Α2 , Αγωνιστική Περίοδος 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
abovetherim

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Μάιος 04, 2026 3:51 pm

Είδα βιαστικά τους δύο ημιτελικούς και απόλαυσα με άνεση λόγω ρεπό τον τελικό. Η δική μου οπτική:

ΒΙΚΟΣ: Δίκαιη επικράτηση όπως εξελίχθηκε το Φ4. Ομάδα χτισμένη από το Μιχελάκο, για μένα θα είναι έκπληξη αν πάνε με τον Γιαπλέ στην Α1. Δεν λέω αν το αξίζει η όχι, αλλά αν θα κάνουν την επιλογή. Βλέποντας έτσι κι αλλιώς τα παραδείγματα Πανιωνίου, Ηρακλή, Μυκόνου, 3-4 το πολύ από το ρόστερ να συνεχίσουν.
Αρνόκουρος σήμερα: "Υπήρχε μια πολύ μεγάλη αμφισβήτηση προς το μέρος μας, αλλά διαψεύσαμε πολύ κόσμο και δείξαμε ποιοι πραγματικά είμαστε και για ποιον λόγο ήρθαμε στην ομάδα αυτήν".
Να, αυτά δεν μπορώ. Ρε πασά μου, μπήκατε στην κατηγορία ως τεράστιο φαβορί με μπάτζετ πολύ πάνω από τους υπόλοιπους, κάνατε 8 ήττες, αλλάξατε προπονητή. Ποιά αμφισβήτηση; Εσείς αμφισβητούσατε τους εαυτούς σας, οι υπόλοιποι ακολουθούσαμε.

ΠΑΠΑΓΟΥ: Τρύπησε το ταβάνι του. Ομάδα-υποδείγμα ως προς τη φιλοσοφία της στα χρόνια που είναι στο πάγκο ο Φώτης Καρακώστας, πολλοί παίκτες πληρώθηκαν υπεραξίες χάρη στην παρουσία τους στην ομάδα. Μπορούσαν Α1; Ακούγεται ότι είχαν λύσει το οικονομικό τους για την Α1, άρα μπορούσαν θεωρητικά. Μακάρι να συνεχίσουν στο σωστό δρόμο, με Καρακώστα, και να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα (για τη διοίκηση μιλάω) ότι μπορούσαν Α1 και δεν τους πήγε ο προπονητής.

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ: Έχω την αίσθηση ότι κόντραρε το Βίκο λίγο καλύτερα από τον Παπάγου. Μπορεί να είναι και ιδέα μου. Στο σωστό δρόμο με Μανουσέλη που έδειξε έργο και εμπιστοσύνη στους παίκτες.

ΜΕΓΑΡΑ: Χωρίς ξένους δεν πας παραπάνω. Ψιλοαπογοήτευση στον ημιτελικό, τραυματίστηκε και ο Δενδρινός και δεν συνέχισε. Περαστικά στο παιδί που ακούω ότι είναι χοτ όνομα στα μεταγραφικά.

Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Μάιος 04, 2026 4:52 pm

Επειδή πέφτει ένας και ανεβαίνουν δύο πάντως, νομίζω ανοίγει και μια θέση ακόμα του χρόνου για την Α2 που θα πάει σε wild card. Η Δόξα πιθανότατα θα αγωνιστεί κανονικά στην Α1, το ίδιο νομίζω θα κάνει και ο Βίκος. Λεφτά υπάρχουν, γήπεδο δεν έχουν αλλά θα παίζουν στην Άρτα που είναι καμιά ώρα μόλις από τα Γιάννενα (πόσο κόσμο θα μαζεύουν βέβαια είναι άλλο θέμα).

Από τις 4 ομάδες που έπεσαν από την Α2 φέτος μόνο η Δάφνη θα μπορούσε να διεκδικήσει την wild card. Τρίκαλα διαλύθηκαν, για το Αιγάλεω αμφιβάλλω αν θα κατέβει Β' Εθνική του χρόνου ή θα πάει πιο κάτω, Νίκη Βόλου το πάθημα της έγινε μάθημα και δεν είναι έτοιμη. Υπάρχουν βέβαια και άλλες ομάδες από Β΄Εθνική που θα ενδιαφέρονταν για wild card ή ακόμα και ο Σπόρτιγκ, αλλά τώρα από την Β' ΕΣΚΑ που είναι να παίξει του χρόνου να πάει κατευθείαν στην Α2 θα ήταν μεγάλο άλμα και θα διατάρασσε αρκετές ισορροπίες.

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Τρί Μάιος 26, 2026 10:28 pm

G.basketakias έγραψε:
Κυρ Απρ 19, 2026 9:51 pm
.
Προστέθηκε η ομάδα σου ως ξεχωριστό νήμα στην Α1 και ως επιλογή στο προφίλ σου να φαίνεται το λογότυπο της Αγαπημένης σου Ομάδας.
Εύχομαι να μας γεμίσεις με ποστ και insider-ιλίκι!! :) Πείραξα και λίγο το προφίλ σου να δω πως φαίνεται στο φόρουμ. :oops: Αν θες το ξαναλλάζεις !

*Όποιος θέλει κάποια ομάδα να προστεθεί στις αγαπημένες του προφίλ ας προτείνει κάποια για ανανέωση.

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Lpl8

sophomore
Reactions:

Δευ Ιουν 01, 2026 11:38 am

Ανανέωσε με Μανο ο Κόροιβος.
Για τα περσινά δεδομένα(τραυματισμοί, αποχωρήσεις...) έδειξε καλή εικόνα.Φετος οικονομικά η ομάδα νομίζω θα είναι ακόμη πιο σφιχτή..

Lpl8

sophomore
Reactions:

Τρί Ιουν 02, 2026 10:19 pm

Αυτό που κάνει η Μεγαρίδα(να επενδύει σε ταλέντα) θα έπρεπε να το κάνουν τουλάχιστον οι μισές ομάδες της α2...

Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF

Τρί Ιουν 02, 2026 10:27 pm

Lpl8 έγραψε:
Τρί Ιουν 02, 2026 10:19 pm
Αυτό που κάνει η Μεγαρίδα(να επενδύει σε ταλέντα) θα έπρεπε να το κάνουν τουλάχιστον οι μισές ομάδες της α2...
Αυτό βέβαια είναι εύκολο (και συνετό) γιατί η ΝΕΜ δεν είναι ομάδα πρωταθλητισμού. Ακόμα κι αν πάρει ποτέ την άνοδο δεν νομίζω ότι θα ψήνονται ιδιαίτερα να αγωνιστούν στην Α1. Καταρχάς έχουν πολύ μικρό γήπεδο, μόνο αν μετακομίσουν σε καμία Ελευσίνα θα μπορούσαν να παίξουν.

Έχουν όμως σωστή συνταγή γιατί στην Α2 πρακτικά δεν παίζει κανένα ρόλο αν τερματίσεις 4ος, 6ος ή 10ος για παράδειγμα. Στα Μέγαρα φτιάχνουν ακριβώς ομάδες ώστε να μην κινδυνεύσουν, κι από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο βγει. Το ίδιο κάνει και η Ερυθραία για παράδειγμα (με λίγο μικρότερο βαθμό επιτυχίας).

Από εκεί και πέρα για να κάνει πρωταθλητισμό μια ομάδα στην Α2 θα πρέπει να μαζέψει 5-6 καλούς και έμπειρους Έλληνες για τα δεδομένα της κατηγορίας, άλλους 2-3 βετεράνους, 2 ξένους και μετά μερικούς πιτσιρικάδες να συμπληρώνουν το ρόστερ. Ό,τι δηλαδή έκαναν φέτος Βίκος και Δόξα, πέρσι Μύκονος και Ηρακλής, πιο παλιά Πανιώνιος και Μίλωνας κτλ. Τα παραδείγματα ομάδων όπως η ΝΕΜ και το Παπάγου φέτος είναι μάλλον η εξαίρεση παρά ο κανόνας.

Απάντηση

Επιστροφή στο “A2 Εθνική-Elite League”