Σε κανέναν δεν θα λείψει, αρκεί η διάδοχη κατάσταση να μην είναι χειρότερη...FabrizioOberto έγραψε: ↑Παρ Ιουν 12, 2026 2:41 pmΕγώ έχω παρατηρήσει πως υπάρχουν 2 λογιών φάουλ όταν μας μεταδίδει:βήματα εκτός φάσης έγραψε: ↑Παρ Ιουν 12, 2026 2:27 pm
Αν εξαιρέσουμε το φουστανελάδικο στυλ του, το οποίο στα ματς ελληνικού πρωταθλήματος δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθεί (στην εθνική ή στην ευρωλίγκα έχει θέματα), αυτή τη μανία του με τα παρατσούκλια και τις ονοματοδοσίες ή τους νεολογισμούς/ορισμούς που εφευρίσκει από την κούτρα του (π.χ. «το μακρινό ριμπάουντ είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του σύγχρονου μπάσκετ»), οι περιγραφές του, γενικά, είναι ανεκτές. Για μένα αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει με θετικό τρόπο από τους άλλους είναι ότι δεν έχει πρόβλημα να πει την γνώμη του για αμφισβητούμενες φάσεις. Καλύτερα αυτό ακόμα κι αν διαφωνώ σε κάποιες περιπτώσεις με τα πορίσματά του, παρά τα φοβισμένα ανθρωπάκια που βλέπουν ξεκάθαρα τι έχει γίνει και καταπίνουν τη γλώσσα τους για να μην στεναχωρήσουν τα πρόβατα και κυρίως τους τσοπάνηδες ή οι βαμμένοι οπαδοί που κάνουν ότι δεν βλέπουν.
- τα φάουλ που "έδωσε ο διαιτητής στον Ολυμπιακό"
και
- τα φάουλ που "έκαναν παίκτες του Ολυμπιακού"
Φυσικά μπορεί και να τον αδικώ, αλλά 3 χρόνια τώρα παίζει να έχω χάσει 5 παιχνίδια μας στη GBL, οπότε μάλλον το δείγμα είναι επαρκές (ή εγώ εμπαθής). Δεν ξέρω αν ακολουθεί κάποια γραμμή της ΕΡΤ ή δική του, πάντως θα χαρώ να δω παιχνίδι μας με άλλη περιγραφή (extra bonus πως δε θα μου λείψουν τα "βομβαρδιζένκοφ", ο "πιο όμορφος εθνικός ύμνος στον κόσμο" κλπ).![]()
Προσωπικά θα ήθελα να ξανακούσω σε περιγραφή του μπασκετικού Ολυμπιακού τη χαρακτηριστική -στα '90ς και τον Flash 96.1- χροιά της φωνής και το ήρεμο αλλά ενθουσιώδες στυλ του Γιάννη Φιλέρη, χωρίς τους ψευδο-φανατισμούς και τις πομπώδεις εκφράσεις που έχουν γίνει της μόδας σήμερα, ειδικά στην Ευρωλίγκα από τους speaker της NOVA. Ο άνθρωπος δεν είχε κανένα πρόβλημα να μεταδώσει τον τελικό του Παναθηναϊκού στη Μπολόνια το 2002 για το TV Magic. Και το έκανε άψογα! Τι να λέμε τώρα...

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο