Γενικά για την Α1

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Μάιος 23, 2022 10:27 pm

Όποιος κατάλαβε γιατί η νίκη Προμηθέα έδινε 2.85 να μου το πει κι εμένα. Έπαιξα το +8.5 του Πρμοθέα στο 1.83 γιατί τρόμαξα από την απόδοση του διπλού, λέω κάτι θα ξέρουν αυτοί. Τρίχες ήξεραν.

Χάμερ σοκαριστικά κακός σήμερα, τρομερά κακό κοουτσάρισμα από τον Σεγούρα, άμυνα για γέλια, άδεια φροντ λάιν, ο Ανγκόλα έχει ακόμη θέματα, πολύ μέτριο ελληνικό υλικό, μένει ένας Κολόμ να μοιράζει ασίστ, που οι μισές δεν καταγράφονται γιατί τα κάνουν μαντάρα οι υπόλοιποι. Ο προμηθέας έχει αρχίσει να ρολάρει, έχει και πολλή ποιότητα στο ρόστερ, δε βλέπω πώς μπορεί να προκριθεί η ΑΕΚ στην Πάτρα.

1
1 Εικόνα
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Άβαταρ μέλους
Jimmyrogue84

euroleague
Reactions: 552

Δευ Μάιος 23, 2022 11:33 pm

yorgos έγραψε:
Όποιος κατάλαβε γιατί η νίκη Προμηθέα έδινε 2.85 να μου το πει κι εμένα. Έπαιξα το +8.5 του Πρμοθέα στο 1.83 γιατί τρόμαξα από την απόδοση του διπλού, λέω κάτι θα ξέρουν αυτοί. Τρίχες ήξεραν.

Χάμερ σοκαριστικά κακός σήμερα, τρομερά κακό κοουτσάρισμα από τον Σεγούρα, άμυνα για γέλια, άδεια φροντ λάιν, ο Ανγκόλα έχει ακόμη θέματα, πολύ μέτριο ελληνικό υλικό, μένει ένας Κολόμ να μοιράζει ασίστ, που οι μισές δεν καταγράφονται γιατί τα κάνουν μαντάρα οι υπόλοιποι. Ο προμηθέας έχει αρχίσει να ρολάρει, έχει και πολλή ποιότητα στο ρόστερ, δε βλέπω πώς μπορεί να προκριθεί η ΑΕΚ στην Πάτρα.
Με λάθος σχεδιασμό, παίκτες ασταθείς και τρολολό στυλ Παππά, παίκτες που ειναι μεταξύ σύνταξης και εν ενεργεία και ban να ξεφυτρώνουν, δεν μου κάνει εντύπωση η ΑΕΚ να μην περάσει στη 4άδα.Ο πήχης είχε ανέβει και δικαίως κι όλας, αλλά έπεσε πολύ απότομα....

0
Άβαταρ μέλους
taraboura

euroleague
Reactions: 263
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Real-Madrid

Τρί Μάιος 24, 2022 12:05 am

yorgos έγραψε:

Πραγματικά ήταν από τους αγώνες που έβλεπα 99% διπλό παρόλο που όλες οι ενδείξεις έδειχναν το αντίθετο. Η ΑΕΚ δεν με έπειθε έτσι και αλλιώς ότι μπορούσε να μπει τετράδα ενώ περίμενα και καλύτερο τον προμηθέα με τις τελευταίες προσθαφαιρέσεις του ρόστερ, όπως και έγινε.

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 756
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τρί Μάιος 24, 2022 12:09 am

taraboura έγραψε:
Δευ Μάιος 23, 2022 3:43 pm
Γιατί πιστεύω ότι καλύτερα να είναι η α1 με 14 ομάδες όπως ήταν και τις καλές εποχές αλλά να υπάρχουν πολύ αυστηρά κριτήρια για τις συμμετοχές και οι νόμοι να εφαρμόζονται, με τις ομάδες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα κριτήρια να αντικαθίστανται από ομάδες που έχουν ενδιαφέροντα πρότζεκτ και υγιή οικονομική κατάσταση και παράλληλα επιθυμούν να συμμετάσχουν στην α1?
Επειδή είσαι ένας εκ των φίλων που έχουν γνώση και άποψη της Α2 :) , θα σου πω ότι όταν η κατηγορία αυτή μπορέσει να παράξει παίκτες και υγιείς ομάδες τότε ίσως οι 14 ομάδες να είναι ένα ικανοποιητικότατο νούμερο για την Α1. Την κατηγορία δεν την παρακολουθω πλέον, παλιότερα έβλεπα αρκετά γειτονικά ντέρμπι, ωστόσο θυμάμαι εποχές που ο Κακιούζης σαν έφηβος θέριζε στην κατηγορία ή ο λίγο μεγαλύτερος του σε ηλικία Ντικούδης έβγαινε MVP και έχανε την άνοδο η ομάδα του στο παρατσάκ.

Τώρα η εντύπωση που έχω (ζητώ συγνώμη αν κάνω λάθος) η δεύτερη κατηγορία έχει γίνει νεκροταφείο παικτών (και τότε είχε γεροντάρες) που είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος παίκτης ή κάποια υγιής ομάδα. Νομίζω ο Φιλαθλητικός τελευταία, είναι αυτός που έβγαλε/ανέδειξε κάποιους παίκτες από εκεί (τον Γιάννη, τον Θανάση, τον Γκίκα κλπ).

Ο Λιόλιος έχει δίκιο (μαζί του είμαι να το τηρήσει) που λέει στο πρωτάθλημα να παίξει μόνο όποιος μπορεί, το πρόβλημα είναι ότι αυτό θα κοντράρει σε πολιτικό/ούς και πιθανότατα θα υπάρξει αναδίπλωση του στυλ "Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου" ή "Δεν είπα ποτέ αυτό" κλπ.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
taraboura

euroleague

Τρί Μάιος 24, 2022 12:21 am

ssoulliss έγραψε:
Τρί Μάιος 24, 2022 12:09 am
taraboura έγραψε:
Δευ Μάιος 23, 2022 3:43 pm
Γιατί πιστεύω ότι καλύτερα να είναι η α1 με 14 ομάδες όπως ήταν και τις καλές εποχές αλλά να υπάρχουν πολύ αυστηρά κριτήρια για τις συμμετοχές και οι νόμοι να εφαρμόζονται, με τις ομάδες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα κριτήρια να αντικαθίστανται από ομάδες που έχουν ενδιαφέροντα πρότζεκτ και υγιή οικονομική κατάσταση και παράλληλα επιθυμούν να συμμετάσχουν στην α1?
Επειδή είσαι ένας εκ των φίλων που έχουν γνώση και άποψη της Α2 :) , θα σου πω ότι όταν η κατηγορία αυτή μπορέσει να παράξει παίκτες και υγιείς ομάδες τότε ίσως οι 14 ομάδες να είναι ένα ικανοποιητικότατο νούμερο για την Α1. Την κατηγορία δεν την παρακολουθω πλέον, παλιότερα έβλεπα αρκετά γειτονικά ντέρμπι, ωστόσο θυμάμαι εποχές που ο Κακιούζης σαν έφηβος θέριζε στην κατηγορία ή ο λίγο μεγαλύτερος του σε ηλικία Ντικούδης έβγαινε MVP και έχανε την άνοδο η ομάδα του στο παρατσάκ.

Τώρα η εντύπωση που έχω (ζητώ συγνώμη αν κάνω λάθος) η δεύτερη κατηγορία έχει γίνει νεκροταφείο παικτών (και τότε είχε γεροντάρες) που είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος παίκτης ή κάποια υγιής ομάδα. Νομίζω ο Φιλαθλητικός τελευταία, είναι αυτός που έβγαλε/ανέδειξε κάποιους παίκτες από εκεί το Γιάννη, το Θανάση, τον Γκίκα κλπ).

Ο Λιόλιος έχει δίκιο (μαζί του είμαι να το τηρήσει) που λέει στο πρωτάθλημα να παίξει μόνο όποιος μπορεί, το πρόβλημα είναι ότι αυτό θα κοντράρει σε πολιτικό/ούς και πιθανότατα θα υπάρξει αναδίπλωση του στυλ "Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου" ή "Δεν είπα ποτέ αυτό" κλπ.
Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες... Την α2 την παρακολουθώ στενά από το 2001. Οι χρυσές εποχές της α2 ήταν ακριβώς τότε, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το πράγμα άρχισε σιγά σιγά να φθίνει μετά το 2009-2010 ίσως και λίγο 2011. Έως τότε βλέπαμε 2-3 παίκτες 37-38 ετών και λέγαμε πωπω πως παίζει ακόμα τόσο υψηλή κατηγορία σε τέτοια ηλικία. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε δεκάδες(!!!) παίκτες άνω των... 40! Πολλοί και 43-44! Και το χειρότερο είναι ότι αιτία της μακρόχρονης παραμονής βετεράνων παικτών στην α2 είναι η παντελής έλλειψη επάξιων αντικαταστατών τους στη δεξαμενή των νεαρών παικτών και των ακαδημιών. Ο Γιάννης και ο Θανάσης ήταν ουσιαστικά και χρονικά το κύκνειο άσμα της ανάδειξης μεγάλων παικτών από την Α2... Σίγουρα θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη κουβέντα μεταξύ των ανθρώπων του μπάσκετ και της διοίκησης της ΕΟΚ για να αρχίσει σιγά σιγά να αναβαθμίζεται η κατηγορία και να αποκτήσει ξανά ακριβώς αυτό το χαρακτήρα, τον οποίο έχει δυστυχώς χάσει παντελώς.
Φέτος είδαμε για πρώτη φορά μια μικρή βελτίωση στη συμμετοχή νέων παικτών αλλά δυστυχώς ήταν μαγική εικόνα καθώς οι δύο τελευταίες ομάδες που χρησιμοποίησαν τους περισσότερους εφήβους ήταν χρεοκοπημένες και σάκος του μποξ 50-60 πόντων κάθε αγώνα. Μοναδική θετική εξαίρεση ήταν η Καβάλα και ο Πανερυθραϊκός που έδειξαν σαν να κινείται κάτι καλό προς αυτή την κατεύθυνση.

2
2 Εικόνα
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 1145

Τρί Μάιος 24, 2022 11:12 am

yorgos έγραψε:
Κυρ Μάιος 22, 2022 7:58 pm
taraboura έγραψε:
Κυρ Μάιος 22, 2022 7:50 pm

Χαχαχαχαχαχα να είσαι καλά φίλε πόσο με εκφράζεις. Είναι τόσο εκνευριστική η φωνή που πραγματικά σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι LOL, ειδικά αν έχεις φορτώσει ήδη από το χάλι που βλέπεις στην Α1 :D :D :D :D :D

Στο άλλο ματς, έχουμε ποιοτικό και ανταγωνιστικό αγώνα: Παναθηναϊκός-Άρης 32-8 λιγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου..... Επειδή είμαι άρρωστος με το μπάσκετ δεν θα κάνω ζάπινγκ, θα το πιω το ποτήρι μέχρι τέλους, διπλή δόση σήμερα :oops:
Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση, για μια στιγμή ένιωσα άσχημα μην τυχόν και είμαι κακός άνθρωπος. Αν ζούσε στην πολυκατοικία μου πάντως θα άδειαζα τα σκουπίδια μου στο φωταγωγό του.
ειναι ιδιος ο γειτονας μου :roofl:

1
1 Εικόνα
τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary

Τρί Μάιος 24, 2022 4:58 pm

Εγώ βλέπω Κολοσσό σήμερα. Ο δε Άρης λογικά θα προβάλλει αντίσταση, ξαναλέω έχει πολύ καλό υλικό κι έχει και τα κορμιά και την αθλητικότητα να ματσάρει ομάδα Ευρωλίγκας, πράγμα σπάνιο σε αυτό το επίπεδο. Χάρηκα που είδα το Γκάλη να μιλάει για προσέλκυση χορηγών, άντε μπας και δει και άσπρη μέρα και ο Άρης. Για τον ΠΑΟΚ δεν έχω ελπίδα, κανένα μπασκετικό κοινό.

0

BillyPao

champion
Reactions: 2576
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Μάιος 24, 2022 5:06 pm

yorgos έγραψε:
Εγώ βλέπω Κολοσσό σήμερα. Ο δε Άρης λογικά θα προβάλλει αντίσταση, ξαναλέω έχει πολύ καλό υλικό κι έχει και τα κορμιά και την αθλητικότητα να ματσάρει ομάδα Ευρωλίγκας, πράγμα σπάνιο σε αυτό το επίπεδο. Χάρηκα που είδα το Γκάλη να μιλάει για προσέλκυση χορηγών, άντε μπας και δει και άσπρη μέρα και ο Άρης. Για τον ΠΑΟΚ δεν έχω ελπίδα, κανένα μπασκετικό κοινό.
Και εγώ θεωρώ πως ο Άρης θα μας δυσκολέψει, δε ξέρω αν μπορεί να κάνει και την έκπληξη. Το Λάρισα-Κολοσσός είναι πολύ αμφίρροπο, δυσκολεύομαι να κάνω πρόβλεψη.

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary

Τρί Μάιος 24, 2022 5:09 pm

BillyPao έγραψε:
Τρί Μάιος 24, 2022 5:06 pm
yorgos έγραψε:
Και εγώ θεωρώ πως ο Άρης θα μας δυσκολέψει, δε ξέρω αν μπορεί να κάνει και την έκπληξη. Το Λάρισα-Κολοσσός είναι πολύ αμφίρροπο, δυσκολεύομαι να κάνω πρόβλεψη.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δουμε πολύ μπάζερ και μπάζο :fire:

2
2 Εικόνα

BillyPao

champion
Reactions: 2576
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Μάιος 24, 2022 5:40 pm

Κακό μπάσκετ μέχρι τώρα στο παιχνίδι της Λάρισας με τον Κολοσσό, με μεγάλη αστοχία εκατέρωθεν. Οι σκληρές άμυνες βέβαια δε βοηθούν καθόλου στο να δούμε καλύτερο μπάσκετ.

0
Άβαταρ μέλους
taraboura

euroleague

Τρί Μάιος 24, 2022 7:21 pm

Aυτοκτόνησε ο Κολοσσός στα τελευταία λεπτά και το ματς έχει πάει παράταση!!! Τουλάχιστον έχει συναρπαστική εξέλιξη για όσους καθίσαμε να δούμε... :D :D :D

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2619
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τρί Μάιος 24, 2022 7:22 pm

Του Μούντι του λείπει μπόι αλλά μόνο αν υπάρχουν εξωαγωνιστικά θέματα δικαιολογείται να μην έχει παίξει σε υψηλότερο επίπεδο από το 2017 που πρωτοήρθε Ευρώπη στο Ρέθυμνο.

1
1 Εικόνα
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038

Τρί Μάιος 24, 2022 7:27 pm

pan24 έγραψε:
Τρί Μάιος 24, 2022 7:22 pm
Του Μούντι του λείπει μπόι αλλά μόνο αν υπάρχουν εξωαγωνιστικά θέματα δικαιολογείται να μην έχει παίξει σε υψηλότερο επίπεδο από το 2017 που πρωτοήρθε Ευρώπη στο Ρέθυμνο.
Ωραιος και ψυχαρα ο Moody, αλλα δεν ξερω αν λογο χαρακτηρα δεν παιζει καπου ψηλοτερα. Ισως ολες οι ομαδες να φοβονται οτι σε υψηλοτερο επιπεδο δεν μπορουν να τον καλυψουν στην αμυνα, οποτε ειτε να μην του κανουν προτασεις ειτε να ειναι μικροτερες προσφορες και δεν τον καλυπταν.

Στην αμυνα παντως ακομα και για Λαρισα εχει αδυναμιες πολλες, ειδικα στο ποστ. Κανεις ταπες ομως και παιρνει ριμπαουντ. Για μενα αξιζει να παιξει Eurocup ή BCL εστω μια χρονια.

0
Άβαταρ μέλους
taraboura

euroleague

Τρί Μάιος 24, 2022 7:28 pm

Ο Μούντυ στην άμυνα παρά τις αδυναμίες του που είναι λογικό λόγω ύψους, σε κάποιες φάσεις σκεπάζει τον αντίπαλο σαν 2.20 :D :D :D Και εγώ απόρησα αυτός ο παίκτης πως δεν παίζει στο ανώτατο επίπεδο.

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary

Τρί Μάιος 24, 2022 7:47 pm

Στο μεταξύ έχει κάτι παλάμες...

Είπαμε, μάλλον έχει κακό μάνατζερ :P