Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2024-2025
Συντονιστής: Captains
- Gerasimos Moraitis
- Reactions: 491
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Νικ Γεωργαλής, M. Jordan
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Chicago Bulls
- Προειδοποιήσεις:
1
0
- Conan1982
- Reactions: 3558
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ψιλοανούσιες βρίσκω τις συγκρίσεις μονάδας προς μονάδας.
Για μένα το ουσιώδες είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει το βάθος για να κάνει ο Μπαρτζώκας τα μαγικά του στο ροτέιτον και να έχουμε τους παίκτες φρέσκους και χωρίς τραυματισμούς, αυτό που μας στοίχισε δηλαδή πέρυσι.
Πλέον δεν υπάρχει το περυσινό μεγάλο ελάττωμα με την έλλειψη σουτέρ.
Παρ' όλο που έγιναν 4 προσθήκες (χωρίς να λογαριάζω τον Έβανς) οι 2 είναι στην ουσία γνώστες του συστήματος του Μπαρτζώκα με την μότιον επίθεση κάτι που μας δίνει απίστευτη ομοιογένεια και ο Φουρνιέ φαίνεται να είναι ο σταρ που κουμπώνει απόλυτα στο σύστημα αυτό.
Το σύστημα μας θα δουλεύει ρολόι (ελπίζω), τώρα αν ο Σλούκας είναι καλύτερος του Φουρνιέ, του Γκος ή δεν ξέρω ποιού, αν ο Γκραντ ή ο Γουόκαπ είναι καλύτερος αμυντικός είναι πραγματικά τελείως δευτερεύον.
Για μένα το ουσιώδες είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει το βάθος για να κάνει ο Μπαρτζώκας τα μαγικά του στο ροτέιτον και να έχουμε τους παίκτες φρέσκους και χωρίς τραυματισμούς, αυτό που μας στοίχισε δηλαδή πέρυσι.
Πλέον δεν υπάρχει το περυσινό μεγάλο ελάττωμα με την έλλειψη σουτέρ.
Παρ' όλο που έγιναν 4 προσθήκες (χωρίς να λογαριάζω τον Έβανς) οι 2 είναι στην ουσία γνώστες του συστήματος του Μπαρτζώκα με την μότιον επίθεση κάτι που μας δίνει απίστευτη ομοιογένεια και ο Φουρνιέ φαίνεται να είναι ο σταρ που κουμπώνει απόλυτα στο σύστημα αυτό.
Το σύστημα μας θα δουλεύει ρολόι (ελπίζω), τώρα αν ο Σλούκας είναι καλύτερος του Φουρνιέ, του Γκος ή δεν ξέρω ποιού, αν ο Γκραντ ή ο Γουόκαπ είναι καλύτερος αμυντικός είναι πραγματικά τελείως δευτερεύον.
6
6

- shaq7
- Reactions: 6644
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
αυτα με το εναν εναν ποτε δεν τα καταλαβα..το 23 πχ που εμεις παιζαμε το καλυτερο μπασκετ ηταν ποτε ο γουοκαπ το καλυτερο γκαρντ η ο λαρε ξερω γω που ειχε ρολο σε εκεινη την ομαδα? Η θεωρει κανενας καλυτερο τον μητογλου του γιαμπουσελε και τον παπαπετρου του χεζονια?Καλα μερικοι παναθηναικοι εδω μεσα εχουν πεσει στην παγιδα και επειδη το πηραν θεωρουν τον λεσσορ καλυτερο του ταβαρες τον σλουκα το νουμερο 1 γκαρντ κτλ.. Σημασια εχει τι συνολο θα παρουσιασεις και το κυριοτερο ποιος θα ναι σε φορμα στο φ4.. Το οποιο φ4 δεν ειναι καθολου δικαιο αφου κρινεις ολη την σεζον σου σε 1-2 ματς. Σε 5 ματς 99% θα το παρει ο καλυτερος,σε 1 απο την αλλη πολλα μπορουν να συμβουν.
Να επανερθω λιγο στον αγαπημενο φουρνιε γιατι δεν εχω δει να το γραψατε.. ο τυπος ηρθε με 2εκ ετσι?τον ιουνιο λεγαμε θελει 4..Μαλιστα απερριψε προταση της αρμανι με την μια γιατι δεν ερχεται για τουρισμο..πολυ σημαντικο..ουτε πολλα παζαρια πρεπει να μας εκανε.Ηταν σε φαση εχω βγαλει 150εκ δωστε μου εκει κατι να ρθω εκει που γουσταρω..
Να επανερθω λιγο στον αγαπημενο φουρνιε γιατι δεν εχω δει να το γραψατε.. ο τυπος ηρθε με 2εκ ετσι?τον ιουνιο λεγαμε θελει 4..Μαλιστα απερριψε προταση της αρμανι με την μια γιατι δεν ερχεται για τουρισμο..πολυ σημαντικο..ουτε πολλα παζαρια πρεπει να μας εκανε.Ηταν σε φαση εχω βγαλει 150εκ δωστε μου εκει κατι να ρθω εκει που γουσταρω..
3
3

-
- Reactions: 1298
- Προειδοποιήσεις:
1
Αν θελουμε να μιλησουμε στα χαρτια ο καλυτερος ασσος ειναι ο καμπατσο, το καλυτερο δυαρινο ναν, το καλυτερο τριαρι ο φουρνιε το καλυτερο τεσσαρι ο βεζενκοφ και το καλυτερο πενταρι ειναι ο Ταβαρες. Αυτα ειναι ολα θεωρια. Το οτι ο σλουκας εκανε εν 3μηνα mvp ο λεσορ εκανε ενα φοβερο φαιναλ φορ και ο γκραντ μια εντυπωσιακη αμυντικξ σεζον δεν τους κανει τους καλυτερους παικτες στην θεση τους. Το οτι ειναι στην σωστη ομαδαε το σωστο προπονητη στο καταλληλο συνολο εκανε τον παναθηναικο πρωταθλητη περυσι. Αν ρωτουσες του προπονητες της ευρωλιγκας ποιος ειναι ομκαλυτερος στην θεση πιστευω αυτη θα ηταν η απαντηση δηλαδη η πενταδα που ανεφερα απο την πλειοψηφια των πρόπονητων. Αυτο δεν κανει λιγοτερο σταρ το σλουκα, τον γκραντ, τον γουοκαπ τον μουσα τον λεσορ τον χεζονια. Επισης ο καθενας εχει τις προτιμησεις του. Νομιζω κανενας δεν μπρει να αμφισβητησει οτι ο μποντιρογκα ηταν ο καλυτερος παικτης στο τελος υων 90σ και αρχη των 00σ ο διαμαντιδης στο τελος των 00σ και ο σπανουλης στην αρχη των 10σ. Ποσες φορες πηραν το βραβειο του Μvp μετρημενες γιατι παιζουν πολλα πραγματα ρολο. Εγω αν ημουν Παο δεν θα αλλαζα τον Σλουκα για τον καμπατσο. Δεν θα αλλαζα το Λεσορ με τον ταβαρες ουτε τον γκραντ με τον γουοκαπ. Αυτοι μου πηραν ευρωλιγκα και αυτους θα εξυμνω. Ο φουρνιε ειναι το μεγαλυτερο ονομα βασει καριερας στην ευρωλιγκα αυτη τη στιγμη. Ο ναν μπορει να ειναι πιο κομβικος. Εδω ο μεγαλυτερος σκορερ της διοργανωσης δεν εχει κατακτησει ποτε την ευρωλιγκα και καποτε επαιζε στον κολοσσο ροδου. Γενικα η θεωρια καποιες φορες παει περιπατο. Η ρεαλ ηταν η καλυτερη ομαδα περυσι και το τροπαιο το πηρε ο Παο, προπερσι ηταν η καλυτερη ομαδα ο ολυμπιακος και το πηρε η ρεαλ που περασε οπως θυμομαστε απο την παρτιζαν. Ας απολαυσουμε τις δυο υπερομαδες που εχουμε που ειναι για μενα τα μεγαλα φαβορι φετος στην διοργανωση και ας σταματησουμε να μετρησουμε ποιος την εχει μακρυτερη. Ο καθε οπαδος εχει τις αποψεις του για το ποιος ειναι καλυτερος στα δικα του ματια και η αποψη δεν μπορει να ειναι αντικειμενικη οσο και αν προσπαθουμε να το κανουμε οσο πιο αντικειμενικα γινεται. Φιλε σακ απλα πηρα σαν αφορμη το σχολιο σουshaq7 έγραψε: ↑Τρί Σεπ 03, 2024 1:15 pmαυτα με το εναν εναν ποτε δεν τα καταλαβα..το 23 πχ που εμεις παιζαμε το καλυτερο μπασκετ ηταν ποτε ο γουοκαπ το καλυτερο γκαρντ η ο λαρε ξερω γω που ειχε ρολο σε εκεινη την ομαδα? Η θεωρει κανενας καλυτερο τον μητογλου του γιαμπουσελε και τον παπαπετρου του χεζονια?Καλα μερικοι παναθηναικοι εδω μεσα εχουν πεσει στην παγιδα και επειδη το πηραν θεωρουν τον λεσσορ καλυτερο του ταβαρες τον σλουκα το νουμερο 1 γκαρντ κτλ.. Σημασια εχει τι συνολο θα παρουσιασεις και το κυριοτερο ποιος θα ναι σε φορμα στο φ4.. Το οποιο φ4 δεν ειναι καθολου δικαιο αφου κρινεις ολη την σεζον σου σε 1-2 ματς. Σε 5 ματς 99% θα το παρει ο καλυτερος,σε 1 απο την αλλη πολλα μπορουν να συμβουν.
1
1

- yawn.brigade
- Reactions: 562
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
- shaq7
- Reactions: 6644
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
ο ζερβας το ειπε με σιγουρια οτι θα επεκταθει μεχρι το 28.yawn.brigade έγραψε: ↑Τρί Σεπ 03, 2024 2:36 pmγια Πετρούσεφ έχουμε κάνα νεότερο;
θα πάει μεν δανεικός στον Αστέρα αλλά έχει ακουστεί τίποτα για ταυτόχρονη επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το 2026; νομίζω έχει και NBA out για του χρόνου οπότε αν κάνει καμιά τρομερή χρονιά παίζει να μη τον ξαναδούμε.
επισης ειπε οτι δεν ειναι σιγουρος αν θα φυγει ο μακισικ και οτι μπορει να φυγει αλλος αν ερθει προταση..που θεωρει οτι δεν χωραει.Λογικα τον γκος εννοει..Ψιλο ριψοκινδυνο να δωσουμε τον γκος θα πω εγω,ενω δεν ειναι οτι παιρνει και πολλα περισσοτερα του μακισικ..
ο γκος ομως ειναι ο αγαπημενος του μπ..βεβαια και ο σακ ειναι..
1
1

-
- Reactions: 493
- Προειδοποιήσεις:
0
Ο Γκος είναι μια πολύ ποιοτική σταθερά για τον δώσεις ελαφρά την καρδία. Παίζει άμυνα, κυκλοφορεί, εκτελεί υπο προυποθέσεις, είναι σε καλή ηλικία, διαβάζει καλά το παιχνίδι, έχει προσαρμοστεί και έχει κοχονες.shaq7 έγραψε: ↑Τρί Σεπ 03, 2024 2:39 pmο ζερβας το ειπε με σιγουρια οτι θα επεκταθει μεχρι το 28.yawn.brigade έγραψε: ↑Τρί Σεπ 03, 2024 2:36 pmγια Πετρούσεφ έχουμε κάνα νεότερο;
θα πάει μεν δανεικός στον Αστέρα αλλά έχει ακουστεί τίποτα για ταυτόχρονη επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το 2026; νομίζω έχει και NBA out για του χρόνου οπότε αν κάνει καμιά τρομερή χρονιά παίζει να μη τον ξαναδούμε.
επισης ειπε οτι δεν ειναι σιγουρος αν θα φυγει ο μακισικ και οτι μπορει να φυγει αλλος αν ερθει προταση..που θεωρει οτι δεν χωραει.Λογικα τον γκος εννοει..Ψιλο ριψοκινδυνο να δωσουμε τον γκος θα πω εγω,ενω δεν ειναι οτι παιρνει και πολλα περισσοτερα του μακισικ..
ο γκος ομως ειναι ο αγαπημενος του μπ..βεβαια και ο σακ ειναι..
Αν τον δώσεις, ελπίζεις να σου βγεί ο Βιλντόζα χωρίς μα μου σου του. Μεγάλο ρίσκο και αχρείαστο μου φαίνεται.
1
1

-
- Reactions: 2457
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Δεν κατάλαβα τι λες. Τι εννοείς δεν χρειάζεται να φυγει ο Vildoza αν μεινει ο Peters? Ούτε τα επόμενα τα καταλαβα να πω την αλήθεια.kojito έγραψε: ↑Τρί Σεπ 03, 2024 10:00 amΠολύ...κομμουνιστική κατανομή των χρόνων. Όλοι μεταξύ 18 και 24 λεπτών ώστε να μην υπάρχουν παράποναJohnnyPao έγραψε: ↑Τρί Σεπ 03, 2024 3:16 am
Εγώ βλέπω τους χρόνους κάπως έτσι..
PG: Walkup(22) , Goss(18)
SG: Vildoza(18) , Dorsey(18) , Fournier(4)
SF: Papanikolaou(22) , Fournier(18)
PF: Vezenkov(24) , Peters(16)
C: Milutinov(24) , Wright(16)
Με τους McKissic και Λαρεντζάκη να συμπληρώνουν τη 12αδα.
Αυτοί θα ναι οι μεσοι όροι, όχι οι χρόνοι του κάθε παιχτη σε κάθε παιχνίδι. Δηλαδή σε ένα ματς ο Vildoza μπορει να παίξει 25 λεπτά και μόλις 10 ο Dorsey και σε ένα άλλο να γίνει το αντίστροφο. Έβαλα από 18 λεπτά σε Goss/Dorsey/Vildoza και πιστεύω πως θα ανταγωνιζονται μεταξύ τους για το ποιος θα παίζει περισσότερο. Στα κλειστά και δύσκολα ματς που θα ανεβαίνουν οι χρόνοι των Walkup, Fournier και Παπανικολάου αναγκαστικά, τότε θα πέφτουν οι χρόνοι και των τριών τους (γύρω στο 10λεπτο ο καθένας, ναι θα υπάρχουν κι αυτά τα ματς). Αντίστοιχα θα δούμε παιχνίδια όπου θα παίζει και o Peters λιγότερο από 14 λεπτά γιατί θα χρειάζεται να βρίσκεται περισσότερη ώρα στο παρκέ ο Sasha. Όταν επανέρθει ο Fall γύρω στον Νοέμβριο θα πάρει τα λεπτα του Wright (ίσως και λίγο παραπάνω αν είναι σε καλή κατάσταση).
Αρα γενικά βγαίνουν οι χρόνοι, θα ναι σημαντικό να υπάρξουν παιχνίδια που θα νικάτε στο ημίχρονο με μεγάλες διαφορές για να μπορεί ο Μπαρτζώκας να αφήνει σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος τις ρεζέρβες σας μέσα και έτσι να ανεβάζουν τα στατιστικά τους.
Το μοναδικό ερώτημα που υπάρχει είναι τι θα γίνει όταν επιστρέψει ο Evans. Ένας εκ των Vildoza/Goss βγαίνει τελείως εκτός rotation, όμως αν ο Evans είναι σε καλή κατάσταση δεν θα παίζει μόνο 18 λεπτά (όσα ο παίχτης που αντικαθιστα), αλλά περισσότερα, άρα θα μειωθούν κι άλλο οι χρόνοι των υπολοίπων. Έτσι βλέπω τους χρόνους αν είναι όλοι υγιείς προς το τέλος της σεζόν...
PG: Walkup(22) , Goss*(10) , Evans(8)
SG: Dorsey(16) , Evans(14) , Fournier(10)
SF: Papanikolaou(24) , Fournier(16)
PF: Vezenkov(26) , Peters(14)
C: Milutinov(22) , Fall(18)
Με τους Goss & Wright να συμπληρώνουν τη 12αδα.
*ή Vildoza (ένας απτους δυο).
Και ένα πιο μακροπρόθεσμο ερώτημα είναι το εξής, αν μπορείς να σκεφτείς μια λύση εννοείται θα ήθελα τη γνώμη σου. Το επόμενο καλοκαίρι τι κάνεις? Αν ο Evans δεν επιστρέψει υγιής τον διώχνεις, αν όμως έχει επιστρέψει και έχει κάνει καλό κλείσιμο τον κρατάς και διώχνεις έναν εκ των Goss ή Vildoza. O Goss είναι εύκολο να φυγει γιατί λήγει το συμβόλαιο του, ο Vildoza όμως έχει υπογράψει κλειστό 2ετες. Αντίστοιχα ακούγεται πως πριν δώσετε τον Petrusev δανεικό θέλετε να τον ανανεώσετε. Όμως το συμβόλαιο του Peters λήγει το 2026 (όπως και το συμβόλαιο του Petrusev). Αν δεν φύγει ο Milutinov στο ενδιάμεσο που δεν θεωρώ πιθανό σενάριο, πάλι το ίδιο πρόβλημα θα υπάρχει. Άρα επανέρχονται τα διλήμματα: a) Evans —> Goss/Vildoza και b) Peters/Petrusev. Βέβαια αυτά είναι ερωτήματα για μετά την ονειρεμένη σεζόν που έρχεται, αλλά κουβέντα να γίνεται.![]()
Εγώ θα τους έβλεπα περισσότερο κάπως έτσι :
PG: Walkup(24) , Goss(16)
SG: Vildoza(14) , Dorsey(20) , Fournier(6)
SF: Papanikolaou(20) , Fournier(20)
Στην πορεία πολλά αλλάζουν βέβαια, ανάλογα και με την απόδοση του καθενός. Ειδικά στην περιφέρεια που υπάρχουν αρκετές επιλογές νομίζω όποιος εκ των Vildoza-Goss-Dorsey δεν τραβάει καλά, θα μειώνεται ο ρόλος του.
Τώρα όσον αφορά το ερώτημα, δεν χρειάζεται να φύγει ο Vildoza αν μείνει ο Peters. Μπορείς να πας στην περιφέρεια με Walkup, Evans, Dorsey, Vildoza (+Λαρεντζάκη). Του Milutinov το συμβόλαιο λήγει του χρόνου αλλά αν δεν μείνει θεωρώ ότι θα πάμε σε μεταγραφή κανονική και δεν θα προσπαθήσουμε να το καλύψουμε με το να βαφτίσουμε τον Petrusev 5αρι. Σε τέτοια περίπτωση πιθανόν ο Fournier να πάει περισσότερο στο 2 και ο Peters στο 3, αν μείνει κι αυτός. Βέβαια ο Peters είναι καλό asset, δεν έχει νόημα να τον αφήσεις τελείως ελεύθερο. Θα μπορούσε θεωρητικά να το ψάξει για καμία τράμπα με Ρογκαβόπουλο για παράδειγμα (από τον οποίο και πάλι ο Peters είναι αρκετά καλύτερος παίκτης αυτή την στιγμή).
Αυτή την στιγμή πάντως τα συμβόλαια που λήγουν του χρόνου είναι μόνο του Milutinov και του Wright. Ακόμα και ο Μήτρου-Λονγκ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026, αν και με ετήσιες αποδοχές κοντά στις 700.000 και με τόσο μικρό ρόλο, δεν θα μου έκανε εντύπωση να έφευγε και πριν λήξει το συμβόλαιο. Για τον ρόλο του δηλαδή παίρνουμε και τον Πάπας που λέει ο λόγος αν είναι, που και πιο φτηνός είναι και 5 χρόνια μικρότερος.
Για μένα τα ερωτήματα είναι 3, το 1 αφορά τη φετινή σεζόν και τα άλλα 2 την επόμενη.
1. Οι Βιλντοζα και Ντόρσεϊ υποτίθεται έφυγαν από τις ομάδες τους (όπου ήταν και οι δύο το 4ο γκαρντ) κυρίως επειδή δεν ήταν ικανοποιημενοι με τον ρόλο τους. Ταυτόχρονα στον Ολυμπιακό πλέον θα παίζουν από 15 λεπτά ο καθένας τους. Στο μεταξύ αν επιστρέψει και ο Έβανς, τότε ο ένας εκ των δύο θα πάει στη κερκίδα και ο άλλος θα παίζει δεκάλεπτα. Υπάρχει τρόπος όλο αυτό να λειτουργήσει χωρίς γκρίνιες?
2. Λέμε ότι ο Πετρουσεφ (συμβόλαιο με τον οσφπ έως το 2026) θα πάει δανεικός φέτος και θα επιστρέψει το καλοκαίρι του 2025, όπου και πάλι όμως θα βρίσκεται ο Peters (επίσης συμβόλαιο έως το 2026). Ποιος απτους δύο τελικά θα μείνει και αν είναι να διώξουν τον Peters γιατί δεν τον διώχνουν από φέτος? Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό πίσω από τον δανεισμό του Petrusev και οχι τη παραχώρηση του.
3. Αν ο Evans είμαι τελικά κομπλέ στο τέλος της σεζόν, το καλοκαίρι θα πρέπει να διώξετε έναν εκ των Γκος ή Βιλντοζα. Ο πρώτος φεύγει εύκολα γιατί ούτως ή άλλως μένει ελεύθερος, ο Λουκα όμως έχει υπογράψει κλειστό 2ετες. Θα κάτσετε να πληρώσετε αποζημίωση για να φύγει και να περάσει ο παίχτης την ίδια κατάσταση για ακόμη μια χρονιά?
1
1

- golitog7
- Reactions: 1846
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Πολλά υποτίθεται και πολλά αν και εφόσον μαζεύτηκαν φίλτατε. Έχεις βγάλει μάλιστα και τους χρόνους που θα παίζει ο καθένας. Μπορεί ο Ντόρσευ και ο Βιλντόζα να παίζουν από 20 λεπτά, μπορεί 25 με 15, μπορεί 30 με 10 και γενικά όλα είναι πιθανά ανάλογα το χρονικό σημείο της σεζόν και τη φόρμα. Επίσης τι σημαίνει θα έχουμε γκρίνια. Ε και? Χεστήκαμε, ας γκρινιάξει. Όποιος γκρινιάξει περισσότερο θα πάει εντελώς στον πάγκο και θα παίξει ο άλλος. Φέτος δλδ στον Παο που ο Βιλντόσα έπαιξε πολύ λιγότερο απ ότι ο ίδιος περίμενε και απ ότι αναμένεται να παίξει σε εμάς τι έγινε? Ο Παο πήρε Euroleague και ο Βιλντόσα έφυγε για άλλες πολιτείες. Ο δε Ντόρσευ τι να γκρινιάξει? Μία σεζόν της προκοπής έκανε (αυτήν που έβαλε το κεφάλι κάτω και έκανε ότι του είπε ο ΜΠαρτζώκας) και από αυτήν βγάζει το ψωμάκι του ακόμα. Αν αρχίσει τις παπαριές και τις γκρίνιες και μάλιστα χωρίς αυτό να συνάδει με την εν γένει εικόνα στο παρκέ πάει και αυτός στην άκρη του πάγκου. Μεγαλύτερη ζημιά θα κάνει στο status του.JohnnyPao έγραψε: ↑Τρί Σεπ 03, 2024 3:10 pmΔεν κατάλαβα τι λες. Τι εννοείς δεν χρειάζεται να φυγει ο Vildoza αν μεινει ο Peters? Ούτε τα επόμενα τα καταλαβα να πω την αλήθεια.kojito έγραψε: ↑Τρί Σεπ 03, 2024 10:00 am
Πολύ...κομμουνιστική κατανομή των χρόνων. Όλοι μεταξύ 18 και 24 λεπτών ώστε να μην υπάρχουν παράπονα![]()
Εγώ θα τους έβλεπα περισσότερο κάπως έτσι :
PG: Walkup(24) , Goss(16)
SG: Vildoza(14) , Dorsey(20) , Fournier(6)
SF: Papanikolaou(20) , Fournier(20)
Στην πορεία πολλά αλλάζουν βέβαια, ανάλογα και με την απόδοση του καθενός. Ειδικά στην περιφέρεια που υπάρχουν αρκετές επιλογές νομίζω όποιος εκ των Vildoza-Goss-Dorsey δεν τραβάει καλά, θα μειώνεται ο ρόλος του.
Τώρα όσον αφορά το ερώτημα, δεν χρειάζεται να φύγει ο Vildoza αν μείνει ο Peters. Μπορείς να πας στην περιφέρεια με Walkup, Evans, Dorsey, Vildoza (+Λαρεντζάκη). Του Milutinov το συμβόλαιο λήγει του χρόνου αλλά αν δεν μείνει θεωρώ ότι θα πάμε σε μεταγραφή κανονική και δεν θα προσπαθήσουμε να το καλύψουμε με το να βαφτίσουμε τον Petrusev 5αρι. Σε τέτοια περίπτωση πιθανόν ο Fournier να πάει περισσότερο στο 2 και ο Peters στο 3, αν μείνει κι αυτός. Βέβαια ο Peters είναι καλό asset, δεν έχει νόημα να τον αφήσεις τελείως ελεύθερο. Θα μπορούσε θεωρητικά να το ψάξει για καμία τράμπα με Ρογκαβόπουλο για παράδειγμα (από τον οποίο και πάλι ο Peters είναι αρκετά καλύτερος παίκτης αυτή την στιγμή).
Αυτή την στιγμή πάντως τα συμβόλαια που λήγουν του χρόνου είναι μόνο του Milutinov και του Wright. Ακόμα και ο Μήτρου-Λονγκ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026, αν και με ετήσιες αποδοχές κοντά στις 700.000 και με τόσο μικρό ρόλο, δεν θα μου έκανε εντύπωση να έφευγε και πριν λήξει το συμβόλαιο. Για τον ρόλο του δηλαδή παίρνουμε και τον Πάπας που λέει ο λόγος αν είναι, που και πιο φτηνός είναι και 5 χρόνια μικρότερος.
Για μένα τα ερωτήματα είναι 3, το 1 αφορά τη φετινή σεζόν και τα άλλα 2 την επόμενη.
1. Οι Βιλντοζα και Ντόρσεϊ υποτίθεται έφυγαν από τις ομάδες τους (όπου ήταν και οι δύο το 4ο γκαρντ) κυρίως επειδή δεν ήταν ικανοποιημενοι με τον ρόλο τους. Ταυτόχρονα στον Ολυμπιακό πλέον θα παίζουν από 15 λεπτά ο καθένας τους. Στο μεταξύ αν επιστρέψει και ο Έβανς, τότε ο ένας εκ των δύο θα πάει στη κερκίδα και ο άλλος θα παίζει δεκάλεπτα. Υπάρχει τρόπος όλο αυτό να λειτουργήσει χωρίς γκρίνιες?
2. Λέμε ότι ο Πετρουσεφ (συμβόλαιο με τον οσφπ έως το 2026) θα πάει δανεικός φέτος και θα επιστρέψει το καλοκαίρι του 2025, όπου και πάλι όμως θα βρίσκεται ο Peters (επίσης συμβόλαιο έως το 2026). Ποιος απτους δύο τελικά θα μείνει και αν είναι να διώξουν τον Peters γιατί δεν τον διώχνουν από φέτος? Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό πίσω από τον δανεισμό του Petrusev και οχι τη παραχώρηση του.
3. Αν ο Evans είμαι τελικά κομπλέ στο τέλος της σεζόν, το καλοκαίρι θα πρέπει να διώξετε έναν εκ των Γκος ή Βιλντοζα. Ο πρώτος φεύγει εύκολα γιατί ούτως ή άλλως μένει ελεύθερος, ο Λουκα όμως έχει υπογράψει κλειστό 2ετες. Θα κάτσετε να πληρώσετε αποζημίωση για να φύγει και να περάσει ο παίχτης την ίδια κατάσταση για ακόμη μια χρονιά?
Για τον Πετρούσεφ ούτε και εγώ κατάλαβα που αποσκοπεί ο δανεισμός. Δεν βλέπω κανένα νοήμα σ αυτή την κίνηση.
1
1