Φίλε μου Μαθηματικέ,Mathematician92 έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 12, 2024 10:35 amΘα κάνω μια προσπάθεια να εξηγήσω το σκεπτικό μου. Θεωρώ ότι ο Peters, του οποίου την "παικτικη" ανάλυση έκανα στο προηγούμενο post, δεν πρέπει να μείνει στην ομάδα ΑΝ έρθει ο Σάσα και εξηγουμαι.Dimmitz έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 12, 2024 8:25 am
Παιδιά συνέλθετε λίγο..δουλειά του Πίτερς δεν είναι ούτε να σκάει την μπάλα, ούτε να δημιουργεί για τον εαυτό του, ούτε να παίρνει αγώνες μόνος του. Ένας ρολίστας πολυτελείας είναι που ταιριάζει άριστα στο στυλ μπάσκετ του Μπαρτζώκα και θα τον διώξουμε επειδή είναι δύο επίπεδα κάτω από Σάσα και επειδή δεν πήρε το match με την Ρεάλ μόνος του ή τους τελικούς με τον ΠΑΟ; Η ομάδα δεν βλεπόταν πέρυσι. Λέτε για προϊστορία και όλοι μιλάτε για την 1η σεζόν του Πίτερς στην ομάδα. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο Πίτερς είναι άλλος παίκτης πλέον. Ο Πίτερς είναι ο ιδανικός ρολίστας για να υπάρχει στο ρόστερ μιας ομάδας που διεκδικεί πράγματα. Ανανέωσε πρόσφατα, δεν διαμαρτύρεται, δεν δημιουργεί προβλήματα στα αποδυτήρια. Δεν θέλει την μπάλα στα χέρια, δεν έχει υψηλό usage και είναι efficient παίκτης χωρίς να χρειαστεί να πάρει πολλές προσπάθειες. Αν τον ακούσεις να μιλάει σε συνεντεύξεις, φαίνεται το ήθος του και το mentality του. Όταν υπάρχουν στο ρόστερ Μακοσικ και Λάρε, δεν διώχνεις τον Πίτερς και ας έρθει ο Σάσα. Θα του βρει ρόλο ο Μπαρτζώκας. Επιμένω ότι με Σάσα - Πίτερς στο παρκέ για λίγα λεπτά θα είμαστε πολύ απειλητικοί από το τρίποντο και ο Φαλ θα βγει 1ος στην ασίστ. Τέλος, ο Πίτερς εκτός από τρίποντο έχει και καλά off ball κοψίματα στην ρακέτα και πήραμε πολλούς πόντους πέρυσι από αυτά με μόνο έναν παίκτη (και τον Παπανικολάου) να έχει αυτή τη δυνατότητα στο παιχνίδι του.
1. Είναι εκτίμηση μου ότι ο Peters για να κάνει καλή χρονιά, απλά καλή αξιοπρεπή χρονιά, πρέπει να έχει ρόλο τουλάχιστον 20 λεπτών στο παρκέ. Νομίζω (και φυσικά μπορεί να κάνω λάθος) ότι αν επιστρέψει σε ένα άχαρο ρόλο 15λεπτου (ή και λιγότερο) θα είναι αρκετά κακός. Αυτό προσπάθησα να εξηγήσω και στο προηγούμενο ποστ, ότι τα νούμερα της περσινής χρονιάς οφείλονται στο γεγονός ότι αποτελούσε τον κύριο επιθετικό πόλο της ομάδας. Αν γίνει πάλι δεύτερο - τρίτη επιλογή νομίζω θα τουβλαρει ασυστολα και θα δούμε ένα παίκτη που θα αναρωτιεμαστε αν ξέχασε το μπάσκετ που ήξερε. Αλλά ξαναλέω αυτή είναι προσωπική εκτίμηση και φυσικά μπορεί να έχω άδικο.
2. Αν θεωρείτε ότι μπορεί να πάρει χρόνο στο 3, τότε εδώ διαφωνούμε κάθετα και οριζόντια και διαγώνια. Έχει αργά πόδια, δεν είναι αθλητικός, δεν έχει χειρισμό μπάλας (το σκάσιμο της μπάλας ντε). Τα αντίπαλα τριάρια θα κάνουν πάρτι. Το ίδιο λέω χρόνια για τον Παπαπέτρου, ο οποίος βέβαια επιμένει ότι είναι 3αρι. Τουλάχιστον όμως ο Ιωάννης έχει καλό ποστ παιχνίδι και λόγω σωματοδομής μπορεί να ποσταρει τα περισσότερα 3αρια της λίγκας. Ο Peters ούτε αυτό.
3. Ο Peters είναι μια χειρότερη εκδοχή του Σάσα σε όλους τους τομείς, αλλά το point είναι ότι το παιχνίδι τους μοιάζει πάρα πολύ. Δεν συμπληρώνει ο ένας τον άλλο, πράγμα που συμβαίνει με Σάσα - Πετρούσεφ. Και για να γίνει πιο κατανοητό το point μου, ποια από τα παρακάτω ζευγάρια θα προτιμούσατε:
- Walkup - Σλούκας ή Walkup - Καλάθης;
- Μιλουτινοφ - Φαλ ή Μιλουτινοφ - Ράιτ;
4. Και κυριότερο όλων, αν μείνει ο Peters θεωρώ ότι δε θα αποκτηθεί άλλο 3αρι με απόλυτη βεβαιότητα. Άρα πας στις θέσεις 3-4 με : Παπανικολάου - Λάρυ - Μακ/Μπραζ - Πίτερς - Σάσα.
- Παπανικολάου - Παπαπέτρου ή Παπανικολάου - Γκριγκόνις;
Αν όμως έφευγε ο Αλέκος και ερχόταν ένα καθαρό 3αρι (λέγε με Ojeleye για παράδειγμα) θα ήσουν : Παπανικολάου - Ojeleye - Λάρυ - Σάσα - Πετρούσεφ.
Τώρα αν εσείς προτιμάτε την 1η επιλογή, εγώ πάω πάσο.
Σημείωση: επίτηδες έβαλα σαν πιθανό 3αρι τον Ojeleye και όχι κάποιο βαρύ όνομα από το NBA που θα ήθελα φυσικά, για να κάνω ακόμα πιο έντονο το point μου για απόκτηση καθαρού 3ου!
έχεις απόλυτο δίκιο. Αν κάποιος πρέπει να αποχωρήσει, αυτός δυστυχώς είναι ο Αλέκος. Ο παίχτης έκανε μεν μία πολύ πολύ καλή χρονιά φέτος και μόνο αν είσαι κολλημένος, θα το αμφισβητήσεις αυτό (όχι εσύ, σχήμα λόγου το β' ενικό). Το πρόβλημα εδώ είναι ένα : Ο Αλέκος κάνει ακριβώς όσα και ό,τι κάνει ο Σάσα, απλά σε μικρότερο βαθμό. Ο Πετρούσεφ από την άλλη μπορεί να φέρει rebounding, άμυνες στο αντίπαλο 4 & 5, μεγαλύτερη ποσότητα κατοχών, μεγαλύτερο potential λόγω ηλικίας και φυσικά να ανταποκριθεί καλύτερα σε μία σκυλομαχία, από αυτές που συμβαίνουν σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ο Πίτερς πέρυσι επωφελήθηκε στο έπακρον από το μπάσκετ του κόουτς, ήταν ένας εκτελεστής ο οποίος βοηθήθηκε από την αέναη αναζήτηση έξτρα πάσας που ο ΟΣΦΠ δούλευε. Ο παίχτης αυτός μπορεί να παράξει ΜΟΝΟ υπό το συγκεκριμένο καθεστώς. Παρά ταύτα, ο Σάσα είναι ένας σαφώς καλύτερος παίχτης, το impact του στο παιχνίδι είναι μεγαλύτερο και ο κίνδυνος στον οποίον βάζει με την παρουσία του την αντίπαλη άμυνα, επίσης μεγαλύτερος. Ο Σάσα φέρει ψηλότερο release point από τον Αλέκο, κρατήστε το αυτό. Δηλαδή ακόμα και κόντρα σε ψηλότερο παίχτη, μπορεί να σηκωθεί και να σουτάρει, ενώ ο Αλέκος όχι. Παρόλο που και οι 2 δεν είναι παίχτες επαφής, ο Σάσα δεν την φοβάται, είναι καλύτερος rebounder, ελαφρώς καλύτερος πασέρ και καλύτερος αμυντικός. Έχει πιο γρήγορα πλάγια βήματα από τον Αλέκο και μεγαλύτερο wingspan για close-out.
Θεωρώ ότι ο Πίτερς για να παράξει, για να κάνει αυτό που έκανε φέτος, θέλει ΛΕΠΤΑ... θέλει χρόνο. Αν παίξει 3 λεπτά και έξω και μετά ξανά 3 λεπτά και έξω και 2 λεπτά και 4 λεπτά και τέλος, το πιθανότερο είναι να μείνουμε στις αδυναμίες που θα φέρει σε αυτά τα λίγα λεπτά στο αμυντικό κομμάτι, παρά στα όσα μπορεί να παράξει επιθετικά. Αν πχ μπει για 3 λεπτά και τον χτυπήσει στην άμυνα ο Μήτογλου 2 φορές, αυτόματα θα μείνουμε σε αυτό. Αν δεν έχει και λεπτά μπροστά του να παράγει σκορ και σουτ, τότε η απόδοσή του συνολικά θα πέφτει. Αν φυσικά δεν έρθει ο Σάσα άμεσα , τότε κάνουμε αλλιώς την κουβέντα μας.
γεγονός πάντως είναι όπως έγραψα και στο ποστ μου εχθές, ότι το ιδανικό στο μυαλό μου θα ήταν ο Σάσα να προστεθεί του χρόνου, η ομάδα να μείνει ως έχει στο 4-5 και να προσθέσει τον Ουκρανό Μίχαλιουκ στο 3. Αυτό το ρόστερ θα ήταν του χρόνου στη Βαρκελώνη με σοβαρές πιθανότητες.