ΑΛΛΙΩΣ θα πρεπει να αλλαξει μπασκετικο πλανο και plays. Δεν ειναι μονο ο Mirotic το θεμα μου, ειναι οτι με τον Mirotic τυχαινει η
ομαδα να μην χρειαζεται να κανει αρκετες αλλαγες σε τακτικη και στρατιγικη.
Επισης οταν κανεις δηλωσεις και λες ο στοχος ειναι να διατηρηθει το επιπεδο.
Οταν χανεις τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ παιτη της Euroleague. Που ειχες την πολυτελεια να εχεις τοσο φθηνα.
Πρεπει να τον αντικαστασησεις επαξια. Αν δεν το κανεις τοτε δυο ειναι τα σεναρια
1. ειτε δεν θα διατηρηθεις στο ιδιο επιπεδο
2. ειτε θα αλλαξεις μπασκετικο πλανο και θα εχεις ως κυριο μοχλο αλλη θεση πχ. 2ρι η 2-3
Δεν εξεταζω αν ειναι ευκολο η δυσκολο. Ας καναν την υπερβαση. Για ενα παιχνιδι μιλαμε και μαλσιτα εξω απο τον χωρο,
δεν χρειαζεται να εχουμε ισχυρο επιχειρημα στο τι ζηταμε. Δεν νομιζω οτι ειναι παραλογο να ζητας απο την ομαδα να διατηρησει το ιδιο επιπεδο.
Με τον Σικμα παντως μακρια δεν πας.
Τωρα σχετικα με τους κοφτες στους ξενους. Ουτε εγω ο ιδιος εχω ξεκαθαρη εικονα.
Δεν εχω αφιερωσει πολυ χρονο να το σκεφτω.
Η λογικη μου ειναι η εξης:
(1.) Εφοσον οι ομαδες δεν μπορουν να εξελιξουν ενα παιχτη, τοτε αναγκαστικα αυτος ο παιχτης πρεπει να εξελιχθει αλλου και να ερθει ετοιμος
(2.) Οταν υπαρχουν Ελληνες παιχτες ετοιμοι, οι Ελληνικες ομαδες που αγωνιζονται Ευρωπη θα τρεχουν να τους κλεισουν
Με βασει τα 1. και 2. δεν βλεπω τον λογο να υπαρχει κοφτης και δυο διαφορετικα Ροστερ.
Δεν το ανελυσα πιο βαθια. Επιφανειακα νομιζω ο κοφτης εξυπηρετει απλως τους Ελληνες μπασκετμπολιστες ωστε να εχουν περισσοτερες πιθανοτητες για εργασια στην χωρα τους. Ξανα τονιζοντας το (1) . Οτι οι παιχτες θα ρθουν ετοιμοι = Θα ετοιμαστουν δηλαδη ετσι κιαλλιως σε αλλη ομαδα. Γιατι να το φορσαρουμε ντε και καλα και να βλεπω ονοματα Θαναση και Αγραβανη και να κοιμαμαι με ανοιχτα τα φωτα απο τον φοβο μου