Προφανώς η πρόταση αυτή έγινε από τη. Εοκ απλά για να γίνει. Η διοίκηση της εοκ όπως φαίνεται θα πάψει να έχει αυτή την μορφή σύντομα - γιαυτο δεν είχε την πρόθεση παραστεί ο Παναθηναϊκός στο κάλεσμα. Το έχω γράψει από το Μάιο ότι ο λιολιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες και από ότι φαίνεται δεν είμαστε ποκυ μακριά από αυτόBillyPao έγραψε: ↑Τρί Σεπ 08, 2026 3:13 pmΔεν ξέρω αν θα έχει πλάκα, μάλλον σε αδιέξοδο θα οδηγήσει από τη στιγμή που δε νομίζω ότι υπάρχει ποτέ περίπτωση να συμφωνήσουν για το ποιοι διαιτητές θα οριστούν σε ένα παιχνίδι.pan24 έγραψε: ↑Τρί Σεπ 08, 2026 3:10 pmΥποθέτω στα ντέρμπι (αυτά που στο ποδόσφαιρο θα όριζαν ξένους διαιτητές) θα τους δίνει η ΕΟΚ μια λίστα με πχ 10 διαιτητές και θα λέει βρείτε τα να διαλέξετε 3.
Δεν είμαι φαν τέτοιων προτάσεων αλλά θα είχε πλάκα να πρέπει να κάτσουν Παναθηναικός-Ολυμπιακός σε ένα τραπέζει και να πρέπει να συμφωνήσουν τους διαιτητές και αυτό να γίνεται για κάθε φορά που παίζουν.
Γενικά για την Α1
Συντονιστής: Captains
- kein

- Reactions:
- Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
4
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Μπορεί αλλά και αυτό θα δείξει πράγματα.BillyPao έγραψε: ↑Τρί Σεπ 08, 2026 3:13 pmΔεν ξέρω αν θα έχει πλάκα, μάλλον σε αδιέξοδο θα οδηγήσει από τη στιγμή που δε νομίζω ότι υπάρχει ποτέ περίπτωση να συμφωνήσουν για το ποιοι διαιτητές θα οριστούν σε ένα παιχνίδι.pan24 έγραψε: ↑Τρί Σεπ 08, 2026 3:10 pmΥποθέτω στα ντέρμπι (αυτά που στο ποδόσφαιρο θα όριζαν ξένους διαιτητές) θα τους δίνει η ΕΟΚ μια λίστα με πχ 10 διαιτητές και θα λέει βρείτε τα να διαλέξετε 3.
Δεν είμαι φαν τέτοιων προτάσεων αλλά θα είχε πλάκα να πρέπει να κάτσουν Παναθηναικός-Ολυμπιακός σε ένα τραπέζει και να πρέπει να συμφωνήσουν τους διαιτητές και αυτό να γίνεται για κάθε φορά που παίζουν.
Αν οι ομάδες δε μπορούν να συμφωνήσουν ποιοι θα σφυρίζουν τα σημαντικά παιχνίδια τους πως θα μπορούσαν οι ίδιες ομάδες να συμφωνήσουν πέρα από το ποιος θα σφυρίζει κάθε παιχνίδι και πχ για το ποιοι διαιτητές θα σφυρίζουν στην Α1 γενικά ή ποιοι θα πρέπει να τιμωρηθούν μετά από κάθε αγωνιστική όπως θα συνέβαινε αν ήταν η διαιτησία υπο τον ΕΣΑΚΕ.
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, ο Λιόλιος όχι μόνο θα τιμωρούταν αλλά ίσως και να καθαιρούταν από τη θέση του προέδρου της ΕΟΚ. Αλλά επειδή η δικαιοσύνη στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη είναι, δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς θα συμβεί.kein έγραψε: ↑Τρί Σεπ 08, 2026 3:22 pmΠροφανώς η πρόταση αυτή έγινε από τη. Εοκ απλά για να γίνει. Η διοίκηση της εοκ όπως φαίνεται θα πάψει να έχει αυτή την μορφή σύντομα - γιαυτο δεν είχε την πρόθεση παραστεί ο Παναθηναϊκός στο κάλεσμα. Το έχω γράψει από το Μάιο ότι ο λιολιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες και από ότι φαίνεται δεν είμαστε ποκυ μακριά από αυτό
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτό δεν θέλουν οι ομάδες; Την απεμπλοκή της ΕΟΚ; Ας δεχτούν και ας φαγωθούν μεταξύ τους όπως είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα γίνει, το πολύ πολύ ή που θα αναγκαστούν να τα βρουν μεταξύ τους ή που δεν θα γίνονται τα παιχνίδια.pan24 έγραψε: ↑Τρί Σεπ 08, 2026 3:22 pmΜπορεί αλλά και αυτό θα δείξει πράγματα.
Αν οι ομάδες δε μπορούν να συμφωνήσουν ποιοι θα σφυρίζουν τα σημαντικά παιχνίδια τους πως θα μπορούσαν οι ίδιες ομάδες να συμφωνήσουν πέρα από το ποιος θα σφυρίζει κάθε παιχνίδι και πχ για το ποιοι διαιτητές θα σφυρίζουν στην Α1 γενικά ή ποιοι θα πρέπει να τιμωρηθούν μετά από κάθε αγωνιστική όπως θα συνέβαινε αν ήταν η διαιτησία υπο τον ΕΣΑΚΕ.
- kein

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
4
Η καθαίρεση είναι θέμα χει ου εφόσον το σώμα αποδέχτηκε την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων. Το θέμα τώρα είναι οι τυχών ποινικές ευθύνες που πηγάζουν από την παρατυπία αυτή και για την ο ποια προβλέπει ποινές όντως ο ποινικός κώδικας. Νομίζω είναι θέμα που θα μας απασχολήσει αυτό άμεσο πολύ άμεσο μέλλον και ένα χιντ από μένα : το άρθρο που θα επικαλεστούν θα είναι άρθρο που έχει περάσει επι ημερών της κυβέρνησης που πρωτοστάτησε για την αλλαγή καθεστώτος στην εοκ. Εδώ θα είμαστε και θα κοουτς δω τον εαυτό μου όταν συμβεί.BillyPao έγραψε: ↑Τρί Σεπ 08, 2026 3:28 pmΑν ήμασταν σοβαρό κράτος, ο Λιόλιος όχι μόνο θα τιμωρούταν αλλά ίσως και να καθαιρούταν από τη θέση του προέδρου της ΕΟΚ. Αλλά επειδή η δικαιοσύνη στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη είναι, δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς θα συμβεί.kein έγραψε: ↑Τρί Σεπ 08, 2026 3:22 pm
Προφανώς η πρόταση αυτή έγινε από τη. Εοκ απλά για να γίνει. Η διοίκηση της εοκ όπως φαίνεται θα πάψει να έχει αυτή την μορφή σύντομα - γιαυτο δεν είχε την πρόθεση παραστεί ο Παναθηναϊκός στο κάλεσμα. Το έχω γράψει από το Μάιο ότι ο λιολιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες και από ότι φαίνεται δεν είμαστε ποκυ μακριά από αυτό
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Είμαι περίεργος ποια θα είναι η στάση των ομάδων, περιμένω να απαντήσουν συνολικά ως ΕΣΑΚΕ.Conan1982 έγραψε: ↑Τρί Σεπ 08, 2026 3:34 pmΑυτό δεν θέλουν οι ομάδες; Την απεμπλοκή της ΕΟΚ; Ας δεχτούν και ας φαγωθούν μεταξύ τους όπως είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα γίνει, το πολύ πολύ ή που θα αναγκαστούν να τα βρουν μεταξύ τους ή που δεν θα γίνονται τα παιχνίδια.pan24 έγραψε: ↑Τρί Σεπ 08, 2026 3:22 pm
Μπορεί αλλά και αυτό θα δείξει πράγματα.
Πάντως τελικά πήγε και το Μαρούσι, μόνο ο Παναθηναικός δε πήγε.
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
SteveNashidis έγραψε: ↑Τρί Σεπ 08, 2026 2:44 pmΤο δελτίο αναφέρει ότι είναι αντίθετο του νόμου η επαγγελματική διαιτησία. Δεν το ήξερα. Το ποδόσφαιρο υπάγεται σε άλλη νομοθεσία σε σχέση με το μπάσκετ; Θα μαθουμε αργότερα.
Αν αναφέρεσαι στην επαγγελματική διαιτησία δεν ισχύει, είνα το άρθρο 44 ν.2725/1999 (ο περίφημος αθλητικός) που το ορίζει, δεν ξέρω πως σκοπεύουν να ξεπεράσουν ότι τους ορισμούς τους κάνει η επιτροπή διαιτησίας.
Για το ποδόσφαιρο ειδικά υπήρξε το άρθρο 148 του νόου 4938/2022:
Στο άρθρο 47 του ν. 2725/1999 (Α’ 121), περί επαγγελματικής διαιτησίας, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:
α) στον τίτλο του άρθρου προστίθεται η φράση «Εξουσιοδοτική διάταξη»,
β) το υφιστάμενο εδάφιο αριθμείται ως παρ. 1,
γ) προστίθεται παρ. 2, και το άρθρο 47 διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 47
Επαγγελματική διαιτησία Εξουσιοδοτική διάταξη
1. Με απόφαση του Δ.Σ. της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας, ύστερα από γνώμη του οικείου επαγγελματικού συνδέσμου και της οικείας ομοσπονδίας διαιτητών, εισάγεται σύστημα επαγγελματικής διαιτησίας για τις ανάγκες των αγώνων εθνικών πρωταθλημάτων επαγγελματικού χαρακτήρα.
2. Ειδικά για τις ανάγκες των εθνικών πρωταθλημάτων επαγγελματικού ποδοσφαίρου ανδρών, εισάγεται σύστημα επαγγελματικής διαιτησίας με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού. Η απόφαση της παρούσας κατισχύει κάθε διαφορετικής ρύθμισης που περιέχεται στο καταστατικό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
Η παράγραφος 2 αφορά ειδικά το ποδόσφαιρο, η παράγραφος 1 όμως όπως την αντιλαμβάνομαι επιτρέπει σε κάθε αθλητική ομοσπονδία να δημιουργήσει σύστημα επαγγελματικής διαιτησίας (όχι μόνο αμειβόμενης).
Θα μάθουμε φαντάζομαι λεπτομέρειες.
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Πάντως μη πηγαίνοντας στη συνάντηση ο Παναθηναϊκός, για μένα είναι σαν να δηλώνει ότι δεν έχει τη δύναμη να έχει ρόλο στις εξελίξεις γύρω από το κομμάτι της διαιτησίας. Και δε νομίζω ότι είναι θετικό αυτό.
- kein

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
4
Όχι δεν αναφέρομαι σε αυτό αναφέρομαι σε άλλο άρθρο που έχει να κάνει με το ποινικό κώδικα και όχι με τον αθλητισμό. Υπομονή σε λίγες μέρες-εβδομάδες λογικα θα βγει κι αυτό. Είναι προφανές ότι θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση νομικά.Conan1982 έγραψε: ↑Τρί Σεπ 08, 2026 3:52 pmSteveNashidis έγραψε: ↑Τρί Σεπ 08, 2026 2:44 pmΤο δελτίο αναφέρει ότι είναι αντίθετο του νόμου η επαγγελματική διαιτησία. Δεν το ήξερα. Το ποδόσφαιρο υπάγεται σε άλλη νομοθεσία σε σχέση με το μπάσκετ; Θα μαθουμε αργότερα.
Αν αναφέρεσαι στην επαγγελματική διαιτησία δεν ισχύει, είνα το άρθρο 44 ν.2725/1999 (ο περίφημος αθλητικός) που το ορίζει, δεν ξέρω πως σκοπεύουν να ξεπεράσουν ότι τους ορισμούς τους κάνει η επιτροπή διαιτησίας.
Για το ποδόσφαιρο ειδικά υπήρξε το άρθρο 148 του νόου 4938/2022:
Στο άρθρο 47 του ν. 2725/1999 (Α’ 121), περί επαγγελματικής διαιτησίας, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:
α) στον τίτλο του άρθρου προστίθεται η φράση «Εξουσιοδοτική διάταξη»,
β) το υφιστάμενο εδάφιο αριθμείται ως παρ. 1,
γ) προστίθεται παρ. 2, και το άρθρο 47 διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 47
Επαγγελματική διαιτησία Εξουσιοδοτική διάταξη
1. Με απόφαση του Δ.Σ. της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας, ύστερα από γνώμη του οικείου επαγγελματικού συνδέσμου και της οικείας ομοσπονδίας διαιτητών, εισάγεται σύστημα επαγγελματικής διαιτησίας για τις ανάγκες των αγώνων εθνικών πρωταθλημάτων επαγγελματικού χαρακτήρα.
2. Ειδικά για τις ανάγκες των εθνικών πρωταθλημάτων επαγγελματικού ποδοσφαίρου ανδρών, εισάγεται σύστημα επαγγελματικής διαιτησίας με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού. Η απόφαση της παρούσας κατισχύει κάθε διαφορετικής ρύθμισης που περιέχεται στο καταστατικό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
Η παράγραφος 2 αφορά ειδικά το ποδόσφαιρο, η παράγραφος 1 όμως όπως την αντιλαμβάνομαι επιτρέπει σε κάθε αθλητική ομοσπονδία να δημιουργήσει σύστημα επαγγελματικής διαιτησίας (όχι μόνο αμειβόμενης).
Θα μάθουμε φαντάζομαι λεπτομέρειες.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο