1. Η ομάδα φέτος πρέπει να κατακτήσει είτε το ελληνικό πρωτάθλημα είτε την Euroleague. Για πολλούς λόγους. Αν δεν πάρει έναν από τους δύο αυτούς τίτλους, τότε η σεζόν θα είναι 100% αποτυχημένη.Conan1982 έγραψε: ↑Σάβ Μαρ 29, 2025 9:38 amΟι 3 συνεχόμενες ήττες έφεραν φυσιολογικά γκρίνια και ανησυχία. Σε αυτό να προσθέσουμε την μόνιμη πίεση που υπάρχει στον οργανισμό, την απαίτηση κάποιων για κούπες, αναλύσεις, διαφωνίες. Καλύτερα, νομίζω ένα ξεχωριστό τόπικ ενόψει και των play off.
Τα ερωτήματα;
1. Ειναι αποτυχία να φτάσουμε στο F4 και να μην πάρουμε την κούπα;
2. Το ότι δεν τα έχουμε καταφέρει είναι θέμα νοοτροπίας του κόουτς και της ομάδας;
3, Είναι φυσιολογικό το ντεφορμάρισμα αυτήν την στιγμή;
4. Τι δυνατότητες έχει τελικά η ομάδα;
2. Είναι συνδυασμός. Ο Μπαρτζώκας είναι προπονητής που αποδεδειγμένα παθαίνει ταραχή όταν βρίσκεται υπό καθεστώς πίεσης και δεν έχει την ικανότητα να διαχειριστεί κρίσεις και δύσκολες καταστάσεις. Η ταραχή αυτή μεταφέρεται και στους παίκτες. Από την άλλη η διοίκηση έχει καλλιεργήσει μια νοοτροπία "ελληνικού δημοσίου" στο τμήμα. Κανείς δεν αξιολογείται για τίποτα. Στα εύκολα είμαστε μπροστάρηδες και κάνουμε βαρύγδουπες δηλώσεις για "our way" κλπ και στα δύσκολα εξαφανιζόμαστε για 3-4 μήνες μέχρι να καταλαγιάσει ο θόρυβος. To leadership στον οργανισμό είναι ελλιπέστατο. Αυτό επηρεάζει και το αγωνιστικό κομμάτι.
3. Πριν τις 3 συνεχόμενες ήττες, ο Ολυμπιακός είχε 13 νίκες σε 14 ματς στην Ευρωλίγκα. Δεν θα ήταν φυσιολογικό να συνεχιστεί αυτό, όλες οι ομάδες κάποια στιγμή κάνουν κάποια κοιλιά στην απόδοσή τους. Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν ναι, είναι φυσιολογικό να υπάρξει μια κοιλιά στην απόδοση. Η κοιλιά όμως αυτή έβγαλε στην επιφάνεια το καθεστώς πίεσης κάτω από το οποίο αγωνίζεται η ομάδα και το πόσο εύθραστη μπορεί να είναι η ψυχολογία της αν "στραβώσει" κάτι. Επίσης υπάρχουν παίκτες που τράβηξαν μεγάλο "μανίκι" στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου. Κάποιοι λόγω τραυματισμών, κάποιοι καθαρά λόγω rotation. Έχω χάσει το μέτρημα στα ματς που ο Βεζένκοφ παίζει 20(!) λεπτά συνεχόμενα στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς αλλαγή. Και ο Fournier επίσης έχει χτυπήσει 30+ λεπτά σε συνεχόμενα ματς. Σε μεγάλο βαθμό λοιπόν η αγωνιστική κοιλιά είναι δικαιολογημένη.
4. Η ομάδα αγωνιστικά δεν είναι τέλεια αλλά έχει τις δυνατότητες να πάρει την Ευρωλίγκα. Το μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόβλημα εντοπίζεται στα guards όπου το καλοκαίρι πήραμε ένα τεράστιο και αδικαιολόγητο, κατά τη γνώμη μου, ρίσκο, επενδύοντας σε έναν παίκτη που γνωρίζαμε πως θα ήταν στα pits για 6-7 μήνες. Αυτό όμως που τρομάζει περισσότερο, εμένα τουλάχιστον, είναι η ικανότητα της ομάδας να ανταπεξέλθει στην πίεση και στις απαιτήσεις που υπάρχουν φέτος. Αν για παράδειγμα, "σταυρώσουμε" με ομάδες όπως η Ρεάλ ή Εφές στα playoffs και "στραβώσει" ένα από δύο πρώτα ματς στο ΣΕΦ, η αίσθηση που έχω είναι ότι δεν θα υπάρξει γυρισμός.