Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιουν 23, 2025 4:37 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Ιουν 23, 2025 4:23 pm
εντωμεταξυ πετανε ατακαρες..αν λεει δεν βρει ο ολυμπιακος τον ρολιστα που ψαχνει τοτε λεει θα στραφει στον μισιτς...και εγω αν δεν μου κατσει η μαρια η ασχημη θα στραφω στην μαργκοτ ρομπι..

ειπε και κατι σωστο ο καβαλιερατος,αφου λετε δεν πετυχαινουμε τιποτα τοτε τι μας βλεπετε?σε αυτο εχει απολυτο δικιο..επρεπε να μας πει ομως και τι ειδηση εχουν πετυχει ολοι αυτοι του σπορτ24..θα φταναμε σε χρονιες στηβ γιατζογλου για βρουμε πετυχημενο ρεπορταζ :roofl:
Σε βλέπουμε γιατί προσπαθούμε να καταλάβουμε πως ένας αμμόρφωτος και παντελώς άσχετος με το άθλημα βγάζει λεφτά από το μπάσκετ. Εγώ σπάω το κεφάλι μου, τον βλέπω, τον ξαναβλέπω μπας και χάνω κάτι αλλά τζίφος. Δεν βγάζω άκρη.

FabrizioOberto

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Δευ Ιουν 23, 2025 4:43 pm

Εγώ πάλι από την πλευρά μου είμαι πολύ μπερδεμένος για το αν θα προτιμούσα τον Μίσιτς ή έναν πιο 2-way παίκτη, κάτι σαν Ward σε pg (εφόσον υπάρχει).

Ένα σχόλιο μόνο που αφορά τα μεταγραφικά όλων των ομάδων και χωρίς να ξέρω αν ο Χ Μελάγιες έχει πληροφορίες: δεν είναι άπειρα εκνευριστικό το να βγαίνουν "δημοσιογράφοι" με ύφος "εγώ ξέρω 100%", να κάνουν μια δήλωση απόλυτη (όχι "αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν έχει ψηλά τον Χ παίκτη στη λίστα της", αλλά φάση "ο Χ παίκτης υπέγραψε" ή "η ομάδα δεν έχει ασχοληθεί καν") ή οποία να διαψεύδεται από τα γεγονότα (ο παίκτης πάει σε άλλη ομάδα ή ανακοινώνεται την επόμενη μέρα) και να συνεχίζουν να μιλάνε στα πόντκαστς τους με το ίδιο "υφάκι μπασκετικού ΑΡΔ";

Άβαταρ μέλους
Airman

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Δευ Ιουν 23, 2025 4:47 pm

FabrizioOberto έγραψε:
Εγώ πάλι από την πλευρά μου είμαι πολύ μπερδεμένος για το αν θα προτιμούσα τον Μίσιτς ή έναν πιο 2-way παίκτη, κάτι σαν Ward σε pg (εφόσον υπάρχει).

Ένα σχόλιο μόνο που αφορά τα μεταγραφικά όλων των ομάδων και χωρίς να ξέρω αν ο Χ Μελάγιες έχει πληροφορίες: δεν είναι άπειρα εκνευριστικό το να βγαίνουν "δημοσιογράφοι" με ύφος "εγώ ξέρω 100%", να κάνουν μια δήλωση απόλυτη (όχι "αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν έχει ψηλά τον Χ παίκτη στη λίστα της", αλλά φάση "ο Χ παίκτης υπέγραψε" ή "η ομάδα δεν έχει ασχοληθεί καν") ή οποία να διαψεύδεται από τα γεγονότα (ο παίκτης πάει σε άλλη ομάδα ή ανακοινώνεται την επόμενη μέρα) και να συνεχίζουν να μιλάνε στα πόντκαστς τους με το ίδιο "υφάκι μπασκετικού ΑΡΔ";
Κανονικά μετά την αποτυχία της 1ης μέρας στο παράδειγμά σου, δεν θα έπρεπε να υπάρχει 2η ημέρα, δηλαδή δεν θα έπρεπε καν να ξέρεις τι λέει ο ίδιος άνθρωπος τη 2η, την 3η, την 4η μέρα. Κατανοώ ότι και αυτοί παίρνουν πληροφορίες από κάπου, μερικοί δεν τις φιλτράρουν καν και σαφέστατα υπάρχει πάντα και ο παράγοντας του λάθους όπως και σε κάθε εργασία. Το θέμα είναι ότι όταν κάποιος αποδεδειγμένα τα κάνει συνεχώς μαντάρα και εσύ (ο κάθε εσύ, όχι εσύ προσωπικά συγκεκριμένα) συνεχίζεις να ξέρεις τι είπε την επόμενη και εξακολουθείς να τον ακολουθείς ή να τον διαβάζεις, τότε πραγματικά το πρόβλημα δεν το έχει αυτός, αλλά ο τηλεθεατής ή ο αναγνώστης.

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Δευ Ιουν 23, 2025 4:49 pm

Airman έγραψε:
FabrizioOberto έγραψε:

Κανονικά μετά την αποτυχία της 1ης μέρας στο παράδειγμά σου, δεν θα έπρεπε να υπάρχει 2η ημέρα, δηλαδή δεν θα έπρεπε καν να ξέρεις τι λέει ο ίδιος άνθρωπος τη 2η, την 3η, την 4η μέρα. Κατανοώ ότι και αυτοί παίρνουν πληροφορίες από κάπου, μερικοί δεν τις φιλτράρουν καν και σαφέστατα υπάρχει πάντα και ο παράγοντας του λάθους όπως και σε κάθε εργασία. Το θέμα είναι ότι όταν κάποιος αποδεδειγμένα τα κάνει συνεχώς μαντάρα και εσύ (ο κάθε εσύ, όχι εσύ προσωπικά συγκεκριμένα) συνεχίζεις να ξέρεις τι είπε την επόμενη και εξακολουθείς να τον ακολουθείς ή να τον διαβάζεις, τότε πραγματικά το πρόβλημα δεν το έχει αυτός, αλλά ο τηλεθεατής ή ο αναγνώστης.
Έτσι είναι, έχεις δίκιο. Θέλουμε να μας κοροιδέψουν και ακριβώς αυτό παίρνουμε.

Dante's Inferno

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Patrick Ewing

Δευ Ιουν 23, 2025 5:04 pm

Airman έγραψε:
Δευ Ιουν 23, 2025 3:48 pm
Dante's Inferno έγραψε:
Δευ Ιουν 23, 2025 3:44 pm
Εντωμεταξυ, ο Τζαμπαρι Πάρκερ θα μας κακοπεφτε;
Ναι..Δηλαδή στο Σάσα-Πίτερς, θα προσθέσεις και Τζαμπάρι ; :roulette:
Ως δεύτερο 5αρι που μπορεί να παίξει και στο 4 εννοώ, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Ιουν 23, 2025 5:08 pm

prime7 έγραψε:
Δευ Ιουν 23, 2025 4:31 pm
Τώρα όλοι οι δημοσιογράφοι λένε ότι τελικά δεν ενδιαφερόμαστε και άμα ρίξει την τιμή του ίσως στο μέλλον γιατί ο προπονητής ψάχνει κάτι άλλο. Πιαστο αβγό και κούρευτο. Και δεν ξέρεις και ποια είναι η αλήθεια. Γιατί προσωπικά θα ήθελα να ξέρω αν μπορούσαμε να τον πάρουμε και αν ο Μπαρτζώκας αποφασίσει ότι δεν τον θέλει.
Γενικά θα έλεγα …..να μην πολύ ακούτε τίποτα! Προφανώς και δεν γνωρίζουν οι μπασκετικοί μας ρεπόρτερ τα super hot θέματα της ομάδας, λόγω κάποιων ατυχών μεταγραφικών διαρροών σε γεγονότα προ διετίας- τριετίας ( η μπάλα παίρνει όλους πλην ενός, του γνωστού EuroLeague tv commentator εκ Βαρκελώνης εννοώ ….)!! Εδώ κάποια εποχή, όχι πολύ μακρινή τους πέταγαν και εκτός από τα τσάρτερ των αποστολών!!! Υπομονή…….η ομάδα προφανώς και έχει στοχεύσει ψηλά, το αναφέρω με ΠΑΣΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, το αν θα κάτσει είναι άλλο θέμα!!! Ονόματα και λεγεται έτσι - ή λέγεται γιουβέτσι θα αποκαλυφθούν σύντομα. Τέλη Ιουνίου είμαστε ακόμα και έχουμε ακόμα 3 μήνες αγωνιστικής αποχής, οπότε καφεδάκι , δουλίτσα, παραλία όσοι μπορούνε και υπομονή!!!
Υγ: το έχει στοχεύσει ψηλά δεν σημαίνει Μιτσιτς και μόνο Μίτσιτς……σημαίνει ΚΑΙ Μίτσιτς. End of story……..

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slow horses 7 την Δευ Ιουν 23, 2025 5:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Ιουν 23, 2025 5:09 pm

το θεμα ειναι οτι δεν εχουμε επιλογες..απο τους 20-30 ρεπορτερ που εχουμε ΜΟΝΟ ο στεφανου πετυχαινει τα μισα..οι αλλοι 29 δεν εχουν ιδεα,λενε οτι ακουγεται γενικα στο ιντερνετ η τα βγαζουν απο το μυαλο τους.Α ειναι και το σδνα,αν εχουμε κοινους στοχους οταν το μαθαινουν αυτοι απο τον παο βγαζουν την ειδηση και για μας.Οποτε καπως πρεπει να ξεχαρμανιασουμε το καλοκαιρι και καθομαστε και τους βλεπουμε χωρις να τους πιστευουμε.

Εντωμεταξυ ειδικα οταν λεει ο μελαγιες συμφωνα με το ρεπορταζ ,απο τον ολυμπιακο βγαινει...κλαιω στα γελια.Ο μελαγιες ειναι κοκκινο πανι για την ΚΑΕ ουτε τον πυρετο τους δεν του δινουν..ενω απο ποιον μπορει να βγει η ειδηση στον ολυμπιακο?ο μπαρτζωκας το εχει κανει κονκλαβιο..ειναι αυτος ,ο κουμπαρος του, ο αντρας της αδερφης του και οι αφοι με τον σκινδηλια και τον λεπενιωτη..Αυτοι μονο σκοπιμα μπορουν να διαρρευσουν κατι..δεν ειναι οτι θα το μαθει ο θυρωρος και θα παρει τηλ τον μελαγιες...

Άβαταρ μέλους
Airman

euroleague
Reactions:

Δευ Ιουν 23, 2025 5:09 pm

Dante's Inferno έγραψε:
Airman έγραψε:

Ως δεύτερο 5αρι που μπορεί να παίξει και στο 4 εννοώ, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.
Φίλε μου η θέση του είναι 4.
Αυτό παίζει, αυτό ξέρει να κάνει. Είναι on-ball παίχτης, θέλει δηλαδή κατοχές, ρυθμό και επιθέσεις για να προσφέρει.
Στο σχήμα σου τώρα στο 4, υπάρχουν ήδη 2 εξαιρετικοί παίχτες, όπου ο ένας εκ των 2 μάλιστα παίζει λιγότερο από αυτό που θα έπαιζε σε άλλες ομάδες.
Αρα, στο 4 ο Πάρκερ δεν θα μπορεί να πάρει τα λεπτά που πρέπει, ενώ στο 5, υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις (κανονικά 5άρια δηλαδή), όπου λογικά σε αυτά στοχεύετε.

Υ.Γ Δεν κατάλαβα ειλικρινά ότι τον ανέφερες ως 5άρι. Στα μάτια μου ο παίχτης είναι μόνο 4. :)

melagis

junior
Reactions:

Δευ Ιουν 23, 2025 5:12 pm

Ωραίος και παικταράς ο Μισιτς δεν λέω....

Αλλά βρε παιδί μου γιατί δεν δίνουμε τον Πετρουσεφ στη Μπασκονια και παίρνουμε ως αντάλλαγμα τους

Ντοντα Χολ (ως δευτερο- τρίτο) που είναι σούπερ αθλητικός

Και Ρογκαβοπουλο ????

Και πληρώνουμε την όποια διαφορά....

Όλοι χαρούμενοι θα είναι....
Η Μπασκονια προσπαθεί να αποδεσμευσει τον Χολ, εμείς θέλουμε αθλητικό ψηλο.....

Ο Ρογκα μας κάνει με 1000 -η χρονια είναι μεγάλη.....

Και η Μπασκονια θα ήθελε σαν τρελή τον Πετρουσεφ......

Ο Πετρουσεφ δεν ξέρω......

Delpo1987

senior
Reactions:

Δευ Ιουν 23, 2025 5:13 pm

Airman έγραψε:
FabrizioOberto έγραψε:

Δεν είναι ακριβώς έτσι , οι ομάδες μας , η μεταγραφολογία κτλ για όσους ασχολούμαστε σε υγιή πλαίσια , είναι το χόμπι μας, κάτι που μας χαλαρώνει και μας κάνει να ξεφεύγουμε για λίγο από τα σημαντικά της καθημερινότητας . Στα βασικά σάιτ λοιπόν 5-10 άνθρωποι ανακυκλώνονται που η συντριπτική πλειοψηφία αυτών στο ρεπορτάζ έχει αποτύχει . Οπότε όταν λες μην τους βλέπεις / διαβάζεις είναι σαν να του λες μην ασχολείσαι . Αυτοί εκμεταλλεύονται ότι βρίσκονται σε ένα κλειστό κύκλωμα και εσύ ο κάθε εσύ αναγκάζεσαι να τους βλέπεις γιατί δεν υπάρχει άλλος .

Delpo1987

senior
Reactions:

Δευ Ιουν 23, 2025 5:14 pm

Dante's Inferno έγραψε:
Airman έγραψε:

Δεν είναι πεντάρι ο Πάρκερ .

Άβαταρ μέλους
Airman

euroleague
Reactions:

Δευ Ιουν 23, 2025 5:21 pm

Delpo1987 έγραψε:
Airman έγραψε:

Δεν είναι ακριβώς έτσι , οι ομάδες μας , η μεταγραφολογία κτλ για όσους ασχολούμαστε σε υγιή πλαίσια , είναι το χόμπι μας, κάτι που μας χαλαρώνει και μας κάνει να ξεφεύγουμε για λίγο από τα σημαντικά της καθημερινότητας . Στα βασικά σάιτ λοιπόν 5-10 άνθρωποι ανακυκλώνονται που η συντριπτική πλειοψηφία αυτών στο ρεπορτάζ έχει αποτύχει . Οπότε όταν λες μην τους βλέπεις / διαβάζεις είναι σαν να του λες μην ασχολείσαι . Αυτοί εκμεταλλεύονται ότι βρίσκονται σε ένα κλειστό κύκλωμα και εσύ ο κάθε εσύ αναγκάζεσαι να τους βλέπεις γιατί δεν υπάρχει άλλος .

Δεν έχει καμία σχέση το να ασχολείται κανείς με την ομάδα του με το ότι πρέπει να φιλτράρουμε τις πληροφορίες που μας έρχονται και κυρίως να αξιολογούμε και σωστά τον εκάστοτε πομπό αυτής της πληροφορίας. Οταν ένας πολιτικός εκλεχθεί και κάνει απάτες, ρουσφέτια, λέει ψέματα, αλλά ο κόσμος τον εκλέγει ξανά και ξανά, δεν φταίει ο πολιτικός αυτός φίλε μου. Φταίει ο κόσμος. Αρνούμαι να σε δω ως άβουλη μάζα που πρέπει να δεχτείς και να βασιστείς σε ό,τι σου σερβίρει ο εκάστοτε Μελάγιες. Ο εκάστοτε δημοσιογράφος τέτοιας κλάσης, ενδιαφέρεται να μπεις στο σάιτ του, να κλικάρεις, να δεις τις διαφημίσεις του σάιτ, να σου πετάξει κάτι ιντριγκαδόρικο για να μπεις και να ξαναμπείς και πάει λέγοντας. Αυτό τον θρέφει, από αυτό πληρώνεται. Το αν θα γράψε κάτι σωστό ή κάτι λανθασμένο δεν τον απασχολεί μέχρι τη στιγμή που ο κόσμος θα μάθει να φιλτράρει και θα τον κάνει πέρα. Από τη στιγμή που το παρελθόν του δείχνει την ποιότητά του και ότι δεν πετυχαίνει ελέφαντα στα 2 μέτρα, συγνώμη αλλά θα πρέπει και εσύ (ο κάθε εσύ) να τον εντάξεις στην θέση που πρέπει, που είναι ο κάλαθος των αχρήστων. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τα μέσα πολιτικών ειδήσεων. Μπορείς κάλλιστα να ασχολείσαι, να ενδιαφέρεσαι για το πως κολλάνε οι παίχτες στην εκάστοτε ομάδα, να διαβάζεις για το άθλημα που αγαπάς, να προσπαθείς να δεις στο ήδη υπάρχον ρόστερ ποιοι παίχτες θα κολλούσαν και να αντιμετωπίζεις με την πρέπουσα δυσπιστία τα όσα διαβάζεις από δεξιά και αριστερά. Και όταν με το καλό έρθει ο Μίσιτς και ο κάθε Μίσιτς, πανηγύρισε, απογοητεύσου, δες αν σου κάνει και όλα τα επίσης υπέροχα, πλην της μεταγραφολαγνείας.

Delpo1987

senior
Reactions:

Δευ Ιουν 23, 2025 5:33 pm

Airman έγραψε:
Delpo1987 έγραψε:

Δεν έχει καμία σχέση το να ασχολείται κανείς με την ομάδα του με το ότι πρέπει να φιλτράρουμε τις πληροφορίες που μας έρχονται και κυρίως να αξιολογούμε και σωστά τον εκάστοτε πομπό αυτής της πληροφορίας. Οταν ένας πολιτικός εκλεχθεί και κάνει απάτες, ρουσφέτια, λέει ψέματα, αλλά ο κόσμος τον εκλέγει ξανά και ξανά, δεν φταίει ο πολιτικός αυτός φίλε μου. Φταίει ο κόσμος. Αρνούμαι να σε δω ως άβουλη μάζα που πρέπει να δεχτείς και να βασιστείς σε ό,τι σου σερβίρει ο εκάστοτε Μελάγιες. Ο εκάστοτε δημοσιογράφος τέτοιας κλάσης, ενδιαφέρεται να μπεις στο σάιτ του, να κλικάρεις, να δεις τις διαφημίσεις του σάιτ, να σου πετάξει κάτι ιντριγκαδόρικο για να μπεις και να ξαναμπείς και πάει λέγοντας. Από τη στιγμή που το παρελθόν του δείχνει την ποιότητά του και ότι δεν πετυχαίνει ελέφαντα στα 2 μέτρα, συγνώμη αλλά θα πρέπει και εσύ (ο κάθε εσύ) να τον εντάξεις στην θέση που πρέπει, που είναι ο κάλαθος των αχρήστων. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τα μέσα πολιτικών ειδήσεων. Μπορείς κάλλιστα να ασχολείσαι, να ενδιαφέρεσαι για το πως κολλάνε οι παίχτες στην εκάστοτε ομάδα, να διαβάζεις για το άθλημα που αγαπάς, να προσπαθείς να δεις στο ήδη υπάρχον ρόστερ ποιοι παίχτες θα κολλούσαν και να αντιμετωπίζεις με την πρέπουσα δυσπιστία τα όσα διαβάζεις από δεξιά και αριστερά. Και όταν με το καλό έρθει ο Μίσιτς και ο κάθε Μίσιτς, πανηγύρισε, απογοητεύσου, δες αν σου κάνει και όλα τα επίσης υπέροχα, πλην της μεταγραφολαγνείας.
Πρώτα από όλα η πολιτική είναι διαφορετικό πράγμα από αυτό που συζητάμε , γιατί επηρεάζει τα σημαντικά της καθημερινότητας σου , δε θα σταθώ επιπλέον σε αυτό . Απλά δε μπορει να γίνεται παραλληλισμός .
Πως δεν έχει σχέση το να ασχολείσαι με την ομάδα σου , με το να διαβάζεις να βλέπεις και να ακούς για αυτή μεταγραφολογία , αναλύσεις κτλ ;
Τώρα το να φιλτράρεις αυτά που ακούς το θεωρώ δεδομένο , αλλά για να τα φιλτράρεις πρέπει να τα ακούσεις . Δε νομίζω ότι κάποιος από το φόρουμ πήρε σαν ευαγγέλιο τα λόγια του Μελαγιες , ίσα ίσα οι περισσότεροι τρολαρουν , παρόλα αυτά εξακολουθώ να πιστεύω επειδή οι ομάδες με όλα τα γύρω (αγωνιστικά , μεταγραφές κτλ ) είναι κ…λά μας δεν πολύ στέκει το επιχείρημα του μην τους βλέπεις . Είτε πετύχει τη μεταγραφή ο χ δημοσιογράφος είτε δεν την πετύχει ούτε η καθημερινότητα μου θα αλλάξει ούτε θα μειωθεί ή θα αυξηθεί η αγάπη μου για την ομάδα .

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Ιουν 23, 2025 5:42 pm

Εγω θα ελεγα λιγο να ηρεμισουμε. Το μπασκετ δεν ειναι ποδοσφαιρο για να μιλαμε για βασικους αυτους που ξεκινανε το παιχνιδι. Ενας απο τους καλυτερους ευρωπαιους γκαρντ που εχουν περασει την τεκευται 20ετια ο Παπαλουκας δεν ξεκινουσε ποτε στη βασικη πενταδα.

Επισης ενα σχημα Μισιτς, Φουρνιε, Γουορντ, Σασα και Μιλουτινοφ δεν ειναι καθολου σοφτ οπως νομιζεται καποιοι. Δηλαδη ο Φουρνιε και ο Γουορντ δεν ειναι καλοι αμυντικοι. Υπαρχουν πολλα τεσσαρια που δεν μπορει να μαρκαρει ο Σασα. Ο Μιλουτινοφ οταν ειναι στη ρακετα δεν ειναι μπαμπουλας; Ωραια τα χαρακτηριστικα τωνμπαικτων αλλα ειναι και ο τροπος που παιζεις. Αν βαζεις το Μιλουτινοφ να κανει γυρω γυρω ολοι και τον Σασα να πρεπει νε κακυψει τον Ντοντα Χολ ε προφανως και θα φαινονται βιταμ.

Εγω νομιζω οτι με τον τραυματισμο του Φαλ και την μερικη υποβαθμιση του γουοκαπ λογω ηλικιας και χρονιου προβληματος πλεον καθως δεν ειναι το βιονικο οπλο που ξεραμε και οτι ο παπανικολαου εχει χασει σε ταχυτητα μας τελειωνει και ο τροπος αμυνας της τελευταιας τετραετιας.

Μια χαρα πενταδα τη θεωρω αν και δεν βλεπω για πανω απο 10 λεπτα μαζι στο Παρκε

Άβαταρ μέλους
Airman

euroleague
Reactions:

Δευ Ιουν 23, 2025 5:44 pm

Delpo1987 έγραψε:
Δευ Ιουν 23, 2025 5:33 pm
Airman έγραψε:

Δεν έχει καμία σχέση το να ασχολείται κανείς με την ομάδα του με το ότι πρέπει να φιλτράρουμε τις πληροφορίες που μας έρχονται και κυρίως να αξιολογούμε και σωστά τον εκάστοτε πομπό αυτής της πληροφορίας. Οταν ένας πολιτικός εκλεχθεί και κάνει απάτες, ρουσφέτια, λέει ψέματα, αλλά ο κόσμος τον εκλέγει ξανά και ξανά, δεν φταίει ο πολιτικός αυτός φίλε μου. Φταίει ο κόσμος. Αρνούμαι να σε δω ως άβουλη μάζα που πρέπει να δεχτείς και να βασιστείς σε ό,τι σου σερβίρει ο εκάστοτε Μελάγιες. Ο εκάστοτε δημοσιογράφος τέτοιας κλάσης, ενδιαφέρεται να μπεις στο σάιτ του, να κλικάρεις, να δεις τις διαφημίσεις του σάιτ, να σου πετάξει κάτι ιντριγκαδόρικο για να μπεις και να ξαναμπείς και πάει λέγοντας. Από τη στιγμή που το παρελθόν του δείχνει την ποιότητά του και ότι δεν πετυχαίνει ελέφαντα στα 2 μέτρα, συγνώμη αλλά θα πρέπει και εσύ (ο κάθε εσύ) να τον εντάξεις στην θέση που πρέπει, που είναι ο κάλαθος των αχρήστων. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τα μέσα πολιτικών ειδήσεων. Μπορείς κάλλιστα να ασχολείσαι, να ενδιαφέρεσαι για το πως κολλάνε οι παίχτες στην εκάστοτε ομάδα, να διαβάζεις για το άθλημα που αγαπάς, να προσπαθείς να δεις στο ήδη υπάρχον ρόστερ ποιοι παίχτες θα κολλούσαν και να αντιμετωπίζεις με την πρέπουσα δυσπιστία τα όσα διαβάζεις από δεξιά και αριστερά. Και όταν με το καλό έρθει ο Μίσιτς και ο κάθε Μίσιτς, πανηγύρισε, απογοητεύσου, δες αν σου κάνει και όλα τα επίσης υπέροχα, πλην της μεταγραφολαγνείας.
Πρώτα από όλα η πολιτική είναι διαφορετικό πράγμα από αυτό που συζητάμε , γιατί επηρεάζει τα σημαντικά της καθημερινότητας σου , δε θα σταθώ επιπλέον σε αυτό . Απλά δε μπορει να γίνεται παραλληλισμός .
Πως δεν έχει σχέση το να ασχολείσαι με την ομάδα σου , με το να διαβάζεις να βλέπεις και να ακούς για αυτή μεταγραφολογία , αναλύσεις κτλ ;
Τώρα το να φιλτράρεις αυτά που ακούς το θεωρώ δεδομένο , αλλά για να τα φιλτράρεις πρέπει να τα ακούσεις . Δε νομίζω ότι κάποιος από το φόρουμ πήρε σαν ευαγγέλιο τα λόγια του Μελαγιες , ίσα ίσα οι περισσότεροι τρολαρουν , παρόλα αυτά εξακολουθώ να πιστεύω επειδή οι ομάδες με όλα τα γύρω (αγωνιστικά , μεταγραφές κτλ ) είναι κ…λά μας δεν πολύ στέκει το επιχείρημα του μην τους βλέπεις . Είτε πετύχει τη μεταγραφή ο χ δημοσιογράφος είτε δεν την πετύχει ούτε η καθημερινότητα μου θα αλλάξει ούτε θα μειωθεί ή θα αυξηθεί η αγάπη μου για την ομάδα .
Λες κάτι διαφορετικό φίλε μου. Δεν εστιάζω στο είδος της είδησης, ούτε στη βαρύτητά της. Εστιάζω σε 2 πράγματα. Το πρώτον είναι η ανάγκη να φιλτράρουμε ό,τι διαβάζουμε και βλέπουμε, είτε αυτό είναι αθλητική είδηση, είτε πολιτική, είτε σημαντική, είτε άσημη και όχι να ελπίζουμε, να προσδοκούμε, να βασιζόμαστε σε αυτό που είπε ο τάδε. Φιλτράρισμα. Σημαντική έννοια. Το δεύτερον είναι με την επανάληψη, με τον μαζοχισμό που δεν πρέπει να σε διέπει. Οταν από έναν πομπό συνεχώς προέρχονται λανθασμένες πληροφορίες, όταν έχει δείξει το ποιος είναι, δεν υπάρχει κανένα νόημα να μπαίνεις ξανά και ξανά στη λούπα του να τον ακούς. Αυτό έγραψα. Για εμένα δεν έχει τόση αξία και η άκρατη μεταγραφολαγνεία που μας διακατέχει, αλλά αυτό δέχομαι ότι είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Δεν κατανοώ τη σύνδεση που κάνεις με τις ειδήσεις και την αγάπη προς την ομάδα μας. Αλλά ναι. Αν εχω την υποψία με βάση τα όσα μου έχει δείξει ο εκάστοτε Μελάγιες ότι με δουλεύει, δεν θα του κάνω την χάρη να τον ξανακλικάρω, να τον ξαναδώ. Διάλεξε 1-2 ανθρώπους που πιστεύεις ότι υπάρχει μία δόση αλήθειας σε όσα μοιράζονται μαζί σου και μείνε εκεί, ακομα και αν δεν έχεις νέα τους κάθε μέρα. Αυτό να το θεωρείς καλό γιατί σημαίνει πως μιλούν όταν έχουν κάτι σοβαρό να πουν και να μοιραστούν.

Υ.Γ : βγήκαμε λίγο off, οπότε ας το κλείσουμε εδώ. :)

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”