Τελικοί GBL, Game 3 : Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός (08/06, 21:00)

Συντονιστής: Captains

todorris

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιουν 09, 2026 12:55 pm

yawn.brigade έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 12:21 pm
todorris έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 12:19 pm

Σταματάει τη προσπάθεια ο παίκτης κ αναγκαστικά θα σταματούσε το παιχνίδι ο διαιτητής
δεν υπάρχει αυτό στο μπάσκετ. τουλάχιστον εγώ δε θυμάμαι να το έχω δει να συμβαίνει.
Γίνεται συχνά απλά σε ροή αγώνα φαινεται φυσιολογικό,σταματαει ο παίκτης κ σφυράει διακοπή ο διαιτητής.
Πρόχειρα μου έρχεται στον τραυματισμό του Εβανς,σταμάτησε ο παίκτης της Ζαλγκιρις κ μετα σφυριξε ο διαιτητής.

AO DAFNIS

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Ιουν 09, 2026 1:03 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 12:51 pm
big_lebowski έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 12:10 pm
Ξεκάθαρη είναι, όπως ήταν και οι 2 του Ναν (που ήταν σωστά σφυρίγματα)
Τι να σου πω; Δεν συμφωνώ. Για μένα ο NHD πάει πάνω στον Μιλού. Είναι ξεκάθαρο foul baiting.

Από την άλλη θα μου πεις ότι κάποιοι παίκτες (δεν θα γράψω ονόματα για να μην χάσει το νόημα του το επιχείρημα) κάνουν foul baiting διαρκώς και ανταμείβονται και θα έχεις δίκιο. Όμως εδώ θα μιλάμε απλά για διαφορετικά κριτήρια στο σφύριγμα.

Αν απομονώσουμε την συγκεκριμένη φάση, imo δεν είναι φάουλ. Όπως είπα πιο ξεκάθαρη είναι η φάση πιο πριν που παίρνει φάουλ (και βολές) ο Φουρνιέ από τον NHD μετά από ένα επιθετικό rebound στο οποίο ο NHD δεν κάνει απολύτως τίποτα.
Έχεις δίκιο και για τις δύο φάσεις όπως έχουν δίκιο και οι mods που λένε ότι η συζήτηση για την διαιτησία δεν οδηγεί πουθενά. Θα βρεθεί κάποιος να πει ότι η πιο ξεκάθαρη φάση είναι το τράβηγμα φανέλας του Ντίνου στον Ταιρίκ , μετά άλλος θα πει για αμυντικό/επιθετικό στην φάση Γουόκαπ Ναν , μετά άλλος για το φάουν του Ναν στην φάση με Μιλου και πάει λέγοντας.

Δίκαια νικητής ο Ολυμπιακός χτες ήταν καλύτερος. Απαράδεκτος και χωρίς κανένα απολύτως νόημα αυτά που έκανε ο Σλούκας από τον πάγκο. Χαρακτηριστικό του τι επικρατεί στην ομάδα του Παο και γιατί έχει αποτύχει φέτος (μέχρι στιγμής)

redcard

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Τρί Ιουν 09, 2026 1:14 pm

Μπορει να με βοηθησει καποιος admin/mod ως προς το γιατι σβηστηκε το χθεσινο μου σχολιο για τη συμπεριφορα του Σλουκα στο παγκο;

Απ' οσο βλεπω απο αλλα ποστ, ειναι κατι που επιτρεπεται.

Neobasketikos25

sophomore
Reactions:

Τρί Ιουν 09, 2026 1:18 pm

ο προβληματισμός βασίζεται στον υποκειμενισμό των σφυριγμάτων των φάουλ κυρίως που καθορίζουν αμυνα και επίθεση μιασ ομάδας. Όπως σε παλιότερες εποχές ήταν υπέρ του παο έτσι τώρα η πλειοψηφία των αποφάσεων σε κάθε αγώνα είναι υπέρ του οσφπ με αποτέλεσμα αναγκαστικά να επηρεάζεται και ο τρόπος παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας. Αναμφισβήτητα είναι ο οσφπ ανώτερος ως ομάδα και ρόστερ φέτος αλλά αυτό δεν αμφισβητεί το δικαίωμα του αντιπάλου να προσπαθήσει έως τέλους να αντισταθμίσει τις διαφορές.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τρί Ιουν 09, 2026 1:31 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 11:59 am
shaq7 έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 11:56 am
Ότι ο φουρνιε ήρθε στα 31 του !! Στον ολυμπιακό είναι θαύμα που παραδόξως δεν το χουν καταλάβει οι περισσότεροι ..ακόμα και εδώ μέσα που είμαστε μπασκετικό φόρουμ.. τι διάολο Αντε ΝΒΑ δεν έχουν δει όλοι αλλά εθνική Γαλλίας ;! Πραγματικά είχα κουραστεί να τα λέω από πρόπερσι το καλοκαίρι ..

Η φάση του χειζ δεν θα πρεπε να είναι ξεκάθαρη ; Να βγει κάποιος και να πει σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό είναι ή δεν είναι .. πάντως για να υπάρχει τόση διχογνωμία δεν είναι ότι δεν έδωσε κάτι ακραίο ο διαιτητής
Όταν η διχογνωμία έχει ξεκάθαρο «χρώμα» από τη μία και από την άλλη, δεν μπορείς να καταλήξεις πως ήταν απλά δύσκολη απόφαση :)
Για αρχή να πούμε ότι ήταν μια φάση που δεν κρίνει κάτι όπως εκείνη του φουρνιε .. Νομίζω οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν έχουμε προβλημα να πούμε αν ήταν ή δεν ήταν χωρίς να σκεφτόμαστε τι ομάδα είμαστε

Ότι ο χειζ πάει να πάρει το φάουλ νομίζω είναι ξεκάθαρο ..Το θέμα είναι τι λένε οι κανονισμοί ..ότι τέτοια έχουν δωθεί στον σασα και στον τζειμς αλλες φορές ναι ισχύει ..

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Τρί Ιουν 09, 2026 1:50 pm

AO DAFNIS έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 1:03 pm
nikolas_asteri έγραψε:

Τι να σου πω; Δεν συμφωνώ. Για μένα ο NHD πάει πάνω στον Μιλού. Είναι ξεκάθαρο foul baiting.

Από την άλλη θα μου πεις ότι κάποιοι παίκτες (δεν θα γράψω ονόματα για να μην χάσει το νόημα του το επιχείρημα) κάνουν foul baiting διαρκώς και ανταμείβονται και θα έχεις δίκιο. Όμως εδώ θα μιλάμε απλά για διαφορετικά κριτήρια στο σφύριγμα.

Αν απομονώσουμε την συγκεκριμένη φάση, imo δεν είναι φάουλ. Όπως είπα πιο ξεκάθαρη είναι η φάση πιο πριν που παίρνει φάουλ (και βολές) ο Φουρνιέ από τον NHD μετά από ένα επιθετικό rebound στο οποίο ο NHD δεν κάνει απολύτως τίποτα.
Έχεις δίκιο και για τις δύο φάσεις όπως έχουν δίκιο και οι mods που λένε ότι η συζήτηση για την διαιτησία δεν οδηγεί πουθενά. Θα βρεθεί κάποιος να πει ότι η πιο ξεκάθαρη φάση είναι το τράβηγμα φανέλας του Ντίνου στον Ταιρίκ , μετά άλλος θα πει για αμυντικό/επιθετικό στην φάση Γουόκαπ Ναν , μετά άλλος για το φάουν του Ναν στην φάση με Μιλου και πάει λέγοντας.

Δίκαια νικητής ο Ολυμπιακός χτες ήταν καλύτερος. Απαράδεκτος και χωρίς κανένα απολύτως νόημα αυτά που έκανε ο Σλούκας από τον πάγκο. Χαρακτηριστικό του τι επικρατεί στην ομάδα του Παο και γιατί έχει αποτύχει φέτος (μέχρι στιγμής)
Ο Σλουκας εχει παρει εργολαβία να ταυτίζεται με τα θέλω του εργοδότη του απο οταν ήρθε. Επιλογές είναι αυτές. Χαμένος δεν είναι αφου είναι ήδη καμιά 10αρια μύρια και μια Ευρωλιγκα πλουσιότερος.

Προφανώς δεν τον ενδιαφέρει η ευρύτερη αποδοχή, ούτως η άλλως των ολυμπιακών δεν την είχε ποτέ...

Δεν με ενοχλεί πια η συμπεριφορά του...

N.I.2022

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
Αγαπημένη ομάδα: OSFP

Τρί Ιουν 09, 2026 1:56 pm

TuTiS έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 12:23 pm
FabrizioOberto έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 12:00 pm

Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τον Ward έχει κάνει το ίδιο ακριβώς ο Ναν σε ματς με τη Μονακό.
Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Αν δεν τελειώσει η φάση δεν σταματάς. Αν ένας παίκτης χτυπήσει κεφάλι ή έχει ανοικτό τραύμα το σταματά αμέσως ο διαιτητής. Οποιοσδήποτε το ίδιο θα έκανε με αυτό που έκανε ο Ward και ο Nunn με την Μονακό.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο διαιτητής δεν σταματά στη φάση το παιχνίδι για έναν απλό τραυματισμό.
Το παιχνίδι σταματά αμεσα μόνο αν υπάρχει τραυματισμός στο κεφάλι του παίκτη ή φαίνεται κίνδυνος για τη ζωή του.

Εδω μαλιστα, προς τιμήν του παίκτη, πρώτα κοίταξε τον αντίπαλο (οτι ειναι ΟΚ) και μετά συνέχισε τη φάση.

Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Τρί Ιουν 09, 2026 2:00 pm

Όσον αφορά την εκμαίευση ενός φάουλ υπάρχει ο σωστός τρόπος που συνήθως σφυρίζεται, υπάρχει και ο λάθος τρόπος που δεν σφυρίζεται ποτέ ή σφυρίζεται σπάνια. Από το χθεσινό ματς στην πρώτη περίπτωση ανήκει το φάουλ που κάνει ο Χουάντσο πάνω στον Γουόρντ στο πρώτο ημίχρονο, εκεί κοντά στο καλάθι μετά από προσποίηση που τρώει ο Ισπανός και πέφτοντας προς τα κάτω χτυπάει με τον Γουόρντ που σηκώνεται για να σουτάρει, το σημαντικό είναι ότι και δύο βρίσκονται στον ίδιο κάθετο άξονα. Στη δεύτερη περίπτωση ανήκει η φάση του Χέιζ-Ντέιβις με τον Μιλουτίνοφ. Γίνεται προσποίηση αλλά ο αμυντικός που την τρώει δεν πέφτει πάνω στον επιτιθέμενο αλλά στον δικό του άξονα και ο δεύτερος επιδιώκει σε δεύτερο χρόνο την επαφή και όχι να βρει χώρο για σουτ. Γι' αυτό είδαμε και την αστεία εξέλιξη να προσπαθεί να χωθεί κάτω από την (ιδρωμένη) μασχάλη του Μιλουτίνοφ... Αυτή η φάση δεν είναι σε καμία περίπτωση φάουλ, αλλά μπορεί να αποτελέσει πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα συμβολαιάκι των δύο παικτών με τη REXONA.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Τρί Ιουν 09, 2026 2:02 pm

nikolas_asteri έγραψε:

το προβλημα δεν ηταν αν ηταν φαουλ η οχι που για μενα δεν ηταν το προβλημα ειναι οτι τα κριτηρια ειναι διαφορετικα

γιαυτο και ο οσφπ στο 90% των παιχνιδιων του ειναι παραπανω ως πολυ παραπανω οι βολες απτους αντιπαλους

οταν κανεις μπουκες και πας και πεφτει πανω στον αντιπαλο και σου δινουν βολες ειναι λογικο
δεν εννοω περιπτωσεις που θα κανεις μια προσποιηση θα την φαει ο αλλος θα πηδηξει και θα πεσεις πανω του εννοω περιπτωσεις που ο αμυντικος απλα ακολουθει διχως να φευγει απτον αξονα του και πας και πεφτεις πανω του δηλαδη πραγματικα δεν μπορει να κανει κατι εκει ο αμυντικος

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Τρί Ιουν 09, 2026 2:04 pm

N.I.2022 έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 1:56 pm
TuTiS έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 12:23 pm

Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Αν δεν τελειώσει η φάση δεν σταματάς. Αν ένας παίκτης χτυπήσει κεφάλι ή έχει ανοικτό τραύμα το σταματά αμέσως ο διαιτητής. Οποιοσδήποτε το ίδιο θα έκανε με αυτό που έκανε ο Ward και ο Nunn με την Μονακό.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο διαιτητής δεν σταματά στη φάση το παιχνίδι για έναν απλό τραυματισμό.
Το παιχνίδι σταματά αμεσα μόνο αν υπάρχει τραυματισμός στο κεφάλι του παίκτη ή φαίνεται κίνδυνος για τη ζωή του.

Εδω μαλιστα, προς τιμήν του παίκτη, πρώτα κοίταξε τον αντίπαλο (οτι ειναι ΟΚ) και μετά συνέχισε τη φάση.
και πολυ καλα κανουν αλλιως οποιος εχανε τον παιχτη του θα επιανε το ποδι και θα τον διεκοπταν
ειναι ξεκαθαρη φαη δεν χρειαζεται να την συζηταμε

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιουν 09, 2026 2:05 pm

Ο Σλουκας εχει τεραστια πικρα απεναντι σε ΟΛΟ τον οργανισμοτ υο Ολυμπιακου. Το 24 τα εβαλε με τους Αγγελοπουλους που ηταν οι τελευταιοι που θα επρεπε να τον ακουσουν. Ανοιξε πολεμο δημοσια με τον προπονητη του και σε καθε αγωνα στο ΣΕΦ ανοιγει διαλογο με την κερκιδα με χειρονομιες.

Ολα αυτα εμενα δεν μου βγαζουν ανθρωπο που τα εχει αδιαμφισβητητα καλα με την αποφαση του. Δικαιωθηκε αλλα αν ηταν πληρως συμφιλιωμενος δεν θα εβγαζε αυτον τον εκνευρισμο και τον ρεβανσισμο. Νομιζω οτι ηθελε οσο τιποτα να γινει ο επομενος Σπανουλης του Ολυμπιακου και ακομα δεν μπορει να συγχωρησει τον οργανισμο που δεν του το εδωσε αυτο.

N.I.2022

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
Αγαπημένη ομάδα: OSFP

todorris έγραψε:
yawn.brigade έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 12:21 pm

δεν υπάρχει αυτό στο μπάσκετ. τουλάχιστον εγώ δε θυμάμαι να το έχω δει να συμβαίνει.
Γίνεται συχνά απλά σε ροή αγώνα φαινεται φυσιολογικό,σταματαει ο παίκτης κ σφυράει διακοπή ο διαιτητής.
Πρόχειρα μου έρχεται στον τραυματισμό του Εβανς,σταμάτησε ο παίκτης της Ζαλγκιρις κ μετα σφυριξε ο διαιτητής.
Ναι, αλλά εκείνη τη στιγμή η μπάλα ήταν στην κατοχή (επιθεση)του Ολυμπιακού, οχι της Ζαλγκιρις

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τρί Ιουν 09, 2026 2:08 pm

Έχουν υπάρξει φάσεις που ο άλλος κατεβάζει την μπάλα παθαίνει αχίλλειο και ο αντίπαλος παίρνει την
Μπάλα και σκοράρει .. και με τον γουιλμπεκιν το θυμάμαι και με τον Έβανς νομίζω

Τι να κάνουν και αυτοί αν δεν σφυρίζει ο διαιτητής .. fair play στο μπάσκετ δεν έχω δει ποτέ

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Τρί Ιουν 09, 2026 2:15 pm

shaq7 έγραψε:
Τρί Ιουν 09, 2026 2:08 pm
Έχουν υπάρξει φάσεις που ο άλλος κατεβάζει την μπάλα παθαίνει αχίλλειο και ο αντίπαλος παίρνει την
Μπάλα και σκοράρει .. και με τον γουιλμπεκιν το θυμάμαι και με τον Έβανς νομίζω

Τι να κάνουν και αυτοί αν δεν σφυρίζει ο διαιτητής .. fair play στο μπάσκετ δεν έχω δει ποτέ
γιατι οι φασεις εξελισονται γρηγορα και δεν μπορεις να σταματησεις επειδη καποιος κουτσαινε η επιασε τον προσαγωγο του

todorris

a1greece
Reactions:

Τρί Ιουν 09, 2026 2:19 pm

N.I.2022 έγραψε:
todorris έγραψε:

Ναι, αλλά εκείνη τη στιγμή η μπάλα ήταν στην κατοχή (επιθεση)του Ολυμπιακού, οχι της Ζαλγκιρις
της Ζαλγκιρις ήταν κ σταματησε ο παίκτης,μετά που συνεχίστηκε την αφήσαν στην Ζαλγκίρις

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”