Νέοι Όροι συμμετοχής και άλλες αλλαγές.

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3526
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιουν 09, 2025 7:56 pm

Εδώ και μερικές μέρες έχουν αναρτηθεί οι νέοι όροι συμμετοχής rules

Στις κυριότερες αλλαγές είναι
α) Η δημιουργία ομάδας πρόσφατα εγγεγραμένων μελών στις οποίες υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. Ο λόγος είναι ότι κάποιοι δημιουργούσαν λογαριασμό απλώς για να βρίσουν, ειρωνευτούν, ξεσπάσουν.
β) Η αλλαγή στις ποινές όπου πλέον το φάουλ είναι η προτελευταία επιλογή (πριν τον αποκλεισμό), και προσθήκη της "ποινής" της μετάβασης σε καθεστώς έγκρισης δημοσιεύσεων είτε σε συγκεκριμένα τόπικ,είτε και σε όλο το φόρουμ.
γ) Για πρώτη φορά μια αλλαγή που αποτελούσε συχνά πυκνά πάγιο αίτημα πολλών μελών, τον σχολιασμό της διαιτησίας ως μέρος του παιχνιδιού. Συχνά στην προσπάθεια της διαχειριστικής ομάδας να αφήνει την συζήτηση να εξελιχθεί περιμέναμε λίγο μήπως η συζήτηση παρέμενε ήρεμη, στην συνέχεια παρεμβαίναμε με αποτέλεσμα κάποιοι να αισθάνονταν αδικημένοι γιατί αφήσαμε το ένα, τιμωρήσαμε τον άλλο κ.ο.κ.. Δημιουργήθηκε ειδικό τόπικ όπου μόνο εκεί θα συζητάμε με συγκεκριμένους κανόνες για την διαιτησια.
Παρακαλώ να διαβάσετε προσεκτικά ότι η αλλαγή αφορά σχολιασμό και επεξήγηση φάσεων και αποφάσεων και όχι συζητήσεις για παρασκήνια, στημένα κλπ ωραία.
δ) Ένα συχνό πεδίο διαφωνιών, νεύρων ήταν η χρήση των reactions, το οποίο αντί να αποτελεί απλώς ένας τρόπος να εκφραστούμε σύντομα είχε γίνει τρόπος να προκαλέοσυμε, εκνευρίσουμε τους συνομιλητές μας και όπως εύστοχα ανάφερε ο ssouliss να γίνει αιτία να μειωθούν οι παραθέσεις και να αντικατασταθούν με ένα ξερό dislike. Οπότε προβλεπονται ποινές για κακή χρήση των reactions, ενώ δοκιμαστικά έχει αφαιρεθεί η χρήση του dislike τελείως, δεν ξέρω αν λείψει σε πολλούς.
ε) έχουμε δημιουργήσει ένα υποφόρουμ Off-Topic που έχουν πρόσβαση μόνο συνδεμένα μέλη και μεταφέρουμε κατά κανόνα θέματα και δημοσιεύσεις που ξεφεύγουν από τον μπασκετικό σχολιασμό.
στ) για πρώτη φορά αποφασίσαμε η διαχειριστική ομάδα και ανοίξαμε αυτό το περιβόητο τόπικ περί τοξικότητας καθώς ήταν σχεδόν αδύνατο να εμποδιστεί η σχετική συζήτηση (χωρίς να τιμωρηθεί ολόκληρο το φόρουμ μέσα και οι ...διαχειριστές), και αφήνοντας σε γενικές γραμμές ανοικτή την συζήτηση εκεί τουλάχιστον για τα μέτρα του φόρουμ. Δεν είμαι σίγουρος ακόμα αν ήταν καλή ή κακή ιδέα.

Θα θέλαμε γνώμες και παρατηρήσεις επί των αλλαγών.

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2879
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Ιουν 09, 2025 8:02 pm

Conan1982 έγραψε:
Σου είχα στείλει πμ κάποια στιγμή αλλά μάλλον ήσουν απασχολημένος

Εικόνα

Στον κανόνα 3α, δεν νοείται να είναι μόνο ένα φάουλ η ποινή. Ειδικά για προσωπικά στοιχεία πρέπει να είναι αποκλεισμός. Εδώ θεωρείται έγκλημα στην νομοθεσία :lol:

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 1842
Προειδοποιήσεις: 4

Δευ Ιουν 09, 2025 8:39 pm

Καταρχάς, θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω δημοσίως την ομάδα των διαχειριστών, γιατί προσπαθεί με παρεμβάσεις σαν κι αυτή να δομήσει ένα καλύτερο περιβάλλον για το φόρουμ. Με δυό λόγια, οι άνθρωποι νοιάζονται, προσπαθούν, το παλεύουν, χαραμίζοντας πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους και έχοντας να αντιμετωπίσουν "κάθε καρυδιάς καρύδι" (της αφεντομουτσουνάρας μου συμπεριλαμβανομένης). Τους αναγνωρίζω την προσπάθεια και τον κόπο και τους δίνω ειλικρινή συγχαρητήρια.

Είμαι από αυτούς που τους έχουν απασχολήσει όχι λίγες φορές, έφαγα τις ποινές μου, ίσως κάποιες φορές να αισθάνθηκα αδικημένος, αλλά στη μεγάλη εικόνα δεν έχω παράπονο. Προσωπικά, θα προσπαθήσω τη νέα σεζόν να τους απασχολήσω λιγότερο.

Θα ήθελα μόνο να αναφερθώ σε κάτι που προσωπικά με ενοχλεί (κι εκεί την πατάω και τρώω τα φάουλ μου):
Πολλοί συμφορουμίτες έχουν μιά άποψη για την κατάσταση της ομάδας, που την επαναλαμβάνουν συνεχώς και συνεχώς με αφοριστικό τρόπο, χωρίς να προσφέρουν τίποτα καινούργιο με αυτή την αέναη επανάληψη.
Δηλαδή, αν εγώ γράφω καθημερινά και σε κάθε ευκαιρία "ο εμμονικός Μπαρτζώκας, με το εξελάκι του, που έχει κάνει εγκλήματα στο ρόστερ, που κοιμάται στον πάγκο κλπ κλπ" ή "ο μπετατζής Γουόκαπ και ο συνταξιούχος Παπανικολάου να ξεκουμπιστούν κλπ κλπ", τι προσφέρω στο φόρουμ με αυτή την καθημερινή επανάληψη;
Έχω την άποψή μου, τη λέω, καταγράφεται, και τέρμα. Δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε, γιατί αυτή η επανάληψη στο τέλος-τέλος φτάνει και λειτουργεί ως flame post, που απαγορεύεται.
Με δυό λόγια: Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάπου ειδική μνεία ότι η καθ' υπερβολή επανάληψη της ίδιας άποψης (ιδίως αν γίνεται με "άκομψο" τρόπο) μπορεί να έχει και αυτή τις συνέπειες ενός flame post;

Από την πλευρά μου, συμφωνώ με τις αλλαγές και επαναλαμβάνω την εκτίμησή μου για τη διαχειριστική ομάδα και το έργο της.

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Δευ Ιουν 09, 2025 8:40 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Conan1982 έγραψε:

Εικόνα

Στον κανόνα 3α, δεν νοείται να είναι μόνο ένα φάουλ η ποινή. Ειδικά για προσωπικά στοιχεία πρέπει να είναι αποκλεισμός. Εδώ θεωρείται έγκλημα στην νομοθεσία :lol:
Το ανάφερα στους άλλους αλλά ξέχααα να σου απαντήσω. Θα το δούμε να το διορθώσουμε, ίσως μας καλύπτει βέβαια και το τελευταίο περί ελληνικής νομοθεσίας, ο όρος ήταν από παλιά όταν δεν υπήρχε όλαο αυτό το θέμα με τα πρσοωπικά δεδομένα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3217
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Δευ Ιουν 09, 2025 8:58 pm

Ιδρύθηκε η κατηγορία Hot Topic για να βρίσκουμε πιο εύκολα τα επίκαιρα θέματα.

Τα μεταγραφικά αυτήν την περίοδο συγκεντρώθηκαν σε ένα νήμα και υπάρχουν οι μόνιμοι σύνδεσμοι τους στο παλιό σημείο όπου τα βρίσκατε ανά κατηγορία.

Μπορεί και να το ονομάσουμε MixalisGate7 thread :obey:

7
2 Εικόνα 1 Εικόνα 4 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 1842

Δευ Ιουν 09, 2025 9:23 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Conan1982 έγραψε:

Εικόνα

Να προσθέσω μόνο τη νομική μου άποψη ότι, αν δεν αποκαλύπτονται στοιχεία ταυτότητας παρά μόνο ψευδώνυμο στο πλαίσιο ενός φόρουμ ή αν μιλάμε για θέματα γενικού χαρακτήρα (π.χ. απλώς άποψη για μιά ομάδα ή ένα παιχνίδι), δεν νομίζω ότι μπορεί να υποστηριχθεί βάσιμα παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
Αυτά εκ του προχείρου με βάση όσα ξέρω, χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο.

Τι ποινή θα επιβάλει το φόρουμ, είναι άλλη ιστορία. Μπορεί να επιβάλει όποια ποινή θέλει.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Δευ Ιουν 09, 2025 9:33 pm

montechristo έγραψε:
Δευ Ιουν 09, 2025 9:23 pm
Να προσθέσω μόνο τη νομική μου άποψη ότι, αν δεν αποκαλύπτονται στοιχεία ταυτότητας παρά μόνο ψευδώνυμο στο πλαίσιο ενός φόρουμ ή αν μιλάμε για θέματα γενικού χαρακτήρα (π.χ. απλώς άποψη για μιά ομάδα ή ένα παιχνίδι), δεν νομίζω ότι μπορεί να υποστηριχθεί βάσιμα παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
Αυτά εκ του προχείρου με βάση όσα ξέρω, χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο.

Τι ποινή θα επιβάλει το φόρουμ, είναι άλλη ιστορία. Μπορεί να επιβάλει όποια ποινή θέλει.
Εννοούσα πραγματικό όνομα, διαμονή, εργασία, λογαριασμούς social και λοιπά που έχουν irl προεκτάσεις.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Δευ Ιουν 09, 2025 9:49 pm

Εικόνα

Δεν φαίνεται καλά το καινούριο μπανερ, μήπως να το κάνετε λίγο πιο μεγάλο πλιζ :ugeek: :ugeek:

6
5 Εικόνα 1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4326
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Ιουν 09, 2025 9:55 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Εικόνα

Δεν φαίνεται καλά το καινούριο μπανερ, μήπως να το κάνετε λίγο πιο μεγάλο πλιζ :ugeek: :ugeek:
ναι αλλα ετσι δεν μπορει να πει κανεις δεν το ειδα :mrgreen:

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Δευ Ιουν 09, 2025 10:09 pm

τουλουμπα έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:
Εικόνα

Και τυχεροί είστε, γιατί πειραματιζόμουν με κινούμενα πλαίσια, να αναβοσβήνει και άλλα ωραία αλλά δυστυχώς (ευτυχώς) δεν υποστηρίζονται από την πλατφόρμα.

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 721
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Δευ Ιουν 09, 2025 10:10 pm

Conan1982 έγραψε:
Δευ Ιουν 09, 2025 10:09 pm
τουλουμπα έγραψε:

Και τυχεροί είστε, γιατί πειραματιζόμουν με κινούμενα πλαίσια, να αναβοσβήνει και άλλα ωραία αλλά δυστυχώς (ευτυχώς) δεν υποστηρίζονται από την πλατφόρμα.
Στο τσακ γλιτώσαμε την επιληψία δηλαδή αρχηγέ :mrgreen: ..ακου να αναβοσβήνει... :roofl:

2
2 Εικόνα
BillyPao

allstar
Reactions: 2347

Δευ Ιουν 09, 2025 10:13 pm

Κάνω μια ερώτηση άσχετη με το θέμα. Το downvote καταργήθηκε από τις αντιδράσεις; Γιατί δεν το βλέπω πια στις επιλογές μου.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Δευ Ιουν 09, 2025 10:18 pm

BillyPao έγραψε:
Κάνω μια ερώτηση άσχετη με το θέμα. Το downvote καταργήθηκε από τις αντιδράσεις; Γιατί δεν το βλέπω πια στις επιλογές μου.
Καθόλου άσχετη ερώτηση, ευκαιρία να το αναφέρουμε ξανά. Διάβασε καλύτερα το δ, το έχουμε γράψει.

0
BillyPao

allstar
Reactions: 2347

Δευ Ιουν 09, 2025 10:20 pm

Conan1982 έγραψε:
Δευ Ιουν 09, 2025 10:18 pm
BillyPao έγραψε:
Καθόλου άσχετη ερώτηση, ευκαιρία να το αναφέρουμε ξανά. Διάβασε καλύτερα το δ, το έχουμε γράψει.
Το είδα μόλις, ευχαριστώ.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις”