HackerBaby έγραψε: ↑Σάβ Ιουν 22, 2024 8:19 pm
Έχει σκεφτεί κανείς ότι ο Μπαρτζώκας το παίζει οπαδός από ανασφάλεια?
Εμένα δεν μου φαίνεται τόσο χαζός για να είναι πρώτα οπαδός και μετά προπονητής. Ένας πολύ καλός προπονητής με μεγάλο εγωισμό είναι που έχει προτάξει έναν fake οπαδισμο που του δίνει την ηρεμία που χρειάζεται για να μπορέσει να δουλέψει στη ζούγκλα που βρίσκεται .( Και αυτή περιλαμβάνει και το Ντιπιτζι)
Έχω μεγάλο ενδιαφέρον να δω πως θα εξελιχθεί το μοντέλο Μπαρτζώκα γενικά ,αλλά κάτι μου λέει ότι δε θα τελειώσει καλά.
My 2 cents
Από φίλους που τον είχαν κ'οουτς πριν καν γίνει γνωστός, είναι πιο οπαδός κι από τον Τσουκαλά. Όχι δεν το κάνει επίτηδες, δεν το κάνει από ανασφάλεια, δεν μπορεί αν το ελέγξει και το πληρώνει. Ο Σφαιρόπουλος δεχόταν ακριβώς τις ίδιες επιθέσεις από ακριβώς τον ίδιο μηχανισμό και ίδια πρόσωπα (κάποιες ήταν και πιο χυδαίες θα έλεγα). Δεν τσίμπησε, δεν απαντούσε. Τίποτε fake δεν έχει η συμπεριφορά Μπαρτζώκα, ο εαυτός του είναι.
Για μένα ένα μάλλον αντιπαθές άτομο (από την εποχή της Ολύμπια κιόλας κι όχι για πράγματα που άπτονται αποκλειστικά του μπάσκετ) και ικανότατος (καρα-τοπ) προπονητής, εύκολα τοπ-5 στην Ευρώπη, άρα και παγκοσμίως. Ως κόουτς αν τον συγκρίνω με τον Αταμάν δε μπάινουν καν στην ίδια συζήτηση, κατανοώ ως ένα βαθμό τη λύσσα πολλών τοπ κόουτς που ο απλοϊκός Αταμάν κερδίζει ό,τι βρει μπροστά του, κι εγώ θα ήθελα να τα κερδίζει άλλου είδους μπάσκετ και άλλου είδους προσωπικότητα, αλλά τι να κάνουμε, χώρια που ο Αταμάν μέσα στη χαζοχρουμενιά του και την μπουνταλίασή/φαφλατίασή του είναι αρκετά πιο συμπαθής σε ανθρώπινο επίπεδο (και ειδικά στους παίκτες του).
Από γνωστό που έπαιξε στον Ολυμπιακό άκουσα πως "μετά την πρώτη Ευρωλίγκα την ψωνισε κιόλας" αλλά ειδικά τους παίκτες απέναντι στους προπονητές ΤΟΥΣ δεν είναι να τους ακούς και πολύ, υπεισέρχονται παράγοντες όπως ο χρόνος συμμετοχής. Αντίθετα, είναι πολύ αντικειμενικοί για προπονητές που είχαν αντιπάλους.