Εγώ δεν έγραψα πουθενά για βούρκο, αλλά το θεωρώ αδιανόητο να είμαστε τόσο ξεβράκωτοι σε αυτό το μέτωπο (κακώς υπάρχει τέτοιο μέτωπο, αλλά υπάρχει, τι να κάνουμε τώρα). Τα σάιτ που γράφεις μια χαρά έχουν γράψει σε ήττες περι ευθυνών Μπαρτζώκα. Απλώς πάντα του αναγνωρίζουν ότι είναι καλός προπονητής και έχει διακρίσεις για τη δουλειά του και σε ατομικό επίπεδο. Για εμένα καλώς συμβαίνει αυτό, ισορρόπει και την πλήρη διαστρέβλωση που προβάλουν κατί sdna κτλ. Ξέχωρα από τις (πολλές) χτυπητές αδυναμίες του, ειδικά στο κομμάτι της ψυχολογικής προετοιμασίες, δεν παύει να είναι ένας tier 1 προπονητής, που είμαστε οριακά στον να τον βγάλουμε μυρωδιά τις τελευταίες μέρες.tarp7 έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 01, 2025 2:59 pmΔεν συμφωνώ να πέσουμε στο βούρκο του ΔΠΓ και του Sdna . Το ότι χάσαμε 4 τελικούς του φ4 δεν μας φταίει κανένας ΔΠΓ. Επίσης gazzeta, sport24 , τα μεγαλύτερα αθλητικά σάιτ της χώρας η κριτική απέναντι στον Μπαρτζώκα είναι σχεδόν μηδενική.steph.larry έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 01, 2025 2:08 pm
Συμφωνώ και θέλω να προσθέσω το εξής. Εφόσον το παιχνίδι παίζεται ΚΑΙ έτσι, δεν γίνεται να είσαι αμέτοχος. Το ότι είναι επαγγελματίας ο εκάστοτε προπονήτης ή παίχτης δε σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε την απαίτηση να είναι μονίμως ανεπηρέαστος από τη λάσπη και την προπαγάνδα αντιπάλων παραγόντων, όπως πολύ σωστά γράφεις και εσύ. Άρα θα εντάξεις στον οργανισμό σου αυτόν τον ρόλο θέλοντας και μη. Με μορφή διευθυντή επικοινωνίας ίσως.
Άμα οι ύβρεις και οι προσβολές ενός Γιαννακόπουλου απέναντι σε έναν ολόκληρο οργανισμό δεν είναι τίποτα παραπάνω από υπερβολές ενός τρελού στη χειρότερη και mindgames στην καλύτερη, και ελά μωρέ τι έγινε και μη του δίνετε σημασία όπως λένε οι πιο πολλοί Παναθηναϊκοί (δε μιλάω απαραίτητα για εντός του φόρουμ), περιμένω και εγώ απάντηση από πλευράς μας. ΟΧΙ να βρίζει πρόσωπα αδιακρίτως και ΟΧΙ να καταριέται, αυτά είναι κατάπτυστα. Αλλά να πουλήσει μια τρελίτσα ρε αδερφέ, έτσι για το γ@μώτο. Να κάνουμε και εμείς mindgames. Όχι να πέφτει επικοινωνιακή φάπα και η στάση μας να είναι, μάθε να την αντέχεις. Αυτοί που λοιδωρούν τον B ή τον Γιαννάκη παλιότερα, δε θα είχαν δείξει ούτε το ένα δεκάτο της στωϊκότητας αυτών των προσώπων αν βρίσκονταν αυτοί στo receiving end που λένε και στο χωριό μου.
Έκλεισε ο κύκλος του Μπαρτζωκα ;
Συντονιστής: Captains
-
- Reactions: 267
- Αγαπημένη θέση: PG, PF
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
1
1

-
- Reactions: 186
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Μετά την ήττα από τη Μονακό και αφού άνοιξε αυτή η συζήτηση ως προς το αν έκλεισε ο κύκλος του Μπαρτζώκα η απάντηση μου ήταν πως ναι έκλεισε. Και συνεχίζω να έχω την ίδια άποψη.
Η σωστή στιγμή όμως για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα είναι μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Το πολύ σε 10 ημέρες λοιπόν.
Αν η ομάδα κατακτήσει το πρωτάθλημα δε ξέρω αν η χρονιά θα θεωρείται αποτυχημένη ή όχι αλλά θα κλείσει με ένα θετικό τρόπο διότι η αξία του αντιπάλου αυτή τη στιγμή δίνει και μεγαλύτερη αξία στο τίτλο. Ο ΠΑΟ έχει επιστρέψει πλέον στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και είναι ο περσινός νικητής της Ευρωλίγκα. Αυτό από μόνο του δίνει άλλη βαρύτητα στο τίτλο.
Σε αυτό το σενάριο ίσως υπάρξουν σκέψεις παραμονής του coach από τη διοίκηση και να δωθεί ακόμα μια ευκαιρία με καλύτερες-στοχευμένες επιλογές ώστε να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος της κατάκτησης της Ευρωλίγκα τη νέα σεζόν. (Οπού θα είναι και πιο δύσκολη απ ότι φαίνεται)
Σε περίπτωση απώλειας του πρωταθλήματος που κατά τη γνώμη μου είναι το επικρατέστερο σενάριο δε βρίσκω τρόπο και λογική που μπορεί να μείνει ο coach.
Ο coach δείχνει πως δε μπορεί να διαχειριστεί την ατμόσφαιρα που δημιουργείται γύρω από την ομάδα και το όνομα του από εξωτερικούς παράγοντες. Στο εσωτερικό της ομάδας φαίνεται πως οι μισοί παίχτες δε θέλουν να βλέπουν το coach και τους άλλους μισούς δε θέλει να τους βλέπει ο coach. Ενώ όλο το ρόστερ είναι προσωπικές του επιλογές μετά τη πολυετή παρουσία του στο πάγκο.
Στο αγωνιστικό κομμάτι στην Ευρωλίγκα μετά από 5 σεζόν έχουμε 4 συμμετοχές σε final 4 και μια συμμετοχή σε τελικό. Η πορεία αυτή είναι αξιοσημείωτη και του πιστώνετε ασχέτως αν πάντα κάτι έλλειπε για να έρθει ο τίτλος. Δυστυχώς όμως οι δυο τελευταίες συμμετοχές στους ημιτελικούς η μια ήταν χειρότερη από την άλλη. Κι αν πέρσι η Ρεάλ ήταν καλύτερη ομάδα φέτος με την Μονακό δεν ίσχυε κάτι αντίστοιχο. Το χειρότερο όμως ήταν η εικόνα που παρουσίασαν. Η ομάδα πνίγηκε από το άγχος του coach, η έλλειψη καθαρού μυαλού και εναλλακτικών λύσεων έφεραν τα γνωστά αποτελέσματα.
Στις εγχώριες διοργανώσεις ναι μεν κατακτήθηκαν δυο πρωταθλήματα αλλά με ένα υποδεέστερο αγωνιστικά ΠΑΟ που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό εκείνης της εποχής αλλά και χωρίς να υπάρχει τόσο έντονος εξ αγωνιστικός πόλεμος εναντίον του coach. Όταν ο ΠΑΟ ξαναέγινε αγωνιστικά ισχυρός και η πίεση αυξήθηκε η ομάδα έχασε το πρωτάθλημα από 0-2 σε 3-2. Μπορούν να αποτελέσουν αυτά τα δύο πρωταθλήματα κριτήριο για τη παραμονή του coach στην ομάδα; Κατα τη γνώμη μου όχι.
Συμπερασματικά αυτό που έχω να πω είναι πως η ομάδα δείχνει τα τελευταία δύο χρόνια να έχει φθίνουσα πορεία αν και φέτος ανέβασε το μπάτζετ της. Οι προστριβές πλέον είναι όλο και πιο συχνές που δείχνουν πως κάτι δε πάει κάτι καλά, ο σχεδιασμός του ρόστερ των τελευταίων δύο σεζόν δε θα έλεγα πως ήταν πετυχημένος ενώ και αγωνιστικά πλέον η ομάδα δείχνει πως όταν έρχονται τα δύσκολα είναι μονοδιάστατη, με έλλειψη εναλλακτικών λύσεων. Δε νομίζω πως ο coach πλέον μπορεί να εμπνεύσει τους παίχτες τους αλλά δε νομίζω πως είναι διατεθειμένος να κάνεις ριζικές αλλαγές στα εγώ του για να συνεχίσει την επόμενη μέρα.
Τελειώνοντας δε μπορεί και δε πρέπει να μπει η ομάδα-διοίκηση στη λογική πως οι εναλλακτικές λύσεις είναι χειρότερες άρα να μείνουμε στην ίδια κατάσταση. Η κατάσταση είναι άρρωστη και ενδεχομένως θα γίνετε χειρότερη. Μπορεί να έρθει ένας coach χειρότερος τακτικά αλλά καλύτερος στη διαχείριση της ομάδας ή καλύτερος στο σχεδιασμό ή να είναι περισσότερο επιδραστικός κι αυτό εν τέλη να φέρει καλύτερα αποτελέσματα.
Αν όμως η ομάδα αλλάξει προπονητή κατα τη γνώμη μου θα πρέπει να κάνει και ριζικές αλλαγές σε άλλους τομείς. Από κάποια πρόσωπα στο τεχνικό επιτελείο μέχρι να τοποθετηθεί ένα πρόσωπο ως γενικός αρχηγός του αγωνιστικού τμήματος. Ένα πρόσωπο του χώρου με ισχυρή παρουσία στα αποδυτήρια ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά περιστατικά απειθαρχίας και δηλώσεις διάλυσης.Να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ διοίκησης-προπονητή-παιχτών. Ενώ ίσως θα πρέπει να υπάρξουν και σκέψεις για επιλογή τεχνικού διευθυντή. Να είναι αρμόδιος για θέματα συμβολαίων, διάρκειας συμβολαίων κλπ..
Δεν είναι κακό λοιπόν να κλείσει ένας κύκλος για να ανοίξει ένας άλλος έτσι είναι ο αθλητισμός και η ζωή.
Η σωστή στιγμή όμως για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα είναι μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Το πολύ σε 10 ημέρες λοιπόν.
Αν η ομάδα κατακτήσει το πρωτάθλημα δε ξέρω αν η χρονιά θα θεωρείται αποτυχημένη ή όχι αλλά θα κλείσει με ένα θετικό τρόπο διότι η αξία του αντιπάλου αυτή τη στιγμή δίνει και μεγαλύτερη αξία στο τίτλο. Ο ΠΑΟ έχει επιστρέψει πλέον στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και είναι ο περσινός νικητής της Ευρωλίγκα. Αυτό από μόνο του δίνει άλλη βαρύτητα στο τίτλο.
Σε αυτό το σενάριο ίσως υπάρξουν σκέψεις παραμονής του coach από τη διοίκηση και να δωθεί ακόμα μια ευκαιρία με καλύτερες-στοχευμένες επιλογές ώστε να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος της κατάκτησης της Ευρωλίγκα τη νέα σεζόν. (Οπού θα είναι και πιο δύσκολη απ ότι φαίνεται)
Σε περίπτωση απώλειας του πρωταθλήματος που κατά τη γνώμη μου είναι το επικρατέστερο σενάριο δε βρίσκω τρόπο και λογική που μπορεί να μείνει ο coach.
Ο coach δείχνει πως δε μπορεί να διαχειριστεί την ατμόσφαιρα που δημιουργείται γύρω από την ομάδα και το όνομα του από εξωτερικούς παράγοντες. Στο εσωτερικό της ομάδας φαίνεται πως οι μισοί παίχτες δε θέλουν να βλέπουν το coach και τους άλλους μισούς δε θέλει να τους βλέπει ο coach. Ενώ όλο το ρόστερ είναι προσωπικές του επιλογές μετά τη πολυετή παρουσία του στο πάγκο.
Στο αγωνιστικό κομμάτι στην Ευρωλίγκα μετά από 5 σεζόν έχουμε 4 συμμετοχές σε final 4 και μια συμμετοχή σε τελικό. Η πορεία αυτή είναι αξιοσημείωτη και του πιστώνετε ασχέτως αν πάντα κάτι έλλειπε για να έρθει ο τίτλος. Δυστυχώς όμως οι δυο τελευταίες συμμετοχές στους ημιτελικούς η μια ήταν χειρότερη από την άλλη. Κι αν πέρσι η Ρεάλ ήταν καλύτερη ομάδα φέτος με την Μονακό δεν ίσχυε κάτι αντίστοιχο. Το χειρότερο όμως ήταν η εικόνα που παρουσίασαν. Η ομάδα πνίγηκε από το άγχος του coach, η έλλειψη καθαρού μυαλού και εναλλακτικών λύσεων έφεραν τα γνωστά αποτελέσματα.
Στις εγχώριες διοργανώσεις ναι μεν κατακτήθηκαν δυο πρωταθλήματα αλλά με ένα υποδεέστερο αγωνιστικά ΠΑΟ που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό εκείνης της εποχής αλλά και χωρίς να υπάρχει τόσο έντονος εξ αγωνιστικός πόλεμος εναντίον του coach. Όταν ο ΠΑΟ ξαναέγινε αγωνιστικά ισχυρός και η πίεση αυξήθηκε η ομάδα έχασε το πρωτάθλημα από 0-2 σε 3-2. Μπορούν να αποτελέσουν αυτά τα δύο πρωταθλήματα κριτήριο για τη παραμονή του coach στην ομάδα; Κατα τη γνώμη μου όχι.
Συμπερασματικά αυτό που έχω να πω είναι πως η ομάδα δείχνει τα τελευταία δύο χρόνια να έχει φθίνουσα πορεία αν και φέτος ανέβασε το μπάτζετ της. Οι προστριβές πλέον είναι όλο και πιο συχνές που δείχνουν πως κάτι δε πάει κάτι καλά, ο σχεδιασμός του ρόστερ των τελευταίων δύο σεζόν δε θα έλεγα πως ήταν πετυχημένος ενώ και αγωνιστικά πλέον η ομάδα δείχνει πως όταν έρχονται τα δύσκολα είναι μονοδιάστατη, με έλλειψη εναλλακτικών λύσεων. Δε νομίζω πως ο coach πλέον μπορεί να εμπνεύσει τους παίχτες τους αλλά δε νομίζω πως είναι διατεθειμένος να κάνεις ριζικές αλλαγές στα εγώ του για να συνεχίσει την επόμενη μέρα.
Τελειώνοντας δε μπορεί και δε πρέπει να μπει η ομάδα-διοίκηση στη λογική πως οι εναλλακτικές λύσεις είναι χειρότερες άρα να μείνουμε στην ίδια κατάσταση. Η κατάσταση είναι άρρωστη και ενδεχομένως θα γίνετε χειρότερη. Μπορεί να έρθει ένας coach χειρότερος τακτικά αλλά καλύτερος στη διαχείριση της ομάδας ή καλύτερος στο σχεδιασμό ή να είναι περισσότερο επιδραστικός κι αυτό εν τέλη να φέρει καλύτερα αποτελέσματα.
Αν όμως η ομάδα αλλάξει προπονητή κατα τη γνώμη μου θα πρέπει να κάνει και ριζικές αλλαγές σε άλλους τομείς. Από κάποια πρόσωπα στο τεχνικό επιτελείο μέχρι να τοποθετηθεί ένα πρόσωπο ως γενικός αρχηγός του αγωνιστικού τμήματος. Ένα πρόσωπο του χώρου με ισχυρή παρουσία στα αποδυτήρια ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά περιστατικά απειθαρχίας και δηλώσεις διάλυσης.Να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ διοίκησης-προπονητή-παιχτών. Ενώ ίσως θα πρέπει να υπάρξουν και σκέψεις για επιλογή τεχνικού διευθυντή. Να είναι αρμόδιος για θέματα συμβολαίων, διάρκειας συμβολαίων κλπ..
Δεν είναι κακό λοιπόν να κλείσει ένας κύκλος για να ανοίξει ένας άλλος έτσι είναι ο αθλητισμός και η ζωή.
1
1

- Coach Periklis
- Reactions: 2251
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
έγιναν πάρα πολλά, από το πρόβλημα υγείας μέχρι αυτα που ανέφερες, πρώτο εξάμηνο Μπλατ ο ΟΣΦΠ έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ που είχαμε δει από το Φ4 του Λονδίνου , μετά ΟΛΑ λάθοςnikolas_asteri έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 01, 2025 11:02 amΕίναι λίγο άδικο να κρίνουμε τον Μπλατ έτσι όταν οι παίκτες ήταν απλήρωτοι. Εννοώ δεν ήταν θέμα (μόνο) προπονητή, υπήρχαν γενικότερα προβλήματα.
4
4

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
https://www.gazzetta.gr/basketball/bask ... o-sef-ston
Να τα βλέπουν αυτοί που τα έχουν βάλει με το κόσμο
1
1

-
- Reactions: 96
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Υπηρξε τεραστια αποθεωση για τον coach σημερα. Φαινεται κατα κυριο λογο ζητανε αποχωρησεις οσοι εχουν μαθει τοσα χρονια με το ποδοσφαιρικο τμημα που αλλαζουν οι προπονητες πιο γρηγορα και απο τα ασπρα tshirts του προεδρα. Πιστευω θα του δοθει αλλη μια ευκαιρια του Μπι, εκτος αν αποφασισει ο ιδιος ντε και καλα να φυγει.tarp7 έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 01, 2025 9:13 pmhttps://www.gazzetta.gr/basketball/bask ... o-sef-ston
2
2

-
- Reactions: 267
- Αγαπημένη θέση: PG, PF
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Καλοπροαίρετα να πω πως δεν καταλαβαίνω το νόημα του σχολίου φίλε μου. Και σκ@τα να τα είχε κάνει όλα ο B (που δεν), τι έπρεπε, να πάνε γήπεδο και να γιουχάρουν; Αν δεν έχω καταλάβει το πως το έγραψες, με συγχωρείς.tarp7 έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 01, 2025 9:13 pmhttps://www.gazzetta.gr/basketball/bask ... o-sef-ston
1
1

- shaq7
- Reactions: 6568
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
οι οπαδοι καλα καναν παντως..ακομα και να μην τον θελουν θα ταν ντροπη να τον γιουχαρουν.Rivers15 έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 01, 2025 11:30 pmΥπηρξε τεραστια αποθεωση για τον coach σημερα. Φαινεται κατα κυριο λογο ζητανε αποχωρησεις οσοι εχουν μαθει τοσα χρονια με το ποδοσφαιρικο τμημα που αλλαζουν οι προπονητες πιο γρηγορα και απο τα ασπρα tshirts του προεδρα. Πιστευω θα του δοθει αλλη μια ευκαιρια του Μπι, εκτος αν αποφασισει ο ιδιος ντε και καλα να φυγει.tarp7 έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 01, 2025 9:13 pmhttps://www.gazzetta.gr/basketball/bask ... o-sef-ston
1
1

Σε καμία περίπτωση δεν λέω να τον γιουχαρουν. Το λέω για όσους λένε ότι φταίνε οι οπαδοί που θα φύγει από την ομάδαsteph.larry έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 01, 2025 11:35 pmΚαλοπροαίρετα να πω πως δεν καταλαβαίνω το νόημα του σχολίου φίλε μου. Και σκ@τα να τα είχε κάνει όλα ο B (που δεν), τι έπρεπε, να πάνε γήπεδο και να γιουχάρουν; Αν δεν έχω καταλάβει το πως το έγραψες, με συγχωρείς.tarp7 έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 01, 2025 9:13 pmhttps://www.gazzetta.gr/basketball/bask ... o-sef-ston
2
2

-
- Reactions: 96
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Θα μπορουσαν να μην κανουν τιποτα ουτε να γιουχαρουν ουτε να αποθεωσουν. Αλλα τον αποθεωσαν. Νομιζω ειναι ξεκαθαρη η θεση της πλειοψηφιας του κοσμου της ομαδας που παει ΣΕΦ.steph.larry έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 01, 2025 11:35 pmΚαλοπροαίρετα να πω πως δεν καταλαβαίνω το νόημα του σχολίου φίλε μου. Και σκ@τα να τα είχε κάνει όλα ο B (που δεν), τι έπρεπε, να πάνε γήπεδο και να γιουχάρουν; Αν δεν έχω καταλάβει το πως το έγραψες, με συγχωρείς.tarp7 έγραψε: ↑Κυρ Ιουν 01, 2025 9:13 pmhttps://www.gazzetta.gr/basketball/bask ... o-sef-ston
2
2

-
- Reactions: 1331
- Αγαπημένη θέση: PG
- Προειδοποιήσεις:
3