Super Cup Ελλάδας

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Σεπ 29, 2025 3:13 pm

j-kidd13 έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 3:01 pm
steph.larry έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 2:55 pm

Κανένα πρόβλημα με ό,τι λες, ίσα-ίσα που το βλέπω ως μια πολύ ειλικρινή στάση. Το θέμα είναι όσοι την υιοθετούν (δε μιλάω για εσένα προσωπικά και ούτε καν για συμφορουμίτες Παναθηναϊκούς), να τη διατηρούν διαχρονικά και ανεξαρτήτως αποτελέσματος της εκάστοτε σεζόν. Την κουβέντα δηλάδη εξαρχής την έθεσα σε ένα γενικότερο υπόβαθρο.
Δεν υπαρχει περιπτωση σε μια σεζον που ο Παναθηναικος θα εχει χασει ευρωλιγκα και πρωταθλημα,αλλα θα εχει κατακτησει το super cup,να βγω να πω οτι κατι πετυχε.Οχι ,θα εχει αποτυχει παταγωδως.Θα ειναι σαν να μην εχει κατακτησει τιποτα.Ακομα και το κυπελλο να εχει παρει.
Δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω, αλλά όπως έγραψα και στον Nikola, είναι και στην υποκειμενική κρίση του καθενός κάποια πράγματα, πχ τη θέση οπαδών του ΠΑΟ ότι η ομάδα μια 20ετία και βάλε έχει τουλάχιστον ένα τίτλο κάθε σεζόν.

Στη δικιά σου υποκειμενική κρίση λοιπόν, πέρυσι με μόνο το κύπελλο και το 2021-2022 με μόνο το SC (ακόμα χειρότερα δηλαδή), ο ΠΑΟ έμεινε άτιτλος (δεν το λεώ με πρόθεση ειρωνείας). Το ότι είναι μια μορφή αποτυχίας αναλογικά και με τους στόχους, το ακούω. Το χωρίς τίτλο η γνώμη μου είναι πως δεν ευσταθεί. Την ίδια θέση θα διατηρούσα ανεξαρτήτου ομάδας.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

steph.larry έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 3:06 pm
nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 2:47 pm

Δεν ισχύει αυτό. Υπάρχουν μέλη εδώ (είμαι κι εγώ μέσα σε αυτά) και φυσικά και ο Αταμάν που δεν μας νοιάζει καθόλου το κύπελλο.

Γι'αυτό που έγραψες για το σούπερ καπ έχεις εν μέρει δίκιο αλλά το ότι είναι "κάποιος τίτλος" δεν τον κάνει και σημαντικό. Ναι έγραψαν ότι παίρνει τίτλο κάθε χρόνο (εντελώς ανούσιο κατόρθωμα imo) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μετράει και πολύ. Απλά είναι +1 στη σούμα που για κάποιο λόγο θέλουν να προβάλλουν για να λένε ιστορίες.
Παίδες σεβαστό είναι αυτό που λες και εσύ αλλά και ο j-kidd. Απλώς είναι και τελείως υποκειμενικό, απλώς αν εσύ πχ έχεις την ωριμότητα να παραδεχτείς ότι δε σε ενδιαφέρει προσωπικά ούτε ένα τετοιο σερί κατάκτησης ενός τουλάχιστον τίτλου καθέ σεζόν, δε σημαίνει ότι δεν νοιάζει και τον μέσο Παναθηναϊκό.

Να στο πάω και ένα βήμα παραπέρα, εσύ πχ μπορεί όντως να λες πως στο μπασκετ η ομάδα μου έχει 41 πρωταθληματα και 7 ευρωπαϊκα, και κάτι ψιλά και ασήμαντα που δε με αφορούν. Δικαίωμα σου είναι.

Για μένα όλοι οι επίσημοι τίτλοι που διοργανώνονται από τους αντίστοιχους θεσμούς είναι κομμάτι της ιστορίας μια όμαδας, και όλοι με νοιάζουν, είτε είναι οι κύριοι στόχοι είτε είναι οι λιγότερο σημαντικοί.
Μα ναι φυσικά και είναι υποκειμενικό δεν μίλησα για τον "μέσο οπαδό", μίλησα για εμάς. Έγραψες "δεν είδα κάποιον πράσινο οπαδό" και θεώρησα (λογικά νομίζω :D ) ότι αναφέρεσαι σε όλους και απλά είπα "Hello? Είμαστε εδώ, κοίτα μας". Καλά κάνουν και σε νοιάζουν οι τίτλοι δεν πρόκειται να κάνω τον μπάτσο στο τι σου αρέσει και με τι είσαι χαρούμενος.

Από την άλλη οι τίτλοι είναι λίγο σχετικοί μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Δηλαδή αν πάρει το κύπελλο/Super Cup ο ΑΣ Παπάγου θα μιλάω για απίστευτη επιτυχία της ομάδας.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Δευ Σεπ 29, 2025 3:16 pm

steph.larry έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 3:01 pm

Δεν υπαρχει περιπτωση σε μια σεζον που ο Παναθηναικος θα εχει χασει ευρωλιγκα και πρωταθλημα,αλλα θα εχει κατακτησει το super cup,να βγω να πω οτι κατι πετυχε.Οχι ,θα εχει αποτυχει παταγωδως.Θα ειναι σαν να μην εχει κατακτησει τιποτα.Ακομα και το κυπελλο να εχει παρει.
Δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω, αλλά όπως έγραψα και στον Nikola, είναι και στην υποκειμενική κρίση του καθενός κάποια πράγματα, πχ τη θέση οπαδών του ΠΑΟ ότι η ομάδα μια 20ετία και βάλε έχει τουλάχιστον ένα τίτλο κάθε σεζόν.

Στη δικιά σου υποκειμενική κρίση λοιπόν, πέρυσι με μόνο το κύπελλο και το 2021-2022 με μόνο το SC (ακόμα χειρότερα δηλαδή), ο ΠΑΟ έμεινε άτιτλος (δεν το λεώ με πρόθεση ειρωνείας). Το ότι είναι μια μορφή αποτυχίας αναλογικά και με τους στόχους, το ακούω. Το χωρίς τίτλο η γνώμη μου είναι πως δεν ευσταθεί. Την ίδια θέση θα διατηρούσα ανεξαρτήτου ομάδας.
Tυπικα ναι ,το σερι διευρυνεται εφοσον κατακτιεται ενας επισημος τιτλος, αλλα για εμενα δεν ειναι τιτλος που θα με κανει να "καμαρωσω" και να αισθανθω επιτυχημενη την ομαδα.Ειναι δικη μου παραξενια αυτο, που δεν θεωρω ιδιαιτερα σοβαρο τιτλο ουτε το κυπελλο στο μπασκετ.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα

Δευ Σεπ 29, 2025 3:18 pm

steph.larry έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 2:50 pm
big_lebowski έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 2:34 pm
2η φορά που με ερμηνεύεις κατά το δοκούν

Δεν ειπα ότι δε του δόθηκε επιλογή.Ειπα οτι δε τεθηκε καν θεμα επιλογης απο τη ΚΑΕ.Το τουρνουα θα γινοταν τις δεδομενες ημερομηνίες

Κσι δε λέω τώρα πως διάλεξε το ποιο ωφέλιμο, εξ αρχής αυτό λέω...

Και του χρόνου αν οι χορηγοί του βάλουν το ταξίδι τέλη Σεπτέμβρη, θα το προγραμματίσει εκεί και ουδεμία επιλογή δε πρόκειται να κάνει
Αυτό λέω τόση ώρα
Δε μπήκε καν στη διαδικασία επιλογής
Ο γραπτός λόγος ενέχει πάντα το ρίσκο παρερμηνείας, ειδικά εδώ σε φόρουμ όπου γράφουμε πολλοί μαζί.

Πρακτικά λοιπόν δεν διαφωνούμε πουθενά, απλώς εγώ ορμώμενος από το παρακάτω σου αρχικό σχόλιο, προσπαθώ να επισημάνω με λίγη έμφαση παραπάνω ότι δεν μπορεί να έχει καμία σχέση μια media day με το αν ο ΠΑΟ θέλει/μπορεί να κατέβει σε ένα SC ή όχι. Έχει κάνει την επιλογή του πολύ πιο πριν.
big_lebowski έγραψε:
Κυρ Σεπ 28, 2025 10:50 am
Η media day ήταν ο βασικός λόγος.Την ειχε ορίσει η ευρολιγκα 26 και δεν επιτρέπει η elpa ούτε αγώνες ούτε προπονησεις την ημέρα αυτη
Όχι δε διαφωνούμε,το παραπάνω(+το ότι γυρισε 24) το έβαλα ως απάντηση στο ότι γύρισε 5 μέρες πριν και μπορούσε να κανει και τα 2.Οχι ως δικαιολογία για την επιλογή που έκανε.

Την επιλογή την είχε κάνει η ομάδα από το Δεκέμβριο που ανακοίνωσε το τουρνουά. Μετά εκ τω πραγμάτων οι ημερομηνίες δεν έβγαιναν

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Δευ Σεπ 29, 2025 3:21 pm

nikolas_asteri έγραψε:
steph.larry έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 3:06 pm

Παίδες σεβαστό είναι αυτό που λες και εσύ αλλά και ο j-kidd. Απλώς είναι και τελείως υποκειμενικό, απλώς αν εσύ πχ έχεις την ωριμότητα να παραδεχτείς ότι δε σε ενδιαφέρει προσωπικά ούτε ένα τετοιο σερί κατάκτησης ενός τουλάχιστον τίτλου καθέ σεζόν, δε σημαίνει ότι δεν νοιάζει και τον μέσο Παναθηναϊκό.

Να στο πάω και ένα βήμα παραπέρα, εσύ πχ μπορεί όντως να λες πως στο μπασκετ η ομάδα μου έχει 41 πρωταθληματα και 7 ευρωπαϊκα, και κάτι ψιλά και ασήμαντα που δε με αφορούν. Δικαίωμα σου είναι.

Για μένα όλοι οι επίσημοι τίτλοι που διοργανώνονται από τους αντίστοιχους θεσμούς είναι κομμάτι της ιστορίας μια όμαδας, και όλοι με νοιάζουν, είτε είναι οι κύριοι στόχοι είτε είναι οι λιγότερο σημαντικοί.
Μα ναι φυσικά και είναι υποκειμενικό δεν μίλησα για τον "μέσο οπαδό", μίλησα για εμάς. Έγραψες "δεν είδα κάποιον πράσινο οπαδό" και θεώρησα (λογικά νομίζω :D ) ότι αναφέρεσαι σε όλους και απλά είπα "Hello? Είμαστε εδώ, κοίτα μας". Καλά κάνουν και σε νοιάζουν οι τίτλοι δεν πρόκειται να κάνω τον μπάτσο στο τι σου αρέσει και με τι είσαι χαρούμενος.

Από την άλλη οι τίτλοι είναι λίγο σχετικοί μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Δηλαδή αν πάρει το κύπελλο/Super Cup ο ΑΣ Παπάγου θα μιλάω για απίστευτη επιτυχία της ομάδας.
Δεν είδα κάποιον πράσινο οπαδό να μην χαίρεται το είπα γιατί όντως εγώ δεν είδα, και είπα κυριώς εκτός φόρουμ. Εσείς οι 2 λοιπόν έρχεστε να με διαψεύσετε και καλά κάνετε.

Έγραψα και πριν ότι έδινα 10 και παράπανω SC ή 5 ή οσα κύπελλα για μια ευρωλίγκα. Η μόνη διαφορά είναι ότι δίνω στον κάθε τίτλο την αξία που του αναλαγεί. Αν πχ ο Ολυμπιακός πάρει SC και κύπελλο σε μια σεζόν στο μπάσκετ, για μένα ναι θα είναι αποτυχημένο στη χρονιά, γιατί προφανώς δεν έχει το μέγεθος του ΑΣ Παπάγου ή της Νήαρ Ηστ και κρίνω αναλογικά. Απλώς οι 2 τίτλοι θα είναι δύο τίτλοι από τους λιγότερο σημαντικούς που θα μπουν στην τροπαιοθήκη. Δε τους λόγιζω για σκουπίδια.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Δευ Σεπ 29, 2025 4:13 pm

Erether έγραψε:
Δευ Σεπ 29, 2025 10:26 am
kein έγραψε:
Κυρ Σεπ 28, 2025 11:00 am

Προφανώς και υπάρχει κόντρα με την ΕΟΚ και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση να μην συμμετάσχει, ωστόσο τον χαρακτηρισμό "μεγαλοϊδεατισμος" είναι κάτι που απλώς υποθέτεις ή θέλεις να υποθέσεις, γιατί επέτρεψε μου να σου πω ότι το εξετάζεις με πολύ "κόκκινα" κριτήρια.
Ο παναθηναϊκός πρότεινε ένα φορμάτ για την διεξαγωγή του, που κάποια άτομα ολυμπιακοί εδώ μέσα είπαν ότι ήταν πραγματικά ΚΑΛΗ ιδέα. Εγώ προσωπικά αν είχε κάνει την ίδια πρόταση ο Ολυμπιακός θα του έλεγα μπράβο και θα την υποστήριζα.
Θες να σου πω τι έγινε; Το προφανές, αυτή η κόντρα και η τοξικότητα (και των δυο πλευρών) που διαιωνίζεται, θα τρώει λίγο λίγο τα συκώτια του ελληνικού μπάσκετ (για να τιμήσουμε και τις μυθολογικές καταβολές μας).

Αν θες να μιλήσουμε έξω από ομαδικές εμμονές, η αλήθεια είναι ότι αυτό το κύπελλο, δεν έχει κάτι να προσφέρει μπασκετικά. Ιδίως τώρα που η Ευρωλίγκα κάθε χρόνο μεγαλώνει και παρέα με αυτή επιμηκύνεται η σεζόν. Αντί να το κοιτάξουν οι 2 αιώνιοι και να κάνουν κάτι προς όφελος και των 2, συνεχίζουν την ανούσια αντιπαράθεση. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Ο Παναθηναϊκός απλώς έκανε αυτό που το συνέφερε, είδε ότι το πρόστιμο ήταν 20 χιλιάρικα και το πλήρωσε και τέλειωσε η ιστορία. Το τουρνουά "Πάυλος Γιαννακόπουλος" είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι μεγαλύτερο σαν event από το super cup. Δες τι προβολή είχε, πόσο προβλήθηκε ο Παναθηναϊκός στο εξωτερικό και πόσα έσοδα είχε από αυτό. Ε κάλα έκανε στην τελική. Επαγγελματικό είναι το άθλημα.

Αυτό που κάνουμε σαν οπαδοί (πράσινοι και κόκκινοι) είναι μερικές φορές να "παραβλέπουμε" κάποιους παράγοντες, να τους προσπερνάμε και να βγάζουμε συμπεράσματα που είναι "μονόπαντα". Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο ένας, είναι η αντιπαλότητα των 2 που οδηγεί σε αυτό το αδιέξοδο. Παραδείγματος χάριν : εγώ αντίστοιχα θα σου πω (με τα δικά μου πράσινα οπαδικά γυαλιά) κατηγορείς τον Παναθηναϊκό ότι δεν πήρε μέρος, ενώ το τουρνουά το έχει κανονίσει από τον Δεκέμβριο που πέρασε, και η προκήρυξη του σουπερ καπ έγινε πολύ καθυστερημένα για να του δημιουργήσει προβλήματα. Όμως η αλήθεια δεν είναι πάντα άσπρη ή μαύρη. Μπορεί να είναι κάπου στη μέση ή πάνω κάτω. Και η ΕΟΚ ήξερε τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός και ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι θα του απορρίψουν (την αντικειμενικά ενδιαφέρουσα πρόταση για το σουπερ καπ) και αυτό είναι κάτι που θα βόλευε και τους 2.

Όσο δεν θέλουμε να το βλέπουμε, θα συντηρούμε την ακόπαστη τοξικότητα και θα είμαστε μέρος του προβλήματος κι εμείς. Υπάρχουν σοβαρά θέματα στο ελληνικό μπάσκετ και τα προσπερνάμε ελαφρά την καρδία, διαβάζοντας τον Μπούκουρα του Sdna ή τον αντίστοιχο έμμισθο Κόκκινο γραφιά του αντίστοιχου ιστοχώρου, και θα είμαστε τα πιόνια που θα υπηρετούν τα συμφέροντα τους.

Στα γράφω όλα αυτά γιατί μια έκφραση όπως ο "μεγαλοϊδεατισμός" που άστοχα παρέθεσες, κάνει αυτό που ακριβώς εξηγώ πιο πάνω. συντηρεί την τοξικότητα. Αν εμείς εδώ μέσα προσέχουμε λίγο τις εκφράσεις μας και δεν προκαλούμε την αντίδραση των απέναντι μπορούμε να συζητάμε πολιτισμένα. Αν παρέβλεπες αυτό το χαρακτηρισμό να είσαι σίγουρος και εγώ και άλλοι πράσινοι θα συμφωνούσαν μαζί σου. Ότι δηλαδή, έτσι που ήρθαν τα πράγματα ίσως να ήταν καλύτερα αγωνιστικά ένα τέτοιο τεστ. Αυτό ακριβώς εξέφραζε και ο pan24 στο μήνυμα που απάντησες.

Αν θες δες το χωρίς προκατάληψη το μήνυμά μου και πάμε να ξεκινήσουμε λίγο χάλαρα τη σεζόν, μήπως μπορέσουμε εδώ μέσα να κάνουμε μια μπασκετική όαση.

:peace:
Δε δημιουργώ καμία αντιπαράθεση. Την άποψη μου παρέθεσα με όλη την καλή διάθεση, χωρίς να απαιτώ δάφνες ή να θέλω να προκαλέσω. Επέτρεψε μου να θεωρώ μεγαλοϊδεατισμό το πάρτυ που γινόταν όλες τις μέρες στα σοσιαλ και στα γνωστά μέσα για το τουρνουά στην Αυστραλία. Έχουμε παιξει σαν ελληνικές ομάδες φιλικά με τους Μπουλς του Τζόρνταν και τον Λεμπρον Τζειμς! Και τώρα κάνουμε σαν ιθαγενείς Αβορίγινες που μας δέχτηκαν οι Αυστραλοί; Το τουρνουά στην Αυστραλια ήταν ένα εμπορικό κόλπο, μαγκιά τους που το διοργάνωσαν και εκμεταλλεύτηκαν και την παρουσία της ελληνικής παροικίας. Έως εκεί. Που να έρχονταν δηλαδή οι Σέλτικς για φίλικο στο ΟΑΚΑ!
Ολη αυτη η φρενίτιδα χρησιμοποιήθηκε κιόλας για να περιφρονήσει το σούπερ καπ, που φυσικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά είναι μέρος του πρωταθλήματος. Φυσικά οι ομάδες μας έχουν ξεφύγει από το ελληνικό πλαίσιο. Όχι όμως επειδή έγινε ένα τουρνουα αρπαχτη σε άλλη ήπειρο. Αλλά γιατί έχουν πλασαριστεί σαν ευρωπαϊκά μεγαθήρια που κάθε χρόνο διεκδικούν το δεύτερο μεγαλύτερο τίτλο στον πλανήτη μπάσκετ.
Το μήνυμα που σου απάντησα, κατά βάση ήταν μια ευγενική παράκληση να ξεκινήσουμε όμορφα την χρονιά χωρίς τοξικότητες και χωρίς να αναμασάμε τους χαρακτηρισμούς επιπέδου sdna ή gavros.gr. Λυπάμαι που δεν ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε λιγότερο φανατισμένοι, εξακολουθούμε να τρέφουμε την τοξικότητα ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχει.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, στην (σύγχρονη) ελληνική γλώσσα, η συγκεκριμένη λέξη (μεγαλοϊδεατισμός) όταν χρησιμοποιείται ως επιθετικός προσδιορισμός, έχει αρνητική φύση ή και ειρωνική χροιά. Κάποιος που (όπως λες) έχει καλή διάθεση, φροντίζει να ρίχνει τόνους όχι να πετάει χαρακτηρισμούς που είναι πολύ πιθανό να επιφέρουν επίσης τοξικής φύσεις απαντήσεις - και εφόσον δεν θέλεις να καταλάβεις ότι προκαλείς ας "παίξουμε αυτό το παιχνίδι". Ας πούμε ότι αυτή είναι η γνώμη σου, που όμως έρχεται σε αντίθεση με την γνώμη του χ-ψ-ζ πράσινου φίλου του φόρουμ που θα έχει τόσο καλή όσο η δική σου και δεν θα θέλει να προκαλέσει όσο δεν θες κι εσύ. Ας δούμε τι θα μπορούσε να σου απαντήσει με κόσμιο τρόπο , χωρίς να παραβεί κανένα κανόνα του φόρουμ , χωρίς να προσβάλει κανέναν και χωρίς βέβαια να είναι opvw το ποστ του. Θα μπορούσε έτσι άπλα τεκμηριωμένα με αριθμούς και στοιχεία να απαντήσει κάπως έτσι ... :

"Φίλε μου , ούτε κι εγώ δημιουργώ καμία αντιπαράθεση. Την άποψη θα παραθέσω με όλη την καλή διάθεση, χωρίς να απαιτώ δάφνες ή να θέλω να προκαλέσω. Επέτρεψε μου να θεωρώ την χρήση της λέξης άστοχη, εκτός κι αν αναφέρεσαι στην απολύτως κυριολεκτική έννοια, δηλαδή κάποιος που είναι πιστός σε μια μεγάλη ιδέα, πχ να γίνει η μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Επειδή όμως είναι εμφανές ότι την χρησιμοποιείς με την αρνητική χροιά, θα σου έλεγα ότι δεν είναι μεγαλοϊδεατισμός άλλα καθαρή, ξεκάθαρη δήλωση υπεροχής. Ο παναθηναϊκός όντας μεγαλύτερο, πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από την ομάδα σου ( στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, σε κάθε θεσμό, έχει υπερδιπλάσιους τίτλου, και φυσικά τον καθιστά σε άλλο ψηλότερο ράφι μεγέθους όπως η Ρεαλ και η ΤΣΣΚΑ) είναι φυσικό λοιπόν να θεωρεί το τουρνουά "Παύλος Γιαννακοπουλος σημαντικότερο" από το να πληρώσει 20 χλ πρόστιμο και να συνεχίσει τον σχεδιασμό του για το 8ο αστέρι που είναι ο αντικειμενικός στόχος. Για τον Παναθηναϊκό ήταν απλά ένας ασήμαντος τίτλος με μια μικρότερη ομάδα ... ο παναθηναϊκός έχει 7 ευρωπαϊκά γιατί αυτό που εσύ το χαρακτηρίζεις ως μεγαλοϊδεατισμό, το λέει όραμα και πλάνο για την υπεροχή".

Αυτό λοιπόν το ποστ, που δεν παραβιάζει κανένα κανόνα (γιατί απλά λέει ότι μια ομάδα που έχει 69 έναντι 30 τίτλων στις ίδιες διοργανώσεις, δεν είναι προκλητικό να λέει ότι είναι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος, είναι κυριολεξία), είναι ξεκάθαρα ένα ποστ θέλει να προκαλέσει χωρίς να το παραδεχτεί. Είναι κεκαλυμμένο flame, όπως ήταν και το δικό σου. Βέβαια σε μεγαλύτερο βαθμό, γιατί έτσι είναι η τοξικότητα, κλιμακώνεται, δεν μένει σε μια σταθερή κατάσταση όπως μπορεί να σταθεί ένας υγιής διάλογος. Αν αυτό εσένα θα σου άρεσε να συνεχίσει να συμβαίνει εδώ μέσα, εμένα δεν θα μου άρεσε καθόλου. Γιατί το αγαπάω το μπάσκετ και την ομάδα μου, και όταν προσπαθώ να μειώσω τον μεγαλύτερο ή τον αιώνιο αντίπαλο, η δικές μου επιτυχίες μικραίνουν, οι τίτλοι μου μικραίνουν, η ομάδα μου επίσης και το ίδιο το άθλημα. Για μένα αυτό το μήνυμα που σου έγραψα είναι απαράδεκτο, και θα ντρεπόμουν να το είχα γράψει ως απάντηση σε κάποιον φίλο ολυμπιακό που έχουμε ανταλλάξει τόσα μπασκετικά επιχειρήματα κια γνώσεις, και το μονό που μας χωρίζει είναι το χρώμα της φανέλας, για όσο κρατάει ένα ματς ή λίγο παραπάνω. Αν έγραφα ένα τέτοιο μήνυμα, θα ντρεπόμουν μην το διαβάσει ο φίλος shaq7, o tarp7, o Kite, o Κόμης (και άλλοι μην τους αναφέρω όλους τώρα, αυτοί ξέρουν), θα ντρεπόμουν αν το διάβαζε ακόμα και ο Conan , ο Nash και ο Kojito που στο παρελθόν μπορεί να έχουμε φάει και λίγο τα μουστάκια μας". Δεν γίνεται ρε συ να απαξιώνουμε ο ένας τον άλλον εδώ μέσα και να θέλουμε μετά να κάνουμε και διάλογο. Όλο αυτό το πράγμα πρέπει κάποτε να σταματήσει. Είμαστε ένα καζάνι που βράζει, και αντί να ρίξουμε τους τόνους, το φουντώνουμε. Έχω μείνει έκπληκτος πόσους τρόπους έχουν βρει κάποιοι εδώ μέσα για να μειώσουν τον αντίπαλο ή τον κάθε συμφορουμίτη, χωρίς να ξεπερνούν τα όρια του flame. Όμως αυτό συντηρεί μια ένταση. Δεν νομίζω αν ήταν έτσι το φόρουμ από την αρχή, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε. Κι αυτό ξεκινάει από τον καθένα μας. Λίγο αν προσέχαμε τις εκφράσεις μας και λίγο να δείχναμε σεβασμό στον συνομιλητή μας, τα πράγματα θα ήταν πιο ανθρωπινά. Μπάσκετ είναι ρε συ, δεν είναι το κέντρο του κόσμου ή το νόημα της ζωής. Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η σεζόν και έχουμε λύσει τα ζωναρια ...

:peace: :peace: :peace:

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Σεπ 29, 2025 4:51 pm

Μπραβο για το ύφος του ποστ σου φίλε kein. Κοίτα, η οποία τοξικότητα προέρχεται από την ταύτιση των οπαδων με την ομάδα τους και την ανάγκη τους να νιώσουν ανωτερότητα και υπέροχη απέναντι στους "αντιπάλους" μεσω αυτής. Και το φανταστικό δικό σου ποστ και το δικό μου περιέχουν απλως επιχειρήματα και απόψεις απο τη στιγμή που δεν χαρακτηρίζουν τον συνομιλητή. Το θέμα είναι πως τα αντιλαμβάνεται ο άλλος και υπό ποιο πρίσμα θέλει να τα δει. Αν κάποιος προσβάλλεται επειδή σχολίασαν κάτι για την ομάδα του, το οποίο θεωρεί υποτιμητικο και του δημιουργείται η ανάγκη να μαλώσει, έχει εκείνος το πρόβλημα στην πραγματικότητα.

Υ.Γ. Το όραμα για νέες επιτυχίες και κούπες δε χρειάζεται να το μοστραρεις, ούτε να το βάλεις σε καλούπια, ούτε να το επιδεικνύεις με τουρνουά. Είναι εκεί στις μεταγραφές, στην αγωνιστικη νοοτροπία κλπ. Αναγνωρίζεται από τους άλλους και όχι αυτοαναφορικά...αλλιώς γίνεται κιτσαριο. Γενικη παρατήρηση αυτή, δε θέλω να συνεχίσω.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά Θέματα Α1”