρκάρει κοντούς., πηδαεί ψηλά ( με λίγες τάπες σχετικά, αλλά με μπόλικο "εκφοβισμό"/αποτροπή

Από μένα ναι στον Τζεκίρι. Φουλ κιόλας.

* Όπως τα ¨"είδε όλα" ο Μάρτιν όταν πρωτόρθε στον Ολυμπιακό και κλήθηκε να αλλάξει άρδην την άμυνα που ως τότε ήξερε και τον είχε καθιερώσει ως έναν από τους καλύτερους μπλοκέρ που κυκλοφορούσαν (μπορεί κάποιος να τα ο ψάξει). Μόνο που έπαιζε "βυθισμένος" στο ζωγραφιστό. Και στη Βόννη και στην Ποντγκτόριτσα.
-
- Προειδοποιήσεις:
1
Κοιτα ,αν δεν ερθει μιλου κι απο εμενα ειναι ναι ο τζεκιρι και για το οτι ειναι 7ποδος και για το οτι μπορει να υπηρετησει την αμυνα κι εξω και γιατι γνωριζεται ηδη και με το φαλ που αν φυγει (τι αν δηλαδη εχει φυγει ηδη ) ο Λιβιο ψιλομενει χωρις παλιους γνωριμους . ασε που το να παιζεις με δυο μπαμπουλες στη ρακετα ακομα κι αν δεν γραφουν νουμερα σε ταπες ειναι πολυ βολικο ...basket72 έγραψε: ↑Τρί Ιουν 21, 2022 1:28 pmΔεν θα διαφωνήσω. Και ναι ο Μάρτιν είχε θέμα με τον Παπαγιάννη στα τελευταία ματς, αλλά και πάλι ήταν εκεί. ΓΙα το ΟΑΚΑ μιλάω. Που πάλι τα άκουσε. Εδω΄τα είχε ακούσει και με την έΦες. Είναι ο κλάσσικ "κάπρο" που λέγαμε τις προάλλες.fotis vlachopoulos έγραψε: ↑Τρί Ιουν 21, 2022 1:07 pmποιοτικό και αθλητικό 4-5ρι είναι απαραίτητο.
η αληθεια ειναι οτι εχει βγαλει καποιες καταπληκτικες φασεις με περασμα πισω απο τον αντιπαλο και κατω απο το καλαθι για να βρεθει στην αλλη πλευρα με αποκορυφωμα την πλακιτσα που σκρωσε στον μοτιεγιουνας , κι ο λιβιο την ειχε πολυ αυτη την κινηση με το περασμα κατω απο τη στεφανη και το αναποδο λευ απ , αλλα σε γενικες γραμμες μου εδειχνε οτι κραταγε πολλη πισινη ο κροκοδειλας , ισως γιατι οπως σωστα ειπες δεν ειχε ανασες . εκει λοιπον ερχομαστε στο σημειο να λεμε για ψηλο που να μοιραζεται το 5 ισαξια με τον Γαλλο και να μπορει να σταθει 20λεπτο χωρις να ερθουν να μας βαρανε τα κουδουνια τα παιδια του ΕΚΑΒ καθε φορα που βγαινει αλλαγη ο ψηλεας. καλος ο Μαρτιν οσες φορες ηταν καλα και πατουσε γερα αλλα γενικα δνε μπορω να του δωσω θετικο προσημο. Μονο του ατου το δεσιμο με την ομαδα και το οτι στο τελςο εδειξε να βρισκει τον εαυτο του .
Τότε έχανε στο 'α ημίχρονο λει απ (όπως κι όλη η ομάδα μας, όμως) αλλά σε ένα δια΄στημα που δεν έβαζε κανείς καλάθι, αυτός μπήκε στη ρακέτα, φόρτωσε με φάουλ, πήρε επιτθετικά, έβαλε βολές, και μας κράτησε κοντά στο σκορ.
Επαναλαμβάνω όμως, ότι ας πάμε για άλλον. Δεν είναι μονόδρομος ο Μάρτιν. Για Νίμπο, δεν είμαι και τόσο υπέρ. Ναί είναι λίγο πιο ψηλός, ναι είναι πιο εκρηκτικός, αλλά πίσω έτρωγε πολλούς πόντους. Και στην "απέξω" άμυνα. Το σύγχρονο μπάσκετ δεν είναι μόνο η άμυνα στο ποστ. ΓΙα το 5ρι μιλάω πάντα. Ο Μάρτιν μπλόκαρε πάρα πολλές επιθέσεις (σε καυτά χρονικά διαστήματα) με την άμυνα χώρου, με την άμυνα στους κοντούς αλλά και τη δύναμή του μέσα στη ρακέτα. Γιατί λίγοι σέντερ είναι πιο δυνατοί από οτν Μάρτιν.
Ο Ονουάκου ακούγεται καλός. Τον έχω τσεκάρει αρκετά κιόλας. Αν τον κλείσουμε γρήγορα κι έχει 2 μήνες γεμάτους να δουλέψει στις άμυνες με τις αλλαγές που θα του ζητηθεί, μπορούμε να ελπίζουμε. Γιατί θα τα δει όλα να ξέρετε όταν ξαφνικά τού ζητηθεί να παίξει έξω.*
Για τον Φαλ, ας έχουμε υπόψη ότι για το ύψος και το βάρος του είναι πάρα πολύ καλός στην άμυνα με αλλαγές. Γι' αυτό και τα παίζει τόσο πολύ ο άνρθωπος.
Αλλά ο Φαλ δεν έπαιξει αυτήν την άμυνα για πρώτη φορά φέτος. Και στη Βιλερμπάν το είχε κάνει και- κυρίως- με την εθνική της χώρας του υπό τις οδηγίες του Β. Κολέ.
Ο Τζεκίρι ας πούμε μπορεί υπηρετήσει τέλεια τον ρόλο του δεύτερου εφτάποδου πίσω από τον Φαλ ( τον αντικαταστάτη του στη Βιλερμπάν, πριν 2 χρόνια). Έχει πολύ καλά πόδια για να βγει έξω και να μαρκάρει κοντούς., πηδαεί ψηλά ( με λίγες τάπες σχετικά, αλλά με μπόλικο "εκφοβισμό"/αποτροπή) κάνει πολυ καλά σκριν και βλέπει συμπαίκτες του στην επίθεση.
Από μένα ναι στον Τζεκίρι. Φουλ κιόλας.
* Όπως τα ¨"είδε όλα" ο Μάρτιν όταν πρωτόρθε στον Ολυμπιακό και κλήθηκε να αλλάξει άρδην την άμυνα που ως τότε ήξερε και τον είχε καθιερώσει ως έναν από τους καλύτερους μπλοκέρ που κυκλοφορούσαν (μπορεί κάποιος να τα ο ψάξει). Μόνο που έπαιζε "βυθισμένος" στο ζωγραφιστό. Και στη Βόννη και στην Ποντγκτόριτσα.
0
τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
-
- Προειδοποιήσεις:
1
αυτο με τα υψη ειναι λιγακι 'ρευστο" απο σαιτ σε σαιτ και τον παπαγιαννη απο 2.16 μεχρι 2.20 τον εχω δει κατα καιρουςshaq7 έγραψε: ↑Τρί Ιουν 21, 2022 1:16 pmΡε παιδια τον νιμπο τον βγαζουν οτι ειναι 2.06 ειναι δυνατον?εμενα στο ματι με το ζορι 2.03 μου δειχνει και πολυ λεω,ιδια κοψια με τον χασαν ειναι..
1
1

-
- Reactions: 1719
- Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Εντάξει από το σουτ Πίτερς και έναν χερά, δεν είναι ανάγκη να πάμε αμέσως στο μέτριο σουτ. Δεν είπα να μην έχει σουτ, απλά νομίζω πρέπει πρώτα να είναι αθλητικός. Εφόσον έρχεται και ο Μιλού πάντα. Με Μάρτιν άλλη κουβέντα. Ζαν Σαρλς είχαμε φέτος με κακό σουτ (ούτε καν μέτριο) και Πρίντεζη με οκ σουτ αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε να έχει παραπάνω χρόνο. Με έναν αθλητικό με σουτ Πρι τα τελευταία χρόνια είμαι οκ. Να έχει τόσο καλό όσο χρειάζεται ώστε να μην κλείνουν και του αφήνουν το σουτ, αλλά τα ατού και τα χαρίσματα του να είναι άλλα.assistant77 έγραψε: ↑Τρί Ιουν 21, 2022 1:02 pmστο μπασκετ του Μπαρτζωκα(αλλα και γενικοτερα πλεον) το 4αρι πρεπει να ναι οπωσδηποτε ΄΄χερας΄΄,για να ανοιγει το γηπεδο.....αν στο 5 εχεις Φαλ και Μαρτιν ή Μιλουτινοφ δε γινεται να εχεις 4αρι με μετριο σουτ....θα κλεινουν ολες οι αμυνες και θα κουτουλαμε.....AlexD έγραψε: ↑Τρί Ιουν 21, 2022 11:45 amPeters αγαπημένος και θα τον ήθελα σε οποιαδήποτε ομάδα, δεν ξέρω όμως αν το υπερόπλο του μπακ απ 4ριού θα πρέπει να είναι το σουτ πιο πολύ. Πιο πολύ αθλητικό παίκτη θέλει νομίζω, ειδικά εφόσον παίζει να γυρίσει ο Μιλού.
Ο Σίνγλετον όντως έπεσε απότομα τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά μην ξεχνάμε πως πέρυσι στο Φ4 ήταν καθοριστικός και φέτος είχε 23' στο ματς με εμάς και 30' στον τελικό...
Ο κόουτς τον ξέρει γιατί έχουν παίξει μαζί στην Κουμπάν, το κασέ του έχει πέσει λογικά (δε ξέρω πόσο), είναι από τους πιο μάχιμους εκεί έξω αμυντικά και αθλητικά...έχει και τεράστια εμπειρία πια (με 2 ευρωλίγκες στην πλάτη και ελληνικά ντέρμπι) και απλώς περιμένεις να βρει ξανά το σουτ του που φέτος ήταν σαν να ξέχασε να σουτάρει (22,7%). Δεν νομίζω να είναι περίπτωση Μόερμαν που ξεκάθαρα δεν είναι πια στο ίδιο επίπεδο οριστικά και αμετάκλητα, ο Σίνγκλετον θα γίνει 33 τον Νοέμβριο και το κορμί του δείχνει σε καλή κατάσταση. Νομίζω πως για 2, άντε 1 χρόνο στην χειρότερη έχει ακόμα καλό μπάσκετ, αν έχει όρεξη.
Αν πχ ο Σίνγκλετον μπορεί να σουτάρει έστω και λίγο χειρότερα από τις περισσότερες σεζόν της καριέρας (40%) του είναι νομίζω καλύτερο φιτ συνολικά. Σαν στυλ, άσχετα από το συγκεκριμένο παράδειγμα.
0
- berry
- Reactions: 1931
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Magic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Knicks
- Προειδοποιήσεις:
0
sorry δεν μπορεσα να αντισταθω
δε λαντ οφ οπορτιουνιτι...
γουοκαπ σλουκας λουντζης
E'Twaun Moore Ρογκαβο
μακισικ
Solomon Hill παπανικολαου
βεζενκοφ Harry Giles
φαλ Dewayne Dedmon
τανουλης
https://www.basketball-reference.com/pl ... eet01.html
https://www.basketball-reference.com/pl ... lso01.html
https://www.basketball-reference.com/pl ... sha01.html
https://www.basketball-reference.com/pl ... ode01.html
γουοκαπ σλουκας λουντζης
E'Twaun Moore Ρογκαβο
μακισικ
βεζενκοφ Harry Giles
φαλ Dewayne Dedmon
τανουλης
0
-
- Reactions: 1743
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
να υποψιαστω πως αν η χρονια ειχε παει λιγο χειροτερα θα αλλαζες ολη τη 12αδα σωστα;;;;;;;;berry έγραψε: ↑Τρί Ιουν 21, 2022 10:13 pmsorry δεν μπορεσα να αντισταθω
γουοκαπ σλουκας λουντζης
E'Twaun Moore Ρογκαβο
μακισικ
βεζενκοφ Harry Giles
φαλ Dewayne Dedmon
τανουλης