Ολυμπιακός - Αγωνιστικά 2026-2027 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Σεπ 14, 2026 1:44 pm

yawn.brigade έγραψε:
Δευ Σεπ 14, 2026 12:27 pm
Dimmitz έγραψε:
Δευ Σεπ 14, 2026 11:59 am
Μόνο και μόνο ότι η μεγαλύτερη παραφωνία του χτεσινού παιχνιδιού ήταν ο Σάσα δείχνει ότι η ομάδα είχε ανάγκη από γερή ανανέωση και φρεσκάδα.

Το σουτ μπορεί εν δυνάμει να αποτελέσει πρόβλημα, αλλά στην παρούσα φάση τα πρώτα φιλικά έδειξαν ότι η ομάδα λειτουργεί άψογα με αποστάσεις και δεν υπάρχει πρόβλημα στο spacing.

Εμένα πιο πολύ με ανησυχεί το γεγονός ότι CMM και Μοντέρο που είναι πάρα πολύ καλοί στο κάθετο παιχνίδι παίρνοντας τον προσωπικό τους αντίπαλο στα πόδια δείχνουν μια διαστατικότητα και δεν πάνε προς το καλάθι (ελπίζω να μην είναι εντολή του Μπι αυτή). Και δεύτερον ότι δεν παίζουμε πολύ pnr που με αυτά τα Σέντερ και αυτά τα pg θα έπρεπε το 60% των επιθέσεων να τελειώνουν με κάρφωμα ή προσωπική ενέργεια των Γκάρντ κοντά στο καλάθι.

Για Εντζάι που έχει πέσει το κράξιμο του αιώνα κάπου στο δεύτερο ημίχρονο εξαφανίστηκαν οι φίλοι που έχουν πάρει αυτή την γραμμή. Προφανώς δεν θα παίζει πάντα όπως έπαιξε χτες, αλλά ο παίκτης είναι όαση αθλητικότητας και χαίρεσαι να τον βλέπεις, κάτι που έλειπε πολύ στην ομάδα.

Μάλλον είχαν μάτι στο προπονητικό τιμ και δεν φαίνεται να είναι επιλογή Σίκμα. Τελοσπάντων για τον συμπληρωματικό ρόλο που θα έχει θα είναι μια χαρά.

Αν ξεκινήσει και ο Σάσα να μαρκάρει λίγο θα δούμε ωραία πράγματα. Ο Κόρι, επίσης, θα είναι η εσωτερική μεταγραφή και η αποκάλυψη της σεζόν κατά την γνώμη μου.
ο Σάσα θα είναι ο γνωστός Σάσα και φέτος και θα δείξει ότι όπως τελικά δε του ήταν απαραίτητος ο Φαλ για να σκοράρει έτσι δε θα του είναι και ο Γουόκαπ. ο Μπι είπε ότι ακόμα έχει πόνους στον αγκώνα και στο ημίχρονο του χθεσινού παιχνιδιού έβγαλε και αυτό το πράγμα που φορούσε στο χέρι που μάλλον τον δυσκόλευε στο σουτ. γνωστός Σάσα βέβαια σημαίνει και ότι δε θα ξεκινήσει ποτέ να μαρκάρει, είναι χρόνια αδυναμία του και δε νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει τώρα.

για Μοντέρο και ΚΜΜ είναι πολύ νωρίς και είναι λογικό να ψάχνονται, ειδικά παίζοντας ως pg. το σύστημα του Ολυμπιακού δεν αλλάζει ποτέ δραστικά από σεζόν σε σεζόν και ούτε περιμένω να συμβεί αυτό φέτος. πρώτα θα μάθουν τα βασικά (μόσιον, πάσες συνεχώς), θα μονιμοποιηθούν οι 5άδες και μετά θα αρχίσουν να βάζουν στοιχεία του παιχνιδιού τους στα οποία είναι πραγματικά καλοί.

ο Εντζάι μέχρι στιγμής έχει κάνει εναλλάξ δύο πολύ καλά παιχνίδια και δύο απαράδεκτα. προσωπικά το έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι θα βοηθήσει αλλά έχοντας ρόλο Νιλικίνα, θα μου κάνει εντύπωση να τον δούμε να κάνει τρελό στεπ απ.

ο Κόραρος ήταν "αφύσικα" γρήγορος και πέρυσι με τόσα παραπανίσια κιλά και φέτος πραγματικά δε θυμίζει σε τίποτα 35άρη παίκτη. τον κόβω να έχει σημαντικό, ενεργό ρόλο στο ροτέισον, ειδικά στο ξεκίνημα που θα πάμε χωρίς προσθήκη τριαριού.
Καμία σχέση δεν έχει ο Εντζάι με τον Ντιλικινά. Ο Ντιλικινά ήταν άοσμος και άγευστος επιθετικά, ο Εντζάι έκανε όργια στα δύο καλά του παιχνίδια. Νομίζω είστε λίγο biased με τον παίκτη. Στο ένα παιχνίδι που ήταν κακός ήταν το πρώτο ματς του Σάσα και έπαιξε ελάχιστα, το άλλο ήταν το πρώτο επίσημο με μισή προπόνηση, και γενικά τον Εντζάι θα τον συγκρίνεις με τον CMM και τον Μοντέρο που είναι οι καινούργιες προσθήκες.

Συγγνώμη που θα το πω, αλλά ο Εντζάι δείχνει να έχει προσαρμοστεί καλύτερα από τους άλλους δύο και συνολικά έχει παίξει καλύτερα. Η σειρά θα πήγαινε κάπως έτσι: Εντζάι, Μοντέρο, CMM μέχρι στιγμής.

Και δεν νομίζω ότι τελικά θα έχει τον ρόλο του εξαλεπτου που πιστεύουν οι περισσότεροι. Ακόμα και αν έρθει και άλλος παίκτης. Θεωρώ ότι θα χρησιμοποιηθεί όπως ο Χολ πέρυσι, στα παιχνίδια που του πάνε και πιάνει απόδοση μπορεί να κλείνει ακόμα και τα παιχνίδια παίρνοντας συνεχόμενα λεπτά. Στα παιχνίδια που ο Σάσα είναι διαστημικός ή δεν χρειάζεται ή είναι κακός μπορεί καλά καλά να μην πατάει παρκέ.

Το είπε και ο Καλαμπόκης το καλοκαίρι. Ψάχνανε παίκτη που εν δυνάμει μπορεί να παίξει 25 λεπτά, αλλά που και κάποιες βραδιές θα παίζει κάτω από δέκα.

tarp7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 0

Milterman έγραψε:
Δευ Σεπ 14, 2026 1:16 pm
Εγώ πάλι ειμαι σε μουντ που οχι μονο δεν με νοιαζουν τα φιλικά, αλλα δεν καίγομαι για το τι θα κανουμε και στα επίσημα. Κι αυτο γιατί αφενός μεν δεν σκοπεύω να καταλογίσω ευθύνες σε κανεναν για οποιαδήποτε αρνητικά αποτελέσματα η απώλεια στόχων, αφετέρου,, αυτό που με νοιαζει πανω απο ολα ειναι απλά να βλέπω την ομαδα να παιζει (ειδικά αφου έφυγε απο πανω μου και το βαρίδι του Ευρωπαϊκού). Προφανως και θελω να κερδιζουμε και να τα σηκώσουμε ολα και προφανώς θα αγχώνομαι για το καθε τυχαίο ματς, αλλα αυτα δεν ειναι αυτοσκοπός γιατι η ομάδα το έχει κερδίσει αυτό για μενα.
Μετά την κατάκτηση του φ4 κι εγώ αυτό που μ ενδιαφέρει φέτος είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και τουλάχιστον να μπουμε στα πλέυ οφ

RedEmperor

euroleague
Reactions:

Δευ Σεπ 14, 2026 2:33 pm

Η ομάδα στο δεύτερο μισό θα πατήσει γκάζι. Έχουμε το ρόστερ να κάνουμε τις νίκες που θέλουμε και να πάρουμε πλεονέκτημα χωρίς να παίζουμε στα κόκκινα. Με το γνωστό εξελ Μπαρτζώκα να μοιράζεται ο χρόνος έτσι ώστε να μην καταπονηθουν οι παίχτες από τα πολλά ματς.

Πέρσι στο πρώτο μισό η άμυνα μας ήταν κακή. Τρώγαμε 85-90 πόντους. Μετά άρχισε να βελτιώνεται και να σφίγγει.. κάτι ανάλογο περιμένω και φέτος.. Στόχος ξεκάθαρα το backtoback και έχουμε το ρόστερ για να πάρουμε την κούπα

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Σεπ 14, 2026 2:44 pm

Η αμυνα στο πρωτο μισο ηταν κακη γιατι Φουρνιε Ντορσει επαιζαν μαζι και δευτερος σεντερ ηταν ο Χολ. Θεωρητικα φετος δεν χρειαζεται να θυσιασεις το πρωτο μισο με κακη αμυνα γιατι Ντορσει-Φουρνιε δεν θα παιζουν μαζι και ο Τζοουνς ειναι πολυ καλυτερος αμυντικος απο τον Χολ. Η Περιφερειακη αμυνα ειναι το μεγαλυτερο θεμα.

AO DAFNIS

euroleague
Reactions:

Δευ Σεπ 14, 2026 2:46 pm

Jeight έγραψε:
Δευ Σεπ 14, 2026 12:31 pm
AO DAFNIS έγραψε:
Δευ Σεπ 14, 2026 12:08 pm

Στα χαρτιά το ρόστερ του Παο είναι το καλύτερο της λίγκας. Ξεκινάει με 2 πολύ σοβαρές απουσίες Nunn και NHD που για οποιαδήποτε ομάδα θα ήταν καταστροφικές αλλά για τον Παο δεν μοιάζουν τόσο λόγω του βάθους (ειδικά του NHD).

Το στοίχημα για τον Ολυμπιακό είναι οι 2 άσσοι και η προσθήκη (ή μη) στους forward. Σε ένα εντελώς υποθετικό σενάριο που και οι 2 ομάδες πιάσουν το peak τους θα έδινα ελάχιστο προβάδισμα στον Παο , νομίζω ότι έχουν φτιάξει ομάδα που ματσάρει πολύ καλά με τον Οσφπ όπως είναι τώρα.

Όλα αυτά εντελώς θεωρητικά. Μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες εντελώς.

Από την μία ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο δουλεμένη ομάδα που νομίζω όμως ότι θα ψάξει να βρει μια νέα ταυτότητα στο παιχνίδι της, από την άλλη ο Παο έρχεται πιο διψασμένος. Νέα ομάδα και αυτός όμως που θα χρειαστεί χρόνο.

Μακάρι να δούμε φέτος την καλύτερη μπασκετική χρονιά.
Αυτο παντως για ΠΑΟ καλυτερο ροστερ απο εμας το ακουω 4 χρονια σερι και η μονη χρονια που ισχυε ηταν το 24......
Mπορεί και να μην είναι. Θεωρώ ότι υπερέχουμε στο 5 και ότι υπερέχουν στις θέσεις των forwards. Το λέω γιατί αυτή την στιγμή εμείς έχουμε μια τρύπα στο 3/4 ενώ για τον Παο δεν φαίνεται κάτι αντίστοιχο. Χωρίς να υπολογίζω τους τραυματισμούς. Ναν και NHD

Δεν υποτιμάω σε καμία περίπτωση το ρόστερ του Ολυμπιακού. Ροστεράρα είναι σαφώς. Ειδικά αν εμφανιστούν οι περσινοί CMM και Montero. Θα δούμε, αναμένεται χρονιά με τεράστιο ενδιαφέρον.

AO DAFNIS

euroleague
Reactions:

Δευ Σεπ 14, 2026 2:54 pm

Dimmitz έγραψε:
yawn.brigade έγραψε:
Δευ Σεπ 14, 2026 12:27 pm

ο Σάσα θα είναι ο γνωστός Σάσα και φέτος και θα δείξει ότι όπως τελικά δε του ήταν απαραίτητος ο Φαλ για να σκοράρει έτσι δε θα του είναι και ο Γουόκαπ. ο Μπι είπε ότι ακόμα έχει πόνους στον αγκώνα και στο ημίχρονο του χθεσινού παιχνιδιού έβγαλε και αυτό το πράγμα που φορούσε στο χέρι που μάλλον τον δυσκόλευε στο σουτ. γνωστός Σάσα βέβαια σημαίνει και ότι δε θα ξεκινήσει ποτέ να μαρκάρει, είναι χρόνια αδυναμία του και δε νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει τώρα.

για Μοντέρο και ΚΜΜ είναι πολύ νωρίς και είναι λογικό να ψάχνονται, ειδικά παίζοντας ως pg. το σύστημα του Ολυμπιακού δεν αλλάζει ποτέ δραστικά από σεζόν σε σεζόν και ούτε περιμένω να συμβεί αυτό φέτος. πρώτα θα μάθουν τα βασικά (μόσιον, πάσες συνεχώς), θα μονιμοποιηθούν οι 5άδες και μετά θα αρχίσουν να βάζουν στοιχεία του παιχνιδιού τους στα οποία είναι πραγματικά καλοί.

ο Εντζάι μέχρι στιγμής έχει κάνει εναλλάξ δύο πολύ καλά παιχνίδια και δύο απαράδεκτα. προσωπικά το έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι θα βοηθήσει αλλά έχοντας ρόλο Νιλικίνα, θα μου κάνει εντύπωση να τον δούμε να κάνει τρελό στεπ απ.

ο Κόραρος ήταν "αφύσικα" γρήγορος και πέρυσι με τόσα παραπανίσια κιλά και φέτος πραγματικά δε θυμίζει σε τίποτα 35άρη παίκτη. τον κόβω να έχει σημαντικό, ενεργό ρόλο στο ροτέισον, ειδικά στο ξεκίνημα που θα πάμε χωρίς προσθήκη τριαριού.
Καμία σχέση δεν έχει ο Εντζάι με τον Ντιλικινά. Ο Ντιλικινά ήταν άοσμος και άγευστος επιθετικά, ο Εντζάι έκανε όργια στα δύο καλά του παιχνίδια. Νομίζω είστε λίγο biased με τον παίκτη. Στο ένα παιχνίδι που ήταν κακός ήταν το πρώτο ματς του Σάσα και έπαιξε ελάχιστα, το άλλο ήταν το πρώτο επίσημο με μισή προπόνηση, και γενικά τον Εντζάι θα τον συγκρίνεις με τον CMM και τον Μοντέρο που είναι οι καινούργιες προσθήκες.

Συγγνώμη που θα το πω, αλλά ο Εντζάι δείχνει να έχει προσαρμοστεί καλύτερα από τους άλλους δύο και συνολικά έχει παίξει καλύτερα. Η σειρά θα πήγαινε κάπως έτσι: Εντζάι, Μοντέρο, CMM μέχρι στιγμής.

Και δεν νομίζω ότι τελικά θα έχει τον ρόλο του εξαλεπτου που πιστεύουν οι περισσότεροι. Ακόμα και αν έρθει και άλλος παίκτης. Θεωρώ ότι θα χρησιμοποιηθεί όπως ο Χολ πέρυσι, στα παιχνίδια που του πάνε και πιάνει απόδοση μπορεί να κλείνει ακόμα και τα παιχνίδια παίρνοντας συνεχόμενα λεπτά. Στα παιχνίδια που ο Σάσα είναι διαστημικός ή δεν χρειάζεται ή είναι κακός μπορεί καλά καλά να μην πατάει παρκέ.

Το είπε και ο Καλαμπόκης το καλοκαίρι. Ψάχνανε παίκτη που εν δυνάμει μπορεί να παίξει 25 λεπτά, αλλά που και κάποιες βραδιές θα παίζει κάτω από δέκα.
Kαλά εντάξει όργια... Θα το διαβάσει κάποιος που δεν είδε τα παιχνίδια και θα νομίζει ότι έφτασε κοντά στο triple double. Αναλογικά για τις ικανότητες του παίχτη σε αυτά τα 2 παιχνίδια ήταν αρκετά καλός. Μακάρι να σταθεροποιηθεί εκεί. Για 25 λεπτά δεν είναι σε καμία περίπτωση. Να πεις δλδ ότι θα λείψει ο Σασα και θα πας με 25 λετπά Εντζάι και ολίγο από Παπ , Ward.

To πολύ δύσκολο θεωρώ είναι ένας τέτοιος παίχτης να εξελιχθεί σε παίχτη οικονομίας. Στα 10-15 δλδ λεπτά να αποδίδει σταθερά κοντά στην χτεσινή και την προηγούμενη απόδοση του

AO DAFNIS

euroleague
Reactions:

Δευ Σεπ 14, 2026 2:55 pm

BillyPao έγραψε:
Δευ Σεπ 14, 2026 12:44 pm
Jeight έγραψε:

Αυτο παντως για ΠΑΟ καλυτερο ροστερ απο εμας το ακουω 4 χρονια σερι και η μονη χρονια που ισχυε ηταν το 24......
Και μετά λένε εμένα "δικηγόρο του Παναθηναϊκού" και ότι "δεν αφήνω να πω κάτι αρνητικό για την ομάδα μου"...
Πάλι δεν άφησες . Στην υποψία να πει κάποιος ότι δεν έχει το καλύτερο ροστερ ο Παο έκανες δυναμική παρέμβαση :mrgreen: :mrgreen:

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Σεπ 14, 2026 2:57 pm

Δεν θέλω να κάνω κριτική για την απόδοση ξεχωριστά των παικτών σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας, γιατί η εικόνα είναι πλασματική.
Όμως πιστεύω πως κακώς κοροϊδεύουμε και ειρωνευόμαστε κάποιους παίκτες (π.χ. Εντζάι ή Καραγιαννίδη). Όπως φάνηκε, ειδικά στο χθεσινό παιχνίδι, και οι δύο προσπαθούν να ενταχθούν στο σύστημα και να προσφέρουν όπου και όποτε χρειαστεί. Φυσικά, ο Εντζάι θα πάρει χρόνο και στην ευρωλίγκα, αλλά κι ο Καραγιαννίδης δεν είναι του πεταματού.

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Δευ Σεπ 14, 2026 3:07 pm

AO DAFNIS έγραψε:
Δευ Σεπ 14, 2026 2:55 pm
BillyPao έγραψε:

Και μετά λένε εμένα "δικηγόρο του Παναθηναϊκού" και ότι "δεν αφήνω να πω κάτι αρνητικό για την ομάδα μου"...
Πάλι δεν άφησες . Στην υποψία να πει κάποιος ότι δεν έχει το καλύτερο ροστερ ο Παο έκανες δυναμική παρέμβαση :mrgreen: :mrgreen:
Πράγματι, μόνο που δεν το ξεκίνησα εγώ.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

nba
Reactions:

Δευ Σεπ 14, 2026 3:07 pm

Dimmitz έγραψε:
Καμία σχέση δεν έχει ο Εντζάι με τον Ντιλικινά. Ο Ντιλικινά ήταν άοσμος και άγευστος επιθετικά, ο Εντζάι έκανε όργια στα δύο καλά του παιχνίδια.
όταν τον συγκρίνω με τον Νιλικίνα εννοώ ως προς το ρόλο τους και όχι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά.
Dimmitz έγραψε:

ακριβώς ο ρόλος Νιλικίνα.

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Σεπ 14, 2026 3:16 pm

BillyPao έγραψε:
Jeight έγραψε:

Μονο που εσυ εχεις προσπαθησει να βγαλεις λαδι απο τον Γιαννακοπουλο μεχρι τον Παπαθεοδωρου και τον Μπουκουρα, Αταμαν και ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΑΣ μηδενος εξαιρομενου. Εχει μια καποια διαφορα στο ποσο αεναα δεν δεχεσαι οτιδηποτε αρνητικο για ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον οργανισμο σε σχεση με εμενα που και παικτες εχω κριτικαρει και πολιτικες προεδρων. Πρψτα απο ολα κραζω ολους τους ρεπορτερ του Ολυμπιακου εκτος του Στεφανου. Οταν αρχισεις απ εκει τοτε μπορει η "συγκριση" να εχει καποια βαση....

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”