Ελληνοποίηση ξένων αθλητών

Συντονιστής: Captains

Συμφωνείτε με την ελληνοποίηση ξένων αθλητών?

ΝΑΙ
20
29%
ΟΧΙ
38
56%
ΑΔΙΑΦΟΡΟ
10
15%

Σύνολο ψήφων: 68
tarp7

allstar
Reactions: 1997
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Απρ 24, 2023 2:47 pm

fotis vlachopoulos έγραψε:
Δευ Απρ 24, 2023 1:25 pm
shtarkws έγραψε:
Τρί Απρ 18, 2023 6:01 pm
Σε εναμιση χρονο Ελληνοποιηση, αποφαση για γελια και για κλαμματα.

Δεν με νοιαζει το οπαδικο, καποιος τροπος θα βρεθει αλλωστε για να ικανοποιηθει και ο Παναθηναικος.

Ουτε με νοιαζει τι θα προσφερει στην Εθνικη, προτιμω να βλεπω την Εθνικη με δικα της μπασκετικα παραγωγα και οπου βγει. Τουλαχιστον θα εχουμε μια εικονα για το Ελληνικο μπασκετ.

Ουτε μου φταιει ο ανθρωπος που το πιστευω οτι αγαπησε την χωρα μας.

Λυπαμαι ειλικρινα για ολα αυτα τα παιδια που γεννηθηκαν στην Ελλαδα απο αλλοδαπούς γονείς, ή ήρθαν σε μικρή ηλικία στην Ελλάδα και ενω εχουν παρει την Ελληνικη παιδεία και είναι μέλη της Ελληνικής κοινωνίας παλεύουν ακόμα για το αυτονόητο επειδή δεν έχουν αθλητικό ταλέντο.

ps μακαρι να βγω ψευτης αλλα αυτη η αποφαση θα ανοιξει τους ασκους του αιολου στο μπασκετ για να ικανοποιηθουν ολοι
φιλε μου χιλιες φορες καλυτερα να δω ομαδες με 12 αμερικανους να παιζουν μπασκεταρα στην Α1 και να κλεισει λιγο η ψαλιδα μικρομεσαιων με μεγαλους παρα να βλεπω 18ρηδες με υφος χιλιων καρδιναλιων επειδη ο μανατζερ τους φουσκωσε τα μυαλα ή ....ταλεντα ετων 27 που παιζουν επειδη εχουν το ελληνικο διαβατηριο . Εχει γεμισει η Α1 μετριοτητες που αραζουν πανω στον κανονισμο των 6 Ελληνων και ζητανε υπερογκα ποσα σε σχεση με το ταλεντο και το work ethic τους ,κι εχουν και τα μουτρα να ζητανε εγγυημενο χρονο και ρολο σε Ολυμπιακο και Παναθηναικο με 3 και εξι ευρωλιγκες αντιστοιχα κατι πιτσιρικαδες που αν δεν κοιτανε την μπαλα δεν μπορουν να κανουν πεντε τριπλες . Ας στρωσουν τον κωλο τους κατω να δουλεψουν να δεις τι ωραια που δεν θα εχουν να φοβηθουν η να ζηλεψουν τιποτα απο τον Γουοκαπ η απο τον καθε Γουοκαπ. τα ειπε κι ο λαρε προχτες αλλωστε κι αν μη τι αλλο εκεινος εχει καθε δικαιωμα να μιλησει για αφοσιωση και σκληρη δουλεια ...
Το να παίζουν 12 αμερικανοί στην Α1 αυτό δεν είναι ελληνικό μπάσκετ, αλλά μπάσκετ στην Ελλάδα γούστα είναι αυτά αλλά δεν συμφωνώ.
Μπάσκετ με ξένους παίκτες (χωρίς τους τεμπέλιδες έλληνες παίκτες κάτι μου θυμίζει αυτό, την εποχή του μνημονίου) δεν χρειάζετε να δεις στην Α1, μπορείς να δεις στο ΝΒΑ, Ευρωλίγκα, eurocup, bcl, acb, κλπ. Τα εθνικά πρωταθλήματα για μένα πρέπει να υποστηρίζουν και τη τοπική παραγωγή παικτών πόσο μάλλον η κρατικοδίαιτη Α1

2
2 Εικόνα
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 951
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Απρ 25, 2023 10:33 am

tarp7 έγραψε:
Δευ Απρ 24, 2023 1:25 pm

φιλε μου χιλιες φορες καλυτερα να δω ομαδες με 12 αμερικανους να παιζουν μπασκεταρα στην Α1 και να κλεισει λιγο η ψαλιδα μικρομεσαιων με μεγαλους παρα να βλεπω 18ρηδες με υφος χιλιων καρδιναλιων επειδη ο μανατζερ τους φουσκωσε τα μυαλα ή ....ταλεντα ετων 27 που παιζουν επειδη εχουν το ελληνικο διαβατηριο . Εχει γεμισει η Α1 μετριοτητες που αραζουν πανω στον κανονισμο των 6 Ελληνων και ζητανε υπερογκα ποσα σε σχεση με το ταλεντο και το work ethic τους ,κι εχουν και τα μουτρα να ζητανε εγγυημενο χρονο και ρολο σε Ολυμπιακο και Παναθηναικο με 3 και εξι ευρωλιγκες αντιστοιχα κατι πιτσιρικαδες που αν δεν κοιτανε την μπαλα δεν μπορουν να κανουν πεντε τριπλες . Ας στρωσουν τον κωλο τους κατω να δουλεψουν να δεις τι ωραια που δεν θα εχουν να φοβηθουν η να ζηλεψουν τιποτα απο τον Γουοκαπ η απο τον καθε Γουοκαπ. τα ειπε κι ο λαρε προχτες αλλωστε κι αν μη τι αλλο εκεινος εχει καθε δικαιωμα να μιλησει για αφοσιωση και σκληρη δουλεια ...
Το να παίζουν 12 αμερικανοί στην Α1 αυτό δεν είναι ελληνικό μπάσκετ, αλλά μπάσκετ στην Ελλάδα γούστα είναι αυτά αλλά δεν συμφωνώ.
Μπάσκετ με ξένους παίκτες (χωρίς τους τεμπέλιδες έλληνες παίκτες κάτι μου θυμίζει αυτό, την εποχή του μνημονίου) δεν χρειάζετε να δεις στην Α1, μπορείς να δεις στο ΝΒΑ, Ευρωλίγκα, eurocup, bcl, acb, κλπ. Τα εθνικά πρωταθλήματα για μένα πρέπει να υποστηρίζουν και τη τοπική παραγωγή παικτών πόσο μάλλον η κρατικοδίαιτη Α1
.εισαι απο τους ανθρωπους που ειλικρινα ευχαριστιεμαι να διαβαζω για αυτο σου γραφω με το ρισκο να βγω οφ τοπικ .Οκ δεχομαι οτι ηταν ακραιο το σχολιο μου περι 12 ξενων παικτων αλλα μεταξυ μας με πριζαρε ενα σχολιο στο θρεντ των μεταγραφων του παναθηναικου . εγινε λοιπον φιλε μου καλε μια κουβεντα σχετικα με τον τσαλμπουρη και υπηρξε η αμφιβολια αν θα δεχοταν αν ερθει ως τριτος ψηλος σε μια ομαδα με εξι αστερια στην μπλουζα και προπονητη εναν εκ των κορυφαιων των τελευταιων χρονων και οτι λογικα θα ζητησει χρονο και ρολο προσεξε με θα "ζητησει " οχι "θα προσπαθησει να κερδισει " , κατι που εχει γινει στο παρελθον κι απο αλλους παικτες ΄πχ κωστακουμπο σε εμας , το γραφω αυτο εχοντας μεγαλη συμπαθεια στο προσωπο του εν λογω παικτη και σε καμια περιπτωση θελοντας να τον μειωσω η να τον κατηγορησω για κατι . Κανονικα σε περιπτωση που γινοταν κρουση απο ομαδα με αυτο το "βαρος " φανελας ενας παικτης αυτου του επιπεδου (καλος αλλα μεχρι εκει ) θα επρεπε να ερθει απο τη μουρθια η που στο καλο αγωνιζεται με ταξι και με το που θα υπεγραφε το συμβολαιο να κλεινοταν στο γυμναστηριο και θα πεταγε τα κλειδια απο το παραθυρο ετσι ωστε οταν θα αρχισει η σεζον να καταφερει να ειναι απαραιτητος κρικος στην ομαδα του και μεσω της δουλειας του να βγει μπροστα .Αντιθετως βλεπουμε πλειαδα παικτων να παιζει το ιδιο μπασκετ στα 16 και στα 26 χωρις να εχει βελτιωσει τιποτα στο παραμικρο .Αυτη η αρρωστη νοοτροπια σε συνδιασμο φυσικα και με την τροπαιοθηρια που χαρακτηριζει ολες τις ομαδες εχει φτωχυνει το Ελληνικο μπασκετ κι εχει οδηγησει σε τετοια φαινομενα. μΤην καλημερα μου φιλε!

1
1 Εικόνα
tarp7

allstar

Τρί Απρ 25, 2023 11:26 am

Τρί Απρ 25, 2023 10:33 am
tarp7 έγραψε:

.εισαι απο τους ανθρωπους που ειλικρινα ευχαριστιεμαι να διαβαζω για αυτο σου γραφω με το ρισκο να βγω οφ τοπικ .Οκ δεχομαι οτι ηταν ακραιο το σχολιο μου περι 12 ξενων παικτων αλλα μεταξυ μας με πριζαρε ενα σχολιο στο θρεντ των μεταγραφων του παναθηναικου . εγινε λοιπον φιλε μου καλε μια κουβεντα σχετικα με τον τσαλμπουρη και υπηρξε η αμφιβολια αν θα δεχοταν αν ερθει ως τριτος ψηλος σε μια ομαδα με εξι αστερια στην μπλουζα και προπονητη εναν εκ των κορυφαιων των τελευταιων χρονων και οτι λογικα θα ζητησει χρονο και ρολο προσεξε με θα "ζητησει " οχι "θα προσπαθησει να κερδισει " , κατι που εχει γινει στο παρελθον κι απο αλλους παικτες ΄πχ κωστακουμπο σε εμας , το γραφω αυτο εχοντας μεγαλη συμπαθεια στο προσωπο του εν λογω παικτη και σε καμια περιπτωση θελοντας να τον μειωσω η να τον κατηγορησω για κατι . Κανονικα σε περιπτωση που γινοταν κρουση απο ομαδα με αυτο το "βαρος " φανελας ενας παικτης αυτου του επιπεδου (καλος αλλα μεχρι εκει ) θα επρεπε να ερθει απο τη μουρθια η που στο καλο αγωνιζεται με ταξι και με το που θα υπεγραφε το συμβολαιο να κλεινοταν στο γυμναστηριο και θα πεταγε τα κλειδια απο το παραθυρο ετσι ωστε οταν θα αρχισει η σεζον να καταφερει να ειναι απαραιτητος κρικος στην ομαδα του και μεσω της δουλειας του να βγει μπροστα .Αντιθετως βλεπουμε πλειαδα παικτων να παιζει το ιδιο μπασκετ στα 16 και στα 26 χωρις να εχει βελτιωσει τιποτα στο παραμικρο .Αυτη η αρρωστη νοοτροπια σε συνδιασμο φυσικα και με την τροπαιοθηρια που χαρακτηριζει ολες τις ομαδες εχει φτωχυνει το Ελληνικο μπασκετ κι εχει οδηγησει σε τετοια φαινομενα. μΤην καλημερα μου φιλε!
Καλημέρα φίλε και χρόνια πολλά. Συμφωνώ 100%, κανένας παίκτης δεν μπορεί να απαιτεί εγγυημένο χρόνο συμμετοχής. Ο Τσαλμπούρης για μένα δεν είναι παίκτης ευρωλίγκας, ούτε θα γίνει με βάσει τα χαρακτηριστικά του είναι και 27 χρ, νομίζω ότι είναι καλύτερα να παίζει σε μια μεικρομεσαία ομάδα όπως το Μπιλμπάο πάρα να πάει να κουνάει πετσέτες, την ίδια άποψη έχω και για τους πάικτες στο ΝΒΑ, βέβαια αυτό είναι δική μου άποψη, ο θανάσης αντετοκουμπο αγωνιστικά δεν νομίζω ότι τον βοήθησε κάπου στο να κουνάει πετσέτες στο ΝΒΑ. Οι ταλαντουχοι νέοι παίκτες δεν πρέπει να πηγαίνουν σε ευρωλιγκάτες ομάδες, το λένε και οι προπονητές των ομαδων, πάιζουν πάρα πολλους αγώνες που δεν μπορούν να δουλέψουν με τους νέους παίκτες

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3350
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Απρ 25, 2023 1:31 pm

Αν κι εγώ θέλω πρωτάθλημα με λιγότερους και όχι περισσότερους ξένους αλλά να το δεχτώ να έχουμε περισσότερους, όμως δεν βλέπω από που προκύπτει ότι έρχονται παικταράδες που θα ανεβάσουν το επίπεδο. Οι περισσότερες ομάδες φέρουν παίκτες λαχεία, που κάποιοι βγαίνουν καλοί και ακόμα και αν γίνουν οι ξένοι παίκτες απεριόριστοι πάλι λαχεία θα φέρνουν. Το αντίθετο θα ήταν το πιθανότερο αν οι ξένοι ήταν λιγότεροι (και οι επιτρεπόμενες αλλαγές μέσα στην χρονιά το ίδιο) οι ομάδες τα λεφτά που μοιράζουν σε 6-7-8 ξένους θα τα μοίραζαν σε λιγότερους και πιθανόν να στρεφόταν σε ποιοτικότερες επιλογές.
Για τους Έλληνες παίκτες επίσης δεν δέχομαι ούτε ότι ξαφνικά δεν δουλεύουν ούτε ότι καβαλούν το καλάμι, η πλειοψηφία των Ελλήνων εκτός από αυτών που παίζουν στις 2 μεγάλες ομάδες και μερικών ακόμα παίρνουν, αν τα πάρουν, αστεία ποσά για να πεις ότι εφυσηχάσουν και κάθονται πάνω σ' αυτά. Για την υπεραξία που πληρώνουν οι ομάδες μάλλον μιλάμε για τους 2 αιώνιους, πόσοι ποια παίκτες παίρνουν υπεραξία στον Ολυμιακό; ο Λαρεντζάκης, ο Παπ, ο Σλούκας, ο Σάσα; Άντε ο Λούντζης που σε άλλη ομάδα θα έβρισκε σίγουρα λιγότερα αλλά που αποτελεί μικρό ποσοστό του μπάτζετ ο μισθός του. Στον Παναθηναϊκό; Μα και ο Παπαπέτρου και ο Μήτογλου βρήκαν συμβόλαιο και ο Παπαγιάννης μπορεί να βρει, έπαιρνε κάτι παραπάνω ο Κασελάκης ίσως και ο Μποχωρίδης τώρα, για τους Καλαϊτζάκηδες και τους υπόλοιπους νεαρούς ήταν επιλογή του Παναθηναϊκού να στοχεύει σε νεαρούς παίκτες και να τους εξελίσσει.

2
2 Εικόνα
tarp7

allstar

Τρί Απρ 25, 2023 1:50 pm

Conan1982 έγραψε:
Τρί Απρ 25, 2023 1:31 pm
Αν κι εγώ θέλω πρωτάθλημα με λιγότερους και όχι περισσότερους ξένους αλλά να το δεχτώ να έχουμε περισσότερους, όμως δεν βλέπω από που προκύπτει ότι έρχονται παικταράδες που θα ανεβάσουν το επίπεδο. Οι περισσότερες ομάδες φέρουν παίκτες λαχεία, που κάποιοι βγαίνουν καλοί και ακόμα και αν γίνουν οι ξένοι παίκτες απεριόριστοι πάλι λαχεία θα φέρνουν. Το αντίθετο θα ήταν το πιθανότερο αν οι ξένοι ήταν λιγότεροι (και οι επιτρεπόμενες αλλαγές μέσα στην χρονιά το ίδιο) οι ομάδες τα λεφτά που μοιράζουν σε 6-7-8 ξένους θα τα μοίραζαν σε λιγότερους και πιθανόν να στρεφόταν σε ποιοτικότερες αλλαγές.
Για τους Έλληνες παίκτες επίσης δεν δέχομαι ούτε ότι ξαφνικά δεν δουλεύουν ούτε ότι καβαλούν το καλάμι, η πλειοψηφία των Ελλήνων εκτός από αυτών που παίζουν στις 2 μεγάλες ομάδες και μερικών ακόμα παίρνουν, αν τα πάρουν, αστεία ποσά για να πεις ότι εφυσηχάσουν και κάθονται πάνω σ' αυτά. Για την υπεραξία που πληρώνουν οι ομάδες μάλλον μιλάμε για τους 2 αιώνιους, πόσοι ποια παίκτες παίρνουν υπεραξία στον Ολυμιακό; ο Λαρεντζάκης, ο Παπ, ο Σλούκας, ο Σάσα; Άντε ο Λούντζης που σε άλλη ομάδα θα έβρισκε σίγουρα λιγότερα αλλά που αποτελεί μικρό ποσοστό του μπάτζετ ο μισθός του. Στον Παναθηναϊκό; Μα και ο Παπαπέτρου και ο Μήτογλου βρήκαν συμβόλαιο και ο Παπαγιάννης μπορεί να βρει, έπαιρνε κάτι παραπάνω ο Κασελάκης ίσως και ο Μποχωρίδης τώρα, για τους Καλαϊτζάκηδες και τους υπόλοιπους νεαρούς ήταν επιλογή του Παναθηναϊκού να στοχεύει σε νεαρούς παίκτες και να τους εξελίσσει.
Και εγώ αυτής της άποψης είμαι
O Φιλιππάκος στη κολομβία, ο μάντζαρης στη βενεζουέλα, ο δίπλαρος στη βουλγαρία, ο βασιλειάδης στη αργεντινή, ο τσαλμπούρης στη μπέτις τι υπεραξίες πληρώθηκαν; ίσως έχουν τη κακή συνήθεια να θέλουν να πληρώνονται και να μη παίζουν τζάμπα. ο σλούκας, ο Σάσα βρίσκουν μεγάλα συμβόλαια στις καλές ομάδες της ευρωλίγκα . Έχει περάσει η δικαιολογία στο κόσμο ότι οι ελληνικές ομάδες πληρώνουν υπεραξίες, διάβαζα στα σόσιαλ για υπεραξία στα σόσιαλ για το ντορσει και ξένες ομάδες του έδιναν περισσότερα χρήματα Όπως έγραψε κι ο κογκαλίδης όσο θα περιορίζονται οι θέσεις των ελλήνων τόσο ακριβότεροι θα γίνονται .

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3973
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Απρ 25, 2023 2:47 pm

Οπως εχω ξαναγραψει ειμαι φανατικα υπερ της καταργησης του περιορισμου των ξενων
τον θεωρω αναχρονιστικο και αστειο κανονισμο που δεν ανταποκρινεται στο 2023 και την εποχη που ζουμε

η συζητηση τιθεται σε λαθος βαση,το αν θα βρουν μεγαλα συμβολαια στην ευρωπη οι ελληνες παιχτες ειναι δευτερευουσας σημασια
καποτε ο μεγας τζεικ τσακαλιδης υπεργραφε συμβολαια μεγαλυτερα του διαμαντιδη
μαγκια του ειχε τα κονε και μπορουσε να το κανει

ο κυριος λογος που δημιουργει προβλημα ο περιορισμος των ξενων οτι κανει τις ομαδες να προσαρμοζουν τον σχεδιασμο τους σε παιχτες που δεν θελουν

παραδειγμα μπορει ενας προπονητης να θελει μονο αθλητικους παιχτες η μονο σουτερ ολκης
αλλα θα πρεπει να αλλαξει να περιορισει αυτο που θελει να κανει επειδη πρεπει να χωρεσει καποιους ελληνες υποχρεωτικα στο ροστερ
που οχι μονο θα τους εχεις διχως να θες αλλα θα πρεπει να τους εχεις και στα ωπα ωπα ωστε να μην στραβωσουν και φυγουν και σου ξαναχαλασουν τον προγραμματισμο

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Τρί Απρ 25, 2023 2:56 pm

tarp7 έγραψε:
Τρί Απρ 25, 2023 1:50 pm

Και εγώ αυτής της άποψης είμαι
O Φιλιππάκος στη κολομβία, ο μάντζαρης στη βενεζουέλα, ο δίπλαρος στη βουλγαρία, ο βασιλειάδης στη αργεντινή, ο τσαλμπούρης στη μπέτις τι υπεραξίες πληρώθηκαν; ίσως έχουν τη κακή συνήθεια να θέλουν να πληρώνονται και να μη παίζουν τζάμπα. ο σλούκας, ο Σάσα βρίσκουν μεγάλα συμβόλαια στις καλές ομάδες της ευρωλίγκα . Έχει περάσει η δικαιολογία στο κόσμο ότι οι ελληνικές ομάδες πληρώνουν υπεραξίες, διάβαζα στα σόσιαλ για υπεραξία στα σόσιαλ για το ντορσει και ξένες ομάδες του έδιναν περισσότερα χρήματα Όπως έγραψε κι ο κογκαλίδης όσο θα περιορίζονται οι θέσεις των ελλήνων τόσο ακριβότεροι θα γίνονται .
δεν εχει καμια σημασια τα ποσα παιρνει ο τσαλμπουρης στην ισπανια,σημασια εχει οτι εγω τα λεφτα αυτα θελω να τον δωσω σε εναν ξενο γιατι θεωρω οτι ταιριαζει πιο καλα στην ομαδα μου η ειναι καλυτερος παιχτης αλλα δεν μπορω να το κανω αυτο γιατι ο κανονισμος με υποχρεωνει να παρω τον τσαλμπουρη που θα πρεπει να τον πεισω κιολας για τον ρολο του στην ομαδα

το ονομα τσαλμπουρης ειναι τυχαιο τα ιδια ισχυουν για ολους αυτους τους παιχτες που αν δεν υπηρχε αυτους ο αστειος αναχρονιστικος κανονισμος δεν θα τους αναφεραμε ποτε σε μια μπασκετικη συζητηση

0
N.I.2022

a1greece
Reactions: 312
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
Αγαπημένη ομάδα: OSFP
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Απρ 25, 2023 3:38 pm

τουλουμπα έγραψε:
Τρί Απρ 25, 2023 2:47 pm
Οπως εχω ξαναγραψει ειμαι φανατικα υπερ της καταργησης του περιορισμου των ξενων
τον θεωρω αναχρονιστικο και αστειο κανονισμο που δεν ανταποκρινεται στο 2023 και την εποχη που ζουμε

η συζητηση τιθεται σε λαθος βαση,το αν θα βρουν μεγαλα συμβολαια στην ευρωπη οι ελληνες παιχτες ειναι δευτερευουσας σημασια
καποτε ο μεγας τζεικ τσακαλιδης υπεργραφε συμβολαια μεγαλυτερα του διαμαντιδη
μαγκια του ειχε τα κονε και μπορουσε να το κανει

ο κυριος λογος που δημιουργει προβλημα ο περιορισμος των ξενων οτι κανει τις ομαδες να προσαρμοζουν τον σχεδιασμο τους σε παιχτες που δεν θελουν

παραδειγμα μπορει ενας προπονητης να θελει μονο αθλητικους παιχτες η μονο σουτερ ολκης
αλλα θα πρεπει να αλλαξει να περιορισει αυτο που θελει να κανει επειδη πρεπει να χωρεσει καποιους ελληνες υποχρεωτικα στο ροστερ
που οχι μονο θα τους εχεις διχως να θες αλλα θα πρεπει να τους εχεις και στα ωπα ωπα ωστε να μην στραβωσουν και φυγουν και σου ξαναχαλασουν τον προγραμματισμο
Έχεις καταλάβει ότι στα παιδικό- εφηβικά και στην Β ‘Εθνική μαζεύετε πιο πολύ κόσμος από ότι στα περισσότερα γήπεδα που παίζουν ομάδες Α1…!! Γιατί πέρα από τους οπαδούς και από τους περιστασιακούς θεατές κάνεις άλλος δεν δένετε με την ομάδα.
Πίστεψε με όσο ποιο πολύ οι ξένοι παίχτες στο παρκέ τόσο πιο λίγοι οι φίλαθλοι στη εξέδρα, τόσο μικρότερο το τηλεοπτικό ενδιαφέρον.
Αν θελήσω να δω αμερικάνικο μπάσκετ , βλέπω ΝΒΑ που παίζουν παιχταράδες, αν θέλω αγώνα με ποιότητα θα δω ευρωλίγκα … δεν θα δω τους «πολύ» αμφιβόλου ποιότητας παίχτες που έρχονται στην Ελλάδα! Τα γήπεδα αδειάζουν τα τηλεοπτικά πέφτουν γιατί δεν παίζουν Έλληνες παίχτες στην Α1, αλλά ούτε αξιόλογοι ξένοι, γιατί με τους Έλληνες και τους πολύ καλούς ξένους συνδέετε ο φίλαθλος και όχι με τους διάφορους (αδιάφορους) που έρχονται να γεμίσουν τα ροστερ και να φύγουν του χρόνου. Όσο για τα χρήματα που ζητούν οι Έλληνες παίχτες είναι απλά θέμα «προσφοράς» και «ζήτησης»! και σκέψου ότι ο Τσαλμπουρης (όπως και άλλοι) βρήκε μεγαλύτερο συμβόλαιο στο εξωτερικό από αυτά που θα έπαιρνε στην Ελλάδα.

Πάμε από το κακό στο χειρότερο και μετα αναρωτιόμαστε γιατί δεν βγάζουμε νέους ποιοτικούς παίχτες, με το 6+1 (φαντάσου με απεριόριστο) ακόμα και στο προπονητικό διπλό θα συμμετέχουν μόνο 3 Έλληνες παίχτες βασικοί … ε πως θα αναδείξεις ταλέντα??
Η παραγωγική διαδικασία είναι μια απλή εξίσωση, σε όσους περισσότερους ελπιδοφόρους νέους παίχτες δώσεις την ευκαιρία να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο τόσο μεγαλώνουν και οι πιθανότητες να βγάλεις αξιόλογους παίχτες. Η καλύτερη φουρνιά Ελλήνων παιχτών ήταν όταν στην Α1 είχαμε δυο (2) Αμερικάνους (αλλά και οι 2 σε όλες τις ομάδες ήταν παιχταράδες) που ήταν και δάσκαλοι στο γήπεδο και οι νέοι είχαν να μάθουν από αυτούς και στην προπόνηση και στους αγώνες! Τώρα αν εξευρέσεις Ολυμπιακό και ΠΑΟ οι ξένοι των άλλων ομάδων είναι μπασκετικα κατώτεροι των Ελλήνων παιχτών, αλλά δίνουν στην ομάδα ταχύτητα και αθλητικότητα (σε συνδυασμό με τα λίγα χρήματα που παίρνουν) για αυτό και τους προτιμούνε στην πεντάδα! Αλλά αυτοί δεν έχουν κάτι να δώσουν να μάθουν στους νέους παίχτες (ταχύτητα και αθλητικοτητα δεν μεταλαμπαδιζοντε) αρά ούτε κάτι στο ελληνικό μπάσκετ.

Και ας το σκεπτούμε λιγάκι ότι με 6+1 Αμερικάνους στην 12αδα ο Διαμαντίδης δεν θα είχε πάει ποτέ από Καστοριά στον Ηρακλή σα δωδέκατος παίχτης, ούτε ο Παπαλουκάς από Δάφνη στον Πανιώνιο και ίσος ούτε και ο Σπανούλης να μην έβρισκε χώρο στο Μαρούσι.

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Τρί Απρ 25, 2023 4:07 pm

N.I.2022 έγραψε:

Και ας το σκεπτούμε λιγάκι ότι με 6+1 Αμερικάνους στην 12αδα ο Διαμαντίδης δεν θα είχε πάει ποτέ από Καστοριά στον Ηρακλή σα δωδέκατος παίχτης, ούτε ο Παπαλουκάς από Δάφνη στον Πανιώνιο και ίσος ούτε και ο Σπανούλης να μην έβρισκε χώρο στο Μαρούσι.
αυτο που γραφεις ειναι υποθετικο φανταστικο σεναριο και εγω μπορω να σου πω οτι ο διαμαντιδης θα γινοταν παιχταρας με οποιαδηποτε συνθηκη
επισης υποθετεις οτι ο ηρακλης το μαρουσι και ο πανιωνιος θα εχουν μονο ξενους και μαλιστα με μεγαλυτερο μπατζετ που αυτο δεν προκειται να συμβει
οι νεοι ελληνες θα παιζουν σε μικρες ομαδες και οποιος δειχνει καλα στοιχεια θα τον αγοραζουν οι μεγαλυτερες
δεν μπορω να καταλαβω την λογικη του καποιος να εχει εγγυημενη θεση εργασιας χωρις να την αξιζει επειδη εχει ελληνικο διαβατηριο
αν καποιος δεν εχει ορεξη να δουλεψει η ρε παιδι μου δεν εχει το ταλεντο δεν ειναι κακο δεν γινεται ολοι να ειναι καλοι αθλητες γιατι να παιζει με το ζορι

και τελος δεν ειναι υποχρεωτικο να βγαινουν καλοι ελληνες παιχτες,οπως σε αλλα αθληματα δεν εχουμε καλους ελληνες ετσι ας μην εχουμε και στο μπασκετ αν δεν υπαρχει ταλεντο,δεν καναμε συμβολαιο με τον θεο του ταλεντου οτι θα βγαζουμε για παντα παιχταραδες

1
1 Εικόνα
N.I.2022

a1greece
Reactions: 312
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
Αγαπημένη ομάδα: OSFP
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Απρ 25, 2023 4:46 pm

τουλουμπα έγραψε:
Τρί Απρ 25, 2023 4:07 pm
N.I.2022 έγραψε:

αυτο που γραφεις ειναι υποθετικο φανταστικο σεναριο και εγω μπορω να σου πω οτι ο διαμαντιδης θα γινοταν παιχταρας με οποιαδηποτε συνθηκη
επισης υποθετεις οτι ο ηρακλης το μαρουσι και ο πανιωνιος θα εχουν μονο ξενους και μαλιστα με μεγαλυτερο μπατζετ που αυτο δεν προκειται να συμβει
οι νεοι ελληνες θα παιζουν σε μικρες ομαδες και οποιος δειχνει καλα στοιχεια θα τον αγοραζουν οι μεγαλυτερες
δεν μπορω να καταλαβω την λογικη του καποιος να εχει εγγυημενη θεση εργασιας χωρις να την αξιζει επειδη εχει ελληνικο διαβατηριο
αν καποιος δεν εχει ορεξη να δουλεψει η ρε παιδι μου δεν εχει το ταλεντο δεν ειναι κακο δεν γινεται ολοι να ειναι καλοι αθλητες γιατι να παιζει με το ζορι

και τελος δεν ειναι υποχρεωτικο να βγαινουν καλοι ελληνες παιχτες,οπως σε αλλα αθληματα δεν εχουμε καλους ελληνες ετσι ας μην εχουμε και στο μπασκετ αν δεν υπαρχει ταλεντο,δεν καναμε συμβολαιο με τον θεο του ταλεντου οτι θα βγαζουμε για παντα παιχταραδες
Καλά δες την συνέντευξη του Λάζαρου Παπαδοπούλου (θα την βρεις στο YouTube) που λέει για τον Διαμαντίδη όταν πρωτοπήγε στον Ηρακλή και πως !
Την πρώτη του χρονιά έπαιξε ελάχιστα, πήγε εκτός 12αδας ουσιαστικά για τις προπονήσεις … ο Λάζο λέει ότι πριν τον είχα δει μια φορά σε κάτι κλιμάκια εφήβων Βορίου Ελλάδος, δεν είχε παίξει σε καμία μικρή Εθνική.
Δεν ήταν όνομα όπως ήταν ο Μαντζουκας η τώρα ο Αβδαλας για να τον ξέρουν και να πάρει ευκαιρία.
Ο Ηρακλής είχε τότε 2 Αμερικάνους, με 6+1 δεν θα χωρούσε δεν θα ενδιαφερόταν κάνεις να φέρει ένα παιδί από Καστοριά που δεν ήταν καν “όνομα”… δεν θα είχε πάρει καμία ευκαιρία να δοκιμαστεί σε ψηλό επίπεδο και να πέτυχει!
Εσύ πίστευε ότι θέλεις εγώ σου υπογραφώ ότι αν ομάδα Α1 δεν έχει ανάγκη δεν θα δώσει ευκαιρίες δεξιά και αριστερά …τότε υπήρχε ανάγκη και για αυτό έδιναν ευκαιρίες.

1
1 Εικόνα
polykos

nba
Reactions: 716

Τετ Απρ 26, 2023 7:37 pm

Οι ομάδες που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο στην ευρωλίγκα, δεν συμμετέχουν στην α φάση του πρωταθλήματος.
3 ομάδες που παίζουν στα άλλα ευρωπαικά πρωταθλήματα, το ίδιο, αν θέλουν.

Πρωτάθλημα με 16 ομάδες με μαξ 3 ξένους και κατατεθειμένα εκ των προτέρων τα μπάτζετ σε κοινό ταμείο
Φαιναλ 8 ή κάτι παρόμοιο με τις ομάδες εξ ευρώπης και τις πρώτες απο το πρωτάθλημα.
οι ομάδες είναι όλες με μαξ 3 ξένους, βγαίνει πρωταθλητής ελλάδας και οι συμμετοχές στα ευρωπαικά κύπελλα

Ενα περίπου τέτοιο πλαίσιο, ικανοποιεί και το ελληνικό μπασκετ αλλά και το μπάσκετ στην ελλάδα

1
1 Εικόνα
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2434
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Απρ 26, 2023 8:02 pm

polykos έγραψε:
Τετ Απρ 26, 2023 7:37 pm
Οι ομάδες που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο στην ευρωλίγκα, δεν συμμετέχουν στην α φάση του πρωταθλήματος.
3 ομάδες που παίζουν στα άλλα ευρωπαικά πρωταθλήματα, το ίδιο, αν θέλουν.

Πρωτάθλημα με 16 ομάδες με μαξ 3 ξένους και κατατεθειμένα εκ των προτέρων τα μπάτζετ σε κοινό ταμείο
Φαιναλ 8 ή κάτι παρόμοιο με τις ομάδες εξ ευρώπης και τις πρώτες απο το πρωτάθλημα.
οι ομάδες είναι όλες με μαξ 3 ξένους, βγαίνει πρωταθλητής ελλάδας και οι συμμετοχές στα ευρωπαικά κύπελλα

Ενα περίπου τέτοιο πλαίσιο, ικανοποιεί και το ελληνικό μπασκετ αλλά και το μπάσκετ στην ελλάδα
Νομίζω στην Σερβία έχουν κάτι παρόμοιο με την Αδριατική Λίγκα.
Ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν παίζουν aba league και στο Σερβικό πρωτάθλημα παίζουν μόνο στο playoffs.

1
1 Εικόνα
polykos

nba
Reactions: 716

Τετ Απρ 26, 2023 8:39 pm

pan24 έγραψε:
Τετ Απρ 26, 2023 8:02 pm

Νομίζω στην Σερβία έχουν κάτι παρόμοιο με την Αδριατική Λίγκα.
Ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν παίζουν aba league και στο Σερβικό πρωτάθλημα παίζουν μόνο στο playoffs.
Ναι ακριβώς, δεν είναι δική μου ιδέα, προς θεού!
Και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα, αλλά έχει κάποια σημεία που πιστεύω οτι κάνουν την διαφορά και ίσως είναι ευεργετικά για όλους και για μας τους θεατές.

0
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions: 952
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Τετ Απρ 26, 2023 9:39 pm

εγω δεν διαφωνω με το να αγωνιζεται ο Walkap σαν Έλληνας, δεν θα ηθελα ομως να παιξει στην εθνική. Θεωρώ οτι ετσι με τους αμερικανους αλλοιώνεται ο εθνικος χαρακτηρας των εθνικών ομαδων . Τωρα θα μου πειτε δες τι γινεται σχεδον σε ολες τις χωρες, εδω με Lorenzo Brown πηρε eurobasket η εθνική Ισπανίας η οποία ειχε μια 10αδα απουσιών γηγενων παικτών. Οκ αποψεις..

0
passer

senior
Reactions: 87

Παρ Απρ 28, 2023 1:43 pm

Δε συμφωνώ με την ελληνοποίηση του Γουόκαπ.

Είναι όμως μαγικό το πώς οι φωνές που υποστήριζαν ότι το να δοθεί η υπηκοότητα στον Γουόκαπ είναι σκάνδαλο, είναι οι ίδιες που υποστηρίζουν ότι οι ποινές για τους παίκτες που συμμετείχαν στα επεισόδια στο Ρεάλ-Παρτιζάν πρέπει να ισχύσουν από του...χρόνου

2
2 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”